Schommel voor volwassenen kopen? Bekijk de Top 10 & Koopgids

Ben je op zoek naar een schommel voor volwassenen? Dan kan dat een lastige zoektocht zijn.

Het merendeel van de schommels zijn namelijk vooral geschikt voor kinderen. Daarom helpen we je graag op weg. In dit artikel vind je alles wat je moet weten. 

Wij selecteerden voor jou de 10 beste schommels voor volwassenen. Daarna ontdek je welk type schommel geschikt is voor volwassenen.

En waarom de schommel een goed idee kan zijn. Daarnaast kom je nog te weten waar je op moet letten. 

De beste schommels voor volwassenen

Vraag je je af welke schommels geschikt zijn voor volwassenen? Dat hebben wij voor je uitgezocht. De volgende schommels hebben voldoende draagvermogen.

Dit zijn stevige schommels voor volwassenen. Voor de variëteit zijn er verschillende soorten schommels geselecteerd. Voor binnen en buiten

  1. Beste schommel volwassenen – Intergard Schommel
  2. Stevige schommel volwassenen – Malatec Nestschommel
  3. Nestschommel voor volwassenen – KBT nestschommel Grandoh
  4. Losse schommel volwassenen – Intergard Rubberen schommel
  5. Stevige bandschommel volwassenen – Intergard Bandschommel 
  6. Goede schotel schommel volwassenen – Oneiro swingschommel
  7. Binnen schommel volwassenen – Hangstoel schommel
  8. Stevig schommelzitje volwassenen – Outdoor Island Schommel George
  9. Schommel volwassenen buiten – BERG PlayBase schommelzitje 
  10. Goede schommel volwassenen – Hörby Bruk dubbele hout schommel

Welke soorten schommels zijn geschikt voor volwassenen?

Niet alle soorten schommels zijn handig voor volwassenen. Over het algemeen heeft de nest schommel een groot draagvermogen. Daarom komt de nest schommel voor volwassenen ook meerdere keren in de top 10 voor. 

Verder kun je ook gaan voor een schommelzitje voor volwassenen. Dat kan een rubberen en metalen schommel voor volwassenen zijn.

Maar ook een schotelschommel, een bandschommel of een hangstoel. Dit zijn schommels die in huis geschikt zijn, maar ook buiten kunnen hangen. 

Schommel voor volwassenen kopen: Hier let je op

In de zoektocht naar een schommel voor volwassenen moet je op verschillende dingen letten.

De volgende eigenschappen zijn erg van belang:

Draagvermogen

Veel schommels voor kinderen zijn geschikt tot een gewicht van 50 kg. Bij een schommel voor peuters is het maximale gewicht vaak zelfs 35 kg. Dat is voor een volwassene natuurlijk niet genoeg. Een volwassene weegt al snel zo’n 70 kg. 

Let dus op het maximale gewicht waarmee de schommel belast kan worden. Voor volwassenen moet je zeker uitgaan van 75 kg aan draagvermogen. Het liefst ga je voor een schommel met een draagvermogen van 100 kg of 150 kg

Formaat 

Wil je dat het zitje van schommel geschikt is voor volwassenen? Let dan goed op het formaat. En met name op de breedte van het zitje.

Een schommelzitje voor volwassenen moet zeker 50 centimeter breed zijn. Tussen de touwen komt dat neer op minimaal 45 centimeter. 

Materiaal

Het materiaal bepaalt voor een groot deel of de schommel geschikt is voor volwassenen. Een stevige schommel voor volwassenen is gemaakt van rubber en metaal. Maar ook aan de houten schommel heb je een stevige soort. Dat zijn veel voorkomende materialen. 

Er zijn ook materialen die minder geschikt zijn als schommelzitje voor volwassenen. Dat is meestal een kunststof of plastic schommelzitje. Daarvan is het materiaal niet stevig genoeg om het gewicht van een volwassene te dragen. 

Binnen – buiten

Niet alle schommels kunnen binnen én buiten gebruikt worden. Voor buiten worden er meer eisen aan de schommel gesteld. Het belangrijkst is dat de schommel bestand is tegen alle weersomstandigheden. Voor een schommel in huis is dat minder van belang. 

Alternatieven voor een schommel voor volwassenen

Een ander type schommel dan die voor volwassenen, is de schommel voor kinderen. Erg leuk is bijvoorbeeld de schommel voor peuters. Vanaf een jonge leeftijd kan de schommel al een toffe toevoeging zijn aan jouw tuin. 

Een andere schommel voor in de tuin, is de schommel met glijbaan. Dan zet je meteen een leuk speeltoestel in de tuin. Dat speelhuisje geeft kinderen nog meer speelplezier.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste 10 schommels voor volwassenen geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 10 zijn veel schommels met elkaar vergeleken. Daarbij werd gelet op het draagvermogen, het formaat en de stevigheid van de schommel. De 10 soorten kwamen als best uit de test.

Zijn alle schommels geschikt voor volwassenen?

Nee, niet alle schommels zijn geschikt voor volwassenen. Vaak heeft dat met het draagvermogen te maken. Volwassenen zijn vaak te zwaar voor de kinderschommels. 

Hoe breed moet een schommel voor volwassenen zijn?

De zitting van de schommel moet ongeveer 50 centimeter breed zijn. Tussen de touwen is 45 centimeter genoeg. 

Kan je een schommel voor volwassenen zelf maken?

Ja het is mogelijk om zelf een schommel te maken. Dat kan bijvoorbeeld een boom schommel voor volwassenen zijn. Daarvoor kun je de benodigdheden inslaan bij een doe-het-zelf zaak als de Gamma, Karwei of Praxis.Meer schommels: