Space Scooter Junior – Review & Aanbieding

Een Space Scooter Junior is anders dan een standaard step.

Space Scooters herken je door het aandrijfmechanisme, waardoor het voelt alsof je door de ruimte loopt. Vandaar ook de naam Space Scooter.

Er zijn verschillende soorten Space Scooters op de markt. De Space Scooter Junior is daar 1 van. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

We bespreken deze snelle en hippe step uitgebreid in dit artikel.

De Space Scooter Junior in het kort

De Space Scooter Junior heeft een aandrijfmechanisme waarmee je de wielen in gang zet. Dat doe je door het achterste gedeelte naar beneden te duwen met je voet. Je zet dus niet af zoals met een normale step, maar je gebruikt je voet om hem in beweging te brengen.

Met de Space Scooter Junior wil je kindje ongetwijfeld graag naar buiten. Hij is geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar en tot ze 60 kilo wegen. Er zijn ook Space Scooters voor jongere kindjes, oudere kinderen en volwassenen.

Remmen doe je met de handrem aan het stuur. Dit stuur is verstelbaar, dus de Space Scooter Junior groeit met je kindje mee. Daarbij kan je hem inklappen en gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

De Space Scooter Junior is wat duurder dan standaard steps. Het is wel een merk waarbij je zeker weet dat je kwaliteit ontvangt. En uiteraard is het aandrijfmechanisme zo leuk dat hij het kopen meer dan waard is. Je kindje kan er vele jaren op rijden.


Voordelen en nadelen Space Scooter Junior

Misschien twijfel je nog tussen de Space Scooter Junior en een gewone step? Deze lijstjes met voor- en nadelen van de Space Scooter Junior helpen je deze keuze te maken.

👍 Voordelen:

 • Uniek aandrijfmechanisme, voor nog meer plezier.
 • Maximaal draaggewicht van 60 kilo.
 • Gaat jarenlang mee door uitstekende kwaliteit.
 • Motiveert buiten spelen en activiteit.
 • Inklapbaar, dus je neemt hem gemakkelijk mee.
 • Stuur is verstelbaar.
 • Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren.

👎 Nadelen:

 • Wat duurder dan een gewone step.
 • De Space Scooter Junior is niet als gewone step te gebruiken (andere modellen wel).

Eigenschappen van de Space Scooter Junior

De Space Scooter Junior heeft bepaalde kenmerken die hem onderscheiden van andere Space Scooters. De eigenschappen van de Space Scooter Junior staan hier onder elkaar.

 • Minimale leeftijd: 4+
 • Maximaal draaggewicht: 60 kilo
 • Stuurhoogte: 75 – 93 centimeter (verstelbaar in 3 standen)
 • Gewicht: 6 kilo
 • Materiaal: staal en aluminium
 • Wielen: 15.25 centimeter
 • Certificaten: ASTM-F2264 / EN14619
 • Prijs: ca. €120

Voor wie is deze Space Scooter geschikt?

De Space Scooter Junior is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kan maximaal 60 kilo dragen. Het is een step die je buiten gebruikt, dus het is belangrijk dat je ergens naartoe kunt om erop te rijden.

Een park, speelpleintje, grote oprit of terras in de tuin is dan handig om in de buurt te hebben.

Het verschil tussen de Space Scooter Junior en de Space Scooters voor grotere kinderen is dat je hem niet als gewone step kunt gebruiken. Is de Space Scooter Junior niet geschikt voor jouw kindje? Dan zijn er ook andere modellen om uit te kiezen.

 • Space Scooter Mini X260: voor kinderen vanaf 3 jaar en tot 50 kilo.
 • Space Scooter X580: voor kinderen vanaf 8 jaar en tot 90 kilo.
 • Space Scooter X590: voor kinderen (en volwassenen) vanaf 8 jaar en tot 115 kilo.

Conclusie: is hij de prijs waard?

Ook al is de prijs van de Space Scooter Junior wat hoger dan die van standaard steps, hij is dit geld meer dan waard.

Je weet zeker dat je kwaliteit krijgt, ondersteund door de certificaten die de Space Scooter Junior heeft gekregen. Hij groeit met je kindje mee. Daardoor zal deze er jarenlang plezier van hebben.

Omdat de Space Scooter Junior een aandrijfsysteem heeft, zal je kindje er niet snel verveeld van raken. Het is speelgoed dat ongetwijfeld veel zal worden gebruikt.

Omdat hij zo lang meegaat, is hij ook erg geschikt voor de doorverkoop. Daarom is het extra geld voor een Space Scooter Junior nooit weggegooid.

Tip: is de Space Scooter Junior te duur voor jou? Er zijn winkels die refurbished Space Scooters verkopen.

Je kunt ook zoeken naar een Space Scooter Junior in de aanbieding of kijken bij een goede outlet voor korting. Op een online marktplaats kom je ze ook regelmatig tegen.

Waar koop ik een goede Space Scooter Junior?

De Space Scooter Junior is te koop bij speelgoedwinkels en speciale Space Scooter winkels. Ze worden lang niet overal te koop aangeboden, dus het internet is de beste plaats om ze te vinden.

Bij toegewijde webwinkels of grote warenhuizen zoals Bol.com kom je ze ongetwijfeld tegen.

Neem even de tijd om een goede Space Scooter Junior uit te kiezen en om een mooie spacescooter aanbieding op de kop te tikken.
Veelgestelde vragen

Hoe werken de remmen op een Space Scooter Junior?

De Space Scooter Junior heeft 1 handrem aan het stuur waarmee je kunt remmen.

Hoe is de Space Scooter Junior anders dan de Space Scooter X580 of de Space Scooter Mini?

De Space Scooter Junior is specifiek ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar. De Space Scooter X580 is voor kinderen vanaf 8 jaar en de Space Scooter mini voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook kan je met de Space Scooter Junior niet gewoon steppen. Dat kan met de Space Scooter X580 en X590 wel.