Scooter helm winkel: De Top 5 van 2024

Omdat het sinds 1 januari 2023 verplicht is om op iedere scooter een helm te dragen, is de vraag naar deze beveiligingsmiddelen groter dan ooit.

En als jij een scooter of snorfiets hebt, dan heb je een scooter helm winkel nodig om de beste en meest stijlvolle helm aan te schaffen voor jou op de weg.

In dit artikel bespreken we de 5 beste scooterhelm winkels waar je naartoe kunt gaan. Ze hebben een ruim aanbod kwalitatieve scooter helmen die aansluiten bij de Nederlandse regelementen.

De 5 beste scooter helm winkels van dit moment

Wat zijn de beste scooter helm winkels waar je ongetwijfeld vindt wat je zoekt? Wij hebben de top 5 voor jou samengesteld.

1. Bol.com

Als er ergens een groot aanbod scooter helmen te vinden is, dan is het wel bij Bol.com. Je kunt er alles kopen, zoals crosshelmen, jethelmen, integraalhelmen en systeemhelmen.

De keurmerken die de helm heeft gekregen worden er ook altijd bij gegeven, zodat je zeker weet dat je de juiste koopt.

Het grote aanbod is dus een voordeel, maar het nadeel van Bol.com is dat je de scooter helm niet kunt passen.

Een scooterhelm voor heren zal vaker in grotere maten worden aangeboden dan een voor dames. Vergeet dus niet om de maattabel te raadplegen en de omtrek van je hoofd op te meten.

Heb je nog meer spullen nodig voor je scooter, bijvoorbeeld een scooterhoes? Ook dan kan je bij Bol.com slagen.

Een voordeel van Bol.com is dat je er altijd een goede aanbieding kunt vinden. Zo lang je kunt leven met het feit dat je het product niet eerst kunt passen, is het een uitstekende scooter helm winkel voor jou.

Spreek je liever met een medewerker en houd je de scooter helmen graag eerst in je handen, dan is het beter om naar een fysieke specialist te gaan.
2. Voordeelscooters.nl

Voordeelscooters.nl is een webwinkel die specifiek gericht is aan scooterbestuurders. Het is de grootste scooterwinkel in de Benelux waarbij je ook scooters kunt kopen of de bijbehorende accessoires. Aan goede scooter helmen is er tevens geen gebrek.

Het aanbod scooter helmen bestaat uit jethelmen, speed pedelec helmen en integraalhelmen. Deze hebben allen het ECE-keurmerk dat nodig is om er in Nederland mee te kunnen rijden.

Je kunt dit assortiment bekijken via de webwinkel, of je kunt de showroom in Dordrecht bezoeken. Deze is elke dag geopend, behalve op zondag.

Het voordeel van het bezoeken van de showroom is dat je bij deze scooter helm winkel ook om hulp kunt vragen van medewerkers. Dat is vooral erg fijn als het je eerste scooter helm is en je nog niet veel ervaring hebt.
3. Scooterhelmkopen.nl

Scooterhelmkopen.nl is de eerste echte scooter helm winkel die we hier bespreken. Het is een webwinkel waarbij je jethelmen, integraalgelmen, systeemhelmen en crosshelmen kunt kopen. De verzending is gratis en ze hebben al scooterhelmen vanaf €40.

Helaas heeft scooterhelmkopen.nl geen showroom of filiaal. Je kunt er dus echt alleen online bij winkelen. Gelukkig wordt er alles gedaan om het je gemakkelijk te maken.

Zo vind je op de website een duidelijke matentabel en geven ze je ook de mogelijkheid om achteraf te betalen.

In veel gevallen heb je je nieuwe scooter helm van deze winkel de volgende dag al binnen. Naast scooter helmen verkopen ze ook accessoires, zoals helmmutsen, vizieren, scooterhoezen en handschoenen. Scooters zelf verkopen ze niet.
4. Voordeelhelmen.nl

Een voordeel van Voordeelhelmen is dat ze een groot online assortiment hebben zowel als een 7-tal winkels in heel Nederland.

Deze winkels zijn wel voornamelijk gespecialiseerd in motorkleding en benodigdheden, maar ze verkopen er zeker ook scooter helmen. Daarbij kan je ook met een medewerker praten en zo de beste scooter helm uitkiezen voor jou.

Bij Voordeelhelmen kan je terecht voor jethelmen, integraalhelmen, crosshelmen en systeemhelmen. Daarbij hebben ze een speciaal assortiment scooterhelmen voor dames en kinderen. Deze hebben uiteraard allemaal de juiste kenmerken.

Er zijn 7 Voordeelhelmen filialen en de winkel beschikt ook over een uitgebreide webshop. Daarbij kan je op de website ook veel informatie vinden over helmen en alles wat daarbij komt kijken. Bezoek het blog voor interessant nieuws over aanbiedingen en evenementen.
5. Helmspecialist.nl

Helmspecialist is een online winkel voor motor en scooter accessoires. Deze kan je online bekijken en bestellen, maar ze hebben ook een showroom in Surhuisterveen.

Daar kan je van dinsdag tot en met vrijdag terecht om je scooter helm te passen en met een specialist te praten.

Helmspecialist heeft een groot assortiment helmen, waaronder jethelmen, crosshelmen, integraalhelmen en systeemhelmen. Ze hebben zelfs helmen voor kinderen, wat bij veel andere scooter helm winkels ontbreekt.

Behalve voor scooter helmen kan je er ook terecht voor je accessoires, zoals handschoenen, sloten en vizieren. Denk bijvoorbeeld aan een goed schijfremslot.

Ook de beste motorhelm merken zijn hier aanwezig.

Het assortiment van Helmspecialist met meer dan 5000 helmen is groot en gemakkelijk te filteren. Zo vind je bij deze scooter helm winkel vast precies wat je nodig hebt.

Verzending is gratis vanaf 20 euro en je krijgt 14 dagen bedenktijd voordat je de helm retour moet sturen.
Scooterhelm online kopen: Aandachtspunten

Zoals je in deze top 5 hebt kunnen zien, verkopen veel scooter helm winkels hun producten online. Als jij je scooter helm bij een webwinkel bestelt, let dan op de volgende punten.

  • Controleer de matentabel goed. Meet je eigen hoofdomvang op (vanaf 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen) en controleer welke maat daarbij past. Maten kunnen ook per merk verschillen.
  • Loop de retourvoorwaarden goed door. Hopelijk bestel je de juiste scooter helm, maar een kwalitatieve scooter helm winkel hanteert goede retourvoorwaarden voor als je je product toch moet terugsturen.
  • Als laatste is een goede garantie altijd fijn. Kijk dus naar welke garantie je bij de scooter helm winkel of van het merk krijgt zodat je hem kan laten repareren indien nodig.

Aan welke eisen moet een scooter helm voldoen?

Als je geen scooter helm draagt, dan krijg je een boete. Maar dat betekent niet dat je gewoon elke helm mag dragen die je tegenkomt.

Een goede scooter helm winkel verkoopt alleen helmen waarmee je legaal de weg op mag.

Volgens de regels niet een scooter helm aan de volgende eisen voldoen.

  • Hij heeft het ECE 22.05 of 22.06 keurmerk.
  • Hij past goed op je hoofd. Draag je een scooter helm in de verkeerde maat, dan kan je daar ook een boete voor krijgen.
Veelgestelde vragen

Is er een helmplicht voor scooters?

Ja. Sinds 1 januari 2023 moeten ook scooterrijders met een blauw kenteken een helm dragen. Goede scooter helm winkels verkopen helmen met het ECE 22.05 of 22.06 keurmerk. Deze voldoen altijd aan alle Nederlandse eisen.

Hoeveel kost een scooter helm?

Scooter helmen kosten tussen de €40 en €800. De meeste scooter helm winkels hebben helmen in het assortiment in verschillende prijsklassen. Er is dus altijd een scooterhelm die past binnen jouw budget.