Snelle elektrische fiets? De snelste 45 km per uur fietsen

Elektrische fietsen die een snelheid van 45 km per uur behalen, zijn al lang geen uitzondering meer. Tegenwoordig zijn er zelfs zoveel verschillende modellen dat het lastig wordt om te kiezen.

Toch hoef je geen keuzestress te hebben, want bij in dit artikel vind je de beste snelle fietsen op de markt. Zo maken we je het een stukje makkelijker!

Waarom een 45 km per uur fiets kopen?

Een snelle fiets is handig, omdat je veel vlugger op gewenste locaties komt. Het wordt vooral vaak gekozen voor woon-werkverkeer.

Natuurlijk kan je in dat geval ook een elektrische fatbike of andere soort e-bike gebruiken. Maar het is wel zo fijn om snel terug thuis te zijn wanneer je de hele dag gewerkt hebt!

Ook tijdens je vrije tijd komt dit soort fiets goed van pas. Je kan er namelijk veel sneller mooie nieuwe plekjes mee ontdekken.

Als je op zoek bent naar een snelle fiets voor op ruig terrein, kies je wellicht beter voor een elektrische mountainbike. In alle andere gevallen is een snelle fiets zeker een aanrader!

Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een snelle elektrische fiets

aandachtspunten-snelle-elektrische-fiets

Voordat we je verklappen wat de beste snelle elektrische fietsen zijn van dit moment, vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop. Dat maakt het je eenvoudiger om te weten te komen welke snelle elektrische fiets je moet kiezen!

Model

Een snelle elektrische fiets, ook wel speed pedelec genoemd, bestaat in verschillende modellen. Zo zijn er sportieve fietsen waarop je iets meer voorover zit. Maar je kan ook kiezen voor de standaard modellen die meer geschikt zijn voor woon-werkverkeer.

Er zijn zelfs speed pedelec fatbikes. De beste manier om te bepalen welk model je moet kiezen, is door jezelf af te vragen waarvoor je de snelle elektrische fiets voornamelijk gaat gebruiken.

Actieradius

Kijk naar het vermogen van de accu bij de aankoop van een snelle elektrische fiets. Zo kom je te weten hoeveel kilometer je kan afleggen zonder dat je de batterij moet opladen.

Om je een idee te geven: met een accu van 1000Wh leg je gemiddeld tussen de 80 en 150 km af (actieradius). Het is wenselijk om te kiezen voor zo’n groot mogelijke actieradius, omdat je op die manier probleemloos lange afstanden aflegt.

Motor

Bij een snelle elektrische fiets heb je twee opties op gebied van motor: een achterwiel- of middenmotor. Een achterwielmotor is krachtiger maar ook duurder. De beste keuze hangt dus af van wat jij het belangrijkst vindt: de snelheid of prijs.

Veiligheid

Omdat je 45 km per uur aflegt, is het erg belangrijk om voor een snelle elektrische fiets te kiezen die veilig is in gebruik. Concreet wil dat zeggen dat de fiets moet beschikken over een stevig frame en dikke banden.

Wat zijn de beste snelle e-bikes?

Ben je benieuwd naar wat de beste snelle e-bikes van dit moment zijn? Bekijk dan onderstaande top 3 die wij zorgvuldig voor je hebben uitgekozen. Wie weet zit de beste snelle elektrische fiets voor jou er ook wel bij!

1. VanSprint dames speed pedelec – beste snelle elektrische fiets voor dames

VanSprint-speed-pedelec-snelle-elektrische-fiets-dames

Ben je specifiek op zoek naar een snelle fiets voor dames? Dan is het interessant om deze van VanSprint te bekijken. Het is voorzien van een krachtige middenmotor van 840W. Daardoor heeft het een bereik van maar liefst 150 km.

Het is mogelijk om de elektrische fiets te gebruiken zonder te trappen. Deze optie kan je aanduiden op het display. Daarnaast heeft de snelle elektrische damesfiets een aluminium frame en hydraulische schijfremmen van Shimano.
2. KUGOO KIRIN VFLYGOO – beste snelle elektrische vouwfiets

KUGOO-KIRIN-VFLYGOO-snelste-elektrische-fiets

Werk je ver van je woning? Dan is het handig om te kiezen voor de KUGOO KIRIN VFLYGOO snelle e-bike. Het is namelijk een vouwmodel. Je neemt het dus makkelijk meen op de trein of bus!

De e-bike heeft ook een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een batterij die je in slechts twee tot drie uur oplaadt. En dankzij de Europese certificering hoef jij je over veiligheid ook geen zorgen te maken.
3. Rayvolt Cruzer – beste snelle elektrische chopper fiets

Rayvolt Cruzer snelle elektrische chopper fiets

De Rayvolt Cruzer is een snelle e-bike die je het gevoel geeft dat je op een stoere motor zit! De zitpositie is namelijk lager en het stuur is wat hoger geplaatst. Het ziet er trouwens ook uit als een echte chopper.

De snelle elektrische fiets heeft een motor van 550Wh waardoor de actieradius 60 km is. Maar je kan hem ook verkrijgen met een dubbele accu. Deze laatste versie is beter indien je er lange afstanden mee wilt afleggen. Uiteraard betaal je dan wel meer.
Regels voor snelle fietsen

Voordat je dolenthousiast de baan op gaat met je snelle elektrische fiets, is het belangrijk om te weten dat er een aantal regels zijn om te volgen. Een snelle e-bike valt namelijk onder de wet van een bromfiets.

Zo mag je niet rijden zonder kenteken en is het verboden om de snelle e-bike zonder helm te gebruiken. Maar er zijn nog enkele belangrijke regels. We sommen ze hieronder allemaal voor je op!

  • Je bent verplicht om een helm te dragen
  • Op de fiets moet een reflector en achteruitkijkspiegel zitten
  • Op het bromfietspad mag je maximaal 30 km per uur rijden, op de rijbaan is dit 45 km per uur
  • Je mag enkel met kenteken rijden
  • Je moet in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs
  • Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht
  • Je dient minimaal 16 jaar oud te zijn

Wat is de snelste elektrische fiets?

snelste-elektrische-fiets

Snelle elektrische fietsen hebben een maximale snelheid van 45 km per uur. Er zijn normaal gezien dus geen fietsen die 70 km per uur of 80 km per uur halen. Toch is er één model op de markt dat vele malen sneller is.

De Britse fabrikant Swindon introduceerde namelijk de Swind EB-01, een e-bike die een snelheid van 100 km per uur en meer behaalt. Best spannend, maar je moet er nog niet te veel van dromen.

In Nederland mag je immers maar een maximale snelheid van 45 km per uur op de rijbaan behalen. Met deze snelheidsduivel ben je hier dus niet veel!


Meer elektrische voertuigen: