Snorkelmasker kopen? Bekijk de Top 5 beste uit de test!

Neem een snorkelmasker mee op vakantie en je brengt uren door in het water. Je ademt en kijkt tegelijkertijd naar alles wat zich onder water afspeelt.

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. En het goede nieuws is dat snorkelmaskers tegenwoordig een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan voorheen.

Wil jij een snorkelmasker kopen voor jezelf of je gezin? Of je nu professioneel wilt snorkelen of deze op vakantie wilt gebruiken, er is voldoende keuze.

Daarom vind je hier alles wat je moet weten over snorkelmaskers voordat je deze koopt.

Dit zijn de beste snorkelmaskers

Welke beste snorkelmaskers mag je niet missen? Deze top 5 bevat snorkelbrillen en -maskers die elk om verschillende reden uitmuntend zijn.

1. Het beste snorkelmasker voor volwassenen: Aqualung duikbril

Als volwassene wil je meer met je snorkelmasker kunnen doen. En deze Aqualung duikbril is multifunctioneel. Je gebruikt hem om te snorkelen en voor diepzeeduiken.

Dat geeft je op vakantie dus alle vrijheid om met 1 bril al je hobby’s onder water uit te voeren. De snorkel zelf is niet inbegrepen.

👍 Voordelen:

 • 2 in 1 masker voor volwassenen voor diepzeeduiken en snorkelen.
 • Groot gezichtsveld.
 • Gemaakt van gehard en krasbestendig glas.
 • Siliconen mantel voor optimaal comfort en waterdichtheid.
 • Gemakkelijk op maat te brengen, ook met handschoenen aan.

👎 Nadelen:

 • Snorkel apart aanschaffen.
2. Het beste snorkelmasker voor kinderen: Atlantis full face mask shark

Voor kinderen is snorkelen natuurlijk geweldig. Maar hoe zorg je dat de snorkel niet volloopt met water en ze de techniek snel onder de knie krijgen?

Dit full face snorkelmasker van Atlantis is voor kinderen gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft een geïntegreerde snorkel en een leuk design met een haai. Er zijn 4 verschillende kleuren om uit te kiezen.

👍 Voordelen:

 • Full face snorkelmasker met geïntegreerde snorkel.
 • Snorkel is afsluitbaar.
 • Groot gezichtsveld.
 • Goede pasvorm voor waterdicht resultaat.
 • Inclusief draagtas en reserve ventielen.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor dieper duiken.
3. Het beste full face snorkelmasker: Sportstech CO2-safe snorkelmasker

Een full face snorkelmasker bedekt je hele gezicht. Je kunt dus door je neus en je mond ademen. De snorkel zit aan het masker vast. Dit Sportstech full face snorkelmasker is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Hij heeft een camerahouder voorop en een systeem waarmee je beschermd wordt tegen CO2 vergiftiging. Je hebt een breed gezichtsveld en het glas beslaat niet.

👍 Voordelen:

 • Verwijderbare en verwisselbare snorkel.
 • Anti-CO2 vergiftiging.
 • Voor volwassenen en kinderen.
 • Bevestiging voor actiecamera.
 • Anti-condens glas.

👎 Nadelen:

 • Alleen voor gebruik aan het wateroppervlak.
4. De beste snorkelmasker bril: Nuvance Snorkelmasker incl. oordoppen

Zoek je het gemak van een geïntegreerde snorkel, maar wil je geen full face snorkelmasker, dan is deze bril van Nuvance een goede keuze. Hij is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Je krijgt er een bevestiging voor je camera bij, een opbergzakje én een oordoppenset. Het is dus een compleet pakket waarmee je direct het water in gaat. Het glas kan niet beslaan.

👍 Voordelen:

 • Snorkelbril, maar werkt zonder mondstuk.
 • Comfortabel en gemakkelijk op maat te krijgen.
 • Inclusief oordoppen en opbergzakje.
 • Camerabevestiging op de snorkel.
 • Anti-condens glas.

👎 Nadelen:

 • Geen full face masker.
5. Het beste Easybreath snorkelmasker: Subea Easybreath 500

Met een Easybreath snorkelmasker van Subsea kan je op een natuurlijke manier blijven ademen onder water. Hij is te krijgen in verschillende maten en kleuren.

Terwijl je ademt door je neus of mond heb je panoramisch zicht op de zeebodem. Het masker is waterdicht en dampwerend. Via een ventiel onderaan wordt water afgevoerd als je je hoofd optilt.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs.
 • Natuurlijk ademen terwijl je snorkelt.
 • Comfortabel en waterdicht.
 • Anti-condens.
 • Panoramisch gezichtsveld.

👎 Nadelen:

 • Alleen te gebruiken voor snorkelen.
Hoe vind ik het beste snorkelmasker?

Het beste snorkelmasker voor jou moet voldoen aan jouw eisen. Wil je alleen rustig snorkelen langs de kust, dan heb je een ander snorkelmasker nodig dan wanneer je er ook mee wilt diepzeeduiken. Het is dus zaak dat je een masker koopt dat jouw wensen optimaal vervult.

Deze vind je door op de volgende aandachtspunten te letten.

1. Een full face masker of een duikbril?

De eerste keuze die je maakt is tussen een full face masker of een duikbril met losse snorkel. Het verschil is dat een full face masker je hele gezicht bedekt en een duikbril alleen je neus en ogen.

Met een snorkelmasker adem je door je neus en je mond en met een duikbril met losse snorkel alleen door je mond. Daardoor zijn ze geschikt voor verschillende situaties.

 • Met een snorkelmasker blijf je aan het wateroppervlak. Met een duikbril kan je ook dieper duiken.
 • Snorkelmaskers zijn ideaal voor kinderen en recreatief snorkelen. Wil je de sport serieus beoefenen, dan kies je voor een duikbril.
 • Duikbrillen zijn multifunctioneel. Snorkelmaskers zijn echt alleen bedoeld om mee te snorkelen.

2. Welke pasvorm heb je nodig?

Een snorkelmasker dat goed past laat geen water binnen. Het is dus verstandig om even goed te letten op de maten die worden aangeboden. Sommige snorkelbrillen zijn ‘one size fits all’. Andere brillen worden geleverd in XS, S, M, L en XL maten.

Een goede fabrikant zal je een meettabel aanbieden waarmee je zelf bepaalt welke maat je nodig hebt. Dat doe je door op te meten hoe lang het stuk tussen je neusbeen tot onder aan je kin is.

Het is essentieel dat je de juiste pasvorm kiest, omdat een snorkelbril die niet past water zal binnenlaten.

3. De bevestiging en de afsluitrand

De bevestiging en de afsluitrand bepalen niet alleen of het masker goed waterdicht blijft. Ze beïnvloeden ook direct hoe comfortabel deze is.

Een bevestiging met elastieken die niet aan je haren blijven kleven is het beste. Je wilt ook dat deze banden gemakkelijk op maat te trekken zijn. Deze banden moeten dus verstelbaar zijn en van hoge kwaliteit, zodat je ze niet direct kapottrekt.

De rand om het snorkelmasker heen mag niet te hard drukken op je huid. Tegelijkertijd moet hij wel het masker goed afsluiten. Het beste materiaal daarvoor is silicone, omdat dit ook op de lange termijn soepel blijft.

Je snorkelmasker blijft dan ook op lange termijn waterdicht. Zout en chloor tasten sommige goedkopere materialen na een tijdje aan.

4. Extra opties aan je snorkelmasker

De eerste beslissing die je maakt is die van het soort masker. Je bepaalt welke pasvorm je nodig hebt en de bevestiging. Zo maak je al een mooie relevante selectie uit het grote aanbod. Met dit vierde aandachtspunt ga je je selectie finetunen.

Welke andere kenmerken wil je dat jouw snorkelmasker heeft? Dit zijn enkele voorbeelden van extra opties om uit te kiezen.

 • Een anti-condens glas.
 • Een extra breed gezichtsveld.
 • Een ventilatiesysteem tegen CO2 vergiftiging.
 • Een bevestiging voor je actiecamera.
 • Een ventiel onderaan voor waterafvoer.

Waar koop ik een goed snorkelmasker?

Er zijn een groot aantal winkels die snorkelmaskers verkopen. Vooral in de aanloop naar de vakantie en tijdens de vakantie is het aanbod groot. Je koopt een goed snorkelmasker online of bij een sportwinkel. Zoek een goede snorkelmasker aanbieding en je bespaart geld.

Zo vind je bij Decathlon een uitgebreid aanbod snorkelmaskers, zowel bij de webwinkel als bij de fysieke winkels in de stad. Waarom koop je je snorkelmasker niet bij Action? Daar zijn de prijzen laag en je krijgt een prima masker om een vakantie mee te doen.

Zoek je juist een professioneel snorkelmasker, dan is het beter om naar een (online) speciaalzaak te gaan.

Veelgestelde vragen

We sluiten dit artikel af met de meest gestelde vragen over snorkelmaskers. Misschien heb jij een vraag die verduidelijking nodig heeft? Het antwoord staat dan mogelijk al hier beneden.

Is een snorkelmasker gevaarlijk?

Gebruik van een snorkelmasker is niet gevaarlijk. Ze zijn zo gemaakt dat je altijd toegang hebt tot verse lucht. Je ademt door je neus en je mond. Als je uitademt gaat die lucht via een ventilatiesysteem naar buiten. Als je inademt krijg je verse nieuwe lucht via de snorkel.

Wat wel belangrijk is, is dat je je snorkelmasker niet voor een andere activiteit gebruikt. Deze is bijvoorbeeld niet bestand tegen diepduiken, omdat de druk op het masker dan de groot wordt.

Snorkelmaskers zijn speciaal gemaakt om jou veilig een kijkje onder water te geven. Deze veiligheid is niet gegarandeerd als je het masker voor iets anders dan snorkelen gebruikt.

Kan je met een snorkelmasker duiken?

Nee, het is niet veilig om met een snorkelmasker te duiken. Het snorkelmasker kan de hoge druk die dieper onder water ontstaat niet aan.

Duik er dus nooit mee, want snorkelmasker zal dan water binnenlaten. Je kunt ook niet bij je neus om je oren te klaren.

Snorkelmaskers zijn specifiek ontworpen voor gebruik aan het oppervlak van het water. Dit staat als het goed is ook duidelijk in de gebruiksaanwijzing van je masker. Duiken is dus niet mogelijk, tenzij je een echte duikbril met losse snorkel aanschaft.

Hoe voorkom ik dat mijn snorkelmasker beslaat?

Full face snorkelmaskers hebben een luchtcirculatiesysteem waarmee je glas als het goed is niet zou moeten beslaan. Heb je een masker dat toch beslaat, dan kan je dat op een aantal manieren tegengaan.

1. Maak je masker goed schoon met tandpasta en een tandenborstel. Spoel hem goed af en raak het glas niet aan met je vingers.

2. Gebruik een middel waarmee je je masker behandelt tegen condens. Wat je ook kunt doen is water met babyshampoo mengen en dat erop spuiten. Spoel je snorkelmasker daarna niet af, want er moet juist een klein laagje achterblijven.

3. Een laatste oplossing is altijd nog om in je snorkelmasker te spugen. Dit klinkt onhygiënisch, maar je speeksel bevat een enzym dat condensatievorming tegengaat.

Ik ben een brildrager. Zijn er ook snorkelmaskers voor mij?

Gelukkig hoef je als brildrager niet bang te zijn dat je onder water niets kunt zien. Want er zijn een aantal manieren waarop je als brildrager toch een snorkelmasker kunt gebruiken.

 • Laat een speciaal montuur in je snorkelmasker plaatsen. Deze oplossing wordt door een handjevol leveranciers aangeboden.
 • Een andere oplossing is om lenzen te dragen als je duikt.
 • Ben je van plan om je snorkelmasker veel te gebruiken, laat deze dan op sterkte voor je maken. Er zijn steeds meer leveranciers die dit voor je kunnen realiseren.

Welk snorkelmasker is het beste voor mijn kind?

Full face snorkelmaskers zijn ideaal voor kinderen. Ze ademen gewoon door mond en neus en de snorkel zit vast. Ze leren het snorkelen snel en krijgen geen zeewater binnen.

Een duikbril met losse snorkel is voor kinderen vaak te ingewikkeld. Ze moeten door de mond ademen en dat voelt vreemd. De kans dat ze het opgeven is dan veel groter.

Wat is het beste snorkelmasker voor mij?

Het beste snorkelmasker voor jou is niet het beste snorkelmasker voor iemand anders. Het is dus zaak dat jij een snorkelmasker aanwijst dat aan al je eisen voldoet.

Wat deze eisen zijn, stel je vast aan de hand van een 5-tal vragen:

 1. Waar wil ik mijn snorkelmasker voor gebruiken?
 2. Wil ik een full face snorkelmasker of een duikbril met snorkel?
 3. Wat is de pasvorm die ik nodig heb?
 4. Hoe wil ik het snorkelmasker bevestigen en hoe wordt hij afgesloten?
 5. Welke extra opties zijn handig voor mij?

De antwoorden op deze vragen gebruik je in de winkel of bij een webwinkel als de definitie van het beste snorkelmasker voor jou.

Stel de filters in aan de hand van de antwoorden die je op deze vragen hebt gekregen. Zo kies je een perfect snorkelmasker voor jouw unieke situatie.


Meer voor in het water: