Beste snowboard handschoenen & wanten voor Heren en Dames

Een onmisbaar onderdeel van je wintersportoutfit: snowboard handschoenen. Ze houden niet alleen je handen warm tijdens het snowboarden, maar bieden ook de nodige bescherming.

Maar, wat zijn nu eigenlijk de beste snowboard wanten?

Om je te helpen kiezen hebben wij het onderzoek alvast gedaan. In dit artikel hebben we de 6 beste snowboard handschoenen voor dames en heren geselecteerd.

Verderop in het artikel leggen we je uit waarom snowboard wanten zo belangrijk zijn om te dragen. Ook geven we je de belangrijkste tips bij het aanschaffen ervan.

Top 6 best geteste snowboard handschoenen en wanten

Op zoek naar de beste snowboard handschoenen voor heren? Of misschien welke snowboard wanten het meest geschikt zijn voor dames? Om je te helpen kiezen tussen het grote aanbod snowboard wanten hebben we uitgebreid onderzoek gedaan.

Tijdens onze test hebben we verschillende snowboard wanten en handschoenen met elkaar vergeleken. Dit zijn de 6 beste geteste snowboard handschoenen in diverse categorieën.

 1. Beste snowboard wanten uit de test – Barts Basic Wintersporthandschoenen
 2. Als beste snowboard handschoenen heren getest – Level Evolution Gore-Tex Snowboardhandschoenen
 3. Goedkoopste snowboard handschoenen – Dreamscape 150 Light Waterdichte Handschoenen
 4. De best geteste snowboard handschoenen dames – Reusch Laura R-TEX XT Wanten
 5. Beste snowboard handschoenen compatibel met polsbescherming – Dreamscape 580 PROTEC Snowboardhandschoenen
 6. Als beste waterdichte snowboard wanten getest – Wedze 500 Snowboard Wanten

Waarom snowboard handschoenen kopen?

Eén van de 2 grootste redenen om snowboard wanten te kopen is het warmhouden van je handen. Je bent immers op wintersport, waar de temperaturen vaak onder het nulpunt liggen. Zeker als er een windje staat, kan de gevoelstemperatuur dalen tot ver onder 0 °C.

De tweede grote reden is bescherming. Net als een snowboard helm bescherming voor je hoofd biedt, beschermen handschoenen je handen. Deze bieden bescherming tegen brand- of schaafwonden bij een val.

Als je snowboard handschoenen met polsbescherming draagt worden je handen en polsen extra beschermt. Eén van de meest voorkomende verwondingen tijdens het snowboarden zijn polsbreuken.

Geïntegreerde spalken in dit type handschoenen voorkomen het naar achteren klappen van je handen.

Bij een val voor- of achterover is het namelijk je eerste reflex om je handen uit te steken. Je handen en polsen vangen bij impact de grootste klappen op. Om ernstig letsel of complexe botbreuken te voorkomen is snowboard polsbescherming van groot belang.

Wat is het verschil tussen ski- en snowboard handschoenen?

Of je kunt snowboarden met skihandschoenen? Het antwoord daarop is, ja. Je kunt prima op je board stappen met handschoenen die bedoeld zijn om mee te skiën.

Maar, wat is dan het verschil tussen een snowboard- en skihandschoen? We leggen de 2 grootste verschillen graag aan je uit!

Bescherming van de vingertoppen

Over het algemeen kom je als snowboarder meer in aanraking met sneeuw dan als skiër. Bij een val zijn je handen vaak het eerste lichaamsdeel wat de sneeuw aanraakt. En ook bij het opstaan gebruik je je handen.

Om deze reden zijn de vingertoppen van snowboard handschoenen vaak extra verstevigt. Niet alleen voor bescherming van je handen, maar ook voor duurzaamheid. Deze versteviging zorgt er voor dat de handschoenen minder snel slijten.

Langere boord

Zoals zojuist uitgelegd zit je als snowboarder vaker met je handen in de sneeuw. Dit is dan ook de reden dat de boorden in snowboard wanten vaak langer zijn. Een langere boord zorgt ervoor dat sneeuw niet naar binnen komt als je op de grond zit.

Snowboard handschoenen kopen? Hier moet je op letten!

Bij het aanschaffen van snowboard handschoenen moet je een aantal dingen overwegen. Weet je niet precies waar je op moet letten?

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Type

Bedenk van tevoren of je wilt gaan voor snowboard wanten of handschoenen. Beiden dienen hun doel, maar hebben kleine verschillen die als voor- of nadeel gezien kunnen worden.

We lichten de belangrijkste verschillen tussen de twee voor je uit:

Handschoenen

De grootste reden waarom mensen kiezen voor handschoenen is de beweeglijkheid. Met handschoenen kun je je vingers afzonderlijk van elkaar bewegen en heb je meer grip.

Omdat je vingers dus allemaal apart zitten, kunnen handschoenen wel eerder koude handen veroorzaken. Als je daar niet zo snel last van hebt, hoef je dit niet mee te nemen in je overweging.

👍 Voordelen:

 • Meer beweeglijkheid
 • Meer grip
 • Makkelijker dingen vast kunnen pakken
 • Ademen vaak iets beter
 • Zijn vaker beter bestand tegen water

👎 Nadeel:

 • Sneller koude vingers en handen

Wanten

Wanten worden over het algemeen warmer bevonden dan handschoenen. Je vingers zitten dicht bij elkaar en de lucht in de want houdt lichaamswarmte vast. Als je snel koude handen hebt, zijn wanten misschien een betere optie.

👍 Voordelen:

 • Houden lichaamswarmte vast
 • Minder snel koude handen

👎 Nadelen:

 • Minder beweeglijkheid
 • Minder grip
 • Minder goed dingen vast kunnen pakken

Uiteindelijk gaat het om je persoonlijke voorkeur. Wat vind je fijner en wat vind je belangrijker? Op basis daarvan kun je een gerichte keuze maken tussen een handschoen of want.

Geslacht

Over het algemeen kun je als vrouw gewoon uit de voeten met snowboard handschoenen voor heren. Maar ook andersom kun je als man prima dameshandschoenen dragen. Dit is dan ook de reden dat een hoop handschoenen bestempeld worden als uniseks.

Er zijn wel wat verschillen tussen snowboard wanten voor dames en heren. Het grootste verschil is de maatvoering, die bij heren handschoenen vaak wat groter uitvalt.

Afhankelijk van de grootte van jouw handen kun je kiezen voor een handschoen voor een specifiek gender.

Een ander verschil is de stijl. Als jij het bijvoorbeeld leuk vindt om je outfit te matchen, kan dit een belangrijke reden zijn. Dit is echter afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur.

Pasvorm

Bij het passen van handschoenen of wanten is comfort één van de belangrijkste aspecten. Je wilt namelijk niet dat ze te los of te strak zitten. We geven je de belangrijkste tips waar je op moet letten bij het passen van snowboard handschoenen.

Allereerst: zorg ervoor dat de handschoenen goed over je pols heen vallen. Alleen op deze manier kun je de handschoenen netjes afsluiten met de polsband. Zo voorkom je dat er sneeuw in je handschoen of jas komt.

Om een perfect passende handschoen te kopen kun je eigenlijk het beste je snowboardjas meenemen. Iedere jas heeft namelijk een andere pasvorm, zeker rondom de armen.

Sommige jassen zijn ontworpen om de opening tussen je handschoenen en jas volledig af te sluiten. Hierdoor zijn niet alle snowboardhandschoenen met dit type jas compatibel.

Als je snel last hebt van koude handen wil je ze het liefst extra warm houden. Kies in dit geval voor losse liner handschoenen. Liners zijn dunne handschoentjes – vaak gemaakt van merino wol of zijde – en draag je onder je skihandschoenen.

Let er in dit geval wel op dat je een iets grotere maat snowboardhandschoenen koopt. Zo voorkom je dat de handschoenen te strak zitten.

Boordlengte

Omdat je tijdens het snowboarden vaak te maken krijgt met sneeuw is de lengte van de boord belangrijk. Handschoenen met een korte boord kunnen sneeuw binnenlaten en schieten hierdoor hun doel voorbij.

Kies dus voor handschoenen met een lange boord. Dit vermindert de kans dat sneeuw je handschoenen of jas binnen kan dringen.

Materiaal

De meeste handschoenen voor snowboarden worden gemaakt van leer of synthetisch materiaal. Denk hierbij aan acryl, nylon of polyester.

Leer is duurder dan synthetisch materiaal, maar wel waterdicht en super duurzaam. Dit materiaal heeft ook isolerende eigenschappen, waardoor je handen lekker warm blijven.

Een nadeel aan leren handschoenen is dat je ze goed moet verzorgen om waterdichtheid te garanderen.

Een groot voordeel aan handschoenen gemaakt van synthetische materialen is de prijs. Ook dat er geen gebruik gemaakt is van dierlijke materialen is voor veel mensen een plus.

Een ander voordeel ten opzichte van leer is dat synthetische handschoenen vaak wasmachinebestendig zijn.

Een nadeel aan dit synthetische materialen is ze niet natuurlijk waterdicht zijn of ademen. Vaak wordt dit echter opgevangen door bepaalde technologieën die in het materiaal verwerkt zijn. Deze kunnen handschoenen alsnog laten ventileren of waterproof maken.

Waterdichtheid

Dat een snowboardhandschoen waterdicht moet zijn mag voor zichzelf spreken. Handschoenen kunnen gemaakt zijn van de duurste en beste materialen. Als ze niet waterdicht zijn worden je handen en vingers binnen mum van tijd alsnog koud.

Eén van de meest bekende waterdichte technologieën in snowboard handschoenen is Gore-Tex. Dit is een membraan wat als dun laagje aangebracht is op de handschoen.

Het fijne aan Gore-Tex is dat het niet alleen waterdicht is, het materiaal zelf blijft ook ademen. Dit zorgt ervoor dat zweet naar buiten kan, maar water niet naar binnen zal dringen.

Check voor optimale waterdichtheid dus of de handschoenen voorzien zijn van een waterdichte technologie zoals Gore-Tex.

Bescherming

Snowboard handschoenen beschermen je handen tegen kou en schaafwonden. Er zijn echter ook handschoenen met polsbescherming in de vorm van spalken. Deze extra bescherming zorgt ervoor dat je polsen niet naar achteren klappen bij een val.

Niet alle handschoenen zijn voorzien van polsbescherming. In dit geval kun je ook losse polsbeschermers voor het snowboarden aanschaffen. Je hebt in dit geval waarschijnlijk wel een iets grotere maat handschoenen nodig.

Of je nu een beginnende al ervaren snowboarder bent: polsbescherming is ontzettend belangrijk. We raden je dan ook altijd aan om enige vorm van polsbescherming te dragen.

Touchscreen mogelijkheid

Vind je het fijn om tussen het snowboarden door je smartphone te kunnen bedienen? Maar wil je niet steeds je handschoenen of wanten uittrekken? Kies dan voor snowboard handschoenen met touchscreen mogelijkheid.

Bij deze handschoenen zit er een speciaal soort materiaal op de duim en wijsvinger. Hiermee kun je je telefoon bedienen, zonder dat je koude vingers krijgt!

Prijs

Het kopen van handschoenen voor het snowboarden kan een behoorlijke uitgave zijn. Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een basic handschoen tot handschoenen van de beste materialen.

Voor mensen met een kleiner budget kun je al handschoenen aanschaffen rond de 25 euro. Gemiddeld ben je echter tussen de 30 en 60 euro kwijt voor een kwalitatief goede snowboard want. De duurdere versies kunnen oplopen tot wel 150 euro.

Hier koop je goede snowboard handschoenen

Voor het kopen van goede snowboard handschoenen kun je terecht bij verschillende speciaalzaken. Denk hierbij aan een wintersport winkel, grote skiwinkel of een snowboard winkel, waar je door de medewerkers persoonlijk geadviseerd wordt.

Ook bij verschillende outdoorwinkels kun je terecht voor wintersportartikelen.

Als je online shopt heb je ook enorm veel mogelijkheden. Voor het aanschaffen van de beste snowboard wanten raden we je onderstaande aanbieders aan:


Meer voor de winter: