Skelter 2 jaar kopen? Bekijk de beste peuter skelters!

Een skelter is voor een kindje van 2 jaar een uitstekende manier om te beginnen met fietsen. Skelters zijn gemakkelijk te besturen en vallen niet om.

Zelfs de kleinste peuters kunnen leren hoe het is om zelf te rijden en te sturen. Een kindje van 2 zal er geen genoeg van krijgen en een skelter zorgt dan ook voor urenlang speelplezier.

Ga jij een skelter voor een peuter kopen? Dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Peuters zijn nog klein en wij helpen je om een veilige en geschikte skelter te vinden.

Dit zijn de beste skelters voor kinderen van 2 jaar

We beginnen met een lijst met de beste skelters voor peuters. Na een uitgebreide beoordeling zijn deze het beste uit de test gekomen. We bespreken ze allemaal uitgebreid, inclusief de plus- en minpunten per skelter.

1. De beste Berg skelter 2 jaar: BERG Buzzy Nitro Skelter

Deze Buzzy Nitro skelter van Berg is een ideale eerste stoere skelter voor kinderen van 2 jaar. Ze maken er gebruik van tot ze 5 zijn, want het zadel en het stuur zijn verstelbaar.

Deze skelter is te krijgen in een groot aantal kleuren en kleurcombinaties. Hij heeft 4 grote wielen voor nog meer stabiliteit. Je kunt hem uitbreiden met een duwstang.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Berg skelter 2 jaar.
 • Goed betaalbaar.
 • Te krijgen in allerlei kleuren.
 • Voor kinderen tot 5 jaar.
 • Duwstang apart te koop.

👎 Nadelen:

 • Moet na 3 jaar vervangen worden.
2. De beste stoere skelter 2 jaar: EXIT Foxy Fire skelter

Welke peuter wil nu niet rondscheuren in een skelter met een echt brandweerlicht? Deze skelter van EXIT heeft een sirene plus zwaailicht. Hij kan door kinderen van 2 tot 5 jaar worden gebruikt en is gemakkelijk te besturen en stabiel.

De zitting kan worden afgesteld, dus als het kindje groeit, groeit de skelter mee. Hij heeft massieve banden, een flexibele as en een gepoedercoat stevig frame.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve EXIT skelter met brandweer thema.
 • Inclusief brandweersirene en zwaailicht.
 • Massieve banden.
 • Verstelbare zitting.
 • Flexibele as.

👎 Nadelen:

 • Na 3 jaar is hij te klein.
3. De beste luxe skelter voor peuters: BERG Reppy GP skelter

Deze Berg skelter heeft alles voor 2-jarige coureurs in spé. Hij heeft een stoer raceauto uiterlijk en een soundbox die racegeluiden maakt. Kinderen van 2,5 tot 6 jaar oud zullen er met plezier in rijden.

De banden zijn massief en dus niet lek te krijgen. Door de verstelbare stoel kan het kindje er vele jaren mee doen. Het maximaal belastbare gewicht is 40 kilo.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Berg skelter in raceauto thema.
 • Voor kinderen vanaf 2,5 tot 5/6 jaar.
 • Massieve banden.
 • Soundbox met racegeluiden.
 • Verstelbare stoel.

👎 Nadelen:

 • Duur.
4. De beste skelter voor peuters met aanhanger: BERG Buzzy BSX skelter

Met een skelter met aanhanger kan het kindje van 2 jaar van alles vervoeren. Speelgoed gaat mee, zand of een lunchtasje. Deze skelter heeft de leeftijdsindicatie 2 tot 5 jaar en heeft een stoer uiterlijk.

De grote massieve wielen zorgen voor stabiliteit onderweg. De stoel is verstelbaar, dus hij groeit als het kindje groeit.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Berg skelter met aanhanger.
 • Voor peuters van 2 tot 5 jaar oud.
 • 4 grote massieve wielen.
 • Aanhangwagen kan worden losgekoppeld.
 • Verstelbaar zitje.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
5. De beste skelter 2 jaar Disney Cars: Disney skelter Cars Rood/Zwart

Elk kind kan racen net zoals Lightning McQueen, met deze Disney skelter met Cars thema. Hij is uitgevoerd in raceauto kleuren en heeft stikkers van de bekende films. Kinderen van 2 tot 8 jaar kunnen erop rijden.

De stoel is namelijk verstelbaar en kan verder naar achteren gezet worden als het kindje groeit. Hij heeft ook een terugtraprem en kunststof massieve banden.

👍 Voordelen:

 • Mooie skelter in Disney Cars thema.
 • Voor kinderen van 2 tot 8 jaar.
 • Terugtraprem.
 • Verstelbare stoel.
 • Maximale gebruikersgewicht: 30 kilo.

👎 Nadelen:

 • Wat als Cars niet meer populair is?
Wat is belangrijk aan een skelter voor kindjes van 2 jaar?

Je hebt een aantal schitterende skelters gezien, ideaal voor kindjes van 2 jaar. Deze leeftijdsgroep is nog kwetsbaar, dus het is belangrijk dat de skelter ook echt bij peuters past. Een skelter voor kinderen van 5, 6 of 7 jaar moet aan hele andere eisen voldoen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van skelters voor peuters? We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Ze moeten stabiel zijn en laag bij de grond. Zo kan het kindje er niet uitvallen en veilig leren fietsen.
 • Op skelters voor kinderen van 2 jaar zijn massieve banden beter. Deze raken niet alleen niet lek, maar ze zorgen ook voor meer grip en minder gevoeligheid.
 • Omdat kleine kinderen erg snel groeien, is het altijd verstandig om een skelter voor peuters te kopen met een verstelbare zitting.
 • Een dichte kettingkast is ook essentieel voor veiligheid. Je wilt niet te maken krijgen met vingertjes in de ketting.
 • Antislip pedalen zorgen voor betere grip tijdens het rijden. Dit is niet essentieel, maar voor kinderen die fietsen leren wel een stuk gemakkelijker.

Dit zijn de punten om op te letten als je een skelter voor een peuter gaat kopen

Het is tijd om naar de winkel te stappen en een skelter te kopen voor jouw kindje van 2 jaar. Waar moet je dan op letten? Lees de onderstaande aandachtspunten door en je gaat goed voorbereid naar de winkel.

1. De juiste leeftijdsindicatie is erg belangrijk

Bij jonge kinderen zoals peuters is de juiste leeftijdsindicatie van groot belang. Daaraan zie je dat de skelter is gemaakt met kinderen van 2 jaar in gedachten. Een skelter voor kinderen van 4 jaar is daarom heel anders uitgerust.

Aan de leeftijdsindicatie zie je welke kinderen nu veilig op de skelter kunnen fietsen en voor hoe lang. Met een mooie ruime leeftijdsindicatie heeft het kindje jarenlang plezier van de skelter.

Je weet dan ook dat de skelter groot genoeg is en het gewicht van het kindje tot hij deze volgroeid is kan dragen.

2. Massieve banden zijn beter

De meeste skelters voor kinderen van 2 jaar hebben massieve banden. Daar zijn goede redenen voor. Deze banden kunnen niet lek raken en hoeven dus ook niet te worden opgepompt.

Een andere reden waarom deze skelters voor peuters vaak massieve banden hebben, is omdat het raakvlak met de grond groter is. Daardoor zijn ze minder gevoelig als het kindje stuurt en beter geschikt voor de echte kleine beginners.

Kies een skelter voor een kindje van 3 jaar en je ziet de eerste modellen met luchtbanden verschijnen. Voor onze leeftijd van 2 jaar zijn deze nog niet aan de orde.

3. Hoe remt de skelter?

Je zult zien dat een terugtraprem op skelters voor kinderen van 2 jaar standaard is. Dit is ook een goede manier voor kinderen van die leeftijd om te leren remmen.

Het is altijd goed om dit na te trekken en ook te controleren of de rem van goede kwaliteit is. Kinderen van 2 zullen nog niet zo hard rijden, maar je wilt wel dat ze kunnen stoppen wanneer nodig.

4. Breid de skelter uit

Er zijn skelters voor kindjes van 2 jaar die je verder kunt uitbreiden. Op die manier maak je hem nog leuker en interessanter. Uitbreiden kan op allerlei manieren.

Ben je van plan om de skelter mee te nemen tijdens wandelingen? Dan is een duwstang handig en veilig. Een skelter met aanhanger is leuk, voor het meenemen van speelgoed of een appel.

Je kunt ook investeren in een vlaggetje of een soundbox voor extra geluiden. De bekende merken laten je de skelter voor de peuter op verschillende manieren aankleden.

Een andere optie die je hebt is een skelter voor 2 personen te kopen. Je peuter kan dan achterop zitten, bijvoorbeeld, bij een groter broertje of zusje, of zelf rijden en de teddybeer een lift geven.

Waar koop ik een goede skelter voor een 2-jarige?

Bij online winkels is het aanbod skelters voor peuters enorm. Het is dan belangrijk dat je de specificaties goed doorleest en de bovenstaande aandachtspunten naloopt.

Of je nu een skelter voor volwassenen of een skelter voor 2-jarigen wilt kopen, de kwaliteit en eigenschappen bepalen of het een slimme investering is.

Uiteraard zijn skelters ook te koop bij de grote fietsenspeciaalzaken. Daar spreek je met een medewerker, wat handig is als je nog vragen hebt. Waar je ook besluit je skelter voor jouw kindje van 2 jaar te kopen, met wat je nu weet maak je vast een weloverwogen beslissing.
Veelgestelde vragen

Is investeren in een skelter voor 2-jarige kindjes niet te vroeg?

Nee, skelters zijn stabieler dan driewielers. Dat komt door het extra wiel en omdat het kindje lager aan de grond zit. Skelters vallen dus veel minder snel om en zijn daardoor veiliger; zelfs voor de kleinste peuters.

Hoe lang kan mijn 2-jarige kindje op de skelter rijden?

Dat hangt van de skelter af. De zitjes zijn meestal gewoon verstelbaar. Een kindje van 2 jaar kan op die manier zeker tot hij of zij 5 is met de skelter spelen.


Meer voor kinderen: