Skelter 3 jaar nodig? De beste skelters voor 3-jarige kinderen

Van een goede skelter zal een kindje van 3 jaar vele jaren met plezier gebruik maken. Het is een ideaal verjaardagscadeau.

Het nodigt kindjes aan meer te bewegen, meer naar buiten te gaan en te experimenteren.

Dit artikel is samengesteld voor iedereen die een skelter voor kinderen van 3 jaar wil kopen. We hebben dé lijst met de beste skelters voor kinderen van deze leeftijd van dit moment.

We bespreken ze in detail en volgen dat op met een uitgebreide koopgids.

Dit zijn de beste skelters voor kinderen van 3 jaar

We beginnen met een lijst met uitmuntende skelters voor kinderen van 3 jaar. Dit zijn stuk voor stuk goede keuzes. Je leest over de belangrijkste kenmerken, inclusief de voor- en nadelen.

1. De beste Berg skelter 3 jaar: Berg Buddy B-Orange Skelter

Berg skelters staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit. Deze Berg Buddy skelter is bedoeld voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Dat betekent 5 jaar speelplezier. Hij is te krijgen in verschillende kleuren en heeft een sterk en robuust frame.

Het gepatenteerde BFR-systeem van Berg maakt hem gemakkelijk te bedienen en veilig. Deze Berg skelter voor kinderen van 3 jaar heeft luchtbanden, voor comfort en gemak tijdens het rijden.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Berg skelter.
 • Te krijgen in verschillende kleuren.
 • Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
 • BFR-systeem voor veiligheid en rijgemak.
 • Luchtbanden.

👎 Nadelen:

 • De prijs is hoog.
2. De beste betaalbare skelter 3-jarigen: VidaXL skelter met pedalen

Een goedkopere skelter voor een 3-jarig kindje hoeft niet automatisch minder kwalitatief te zijn. Deze gele skelter van VidaXL is ideaal voor kinderen van 3 tot 5 jaar oud. Hij heeft een gesloten kettingkast en kan maximaal 30 kilo dragen.

De banden zijn massief, dus je hoeft ze niet te onderhouden. Met deze skelter kan je zowel voor als achteruit rijden.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbare skelter 3 jaar tot 5 jaar.
 • Massieve banden.
 • Gesloten kettingkast voor veiligheid.
 • Verwisselbare vrijloop.
 • Maximaal draaggewicht: 30 kilo.

👎 Nadelen:

 • Na 2 jaar is de skelter te klein.
3. De beste luxe skelter 3 jaar: Berg BMW Street Racer skelter

Met deze skelter gaat een kindje van 3 jaar tot hij of zij 8 is met trots naar buiten. Hij is schitterend vormgegeven, met grote wielen en een comfortabel zadel. De BMW tekens zie je onder andere terug op de velgen en het stuur.

Hij heeft luchtbanden, waardoor rijden comfortabeler en soepeler gaat. Door het stoeltje en het stuur te verstellen, groeit deze Berg skelter met het kindje van 3 jaar mee.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Berg skelter vanaf 3 jaar.
 • BFR-systeem.
 • Luchtbanden.
 • BMW-design is overal zichtbaar.
 • Groeit met het kindje mee.

👎 Nadelen:

 • Duur.
4. De beste skelter tractor met aanhanger 3 jaar: Rolly Toys Kid John Deere

Jouw kindje kan op een echte John Deere tractor rijden. Deze skelter tractor is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar en heeft een aanhanger. De motorkap kan open, voor als de tractor moet worden gerepareerd.

Een skelter in de vorm van een tractor is een leuke variatie op de traditionele skelter voor 3-jarigen. In de aanhanger gaat speelgoed of zand mee. De pedalen zijn antislip.

👍 Voordelen:

 • Skelter tractor met John Deere-licentie.
 • Inclusief aanhanger.
 • Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.
 • Antislip pedalen.
 • Motorkap die open kan.

👎 Nadelen:

 • Na een paar jaar is hij te klein.
5. De beste stoere skelter voor 3-jarigen: EXIT Foxy Expedition

Met deze skelter van EXIT gaat ieder kind op avontuur uit. Hij heeft een donkergroene kleur en safari-thema. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen er probleemloos mee over het gras scheuren.

De skelter kan kleine bochtjes maken en is stevig en stabiel. Hij heeft off-road banden, voor de kleinste avonturiers. Je kunt hem uitbreiden met een aanhanger, veiligheidsvlag of soundbox met racegeluiden.

👍 Voordelen:

 • Stoere skelter met safari-thema.
 • Voor kinderen van 2 tot 5 jaar.
 • Terugtraprem.
 • Off-road banden.
 • Verstelbare zetel.

👎 Nadelen:

 • Voor kinderen tot 5 jaar.
Waaraan moet een goede skelter voor een kind van 3 jaar voldoen?

Kindjes van 3 jaar zijn nog klein en beginnen net te begrijpen wat voortbewegen en sturen is. Een skelter is een uitstekende manier om kindjes van 3 jaar te leren hoe ze moeten manoeuvreren.

De 4 wielen houden ze stevig aan de grond en vallen kan eigenlijk niet gebeuren. Daarom is een skelter voor kinderen van 3 jaar een veilig vervoermiddel.

Als jij een skelter voor een kindje van 3 jaar gaat uitzoeken, let er dan op dat deze aan de volgende eisen voldoet:

 • Hij moet de juiste leeftijdsindicatie hebben en dus bij kinderen van 3 jaar passen.
 • Het is goed als hij een terugtrap- en een handrem heeft. Kinderen van 3 jaar moeten altijd goed kunnen remmen.
 • Kies voor een skelter die met het kindje van 3 jaar meegroeit, en hij of zij kan er vele jaren gebruik van maken.

Let hierop als je een skelter voor een 3-jarige gaat kopen

Is het tijd om naar de winkel te gaan en een skelter voor een kindje van 3 uit te zoeken? Let dan op deze aandachtspunten, zodat je exact met de juiste skelter thuiskomt.

1. De correcte leeftijdsindicatie

Het lijkt logisch, maar het eerste waar je naar kijkt is de leeftijdsindicatie. Een skelter voor een kindje van 5 jaar en ouder zal nu en de komende tijd te groot zijn. Bovendien is deze niet veilig, omdat hij gemaakt is voor kinderen met andere vaardigheden.

Let op de leeftijdsindicatie en kies een skelter die voor kinderen van 3 jaar is gemaakt. Het is dan prima als de minimale leeftijd 3 jaar is, want dan gaat hij nog lekker lang mee. Een skelter voor kinderen van 2 jaar tot 4 jaar zal dan nog maar 1 jaar kunnen worden gebruikt.

De leeftijdsindicatie vertelt je veel. Let hierop, zodat je een skelter koopt die bij het 3-jarige kindje past en die veilig is.

2. Kies je voor luchtbanden of massieve banden?

Er worden skelters voor kinderen van 3 jaar gemaakt met luchtbanden en met massieve banden.

Beide hebben voor- en nadelen:

 • Massieve banden zijn handig als je ze niet wilt onderhouden. Je hoeft massieve banden namelijk niet op te pompen of te repareren. Ze kunnen niet lek gaan. Deze skelters zijn voor kinderen van 3 jaar wel wat minder comfortabel op onverhard terrein, omdat ze minder veren. Ze maken het trappen wat zwaarder, door het grotere raakvlak met het terrein.
 • Luchtbanden zijn een goede keuze als comfort belangrijker voor je is. Deze banden veren en zijn dus perfect voor gebruik op oneffen terrein. Een nadeel is dat je ze moet oppompen en dat ze ook lek kunnen raken. Het raakvlak met de weg is kleiner, waardoor ze gevoeliger sturen en lichter trappen.

3. Het remsysteem

Een belangrijk punt met betrekking tot veiligheid is de manier waarop de skelter remt. De Berg skelters hebben bijvoorbeeld een gepatenteerd systeem waarmee je achteruit trapt om te remmen, maar je ook achteruit kunt rijden als je eenmaal stil bent komen te staan.

Andere skelters voor kinderen van 3 jaar hebben een soortgelijk systeem. Het is geen slecht idee om een skelter te kiezen met een handrem erbij.

Dat geeft het kindje een extra optie om te remmen en dat is veiliger. Zorg er in ieder geval voor dat het remsysteem van goede kwaliteit is en gebruiksvriendelijk is voor kindjes van deze leeftijd.

4. Alleen een skelter of ook een aanhanger?

Een skelter alleen is voor een 3-jarig kindje al een geweldig cadeau. Doe er een skelter aanhanger bij en ze kunnen speelgoed, zand of zelfs een broertje vervoeren. Een aanhanger is niet nodig en lang niet altijd standaard. Maar het geeft meer speelmogelijkheden en nog meer lol.

Je kunt ook investeren in een skelter voor 2 personen, met een extra zitje achterop. Dat is leuk als het kindje een broertje of zusje heeft die mee kan rijden. Uiteraard krijgt de pop of de teddybeer dan ook een lift.

5. Welke extra’s moet jouw skelter hebben?

Als laatste denk je nog even na over de extra opties voor skelters. Je kunt kiezen voor een hele simpele skelter voor een kindje van 3 jaar, maar er zijn ook allerlei uitbreidingen mogelijk. Welke extra’s vind jij belangrijk?

 • Met een verstelbaar zitje en stuur kan het kindje langer van de skelter gebruik maken.
 • Er zijn skelters voor kinderen van 3 jaar met verlichting.
 • Je kunt kiezen voor een skelter met sound-effects, bijvoorbeeld van een raceauto.

Waar koop ik een goede skelter voor een 3-jarig kindje?

Het aanbod skelters is online erg groot. Daar vind je zelfs skelters voor volwassenen, maar ook voor kinderen in allerlei leeftijdsklassen. Het is ook waar je de beste aanbiedingen treft, dus online winkels zijn een goede keuze.

Ga je veel geld uitgeven aan je skelter, dan is het geen slecht idee om deze ook even in het echt te bekijken. Je wilt dan zekerheid dat je geld je de juiste skelter oplevert. Waar je ook besluit je skelter te kopen, je weet nu exact waarop je moet letten om de beste te kiezen.
Veelgestelde vragen

Hoe koop ik een skelter waar mijn kind van 3 jaar lang op kan fietsen?

Als je wilt dat je kindje van 3 zo lang mogelijk van de skelter gebruik kan maken, kies dan een skelter die meegroeit. Deze zijn vaak geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Je kunt ook een jaartje wachten en een skelter voor kindjes van 4 jaar kopen. Deze kunnen soms meegroeien tot ze 12 zijn.

Waarom zijn luchtbanden beter dan massieve banden op een skelter?

Luchtbanden zijn niet per definitie beter, maar ze rijden comfortabeler en maken het trappen minder zwaar. Dat komt doordat het raakvlak met de ondergrond kleiner is. Het nadeel van luchtbanden op een skelter voor kinderen van 3 jaar is dat ze lek kunnen raken en je ze dus moet plakken en oppompen.


Misschien ook interessant: