Ronde picknicktafel kopen? De Top 5 beste picknicktafels rond

Een ronde picknicktafel is sfeervol en efficiënt voor kleine ruimtes. De ideale optie dus als je een mooie tafel voor buiten zoekt.

Maar hoe vind je een goede ronde picknicktafel? Daar helpen we je bij op weg!

In dit artikel zetten we de beste ronde picknicktafels op een rijtje. Vervolgens geven we aan voor wie de ronde picknicktafel geschikt is.

En kom je te weten waar je op moet letten. Ook geven we je goede alternatieven. 

De beste picknicktafels rond

Als je zoekt naar een ronde picknicktafel kom je genoeg opties tegen. Dat kan het lastig maken om de juiste tafel te vinden. Want hoe weet je dat de kwaliteit goed is? Daar helpen we je bij.

We hebben de beste ronde picknicktafel voor je geselecteerd:

  1. Rockwood Picknicktafel
  2. Talen Buitenmeubelen Snuggly Nordbury
  3. AXI Ufo Picknicktafel
  4. Axi Ufo ronde picknicktafel kids
  5. Relaxdays picknicktafel kinderen met parasol

Voor wie is een ronde picknicktafel geschikt?

De ronde picknicktafel is er voor iedereen die van gezellig tafelen houdt. Door de ronde vorm van de picknicktafel, kun je iedereen goed aankijken. Dat brengt sfeer en geeft jouw tuin een speelse touch. 

Daarnaast kan de ronde picknicktafel ook qua indeling handig zijn. Heb je weinig ruimte om de picknicktafel neer te zetten? Dan komt het goed uit als je een ronde vorm hebt. Met een ronde tafel behoud je ruimte om om de tafel heen te lopen. 

Ook als je kinderen hebt kan een picknicktafel die rond is handig zijn. De tafel heeft namelijk geen scherpe randen of hoeken. Kinderen kunnen zich amper aan de tafel bezeren. 

Picknicktafel rond kopen: Waar let je op?

Lijkt een ronde picknicktafel je wel wat? Maar weet je nog niet goed waar je op kunt letten? Wij zetten de belangrijkste eigenschappen voor je onder elkaar. Zo kun je de ronde picknicktafels met elkaar vergelijken. En kom je erachter welke het best bij jouw wensen past. 

Formaat

Het formaat van de ronde picknicktafels verschilt enorm. Meet daarom goed hoeveel ruimte je voor de tafel beschikbaar hebt. En let erop dat je nog om de ronde tafel heen kunt lopen. 

Voor het formaat kun je ook kijken voor hoeveel personen de ronde tafel geschikt is. Je hebt al snel een picknicktafel voor 4 of 6 personen. Ook zijn er genoeg picknicktafels voor 8 personen. En kun je tafels vinden voor 10 tot 12 personen

En wil je met volwassenen aan de picknicktafel kunnen zitten? Lees dan goed de productomschrijving. Veel ronde picknicktafels zijn speciaal gemaakt voor kinderen. Met het aantal personen wordt dan ook het aantal kinderen bedoeld, dat om de tafel kan gaan zitten. 

Comfort

Als je een picknicktafel wilt kopen die lekker zit, kun je letten op enkele eigenschappen. Erg prettig is bijvoorbeeld de picknicktafel met rugleuning. Deze tafel is er ook in een ronde variant. 

En wil je op een comfortabele manier aan tafel gaan zitten? Let dan op de instap. Bij een ronde picknicktafel kan de instap open zijn. Dan hoef je dus niet je benen over het bankje heen te manoeuvreren om te gaan zitten. Maar schuif je gewoon aan. Wel zo prettig. 

Materiaal

De picknicktafels die rond zijn, kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Veel voorkomend is hout, aluminium of staal. Ook zou je een ronde kunststof picknicktafel tegen kunnen komen. 

Eigenlijk bieden alle materialen de nodige stevigheid. Vooral aluminium en staal maken de tafel stevig en stabiel. Staal is nog sterker dan aluminium, en aluminium is weer wat goedkoper en lichter van gewicht.

Bij een kunststof picknicktafel zie je vaak dat het onderstel van staal of aluminium wordt gemaakt. 

Een houten ronde picknicktafel is ook een goede optie. De tafel ziet er knus en sfeervol uit. Daarnaast kunnen meerdere houtsoorten voor de tafel zijn gemaakt.

En kan het hout geïmpregneerd zijn. Het voordeel daarvan is, dat het hout dan waterafstotend is en langer meegaat

Alternatieven voor een ronde picknicktafel

Wil je niet gaan voor een picknicktafel die rond is? Dan heb je meer dan genoeg andere opties. Het ligt voor de hand om voor een picknicktafel in een andere vorm te gaan. Denk aan een klassieke rechthoekige picknicktafel. Of een vierkante

Daarnaast zijn er meerdere soorten om uit te kiezen. Wil je de picknicktafel voor meerdere doeleinden gebruiken?

Denk dan ook eens aan een compacte inklapbare picknicktafel. Ook wel de camping picknicktafel genoemd. Dit type picknicktafel is makkelijk op te zetten en te vervoeren.

Kies een fantastisch picknickkleed uit en je uitje is compleet.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste picknicktafels rond geselecteerd?

In de selectie komen alleen de beste ronde picknicktafels naar voren. Wij hebben veel ronde picknicktafels met elkaar vergeleken. En daarbij hebben wij ons met name gericht op prijs en kwaliteit. Ook de specificaties en beoordelingen van gebruikers waren belangrijk voor het samenstellen van het toplijstje. 

Waarom een ronde picknicktafel?

Ga je voor een picknicktafel die rond is? Dan heeft dat meerdere voordelen. Allereerst is de tafel veilig voor kinderen. Er zijn geen scherpe randen of punten waar kinderen zich aan kunnen stoten. Daarnaast is het een gezellige optie. Bij een picknicktafel in een ronde vorm kun je iedereen goed aankijken. Dat is bij een rechthoekige picknicktafel minder het geval. Bovendien is de ronde picknicktafel efficiënt in een ruimte. Je deelt de tafel makkelijk in. Ook al heb je weinig plek. Ook behoud je genoeg ruimte om om de tafel heen te lopen.