De beste skelters voor kinderen van 5, 6 of 7 jaar

Een skelter is voor een kindje van 5 of ouder geweldig speelgoed. Ze racen ermee over het gras, komen meer buiten en krijgen flink wat extra lichaamsbeweging.

En een goede skelter gaat zeker een aantal jaren mee.

Denk jij eraan om een skelter te kopen voor een kind van 5, 6 of 7 jaar? Er is voldoende keuze en daardoor wordt een beslissing maken lastig.

Wij helpen je hierbij met een lijst met de beste skelters voor kinderen van rond de 6 jaar én een complete koopgids.  

Dit zijn de beste skelters voor kinderen van 5, 6 of 7 jaar

Wij hebben het aanbod skelters voor kinderen van 7, 6 en 5 jaar al voor je doorgenomen en een selectie gemaakt. Dit zijn de beste skelters voor deze leeftijdsgroep die momenteel te koop staan.

1. De beste skelter 5 jaar: VidaXL skelter met pedalen en verstelbare zitting

Kindjes van 5 jaar oud hebben een kleinere skelter nodig. Deze van VidaXL is dan ideaal. Hij is voor kinderen van 3 jaar en ouder, omdat het zitje kan worden versteld.

Deze skelter voor kinderen van 5 jaar groeit dus met ze mee. Ze rijden er zowel voor- als achteruit mee en hij heeft een handrem en versnellingspook. De wielen zijn gemaakt van massief kunststof.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare stoere skelter.
 • Handrem en versnellingspook.
 • Kan vooruit en achteruit rijden.
 • Stoeltje is verstelbaar.
 • Voor kinderen van 3+ jaar.

👎 Nadelen:

 • Kunststof banden rijden zwaarder.
2. De beste skelter 6 jaar: Mercedes-Benz Go-Kart skelter

Een skelter voor een kind van 6 jaar of ouder mag al wat groter en uitgebreider zijn. Deze skelter met Mercedes-Benz licentie zal zeker indruk maken. Hij is te krijgen in 4 verschillende kleuren en kan gebruikt worden tot het kindje 8 jaar is of 60 kilo weegt.

Hij heeft massieve rubberen banden, dus deze raken niet lek en moeten niet worden opgepompt. Hij is stevig, van goede kwaliteit en comfortabel.

👍 Voordelen:

 • Sportieve skelter met Mercedes-Benz licentie.
 • Grote wielen met rubberen banden.
 • Skelter voor kinderen van gemiddeld 6 jaar.
 • Comfortabele zetel.
 • Belastbaar gewicht: 60 kilo.

👎 Nadelen:

 • Luchtbanden zijn gevoeliger en lichter.
3. De beste skelter 7 jaar: Ezyroller skelter/ligfiets

Kinderen van 7 jaar zijn toe aan iets anders. Met deze Ezyroller kunnen ze fietsen tot ze 14 jaar zijn. Het is een mix tussen skelter en ligfiets en werkt niet met trappers.

Deze skelter voor kinderen van rond de 7 jaar heeft een stang die je met je voeten naar links en rechts beweegt. Je gaat dan geruisloos en snel over de stoep. Hij is te krijgen in verschillende kleuren ook erg goed betaalbaar.

👍 Voordelen:

 • Skelter/ligfiets in 1.
 • Ontwikkelt conditie en motoriek.
 • Snel en geruisloos.
 • Verstelbaar en voor kinderen van 3 tot 14 jaar.
 • Maximaal belastbaar gewicht: 70 kilo.

👎 Nadelen:

 • Het is geen echte klassieke skelter.
4. De beste Berg skelter 5+ jaar: Berg Rally Force Skelter

Berg staat bekend als het beste merk voor skelters. Skelters van dit merk zijn van hoge kwaliteit en gaan erg lang mee. Je betaalt er ook wat meer voor. Deze Berg Rally Force skelter is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Ze kunnen er dus vele jaren mee doen. Het maximale draaggewicht is 60 kilo en je kunt ermee achteruit trappen en ook achteruit remmen.

👍 Voordelen:

 • Kwaliteit van Berg gegarandeerd.
 • Luchtbanden.
 • Gepatenteerd BFR-systeem voor trappen en remmen.
 • Groeit mee tot het kindje 12 jaar is.
 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo

👎 Nadelen:

 • De prijs is hoog.
5. De beste prijs/kwaliteit skelter 5, 6 en 7 jaar: VidaXL skelter F1

Deze skelter van VidaXL groeit met de bestuurder mee. De zetel is verstelbaar en kinderen kunnen hiermee spelen tot ze 30 kilo zijn. Dat betekent zeker tot 8 jaar en vaak zelfs langer.

De skelter heeft een afgesloten kettingkast en een stoer Formule 1 uiterlijk. Kinderen kunnen er voor- en achteruit mee rijden. Deze skelter voor kinderen van rond de 6 jaar heeft luchtbanden.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare kwaliteit van VidaXL.
 • Skelter voor kinderen van 3 jaar tot 30 kilo.
 • Afgesloten kettingkast.
 • Luchtbanden.
 • Wisselbare vrijloop.

👎 Nadelen:

 • Zwaardere kinderen kunnen er minder lang op.
De eigenschappen van een skelter voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar

Kinderen van 5, 6 of 7 jaar zijn groter en kunnen al fietsen. Zij hebben een skelter nodig die ze meer uitdaagt dan een skelter voor een kindje van 3 jaar. Ze willen racen als een F1 coureur of manoeuvreren zoals papa.

Als jij een skelter voor een kindje van rond de 6 jaar gaat kopen, dan wordt dat vast een succes als deze de volgende kenmerken heeft.

 • Luchtbanden zijn voor deze leeftijd beter. Deze zijn gevoeliger, lichter en comfortabeler. Ze veren en het raakvlak met het terrein is kleiner.
 • Het is leuk als de skelter voor kinderen van 7, 6 of 5 jaar versnellingen heeft. Zo kunnen ze alvast oefenen met schakelen en manoeuvreren.
 • De skelter voor een kind van 5+ jaar moet ook tegen een stootje kunnen. Hoe sterker ze zijn, hoe langer ze ermee kunnen sjezen.
 • Uiteraard moet de leeftijdsindicatie goed zijn. Let dan ook op hoe lang het kindje nog met de skelter kan rijden. Er zijn skelters voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar, bijvoorbeeld. Dat betekent zelfs voor een kind van 7 vele jaren raceplezier.

Waarop moet je letten als je een skelter voor een kind van 5+ jaar gaat kopen?

Het is tijd om naar de (web)winkel te gaan en het aanbod skelters voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar te beoordelen. Let op de volgende aandachtspunten en je filtert daar alleen de beste skelters uit.

1. Een skelter of een ligfiets?

In deze leeftijdsklasse worden ook veel skelter/ligfietsen aangeboden. Dit zijn geen echte skelters, maar wel fietsen waarmee je als een racewagen over de weg rijdt. Ze hebben 3 wielen en geen trappers, maar een stang die je met je voeten beweegt.

Een skelter/ligfiets is snel, stil en erg goed betaalbaar. Kinderen kunnen er erg lang mee doen, omdat ze verstelbaar zijn. De leeftijdsindicatie is 3 tot 12 jaar.

Daarbij moeten kinderen hun hele lichaam bewegen om de ligfiets te besturen en krijgen ze zo meer lichaamsbeweging.

Skelters, aan de andere kant, zijn stoerder met hun Go-Kart of racefiets uiterlijk. De keuze hier is volledig aan jou.

2. Het remsysteem

Veiligheid staat ook bij grotere kinderen voorop. Kinderen van rond de 6 jaar zullen steeds sneller met hun skelter gaan fietsen en dan is een goede rem belangrijk.

Sommige skelters hebben een terugtraprem en een handrem en dat is wel zo veilig. De Berg skelters voor kinderen van rond de 6 jaar zijn voorzien van een gepatenteerd systeem.

Het is een terugtraprem als ze in beweging zijn en je fietst achteruit als de skelter tot stilstand is gekomen.

Let op de rem die de skelter heeft en controleer de kwaliteit daarvan goed. Net als bij een fiets het geval is, moet de rem van een skelter ook gewoon altijd goed werken.

3. Uitbreidingen

Een skelter voor kinderen van 2 jaar is simpel en gemakkelijk te besturen. Deze peuters moeten nog leren met een skelter te rijden. Maar een skelter voor kinderen van 5, 6 of 7 jaar mag best wat uitgebreider zijn.

Denk dus even na over de extra opties die jouw ideale skelter voor een kindje van 7 jaar moet hebben. Van ons krijg je alvast een aantal opties om in overweging te nemen.

 • Sommige skelters voor kinderen van 5 jaar en ouder hebben verlichting en richtingaanwijzers. Zo kunnen ze alvast oefenen.

Waar koop ik een goede skelter voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar?

Grotere kinderen zijn nog niet toe aan een skelter voor volwassenen, maar mogen zeker op een groter en ingewikkelder voertuig naar buiten. Deze skelters zijn te vinden in speelgoedwinkels, fietsenzaken en grote warenhuizen. Er is keuze genoeg.

Koop je skelter voor een kind van rond de 6 online en je komt de beste aanbiedingen tegen. Het is dus zeker verstandig om ook de webwinkels bij je zoektocht te betrekken.

Bekijk het complete aanbod, gebruik wat je hier hebt geleerd en je vindt vast een schitterende skelter voor jouw kind van 5, 6 of 7 jaar.
Veelgestelde vragen

Hoe lang kunnen kinderen op hun skelter blijven spelen?

Als je investeert in een goede skelter, dan kunnen kinderen van 5, 6 en 7 jaar daar nog vele jaren met plezier op rijden. Het is dan wel belangrijk dat je de leeftijdsindicatie controleert en ook het maximale belastbare gewicht.

Zijn Berg skelters de beste skelters?

Ja, Berg skelters worden wereldwijd als de beste skelters voor kinderen van allerlei leeftijden gezien. Je betaalt er veel voor, maar dan heb je een skelter die gegarandeerd veilig is en erg lang mee zal gaan. Op sommige Berg skelters kunnen kinderen van 4 tot ze 12 jaar zijn blijven fietsen. Dat is de grote investering meer dan waard.


Meer skelters: