Schommel voor kleine tuin? Beste kleine (enkele) schommels

Heb je weinig ruimte in de tuin? Maar wil je wel een schommel plaatsen? Kijk dan eens naar de schommels voor een kleine tuin. In dit artikel lees je er alles over. 

Eerst zetten we namelijk de 6 beste opties voor je op een rijtje. Daarna vertellen we je meer over de geschikten soorten schommels voor een kleine tuin. En ontdek je waar je op moet letten. 

Beste schommels voor een kleine tuin

Niet elke schommel is geschikt voor een kleine tuin. Gelukkig zijn er genoeg enkele schommels of kleine speeltoestellen.

Het is soms zelfs mogelijk om te gaan voor een glijbaan en schommel in een kleine tuin. Zolang je maar de juiste kiest.

De volgende schommels zijn van goede kwaliteit:

1: Beste schommel kleine tuin – SwingKing Analies schommel

SwingKing-schommel-hout-Analies

Voor een kleine tuin is deze SwingKing schommel de beste optie. Het houten frame is in vergelijking met andere schommels erg compact. Dit is dan ook een enkele schommel van 200 x 220 x 220 centimeter groot. 

Ondanks het compacte formaat, lever je niet in op stevigheid. De schommel kan namelijk belast worden met 80 kg. Dat komt door het geïmpregneerde hout.

Het hout is van goede kwaliteit en kan zonder problemen jaren buiten staan. Kids van 3 tot 12 jaar kunnen met de schommel schommelen. 
2: Beste enkele schommel – Plum schommelset hout

Plum-schommelset-hout-single

Een goede schommel voor een kleine tuin is deze van Plum. Dit is een houten enkele schommel. De schommel is ideaal voor buiten. Vooral voor kinderen van 3 tot 10 jaar is dit een leuke schommel. Het maximaal toegestane gewicht is 50 kg

Bij de schommelset krijg je de nodige montage instructies. Met behulp van de instructies kun je de schommel in een korte tijd opzetten. Het is een schommel met de volgende afmetingen: 148 x 162 x 217 centimeter
3: Beste kleine schommel – Trigano Allegro schommelset

Ga je liever voor een kleine schommel van staal? Dan is deze Trigano Allegro de juiste optie. Dit is een kleine schommel voor kinderen vanaf 3 jaar oud

De schommel heeft een draagvermogen van 35 kg. En is volledig voorbehandeld. Daardoor kan het frame tegen alle weersomstandigheden. Zelfs tegen UV stralen

De afmetingen zijn 132 x 201 x 190 centimeter. Bij de schommel krijg je ook meteen een verankeringsset. De schommel is eenvoudig in de kleine tuin te monteren
4: Glijbaan en schommel kleine tuin – SwingKing dubbele schommel glijbaan

SwingKing glijbaan en schommel kleine tuin

SwingKing heeft alle soorten schommels die je maar kunt wensen. Voor een kleine tuin is deze schommel met glijbaan ideaal. In vergelijking met andere speeltoestellen, is dit namelijk een vrij compacte. De afmetingen zijn 280 x 330 x 245 centimeter

Je krijgt bij deze set een glijbaan van 2,5 meter en 2 schommels. De volledige set is gecertificeerd en voldoet aan de Tüv veiligheidsnorm.

Het houten frame is weerbestendig. Dat maakt de schommel geschikt voor in de tuin. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen ermee spelen. 
5: Peuter schommel kleine tuin – VidaXL schommel

VidaXL-2-in-1-peuterschommel

VidaXL heeft deze handige en compacte peuter schommel in het assortiment. Dit is een enkele schommel met een stalen frame. De afmetingen zijn 170 x 145 x 180 cm. De schommels zelf zijn gemaakt van kunststof

Er zijn 2 soorten schommels. Een algemeen schommelzitje met een draagvermogen van 45 kg. En een schommelzitje met hoge leuning en veiligheidsriem. Dat laatste zitje is handig voor kleine kinderen. En heeft een draagvermogen van 20 kg
6: Baby glijbaan en schommel kleine tuin – Russle speeltoestel

Van het merk Russle is deze kleine schommel met glijbaan een aanrader. De schommel met glijbaan is er voor kinderen van 1 tot 3 jaar.

Het maximaal toegestane gewicht is 25 kg. De glijbaan en schommel bieden de nodige stevigheid. De felle kleuren spreken kleine kinderen aan. 

Het toestel is vrij licht van gewicht. Dat maakt het verplaatsen eenvoudig. Bovendien is het toestel is gemaakt van kunststof. Een weerbestendig materiaal. Een ideale glijbaan en schommel voor in een kleine tuin dus. Het formaat is 160 x 118 x 120 cm
Geschikte soorten schommels voor een kleine tuin

Meerdere soorten schommels kunnen goed passen in een kleine tuin. Het meest geschikt is de enkele schommel. Dan plaats je een frame met ruimte voor één schommel. Aan dat frame zou je ook een 2 persoons schommel op kunnen hangen. 

Een andere schommel met een compact formaat is de baby of peuter schommel. Voor deze leeftijdscategorie zijn de speeltoestellen een stuk kleiner. De baby of peuter schommel kun je goed kwijt in een kleine tuin. 

Nog een handige schommel voor in de tuin is de schommel met enkele paal. De gehele schommel wordt dan aan één paal opgehangen. In plaats van aan een frame met 2 of 4 palen. Dit type schommel is lastiger verkrijgbaar. Let ook extra goed op de stevigheid. 

Schommel voor kleine tuin kopen? Hier let je op:

Zoek je een schommel voor in een kleine tuin? Dan is het slim om te letten op het formaat en op de stevigheid.

We vertellen je er meer over:

Formaat

In een kleine tuin is het formaat van de schommel natuurlijk erg van belang. Meet goed hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. En vergelijk dat met de maten van de schommel. Bij een enkele schommel staan de afmetingen duidelijk in de productomschrijving vermeld. 

Ook rondom de schommel moet je genoeg ruimte overhouden. Het wordt aangeraden om een straal van 2,5 meter vrij te houden. Dan is er genoeg ruimte voor het schommelen. 

Stevigheid

Bij de stevigheid van de tuin schommel kun je op verschillende dingen letten. Kijk allereerst of de schommel is getest. Dat kun je zien aan het Tüv keurmerk. Beschikt de schommel daar over? Dan is de kleine schommel erg veilig om te gebruiken. 

De stevigheid kun je ook aflezen aan het draagvermogen. Dit is al helemaal bij de kleine schommel iets om op te letten. Kijk goed of je de schommel niet te zwaar belast.

Heeft de schommel een hoog draagvermogen? Dan kan hij ook geschikt zijn als schommel voor volwassenen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste kleine (enkele) schommels geselecteerd?

De beste enkele schommels zijn met zorg geselecteerd. De kwaliteit van veel verschillende kleine schommels werd getest. Er werd gekeken of de kwaliteit goed in verhouding staat tot de prijs. Ook de specificaties en reviews werden onder de loep genomen. 

Zijn er alternatieven voor een kleine schommel in de tuin?

Naast een kleine schommel is ook een speeltoestel geschikt voor een kleine tuin. Hiervan kun je ook varianten in een kleiner formaat vinden.


Meer schommels: