Schommel voor peuter kopen? Beste peuterschommels (1-4 jaar)

Peuters beleven er veel plezier aan om met de schommel te spelen. Ook draagt het schommelen bij aan de ontwikkeling van het kind.

Het is goed voor de motoriek, kracht en balans. Maar ook doen ze bij het schommelen vaak sociale en cognitieve vaardigheden op. 

Op deze pagina vind je de 7 beste peuterschommels. Daarna ontdek je waar een schommel voor peuters aan moet voldoen. En kom je te weten wat goede alternatieven zijn. 

De beste peuterschommels

Ben je op zoek naar een schommel voor jouw peuter? Dan zijn de volgende opties aan te raden. In deze top 7 staan schommels voor 1 jarigen tot 4 jarigen. De schommels hebben verschillende looks.

De kans is daardoor groot dat er een schommel naar wens tussen zit:

1: Beste schommel peuter – SMOBY sweet swing

Smoby heeft deze stevige schommel voor peuters in het assortiment. De schommel heeft meerdere kleuren en kan vanaf 6 maanden worden gebruikt. Met maximaal 25 kg kan de schommel worden belast. Dat komt overeen met een maximale leeftijd van 3 jaar

Bovendien is deze peuterschommel zowel geschikt voor buiten als binnen. Het zitje kan tegen alle weersomstandigheden. Zelfs UV stralen zijn voor de schommel geen probleem. Het zitje is voor kinderen erg veilig
2: Beste schommel voor peuters – Little Tikes 2 in 1 schommel

Het merk Little Tikes heeft heel veel producten waar kinderen blij van worden. Het speelgoed staat bekend om de felle kleuren en de goede kwaliteit. De producten zijn erg veilig en uitgebreid getest. Dat geldt ook voor deze peuterschommel. 

De schommel is er voor de kleinste peuters, vanaf 9 maanden. Tot een leeftijd van 4 jaar kan de schommel worden gebruikt. 

Dit is een schommel waar je lang mee kunt doen. De gordels zijn verstelbaar en de T beugel kan worden verwijderd. Daardoor kun je de schommel op meerdere manieren gebruiken. Ook is de peuterschommel weerbestendig
3: Originele peuterschommel – Playwood paard schommel

Een stevige en bijzondere schommel voor peuters, is deze van Playwood. De houten schommel is op een speelse manier vormgegeven. Het schommelzitje lijkt namelijk op een paard. Dit is een leuke peuterschommel voor binnen en buiten

Het maximaal belastbaar gewicht is 50 kg. En al vanaf een leeftijd van 9 maanden kunnen kinderen van de schommel genieten. Door het steuntje in de rug zitten zij automatisch al rechtop. 
4: Schommel peuter hout – KBT houten schommel

Zoek je juist een schommel voor een wat oudere peuter? Dan is de houten schommel van KBT een aanrader. De schommel is geschikt vanaf 3 jaar. De schommel kun je met de haken ophangen aan een speeltoestel voor peuters. 

Het houten zitje is volledig geïmpregneerd. Dat maakt het geschikt voor alle weersomstandigheden. De schommel kan goed buiten worden gebruikt. 

Er kan maximaal 70 kg op de schommel worden geplaatst. Dit is dus een schommel waar je lang plezier van kunt hebben. 
5: Peuterschommel buiten – VidaXL 2 in 1 peuterschommel 

Een superveilige en multifunctionele peuterschommel, is ook deze van VidaXL. In het zitje zit jouw dreumes goed vast. De hoge rugleuning geeft veel comfort en het harnas geeft veiligheid. Dat maakt dat de schommel geschikt is vanaf 6 maanden

Bij de schommel krijg je ook het volledige toestel, waar je de schommel aan ophangt. Dat is gemaakt van stevig staal. En is jouw peuter al wat ouder?

Dan wissel je het zitje om voor een normaal enkel schommelzitje. Dit zitje kan tot een leeftijd van 10 jaar worden gebruikt. Het draagvermogen is 20 kg
6: Schommel dreumes plastic – SwingKing schommelzitje peuters

Voor een schommel tot 3 jaar heb je aan deze SwingKing een goede. De schommel is uitgebreid getest op veiligheid en heeft veel handige eigenschappen

Zo kun je de dreumes schommel in hoogte verstellen. Het zitje is gemaakt van kunststof. Dat materiaal is geschikt voor alle weersomstandigheden. Dit is dus ook een peuterschommel voor buiten. Verder is de T beugel in het zitje afneembaar. 
7: Schommelzitje peuter – Kruzzel 3 in 1 schommel

Ideaal voor peuters is ook de schommel van Kruzzel. Dit is een schommel voor kinderen van 1 jaar, maar ook voor kinderen van 3 jaar. De schommel kun je namelijk ombouwen. Dit is een stevige 3 in 1 schommel die je op meerdere manieren kunt gebruiken. 

De schommel beschikt over een gordel, leuningen en T beugel. Al deze onderdelen kun je van de schommel afhalen. Zo blijft er alleen nog een schommelzitje over voor de oudere peuters. Het maximale gewicht is 30 kg

Verder is dit vooral een leuke schommel voor binnen. Al kan de peuterschommel ook buiten worden gebruikt. 
Waar moet een schommel voor peuters aan voldoen?

Een schommel is een leuk stuk speelgoed voor peuters. Maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn. En moet de schommel natuurlijk geschikt zijn voor jouw kleine.

Om de schommels onderling te vergelijken, moet je meer weten van de volgende eigenschappen:

Stevig en stabiel

Voor peuters is het erg belangrijk dat de schommel stevig is. Het frame moet het gewicht van jouw peuter goed kunnen houden. Daarnaast moet de schommel tegen een stootje kunnen

Bij peuters is evenwicht nog niet volledig ontwikkeld. Daarom is een stabiele schommel ook handig. Dat krijg je als de schommel op 4 punten aan touwen vast is gemaakt. 

Veilig

De veiligheid van een schommel voor een dreumes kan op meerdere manieren worden aangeduid. Het is bijvoorbeeld een goed teken als de peuterschommel uitgebreid is getest. Dat kan je zien aan een keurmerk of kwaliteitslabel

Daarnaast kun je letten op de vormgeving van de peuterschommel. Kijk of er goede rondingen zijn, in plaats van scherpe punten en randen. Anders kan jouw kleine zich aan de schommel bezeren. 

Het schommelzitje kan ook op een veilige manier worden vormgegeven. Soms zie je zitjes met hoge leuningen aan de achter- en zijkanten. Ook een T-beugel voor tussen de benen biedt extra steun. 

Voor meerdere leeftijden

Het is wel zo fijn als jouw peuter lang plezier kan hebben van de schommel. Bij sommige schommels is dat het geval. De schommel kan dan worden omgebouwd of worden versteld. Dat maakt het een geschikte schommel voor 2 jaar, maar ook voor 1- of 4 jaar

De kleine kinderzitjes van de schommel kunnen dan bijvoorbeeld worden omgebouwd. Soms kun je de T beugel verwijderen, of de leuningen weghalen.

Dan houd je een schommel over voor een wat oudere peuter. Ook is het handig als de schommel in hoogte kan worden versteld. 

Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Meestal betaal je voor een peuterschommel zo’n €40,- a €50,-. Voor dat bedrag haal je een goede kwaliteit schommel in huis. Ook zie je schommels die een stuk goedkoper of juist veel duurder zijn. De prijs wordt erg bepaald door wat je precies krijgt. 

In de top 7 staan bijvoorbeeld schommels met een frame om de schommel aan op te hangen. Dat is duurder dan een losse schommel. Ook voor een schommel met glijbaan of speeltoestel betaal je immers meer geld. Je krijgt dan ook meer dan een losse schommel. 

Binnen- en buitengebruik

Of een schommel voor peuters geschikt is voor binnen of buiten, ligt voornamelijk aan het materiaal. Een peuterschommel van plastic of kunststof is geschikt voor buiten. Dit materiaal kan namelijk goed tegen weersomstandigheden. Dat geldt ook voor rubber of metaal

Een houten schommel is van nature niet altijd geschikt voor buiten. Wel als het hout geïmpregneerd is. Dan heeft het een extra laag ter bescherming. Water en vocht kan dan worden afgestoten. Zo creëer je een handige schommel voor in de tuin. 

Alternatieven voor een peuterschommel

Wil je geen schommel voor jouw kleine? Dan zijn er genoeg alternatieven. Al helemaal voor in de tuin. Daar kun je allemaal leuke speeltoestellen voor peuters kwijt. Ga bijvoorbeeld voor een peuter glijbaan, of voor een glijbaan met schommel voor peuters

Net zo leuk is een speeltoestel voor peuters. Dan beschik je over een compleet speelhuis voor buiten. Kinderen van meerdere leeftijden kunnen daar plezier aan beleven. Ook bij Ikea kun je veel speelgoed voor peuters kopen. 

En wil je toch gaan voor een schommel? Maar dan een waar je zelf ook van kunt genieten? Kijk dan eens naar een schommel voor volwassenen. Er zijn enkele schommels die ook door ouders kunnen worden gebruikt. Ze hebben een groter formaat en voldoende draagvermogen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste schommels voor peuters geselecteerd?

Voor het selecteren van de beste peuter schommels zijn veel schommels met elkaar vergeleken. Het belangrijkst was de kwaliteit en de veiligheid. Ook werd er gekeken of de schommels leuk zijn voor kinderen en of de reviews goed zijn. Op basis daarvan is de top 7 samengesteld. 

Vanaf welke leeftijd is een schommel geschikt?

De peuterschommel is er vaak voor kinderen vanaf 1 jaar. Soms kan de schommel zelfs al vanaf 6 of 9 maanden worden gebruikt. Dan is het zitje extra veilig vormgegeven. De maximale leeftijd voor de schommel is 3 jaar of 4 jaar. 


Meer schommels: