Skelter voor volwassenen kopen? Bekijk de Top 5!

Ook grote mensen houden van een beetje actie en een skelter voor volwassenen is dan ook een prima investering.

Of je nu 3 jaar bent of 30, een skelter is altijd vermakelijk. Daarbij nodigt het je uit vaker naar buiten te gaan en meer te bewegen.

Wil jij een skelter voor volwassenen kopen? Dan zie je direct dat het aanbod aanzienlijk kleiner is dan voor skelters voor kinderen.

Geef de moed niet op, want wij helpen je de beste skelter volwassenen te vinden.

Dit zijn de beste skelters voor volwassenen

We hebben een aantal skelters voor volwassenen bekeken en daar een selectie uit gemaakt. Deze top 5 komt dan het beste uit de test.

  1. EzyRoller Pro X (tot 100 kilo)
  2. Triad Underworld (tot 70 kilo)
  3. EXIT Pro 100 triker (tot 100 kilo)
  4. BERG E-skelter met XXL frame (tot 100 kilo)
  5. Skelter / Go-Kart 2-zits – (tot 80 kilo voor en 25 kilo achter)

Wat is een skelter voor volwassenen?

Eigenlijk is een skelter voor volwassen niets anders dan een skelter voor kinderen. Het verschil is dat hij groter is en dus ruimte biedt voor een groter lichaam.

Ook zijn skelters voor volwassenen soms wat uitgebreider, bijvoorbeeld met versnellingen of met een handrem aan het stuur.

Daarbij is hij sterker en kan een skelter voor volwassenen een hoger gewicht dragen. Bij skelters voor volwassenen ligt het maximale draaggewicht tussen de 70 en 100 kilo.

Mag je met een skelter op de weg rijden?

Het is niet de bedoeling dat je als volwassene met een simpele skelter de weg op gaat. Trapskelters voldoen volgens de wet aan de regels voor voetgangers.

Dat betekent dat je alleen op de rijbaan mag fietsen als er een stoep of fietspad ontbreekt. Deze regels gelden ook voor kinderen die op een trapvoertuig rijden die niet sneller gaat dan 6 kilometer per uur.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook skelterachtige ligfietsen en trikes voor volwassenen die eigenlijk niets anders zijn dan een fiets. Je kunt er net zo hard mee. Het enige verschil is dat je lager zit en dat je 3 wielen hebt in plaats van 4.

Daarom is er ook de regel dat als je maximale snelheid hoger is dan 6 kilometer per uur, je toch op een fietspad mag rijden. Het belangrijkste is dus dat je gewoon mee kunt doen met het bestaande verkeer en niemand onnodig ophoudt.

Uiteraard moet je dan ook alle veiligheidsmaatregelen genomen hebben voor je skelter als je voor je eigen fiets ook doet (bel, verlichting, goede rem, etc.).

Kinderen moeten met hun skelter zeker op de stoep rijden, maar er zijn skelters voor volwassenen waarmee je ook op de weg of het fietspad mag rijden. Wil je dit zeker weten voor jouw skelter, vraag het dan even na bij de politie.

Waarop moet je letten als je een skelter voor volwassenen gaat kopen?

Is het tijd om op zoek te gaan naar een skelter voor volwassenen? Dan is het goed om even de tijd te nemen en rustig het aanbod door te lopen. Er is niet heel veel keuze, maar neem hier even de tijd voor. Je komt dan meer opties tegen dan je denkt.

Is het tijd om te kiezen, dan zijn de volgende aandachtspunten belangrijk.

1. Het maximale draagbare gewicht

Voor volwassenen is het maximale draagbare gewicht van de skelter het belangrijkste kenmerk. Daaraan kan je zien of deze sterk genoeg is voor een volwassene of niet.

Bij skelters voor kinderen is dit vaak niet meer dan 30 kilo, wat betekent dat een volwassene er doorheen zal zakken.

Uiteraard moet het maximale draagbare gewicht hoger zijn dan je eigen gewicht. De meeste skelters voor volwassenen kunnen een persoon tot 100 kilo gemakkelijk dragen.

Bij andere is dat wat lager, bijvoorbeeld 80 kilo of 70 kilo. Kies een draagbaar gewicht dat past bij het gewicht de bestuurders.

2. De leeftijdsindicatie

Zelfs als de skelter 100 kilo kan dragen, dan betekent dat nog niet dat hij geschikt is voor volwassenen. Want de afmetingen zijn dan ook belangrijk.

Volwassenen zijn langer dan kinderen, dus de afstand tussen het zitje en de trappers en het stuur moet langer zijn. Sommige skelters voor volwassenen stel je zelf in op je lengte.

Skelters voor volwassenen hebben een leeftijdsindicatie van x tot 99 jaar. Zie je dit staan, dan weet je dat ook grotere personen van de skelter gebruik kunnen maken.

3. De afmetingen van de skelter

Dat gezegd hebbende, er wordt vaak meer gezegd over het maximale draagbare gewicht en de maximale leeftijd dan de daadwerkelijke afmetingen.

Om een misverstand te voorkomen is het geen slecht idee om ook de afmetingen van de skelter even te controleren. Ook al zou je dit wel verwachten, een correcte leeftijdsindicatie en maximaal draagbaar gewicht betekenen niet automatisch dat je ook op de skelter past.

Het is altijd verstandig om een skelter te kiezen met een verstelbare zadel en stuur. Meet de lengte van je benen op en zoek naar de afstand tussen de zetel en de pedalen in de productspecificaties.

Soms staat er ook aangegeven wat de maximale lengte is voor de rijders. Zo weet je zeker dat je een skelter voor volwassenen krijgt die past.

4. Het remsysteem

Ben je van plan om met je skelter voor volwassenen de straat op te gaan? Dan is veiligheid erg belangrijk. En dat zie je aan het remsysteem van de skelter. Er zijn skelters met handremmen, zowel aan het stuur als met een hendel tussen je benen.

Andere skelters voor volwassenen hebben een terugtraprem of allebei. Met weer andere systemen rem je als je achteruit trapt terwijl je rijdt en rij je achteruit als je vanuit stilstand achteruit trapt met de pedalen. Veiligheid staat voorop.

5. Handige extra’s

Als laatste denk je nog even na over de extra opties die je skelter voor volwassenen moet hebben. Het onderstaande lijstje geeft je dan vast inspiratie.

  • Verlichting, voor en achter, voor als je met de skelter volwassenen in het donker wilt rijden.
  • Een bel, voor het waarschuwen van andere weggebruikers.
  • Een extra zitje voor een tweede passagier, zoals je zoon of dochter.

Waar koop ik een goede skelter volwassenen?

Omdat het aanbod skelters voor volwassenen niet groot is, ga je het beste online op zoek. Daar kan je in je eigen tijd rustig kijken naar wat er te bieden is. En een goede aanbieding vind je daar ook sneller.

Vergeet niet om ook de tweedehands platforms te bezoeken. Er staan soms bijna nieuwe skelters voor volwassenen te koop. Het zou jammer zijn als je die misloopt.

Een skelter van BERG of een Mammoet skelter blijven in de loop der jaren nog steeds populair.

Je weet nu in ieder geval exact hoe je de beste skelter voor volwassenen aanwijst.




Veelgestelde vragen

Is een skelter voor volwassenen niet te kinderachtig?

Een goede skelter voor volwassenen ziet er modern en stijlvol uit. En als jij op een skelter wil fietsen, is er niemand die je tegenhoudt. Net als dat je ook in een schommel voor volwassenen kunt investeren, zijn er ook skelters voor grote mensen.

Wat moet mijn skelter voor volwassenen hebben voor veilig weggebruik?

Een skelter voor volwassenen moet net als een fiets veilig zijn voor gebruik op de weg. Daarvoor heb je het volgende nodig: reflectoren, verlichting, goede remmen, een bel en een goede afstelling op jouw lengte.






Misschien ook interessant: