Slakkenkorrels kopen? Dit zijn de Top 5 beste slakkenkorrels!

Slakken kunnen in je moestuin grote schade aanrichten, maar met een goede slakkenkorrel los je dat op. De diertjes eten deze korrel in plaats van jouw plantjes en raken vol.

Ze verstoppen zich en gaan daar vervolgens dood. De korrels zijn niet schadelijk voor je planten, maar wel voor deze diertjes.

Wil jij ervoor zorgen dat slakken jouw planten niet meer aan kunnen vreten? Dan investeer je in de beste slakkenkorrels.

Wij hebben een top 5 gemaakt én bespreken daarna alles wat je moet weten over slakkenkorrels.

De beste slakkenkorrels van dit moment: Top 5

We beginnen echter met een uitgebreide bespreking van de 5 beste slakkenkorrels die momenteel te koop worden aangeboden.

Door deze uitgebreid te testen, hebben we een toplijst samengesteld. Hier vind je deze producten én hun voor- en nadelen.

1. Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

Deze slakken van Edialux worden geleverd in verpakkingen met verschillende groottes. Het belangrijkste bestanddeel is metaldehyde. Hierdoor worden slakken gedood.

De blauwe slakkenkorrels zijn weerbestendig en stofvrij. Je moet er dus weinig van gebruiken voor een goed resultaat. Dat betekent een langdurige werking en een optimaal resultaat.

👍 Voordelen:

 • Grote inhoud (700 gram).
 • Langdurige werking.
 • Waterbestendig.
 • Stofvrij.
 • Handige strooibus.

👎 Nadelen:

 • Bevat metaldehyde dus niet biologisch (voor gebruik in je kas).
 • Ook giftig voor andere dieren (en mensen).
2. Solabiol Natria slakkenkorrels ongediertebestrijding – 500 gram

Deze slakkenkorrels van Solabiol worden geleverd in een 500 gram of 1000 gram verpakking. Ze werken met ferri fosfaat. Dit is een ijzerfosfaat dat ervoor zorgt dat de slak zijn eetlust verliest. Daarna trekt de slak zich terug en gaat hij dood.

Dit middel van Solabiol is veilig voor andere dieren en mensen. IJzerfosfaat komt ook in de natuur voor, dus het is een biologisch middel.

👍 Voordelen:

 • Biologische slakkenkorrel.
 • Regenbestendig.
 • Niet schadelijk voor katten en andere huisdieren.
 • 200 vierkante meter met 1 pak.
 • Grotere verpakking ook beschikbaar.

👎 Nadelen:

 • Geen.
3. Pokon Bio tegen Slakken Korrels – 225 gram

Pokon produceert ook een biologisch middel tegen slakken. Het is officieel toegestaan in de biologische landbouw. Deze korrels strooi je tussen je planten om je slakkenprobleem op te lossen.

De slakkenkorrels zijn regenbestendig en veilig voor huisdieren en mensen. 1 pak van 225 gram is voldoende voor een oppervlak van 75 vierkante meter.

👍 Voordelen:

 • Toegestaan in de biologische landbouw.
 • Regenbestendig.
 • Natuurlijk bestrijdingsmiddel.
 • Niet schadelijk voor huisdieren, egels en andere beestjes.
 • Snel resultaat.

👎 Nadelen:

 • Kleine verpakking.
4. Protect Garden Desimo Slakkenkorrels – 250 gram

Met dit pak slakkenkorrels van 250 gram los je je probleem met slakken snel op. Het zijn korrels die werken met metaldehyde. Ze zijn dus niet biologisch en voornamelijk bedoeld voor gebruik met sierplanten of groenten onder glas, niet in de moestuin zelf.

Je hebt er maar weinig van nodig, want de korrels zijn vocht- en schimmelbestendig. Door de krachtige werking zijn ze zeer effectief.

👍 Voordelen:

 • Krachtig middel.
 • Geschikt voor sierplanten en groenten onder glas.
 • Vochtbestendig.
 • Schimmelbestendig.
 • Tegen naaktslakken en huisslakken.

👎 Nadelen:

 • Niet biologisch.
 • Giftig voor mens en dier.
5. ECOstyle Escar-Go bestrijdingsmiddel tegen slakken – 500 gram

De laatste slakkenkorrels die we hier bespreken komen van ECOstyle. Dit natuurlijke bestrijdingsmiddel is te krijgen in verpakkingen van allerlei groottes. Met 500 gram kan je 200 vierkante meter tuin behandelen.

De korrels zijn regenvast, 100% natuurlijk en werken direct. Daarbij zijn ze onschadelijk voor mens en dier, omdat het werkt met ijzerfosfaat.

👍 Voordelen:

 • 100% natuurlijk middel.
 • 500 gram voor 200 vierkante meter.
 • Regenvast.
 • Snelle werking.
 • Te krijgen in verschillende hoeveelheden.

👎 Nadelen:

 • Geen.
Wanneer moet je slakkenkorrels strooien?

Slakken maken deel uit van het ecosysteem. Niet iedereen is het ermee eens dat ze zomaar gedood moeten worden. Slakken zijn een belangrijke bron van voedsel, voor, bijvoorbeeld, egels, padden en vogels.

Daarom raadt eigenlijk elke fabrikant aan dat je slakkenkorrels alleen strooit als je last hebt van een plaag. Er zijn ook diervriendelijke manieren waarop je slakken uit je tuin kunt weren (zie beneden). Probeer die eerst en als dat niet werkt, kan je investeren in een slakkenkorrel.

Waarop moet je letten als je slakkenkorrels gaat kopen?

De meeste slakkenkorrels werken hetzelfde en alle kwalitatieve merken zijn eigenlijk even effectief. Toch zijn er een paar punten om rekening mee te houden als je slakkenkorrels gaat kopen.

1. Biologisch of niet?

Als je slakkenkorrels wilt gebruiken voor het bestrijden van slakken in je (moes)tuin, dan kies je het beste voor een biologisch en dus 100% natuurlijk middel. Dit zijn de slakkenkorrels die werken met ijzerfosfaat.

Slakkenkorrels met ijzerfosfaat werken op de middenkropklier van de slak. Dit is een klier die mensen en slakkeneters niet hebben. Daarom is het ook niet schadelijk voor katten en andere huisdieren.

Biologisch is altijd een goede keuze, maar vooral als je de slakkenkorrels buiten wilt uitstrooien.

Er zijn ook slakkenkorrels die werken met metaldehyde. Dit is een giftige stof die erg effectief is tegen slakken, maar die ook schadelijk is voor mensen en dieren. Daarom is dit een middel dat alleen in kweekkassen moet worden gebruikt. Andere dieren kunnen er dan niet bij.

2. De hoeveelheid

Hoe groot is het oppervlak dat je met de slakkenkorrels wilt bewerken? Pas daar de inhoud van de verpakking op aan. Als het goed is staat er op de doos vermeld hoeveel vierkante meter je met deze inhoud kunt behandelen.

Houd er rekening mee dat je vooral de biologische slakkenkorrels meerdere keren per jaar moet uitstrooien. Heb je dus wat te veel gekocht, dan kan je dat na een paar maanden weer gebruiken.

3. Andere kenmerken

Als laatste denk je nog even na over de andere kenmerken die de korrels moeten bevatten. Zo is het handig als ze weerbestendig zijn, zodat je maar 1 keer moet strooien. Ze gaan ook langer mee als je ervoor zorgt dat ze niet kunnen gaan schimmelen.

Biologische slakkenbestrijding zonder slakkenkorrels

Zelfs al koop je de biologische blauwe slakkenkorrels, het blijft een middel dat de beestjes doodt. En elk dier, hoe vervelend deze ook is, heeft een plek in de voedselketen.

Misschien is het goed om te kijken naar natuurlijke manieren om slakken te bestrijden?

De onderstaande methoden kunnen jou dan helpen om slakken te bestrijden en de natuur zijn gang te laten gaan.

 • Je kunt slakken van je planten verjagen met andere planten. Er zijn allerlei sterk ruikende planten, zoals salie, lavendel, klimop, geraniums, viooltjes en dahlia’s, met een geur waar slakken een hekel aan hebben.
 • Door een vijver te maken in je tuin lok je kikkers en padden aan. En deze eten slakken. Ook merels en andere vogels houden ervan op slakken te jagen, net als egels. Neem een paar scharrelkippen of eenden en deze dieren eten de slakken voor je op.
 • Besproei je planten met knoflookwater. Dit schrikt slakken af en verbrandt hun eitjes. Je maakt knoflookwater door 2 hele knoflookbollen te koken in 1 liter water. Doe hier 2 eetlepels van door 1 liter water en besproei je planten met dit mengsel.
 • Gebruik aaltjes tegen slakken. Slakken aaltjes zijn een draadworm die je met het blote oog niet kunt zien. Als je ze over de aangevreten groenten sproeit, dan raakt de slak geïnfecteerd en sterft die.
 • Een laatste manier om slakken van je planten weg te houden is door hindernissen rondom je plantjes aan te brengen. Ze gaan liever om fijngemalen eierschalen, cacaodoppen of notendoppen heen dan er overheen. Strooi deze rond je moestuin. Je zult zien dat maar weinig slakken dapper genoeg zijn om de hindernis te nemen.

Is professioneel slakken bestrijden een optie?

In de meeste gevallen is professioneel slakken bestrijden niet nodig. Alleen als je een groot stuk land hebt met een serieuze slakkenplaag, kan je de professionals inschakelen.

Veel professionele bestrijders bieden deze dienst echter niet aan, omdat slakkenkorrels eigenlijk altijd prima werken.

Waar koop ik goede slakkenkorrels?

Goede slakkenkorrels koop je bij tuinzaken, doe-het-zelf zaken en soms ook bij dierenspeciaalzaken. Grote (online) warenhuizen verkopen ze ook. Probeer daarom Gamma, Praxis en Welkoop.

Ook andere winkels, zoals Action, Kruidvat, Aldi en Lidl nemen ze soms tijdelijk op in hun assortiment.

Heb jij je strijd tegen slakken verloren? Investeer dan in de beste slakkenkorrels en je bent snel van je plaag af. Met de informatie die we hier hebben gegeven, koop je vast het beste middel.
Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je slakkenkorrels strooien?

De meeste fabrikanten van slakkenkorrels raden aan maximaal 4 keer per jaar slakkenkorrels te strooien. Minder kan ook. Strooi ze zo vroeg mogelijk, als de plantjes net boven de grond uitkomen. Dan zijn ze optimaal beschermd. Slakken houden het meeste van jonge en malse blaadjes.

Zijn slakkenkorrels met metaldehyde gevaarlijk?

Ja, metaldehyde is een gif voor mensen en dieren. De slakkenkorrels zijn meestal extra bitter gemaakt, zodat dieren en kinderen ze snel uitspugen. Het beste gebruik je ze toch niet buiten, maar in je kas of andere overdekte plek. Dan zijn alle dieren veilig, behalve de slakken.


Meer verjagers en bestrijding: