Skelter met aanhanger kopen? Bekijk het beste aanbod!

Een skelter met aanhanger is nog leuker dan een skelter alleen. Want nu worden speelgoed en rugtassen ook gemakkelijk vervoerd.

Een skelter met aanhanger betekent meer tijd buiten en meer beweging. En uiteraard een groot aantal extra scenario’s en spellen die voor urenlang vermaak zorgen.

Wil jij een skelter met aanhanger kopen? Of ben je geïnteresseerd in een aanhanger voor je al bestaande skelter? Dit artikel helpt je deze te vinden.

We hebben de beste skelters met aanhanger en skelter aanhangers voor je getest en verzameld. Daarna bespreken we de aandachtspunten om op te letten als je deze gaat kopen.

Dit zijn de beste skelters met aanhanger

Er zijn skelters te koop die al een aanhanger hebben. Het aanbod daarvan is wel wat kleiner. De meeste mensen kopen een losse skelter en een bijpassende aanhanger apart. Je hebt zo de keuze om te kiezen voor een skelter met aanhanger of zonder.

Om jou de moeite te besparen, hebben we hier alvast de beste skelters inclusief aanhanger voor je verzameld.

 1. Berg Buzzy BSX Skelter (2 tot 5 jaar)
 2. EXIT Foxy Club skelter met aanhanger (2 tot 5 jaar)
 3. Smoby Max Tractor met Trailer (Vanaf 3 jaar)
 4. Rolly toys Kid John Deere + aanhanger (vanaf 2,5 jaar)
 5. Rolly toys Kid Massey Ferguson + aanhanger (van 2,5 tot 5 jaar)

Dit zijn de beste losse skelter aanhangers

Heb je al een skelter of weet je welke skelter je gaat kopen? Dan hoort daar een passende aanhanger bij. De onderstaande lijst heeft de 7 beste aanhangers voor skelters van verschillende merken. Controleer altijd of de skelter aanhanger past bij jouw skelter.

 1. Exit Foxy skelter aanhangwagen
 2. Exit Spider Green en Cheetah skelter aanhangwagen
 3. Cross Country aanhanger
 4. Berg Trailer L voor Berg Buddy en Rally
 5. Berg Trailer S voor Berg Buzzy
 6. Berg trailer XL
 7. Rolly toys Mega Trailer Fendt

Verschillende soorten skelters met aanhangers

Er zijn verschillende soorten skelters met aanhangers om in te investeren. Het volgende lijstje geeft je een goed idee van wat de mogelijkheden zijn.

 • Standaard skelters met bijpassende aanhanger.
 • Een skelter in de vorm van een tractor of ander werkvoertuig met aanhanger.
 • Een skelter met aanhanger of zitje voor een tweede persoon.

Een skelter met aanhanger of skelter aanhanger kopen: let hierop

Het is tijd om naar de (web)winkel te stappen. Maar welke skelter met aanhanger of skelter aanhanger koop je dan? Hier vind je alle aandachtspunten om op te letten.

1. Een skelter aanhanger of een voorlader?

Sta eerst even stil bij alle mogelijkheden. Je kunt investeren in een skelter met aanhanger of een skelter met voorlader. Skelter aanhangers en voorladers zijn ook los te krijgen.

Een aanhanger gebruik je voor het vervoeren van materiaal, voorwerpen of speelgoed. Met een voorlader kan je graven en land bewerken.

Voorladers zijn ideaal voor als je een zandbak hebt, of ergens anders waar het kindje kan graven. Een skelter aanhanger kan in veel meer situaties worden gebruikt. Kies voor een skelter met aanhanger, een skelter met voorlader of zelfs allebei.

2. Zorg ervoor dat de aanhanger aan de skelter kan worden bevestigd

Als je een skelter met aanhanger koopt, dan weet je zeker dat ze bij elkaar passen. Maar heb je al een peuter skelter en moet daar nog een aanhanger bij, dan is het wat lastiger. Niet alle skelter aanhangers passen namelijk op elke skelter.

Heb je al een skelter, controleer dan even welk merk het is. Een Berg skelter aanhanger, bijvoorbeeld, moet exact passen bij de Berg skelter én het model. Hetzelfde geldt voor de skelter aanhangers van Foxi en Rolly Toys. Kies de juiste aanhanger bij jouw skelter uit.

3. Hoe groot moet de aanhanger zijn?

Er zijn grote en kleine skelter aanhangers. De afmetingen die jij nodig hebt hangen af van wat je met de skelter met aanhanger wilt kunnen doen.

Er zijn kleine aanhangers waar een ander kindje in kan staan, bijvoorbeeld. Dat is extra lol voor broertjes, zusjes en vriendjes. Je kunt ook kiezen voor een grote skelter aanhanger, waarin je meer vervoert.

Deze kan je soms ook kiepen om de lading te lozen. In de grootste Berg skelter aanhanger kan je wel 40 kilo vervoeren.

Tip: zoek je een skelter aanhanger zodat andere kindjes mee kunnen rijden? Overweeg dan een skelter voor 2 personen.

4. Het maximale belastbare gewicht

Een grote skelter met aanhanger is leuk, maar als je hier maar 5 kilo in kunt vervoeren, dan heb je er nog weinig aan. Bekijk daarom altijd even het maximale belastbare gewicht voor de skelter aanhanger.

Dit is vooral belangrijk als je een grote aanhanger koopt en als je een aanhanger koopt waar andere kindjes in kunnen.

5. Alternatieven voor een skelter met aanhanger

Als laatste is het geen slecht idee om ook na te denken over de alternatieve opties die er zijn. Vooral als je een skelter met aanhanger wilt aanschaffen om kinderen mee te vervoeren, dan kan je ook investeren in een bolderkar.

Bolderkarren zijn ook handig voor het vervoeren van je spullen tijdens uitstapjes naar het strand, bijvoorbeeld.

Zoek je een skelter met aanhanger waarin een volwassene een kind kan vervoeren? Dan is een fietsaanhanger misschien een simpeler alternatief.

En is de aanhanger voor een ander kindje, dan kan je ook overwegen om een skelter met zijwagen of extra zitje aan te schaffen.

Waar koop ik een goede skelter aanhanger of skelter met aanhanger?

Tenzij je een skelter met aanhanger voor volwassenen zoekt, zijn kinderwinkels uitstekende plekken om een skelter met aanhanger te kopen. Ook voor losse skelter aanhangers hebben ze daar een mooi aanbod. Bij grote fietsenwinkels kom je ze ook wel eens tegen.

Wil je het huis niet uit om je skelter aanhanger of skelter met aanhanger te kopen, dan is het internet een uitstekende plek om deze te vinden.

Grote warenhuizen en de webwinkels van bekende leveranciers hebben een groot assortiment. Dit is ook waar je een mooie aanbieding vindt.

De informatie in dit artikel heeft je in ieder geval een heel eind op weg geholpen. Let op de aandachtspunten en je slaat een schitterende skelter met aanhanger of alleen een skelter aanhanger op de kop.
Veelgestelde vragen

Is het veilig om een ander kind in de skelter aanhanger te zetten?

Een skelter aanhanger is niet bedoeld voor het vervoeren van andere kinderen. Het is dus eigenlijk niet veilig om daar een kind in te zetten. Voor kinderen is het natuurlijk wel ontzettend leuk als een vriendje, broertje of zusje mee kan rijden. In dat geval is het beter om in een skelter met een tweede zitje te investeren. Daar kan dan ook nog een skelter aanhanger achter.

Hoe duur is een skelter met aanhanger en hoe duur is een losse skelter?

De prijzen voor een kwalitatieve skelter met aanhanger beginnen rond de €200. Ze kunnen oplopen tot wel €1000, voor een luxe skelter met grote aanhanger. Alleen een skelter aanhanger kan je al kopen voor €40, maar voor kwaliteit betaal je meer. Dan kan je rekenen om €100 of hoger voor een XL model.


Meer skelters: