Schijfremslot kopen? Top 5 voor de fiets, scooter en motor

Wil je meer weten over het schijfremslot? In dit artikel kom je alles te weten!

Of je nu jouw fiets, scooter of motor op slot wilt zetten, het schijfremslot kan daarbij helpen. Ondanks het kleine formaat, is het een effectieve manier om diefstal tegen te gaan. 

Op deze pagina delen we de beste schijfremsloten. Daarnaast vertellen we je voor wie het schijfremslot geschikt is en hoe je een schijfremslot monteert.

Ook ontdek je wat de voor- en nadelen zijn en waar je op kunt letten. Lees snel verder!

Dit is alvast de top 5 van de beste schijfremsloten: 

 1. Beste schijfremslot met alarm – VINZ Pico
 2. Goed schijfremslot voor de motor – SXP ART 4
 3. Kwalitatief schijfremslot scooter – VINZ Baretti
 4. Goedkoop schijfremslot fiets – JAXY Schijfremslot
 5. Compact schijfremslot – VINZ Dinara

Het beste schijfremslot – Top 5 uitgelicht

Wil je een goed schijfremslot kopen? Wij zochten voor je uit welke schijfremsloten de beste zijn. Of je nu een schijfremslot voor de motor, fiets of scooter zoekt. In de top 5 staan veilige sloten waar je op kunt vertrouwen:

1: Beste schijfremslot met alarm – VINZ Pico

Het VINZ Pico schijfremslot is superveilig en praktisch. Het slot is voorzien van een ART 4 keurmerk. Daarmee is het een veilig schijfremslot voor de motor, scooter of fiets. Het alarm maakt dit slot extra veilig. Dat wordt ingeschakeld als je het slot vergrendelt. 

Daarnaast is de kans klein dat je dit schijfremslot vergeet. Het slot heeft een fel gele kleur en je krijgt er een handige reminder kabel bij. Ook zitten er 3 sleutels met een sleutelnummer en een opbergtasje bij het slot. 

De pin van het VINZ Pico schijfremslot is 14,5 mm dik. Het slot is bestand tegen stof en water. Het compacte design en lichte gewicht maken het makkelijk om het slot mee te nemen. 
2: Goed schijfremslot voor de motor – SXP ART 4

Het schijfremslot van SXP is ook een aanrader. Dit is eveneens een ART 4 slot, dat veilig genoeg is voor de motor of scooter. De beugel is 17 mm dik en het slot weegt slechts 0,8 kg. Erg makkelijk om met je mee te nemen dus!

Verder is het slot gemaakt van gehard staal en stof- en waterbestendig. Er zit geen alarm op het slot. Wel krijg je bij het ART 4 slot een opbergtasje en reminder kabel
3: Kwalitatief schijfremslot scooter – VINZ Baretti

Bij het merk Vinz vind je meerdere schijfremsloten van goede kwaliteit. Ook de VINZ Baretti is namelijk een compact maar super betrouwbaar slot. Het slot heeft een ART 4 veiligheidskeurmerk en is knal geel van kleur. 

BIj het slot krijg je 3 sleutels en een reminder kabel. Praktisch is, dat het slot stof- en waterbestendig is. Het is erg makkelijk om het slot met de sleutel te openen.

Je bergt het slot op in het bijgeleverde opbergzakje. Zo neem je het makkelijk met je mee. De pin van het slot is 14,5 mm dik. 
4: Goedkoop schijfremslot fiets – JAXY Schijfremslot

Het schijfremslot van JAXY is sterk en makkelijk te gebruiken. Dit is een ideaal schijfremslot voor de fiets. Dat komt door het lichte gewicht.

Het slot heeft een mooie rode kleur, waardoor het slot goed opvalt. Het slot is zelfs voorzien van een speciale lak, die zorgt dat de kleur niet vervaagt. 

Het slot is waterdicht en kun je makkelijk openen met een sleutel. Met die sleutel maak je een drukkende beweging. Bij de set krijg je een herinneringskabel. Het slot weegt slechts 71 gram. 
5: Compact schijfremslot- VINZ Dinara

Nog een aan te raden exemplaar van Vinz, is de VINZ Dinara. Ook dit Vinz slot is ART 4 goedgekeurd. Het schijfremslot is daarom veilig genoeg voor het beveiligen van een motor. Daarnaast is het een fijn slot voor de scooter of e-bike. De dikte van de beugel is 18 mm. 

Het slot heeft een felgele kleur, maar kan ook in andere kleuren worden besteld. Wat verder opvalt is het compacte formaat. Het schijfremslot kun je opbergen in een klein opbergtasje. Bij de set krijg je daarnaast een reminder kabel en 3 losse sleutels
Voor wie is een schijfremslot geschikt?

Heb jij een fiets, scooter of motor met schijfremmen? Dan is een schijfremslot iets voor jou. Het slot kan ook geschikt zijn als slot voor de elektrische fiets of mountainbike

Een schijfremslot is erg praktisch. Het is compact en weegt niet veel. Dat maakt het type slot erg draagbaar. Ondanks het kleine formaat, is het slot erg stevig. 

Hoe bevestig je een schijfremslot?

Heb je jouw fiets, motor of scooter op een goede plek geparkeerd? Dan kun je het schijfremslot bevestigen. Het is niet nodig om in de buurt van een bevestigingspunt te parkeren, maar de parkeerplaats moet natuurlijk wel veilig zijn. 

Als je veilig geparkeerd staat, plaats je het schijfremslot op de remschijf. Dat doe je door de pin van het slot door de rem te steken. In de rem zijn hier speciale gaten of sleuven voor aangebracht.

Zodra je de pin er doorheen hebt gestoken, vergrendel je het slot met een sleutel. 

Draai het slot goed vast en controleer of dat gelukt is. Om zeker te weten dat je het goed hebt gedaan, kun je er bijvoorbeeld even aan trekken. 

De voor- en nadelen van een schijfremslot

Net als andere sloten, heeft een schijfremslot voor- en nadelen. Die zetten we voor je onder elkaar:

👍 Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk 

Een groot pluspunt van een schijfremslot, is de gebruiksvriendelijkheid. Het slot is erg handzaam. Het weegt niet al te veel en is erg compact. DIt zorgt ervoor dat je het slot makkelijk met je meeneemt. Bovendien kun je het slot snel bevestigen. 

 • Veilig

Een schijfremslot is effectief voor diefstalpreventie. Het type slot is vaak voorzien van een ART certificering. Dat maakt het slot geschikt voor een fiets, motor of scooter. 

 • Diverse uitvoeringen

Er zijn veel soorten schijfremsloten. Dat is erg handig, omdat je zo veel keuze hebt. Of je nu je fiets, motor of scooter wilt beveiligen. Denk aan een slot met alarm of met reminderkabel. 

 • Flexibiliteit met parkeren

Het is niet nodig om jouw fiets, scooter of motor aan iets vast te zetten. Het schijfremslot kan op zichzelf veel veiligheid bieden. Dat maakt het parkeren extra makkelijk. 

 • Gunstig geprijsd

Een ander pluspunt van het schijfremslot is de prijs. Een schijfremslot hoeft namelijk niet duur te zijn. Voor enkele tientjes kun je het al aanschaffen. En dat terwijl het erg effectief is als diefstalpreventie.

Mocht je het slot nog goedkoper aan willen schaffen, dan kun je aanbiedingen in de gaten houden. Of kijken bij een discountwinkel als Action. 

👎 Nadelen

 • Beperkte bescherming 

Als je een motor gaat parkeren, is een schijfrem niet genoeg. Voor de veiligheid wordt het aangeraden om nog een tweede slot te gebruiken. 

 • Snel vergeten

Het kleine schijfremslot zet je vast op de rem van jouw fiets, scooter of motor. Wegens het kleine formaat valt het niet zo op. Dat zorgt ervoor dat je het snel vergeet. Daarom kan het praktisch zijn om het schijfremslot te combineren met een reminder kabel. 

Schijfremslot kopen? 3 Aandachtspunten

Bij het kopen van een schijfremslot kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het aanbod is erg uitgebreid. Daarom raden we je aan om op de volgende aspecten te letten:

1: ART Veiligheid

Bij het kopen van een slot wil je natuurlijk dat het schijfremslot veilig is. Bij een slot voor de motor komen meer veiligheidseisen kijken dan een slot voor de fiets. Aan de ‘ART’ veiligheidsnorm zie je in hoeverre een slot veilig is.

Koop je een schijfremslot voor de fiets? Dan is het goed om een ART 2 of ART 3 slot te kiezen. Bij een brommer of scooter is een ART 3 slot de juiste keuze. En voor een motor dien je minimaal een ART 4 slot te gebruiken. 

Voor het beveiligen van de motor wordt zelfs een ART 5 slot aangeraden voor thuis. Het schijfremslot ART 5 komt echter niet veel voor. Als je specifiek naar een ART 5 slot zoekt, zie je vaker kettingsloten.  

2: Extra functies

De schijfremsloten zijn er in allerlei uitvoeringen. Daarom kun je zelf nagaan op welke extra functies je zit te wachten. Voor een extra veilig gevoel, kies je een schijfremslot met alarm.

Het alarm wordt na het afsluiten geactiveerd. Het gaat af als er wordt geprobeerd de fiets, scooter of motor te stelen. 

Een andere handige eigenschap is een stof- of waterdichte behuizing. Bij het sleutelgat kun je dan een schuifje dicht schuiven. Als je dat doet, komt er geen water meer in en blijft het slot langer van goede kwaliteit. 

Bovendien kun je nog letten op bijkomende accessoires. Vaak krijg je bij een schijfremslot voor de motor, scooter of fiets namelijk een reminder kabel

Dit is een krulvormige kabel, die je bijvoorbeeld van het slot aan jouw stuur vast maakt. Het fungeert als geheugensteuntje, zodat je het schijfremslot niet vergeet.

Een handig extraatje om schade aan jouw motor, fiets of scooter te voorkomen. Schade kan namelijk veroorzaakt worden als je met het slot wegrijdt. 

Daarnaast zie je vaak dat je bij het slot een opbergzakje of tasje krijgt. Dit komt goed van pas als je het slot op een veilige manier op wilt bergen. Het schijfremslot blijft zo in goede staat. 

3: Dikte van de pin

Het is daarnaast erg belangrijk om op de maten van het schijfremslot te letten. Ga eens bij jouw fiets, scooter, brommer of motor kijken om de gaten of gleuven op te meten. Dit bepaalt hoe dik de pin kan zijn.

Hoe dikker de pin, hoe steviger het schijfremslot. Maar het moet natuurlijk wel bij jouw schijfremmen passen. 

Alternatieven voor een schijfremslot

Is een schijfremslot toch niets voor jou? Dan zijn er gelukkig nog veel andere soorten sloten om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kettingslot of beugelslot.

Dit zijn geschikte scooter- en motorsloten. Voor een fietsslot kan ook een ringslot voor aan het frame nog een alternatief zijn.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste schijfremsloten geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 5 is gekeken welke schijfremsloten de beste kwaliteit bieden. De veiligste en gebruiksvriendelijke sloten werden geselecteerd. 

Is een schijfremslot geschikt voor de fiets?

Ja, mits je een fiets met schijfremmen hebt. 

Van welk merk kun je een goed schijfremslot kopen?

Meerdere merken zijn voor een schijfremslot aan te raden. Merken als Vinz, Abus en SXP staan bekend om de topkwaliteit schijfremsloten. 

Waarom moet ik één van de beste schijfremsloten kopen?

Als je dan toch een slot koopt, dan natuurlijk het liefst een goede. Sloten van goede kwaliteit bieden de beste diefstalpreventie. 

Is een schijfremslot genoeg voor het beveiligen van de motor?

Een schijfremslot is veilig, maar biedt niet genoeg veiligheid. Daarom is het het best, om het schijfremslot met een ander slot te combineren. 


Meer beveiliging: