Schommel met glijbaan kopen? Dit zijn de beste & Koopgids

Een schommel met glijbaan. Voor kinderen klinkt dit als muziek in de oren. Deze speeltoestellen staan gelijk aan urenlang speelplezier.

Of dat nu binnen of buiten is. Een schommel met glijbaan is bovendien leuk voor kinderen van alle leeftijden. 

Op deze pagina lees je alles over de speeltoren met glijbaan en schommel. Eerst geven we je de top 7 van de beste schommels met glijbaan.

Daarna gaan we in op de voordelen en waar je op moet letten. Ook lees je waar je op moet letten. 

De beste schommels met glijbaan

Ben je op zoek naar een glijbaan met schommel? Dan helpen wij je op weg. In deze top 7 staan namelijk speeltoestellen met schommel en glijbaan van goede kwaliteit

1: Beste schommel met glijbaan – SwingKing Maria speeltoren

De Maria speeltoren van SwingKing is er niet zomaar een. Dit is een speeltoren van goede kwaliteit. En met veel leuke opties om mee te spelen.

Je krijgt namelijk een speeltoren met 2 schommels, een glijbaan van 1,75 meter lang en een klimmuur. Onder de toren kun je een zandbak maken. 

De set is gemaakt van hout. Dat hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Ook is het geïmpregneerd, zodat het jarenlang van goede kwaliteit blijft. Met grondankers zet je de set vast.

De leeftijdscategorie waarvoor de speeltoren gemaakt is, is voor kinderen van 3 tot 8 jaar. 
2: Goede glijbaan met schommel – VidaXL schommelset glijbaan

Van erg goede kwaliteit is ook deze glijbaan met schommel van VidaXL. Het frame is gemaakt van staal. En de schommels en de glijbaan van kunststof. Dat zijn stevige materialen die geschikt zijn voor buiten. 

De glijbaan is 1,83 meter lang. Verder is er één enkele schommel en één 2 persoons schommel. Zo kunnen er 3 kinderen tegelijk schommelen. De aanbevolen leeftijd is 3 tot 10 jaar

Bij de set krijg je meteen al de grondpinnen en montage accessoires. Daarmee kun je de set vastzetten in de grond. Dat monteren gaat erg eenvoudig. 
3: Stevige schommel en glijbaan – SwingKing Daan speeltoren 

SwingKing_Daan speeltoren glijbaan met schommel

De SwingKing Daan speeltoren is er voor extra veel speelplezier. Deze speeltoren is namelijk extra groot. De glijbaan is maar liefst 3 meter lang. Verder heb je 2 schommels en ruimte voor een zandbak. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de speeltoren geschikt.

Het toestel is erg stevig. Het hout dat is gebruikt voor de constructie, is gecertificeerd. Daarnaast kan het goed buiten worden gebruikt. Het is namelijk geïmpregneerd en daardoor helemaal weerbestendig. Ook heb je er zo geen onderhoud meer aan. 

Daarnaast is de speeltoren gekeurd op veiligheid. Het beschikt over een Tüv certificaat. 
4: Glijbaan met schommel peuter – Russle Speeltoestel peuter

Ook voor de allerkleinsten heb je een leuke glijbaan met schommel. Daar is dit speeltoestel van Russle een goed voorbeeld van.

Het toestel beschikt over een enkele schommel en een kleine glijbaan. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen met de schommel en glijbaan spelen. 

Het toestel is specifiek bedoeld voor kinderen van 1, 2 of 3 jaar. De onderdelen zijn gemaakt van kunststof. Dat verweert niet en heeft weinig onderhoud nodig.

Door het vrij lichte gewicht is het toestel makkelijk te verplaatsen. Bovendien kun je het in verschillende kleuren bestellen. 
5: Schommel glijbaan kleine tuin – SwingKing Celina schommel glijbaan

Een relatief kleine glijbaan met schommel is deze van SwingKing. Het toestel bestaat uit 2 schommels en één glijbaan. Met een klein laddertje klim je op het speeltoestel. Voor in een kleine tuin is dit het ideale speeltoestel. 

Het toestel voldoet aan de Tüv veiligheidseisen. Ook is het hout gecertificeerd en geschikt voor buiten. Het is namelijk geïmpregneerd

De aanbevolen leeftijd voor dit speeltoestel is 3 tot 12 jaar. De glijbaan is 2,5 meter lang en de schommels kunnen in hoogte worden versteld
6: Speeltoren met glijbaan en schommel – Little Tikes speeltoestel

Een speeltoestel van Little Tikes mag ook niet in de top 7 ontbreken. Bij dit merk krijg je gegarandeerd waar voor je geld. De Little Tikes producten zijn namelijk van goede kwaliteit. En dat geldt ook voor deze veelzijdige speeltoren. 

Kinderen kunnen zich vermaken op de glijbaan, maar ook op een van de schommels. Er is een enkel schommelzitje, een 2 persoons schommel en een schotel schommel. In totaal kunnen er dus 4 kinderen tegelijk schommelen.

De schommelset maak je vast met grondankers. En het hout is weerbestendig
7: Speeltoestel glijbaan en schommel – SwingKing Jonas speeltoestel

SwingKing_Jonas speelhuisje met glijbaan en schommel

Nog zo’n mooi speeltoestel van SwingKing is het Jonas speeltoestel. Het speeltoestel is stevig en biedt veel speelse mogelijkheden. Er zijn namelijk 2 schommels en een glijbaan van 3 meter lang. Ook is er ruimte voor een zandbak

Dit is een houten speeltoestel. Dat hout is op een verantwoorde manier verkregen en volledig geïmpregneerd. Dat geeft stevigheid en maakt het toestel geschikt voor buiten gebruik. Bovendien is dit toestel erg veilig en heeft het een Tüv certificaat

Verder is het toestel gemaakt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. En zet je dit toestel vast met grondankers
Waarom een speeltoestel met glijbaan en schommel?

Een speeltoestel is voor kinderen ideaal voor het buiten spelen. Het speeltoestel met glijbaan en schommel geeft ze daartoe namelijk genoeg mogelijkheden.

Afwisselend kan er met de glijbaan of de schommels worden gespeeld. En soms zijn er nog meer leuke onderdelen. 

En dat terwijl ze fysiek bezig zijn in de buitenlucht. Het spelen draagt bij aan de motoriek en de ontwikkeling van evenwicht.

Aangezien het speeltoestel meerdere onderdelen heeft, kunnen meerdere kinderen tegelijk spelen. Daardoor draagt het spelen ook bij aan de sociale ontwikkeling

Glijbaan met schommel kopen? Hier let je op:

Wil je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een glijbaan met schommel? Lees je dan goed in. Kennis van de onderdelen zorgt ervoor dat je beter weet wat je zoekt.

Let eens op de volgende eigenschappen:

Materiaal

Ga je letten op het materiaal van de glijbaan met schommel? Let er dan op of het speeltoestel weerbestendig en stevig is. De opties die je hebt zijn meestal hout, kunststof of staal

Een speeltoren met glijbaan en schommel van hout moet voor buitengebruik geïmpregneerd zijn. Dan is het behandeld en bestand tegen vorst, water en vocht. Ook kun je kijken of het hout op een verantwoorde manier is verkregen. Dan heeft het een FSC certificaat

Kunststof wordt ook geregeld gebruikt voor de glijbaan met schommel. En bij een stalen of houten speeltoestel zie je vaak dat de schommel en glijbaan zelf van kunststof zijn.

Kunststof is licht van gewicht en geschikt voor alle weersomstandigheden. Wel kan het materiaal verkleuren bij zonnestralen

Een speeltoestel met schommel en glijbaan kan ook van staal zijn gemaakt. Staal is bijzonder stevig. Ook is het niet gevoelig voor het weer. Tenzij het niet goed wordt onderhouden, dan kan het op den duur gaan roesten

Formaat

Het formaat van een speeltoestel is natuurlijk ook van belang. In een kleine tuin wil je een kleine schommel met glijbaan plaatsen. En als je meer ruimte hebt mag het speeltoestel vaak wat groter zijn. Het is maar net hoeveel ruimte je beschikbaar hebt

Let er ook op dat je om de schommels heen genoeg ruimte hebt. Rondom de schommel moet je zeker een straal van 2 meter aan vrije ruimte hebben. Anders kunnen er tijdens het schommelen dingen geraakt worden. 

In de productomschrijving staan de afmetingen van het toestel vaak goed aangegeven. Je kunt er soms zelfs vinden voor welke tuin de schommel met glijbaan geschikt is. Er staan dan de afmetingen van de gehele tuin aan, om een indicatie te geven. 

Het formaat is ook afhankelijk van de leeftijdscategorie van de kinderen. Een glijbaan met schommel voor peuters hoeft immers niet groot te zijn. Al helemaal als je het vergelijkt met een glijbaan met schommel voor kinderen van 10 jaar. 

Onderdelen

Naast de schommel en glijbaan kan het speeltoestel nog meer onderdelen hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van klimgrepen, een touw of een zandbak. Dat zijn onderdelen die voor kunnen komen. 

Verder kan ook de glijbaan zelf variëren. De glijbanen verschillen in lengte en vorm. Bij sommige glijbanen glijd je 3 meter schuin naar beneden. En bij andere soorten is de glijbaan bijvoorbeeld ruim een meter lang en heeft hij bobbels. 

Er zijn ook verschillende soorten schommels. Je zag het in de top 7 al. Daar waren enkele schommels, maar ook 2 persoons schommels. En zelfs schommels in de vorm van een schotel. 

Veiligheid

De veiligheid is eigenlijk het belangrijkst bij het zoeken naar een glijbaan met schommel. Je wilt dat de schommel en de glijbaan stevig genoeg zijn. Een keurmerk kan daarvoor een goede indicatie zijn. 

Een bekend keurmerk is het Tüv certificaat. Beschikt een speeltoestel over dit certificaat? Dan weet je dat het aan de veiligheidseisen voldoet. De glijbaan met schommel is dan van goede kwaliteit. En is een verantwoorde keuze voor het milieu. 

Ga je voor een speeltoestel met schommel met glijbaan van hout? Let er dan op dat het hout gecertificeerd is. Dat kan bijvoorbeeld het FSC keurmerk zijn. Met dit keurmerk ga je voor hout dat op een duurzame en verantwoorde manier is verkregen. 

Prijs

De prijs van het speeltoestel met glijbaan en schommel is grotendeels afhankelijk van het materiaal. Ook het formaat speelt een grote rol. 

Gemiddeld betaal je voor een glijbaan met schommel zo’n €400,-. Ga je echter voor een kleinere variant? Of eentje die geschikt is voor peuters?

Dan kan de prijs rond de €150,- liggen. Dat zie je ook terug in de top 7. Grotere toestellen kunnen meer dan €1000,- kosten.  

Wil je goedkoop over een speeltoestel met schommel en glijbaan beschikken? Dan kan het ook helpen om eens naar de tweedehands opties te kijken.

Een tweedehands schommel met glijbaan is over het algemeen goed te vinden. De speeltoestellen gaan namelijk lang mee. 

Alternatieven voor een schommel met glijbaan

Is de schommel met glijbaan niet wat je zoekt? Dan zijn er alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speelhuisje in de tuin?

Dat kan zelfs een speelhuisje met glijbaan of een speelhuisje met glijbaan en schommel zijn. In het huisje kunnen de kinderen urenlang spelen. 

Een los speeltoestel met glijbaan is ook een alternatief. Of een klimtoestel. Daarin kan jouw kleine heerlijk klauteren. Er is zelfs een klimtoestel met glijbaan. En houd jouw kleine alleen van schommelen? Ga dan voor een schommel in de tuin.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste schommels met glijbaan geselecteerd?

Voor de selectie zijn veel schommels met glijbaan vergeleken. Alleen de beste soorten werden in de top 7 opgenomen. Dat zijn schommels met glijbaan van goede prijs en kwaliteit. 

Vanaf welke leeftijd kan de glijbaan en schommel worden gebruikt?

Dat verschilt. Een klein toestel kan al vanaf 1 jaar oud worden gebruikt. Terwijl andere grotere toestellen juist voor kinderen van 3 jaar tot 12 jaar geschikt zijn.  

Kan je een schommel met glijbaan zelf maken?

Ja dat kan. De onderdelen kun je los bestellen. De overige benodigdheden kun je bij een bouwzaak halen. Ga te werk met een bouwtekening of instructievideo om de juiste stappen op te volgen.


Meer glijbanen: