Skelter voor 2 personen kopen? De beste duo skelters

Op een skelter voor 2 personen rijd je met zijn tweeën. Deze skelters zijn ideaal voor broertjes en zusjes, tweelingen en zelfs volwassenen met hun kinderen.

Het aanbod duo skelters is niet groot, maar wat je kunt kopen is zeker de moeite waard.

We helpen je hier bij het uitkiezen van een goede 2-persoons skelter. We hebben een toplijstje met de 3 beste skelters voor 2 personen die momenteel te koop worden aangeboden.

Daarna krijg je allerlei informatie die je vast helpt een mooie duo skelter uit te kiezen. Lees snel verder!

Dit zijn de beste 2 persoons skelters

We hebben alle 2-persoons skelters bij de grootste aanbieders bekeken en daar een top 3 uit gemaakt.

Deze skelters voor 2 personen kwamen het beste uit de test:

  1. Skelter/Go-Kart 2-zits – skelter voor volwassenen met zitje achterop voor kind
  2. Berg XL frame duo chopperskelter van Berg voor kinderen van 5+ jaar met zitje aan de zijkant
  3. EXIT Foxy Club skelter – skelter met grote aanhangwagen

Wat is een skelter voor 2 personen?

De naam zegt het al, maar op een skelter voor 2 personen kunnen 2 mensen tegelijkertijd rijden. Vaak is het dan 1 kindje die stuurt en trapt en een ander kindje dat op een zitje als bijrijder meegaat.

Dat is leuk voor tweelingen, maar ook voor vriendjes en broertjes en zusjes. Er ook zelfs 2-persoons skelters voor volwassenen met een extra zitje voor een kindje.

Bij 2-persoons skelters bevindt het extra zitje zich vaak achterop. Er zijn ook mooie chopper skelters waarbij het zitje als op een chopper naast de bestuurder is aangebracht.

Kies voor een skelter met aanhanger, en ook daar kan een ander kindje in worden vervoerd. Als de aanhanger groot genoeg is en onder toezicht van een volwassene, natuurlijk.

Veiligheid voorop

Net als wanneer je een gewone skelter koopt, is het ook bij een duo skelter belangrijk dat de skelter voor 2 personen veilig kan worden gebruikt. Je houdt je allereerst altijd aan de leeftijdsindicatie en laat kleine kinderen niet zonder gordel of toezicht meerijden.

Let ook op kenmerken zoals de rem van de skelter en de kettingkast. De rem moet van goede kwaliteit zijn en eventueel een terugtraprem én handrem zijn.

De kettingkast moet dicht zijn, zodat vingertjes er niet in kunnen komen. Peuter skelters zijn vaak extra beveiligd, omdat dit kleinere en kwetsbaardere kindjes zijn.

Waar koop ik een goede skelter voor 2 personen?

Zoek je een kwalitatieve skelter voor 2 personen, dan is het goed om bij een speelgoedzaak of fietsspecialist te rade te gaan. Zij kunnen je persoonlijk helpen en hebben toegang tot een groot aanbod skelters van allerlei merken.

Online is het aanbod wat kleiner. Je kunt je daar wel goed oriënteren. En als je even geduld hebt, dan is de kans dat je op een mooie aanbieding stuit bij webwinkels ook groter.

Vergeet ook niet de tweedehands platforms te bezoeken. Soms bieden verkopers daar schitterende 2 persoons skelters aan die nog een heel leven voor zich hebben.
Veelgestelde vragen

Zijn er ook 2-persoons skelters voor volwassenen?

Jazeker, als je een beetje de tijd neemt dan vind je vast een 2-persoons skelter voor volwassenen. Er zijn zelfs skelters met plek voor een gezin van 4 personen.

Is een 2-persoons skelter veilig?

Van een skelter voor 2 personen van een goede fabrikant mag je verwachten dat deze veilig is. Het kan geen kwaad om dat ook te controleren in, bijvoorbeeld, de productomschrijving en de beoordelingen van klanten. Heb je twijfels over de veiligheid, dan is het beter om die skelter niet te kopen en een andere duo skelter uit te kiezen.


Meer skelters: