Beste Space Scooter aanbiedingen van 2024

Een Space Scooter is geen gewone step. Door de Pump & Go aandrijving gaat deze sneller en gemakkelijker de straat over.

Kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar zullen er geen genoeg van krijgen. Het is dan ook een uitstekend cadeau en een goed alternatief voor de beste kinderfiets.

Denk jij eraan om een Space Scooter aan te schaffen? Dan is dit hét artikel voor jou.

We hebben de 4 beste Space Scooters van dit moment voor je verzameld. Met de informatie uit de koopgids vind je exact de juiste Space Scooter step voor jou of voor je kind.

Top 4: Deze Space Scooter steps komen het beste uit de test

We hebben alle Space Scooter aanbiedingen bekeken en getest op punten zoals prijs, kwaliteit en klantbeoordelingen. Deze top 4 bevat de beste Space Scooters die je momenteel kunt kopen.

1. De beste Space Scooter junior: Space Scooter Junior inclusief beschermset

Er zijn Space Scooters voor kinderen van 4 tot 8 jaar en deze worden Space Scooter junior genoemd. Deze wordt geleverd inclusief beschermers voor knie, pols en elleboog.

Hij kan maximaal 60 kilo dragen en kan ook als gewone step worden gebruikt. De roze kleur maakt hem ideaal voor meisjes die steppen willen leren. Het stuur is verstelbaar, hij is opvouwbaar en heeft een dubbele beveiliging.

👍 Voordelen:

 • Space Scooter junior (4 tot 8 jaar).
 • Maximaal draagbaar gewicht: 60 kilo.
 • Inklapbaar en verstelbaar.
 • Dubbel beveiligd.
 • Inclusief beschermset.

👎 Nadelen:

 • Felroze is niet ieders favoriete kleur (ook andere kleuren beschikbaar).
2. De beste Space Scooter X580: Space Scooter X580 Zilver/Blauw

Voor oudere kinderen (en volwassenen) kies je een Space Scooter X580. Deze limited edition zilver/blauw is dan ideaal. Hij kan maximaal 90 kilo dragen, dus ook volwassenen kunnen er gebruik van maken. De leeftijdsindicatie is echter 8 tot 12 jaar.

Deze Space Scooter heeft een handrem, luchtvering en stil aandrijfsysteem. Het stuur is in hoogte verstelbaar.

👍 Voordelen:

 • Space Scooter X580 (8 tot 12 jaar)
 • Maximaal draagbaar gewicht: 90 kilo.
 • Handrem.
 • Verstelbaar en opvouwbaar.
 • Stil aandrijfsysteem.

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste keuze.
3. De beste Space Scooter step voor volwassenen: Space Scooter X590

Er zijn voldoende volwassenen die maar al te graag een rondje maken op een Space Scooter. Deze X590 kan 115 kilo dragen, dus dat is perfect voor de oudere kinderen. Hij is in te klappen en mee te nemen in de trein.

Dat maakt hem een uitstekend alternatief voor de auto. Het stuur is in hoogte verstelbaar. Uiteraard kunnen kinderen (vanaf 8 jaar) er ook gebruik van maken. Dat maakt dit een slimme keuze voor het hele gezin.

👍 Voordelen:

 • Space Scooter X590 (vanaf 8 jaar).
 • Maximaal draagbaar gewicht: 115 kilo.
 • Handrem.
 • Opvouwbaar en verstelbaar stuur.
 • Ideaal voor volwassenen.

👎 Nadelen:

 • De duurste optie.
4. De veste Space Scooter vanaf 3 jaar: Space Scooter Mini X260

De allerkleinste kinderen hoeven niet te wachten tot ze oud genoeg zijn voor een Space Scooter Junior. Deze Space Scooter Mini is een ideale step voor kindjes vanaf 3 jaar. Hij kan maximaal 50 kilo dragen en is te krijgen in 2 kleuren.

Het verschil met andere Space Scooters is dat deze 2 voorwielen heeft voor een betere balans. De voorwielen hebben lichtjes en hij kan ook als gewone step worden gebruikt. Het stuur is verstelbaar, dus hij groeit met je kindje mee.

👍 Voordelen:

 • Space Scooter Mini X260 (vanaf 3 jaar)
 • Maximaal draagbaar gewicht: 50 kilo.
 • Verstelbaar stuur.
 • Verlichting in de dubbele wieltjes.
 • Ook als gewone step te gebruiken.

👎 Nadelen:

 • Niet opvouwbaar.
Wat is een Space Scooter?

Een Space Scooter is een step met een uniek aandrijfsysteem. Ze krijgen hun naam van het merk Space Scooter en geen ander merk mag ze momenteel produceren.

Je kunt een Space Scooter als step gebruiken, maar je kunt ook met de voetplank vaart maken door deze in te trappen. Zo bereik je snelheden van wel 15 kilometer per uur.

Zoals je in onze top 4 hebt kunnen zien worden er al Space Scooters aangeboden voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook voor volwassenen is er een optie. Met een Space Scooter kan je de auto wat vaker laten staan.

Voor welke leeftijd is een Space Scooter een geschikte keuze?

Zoals al even aangegeven worden er Space Scooters voor kindjes vanaf 3 jaar verkocht. Ook voor oudere kinderen en volwassenen zijn er modellen.

In deze lijst zie je welke Space Scooter voor jou de beste keuze is:

 • Space Scooter Mini X260: voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar (50 kilo).
 • Space Scooter Junior: voor kinderen van 6 jaar tot en met 8 jaar (60 kilo).
 • Space Scooter X580: voor kinderen van 8 jaar tot en met 12 jaar (90 kilo).
 • Space Scooter X590: voor kinderen van 8 jaar tot volwassenen (115 kilo).

Hierop moet je letten als je een Space Scooter gaat kopen

Een Space Scooter zal iemand erg veel plezier bezorgen. Het is dus ook echt een goede keuze als cadeau of voor jezelf. Wat is belangrijk als je een Space Scooter step gaat zoeken?

Dit zijn dan de aandachtspunten om rekening mee te houden.

1. Het maximaal belastbaar gewicht en de leeftijd

Het maximaal belastbaar gewicht en de leeftijdsindicatie gaan met elkaar samen. Dat zie je in de bovenstaande lijst met verschillende soorten Space Scooters al terug.

Zoek je een Space Scooter voor volwassenen, dan moet deze het gewicht wel kunnen dragen.

Kies dus voor een Space Scooter met de juiste leeftijdsindicatie, maar controleer dan het maximaal belastbare gewicht ook.

En als ouders graag met de Space Scooter van hun kinderen een tweede jeugd willen beleven, dan zal dat niet op een Space Scooter Junior of Space Scooter Mini kunnen.

2. Verstelbaar en inklapbaar?

Als je de Space Scooter voor meerdere gezinsleden aan wilt schaffen, dan is het nuttig als deze verstelbaar is. De meeste Space Scooters hebben dan ook een verstelbaar stuur die je hoger en lager kunt zetten. Zo maak je je Space Scooter groot of juist klein.

Het is ook handig als je de Space Scooter kunt inklappen. Een Space Scooter voor volwassenen gaat dan makkelijker mee het openbaar vervoer in. En kinderen kunnen een inklapbare Space Scooter makkelijker meenemen op vakantie of naar het park.

3. De kleur van je Space Scooter

Space Scooters worden in allerlei kleuren aangeboden. Er zijn roze Space Scooters voor meisjes, blauwe Space Scooters voor jongens en witte Space Scooters voor iedereen die dat mooi vindt. De favoriete kleur van de toekomstige bestuurder zit er ongetwijfeld tussen.

Wat is een goed alternatief voor een Space Scooter?

Wil je geen Space Scooter kopen maar wel een ander voertuig dat ongetwijfeld goed in de smaak zal vallen? Dan zijn er voldoende andere opties.

Een stuntstep is een goede keuze, voor als je een Space Scooter wilt zonder het aandrijfsysteem. Ook een trapauto is een prima alternatief. Voor volwassenen zijn er opvouwbare city-steps.

Waar koop ik een goede Space Scooter?

Je vindt een mooi aanbod Space Scooters in elke step winkel en enkele sportzaken. Houd er rekening mee dat Decathlon ze nog niet in het assortiment heeft opgenomen.

Wil je geld besparen op je nieuwe Space Scooter? Dan kan je altijd proberen om deze tweedehands op de kop te tikken. Ook bij een outlet vind je soms een Space Scooter aanbieding die je niet aan je voorbij mag laten gaan.
Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een Space Scooter?

De prijzen voor een Space Scooter van het originele Space Scooter merk lopen uiteen van €110 voor een Space Scooter Mini tot €170 voor een Space Scooter voor volwassenen.

Verkopen andere merken ook Space Scooters?

Op dit moment worden Space Scooters ook alleen nog door Space Scooter zelf gemaakt. Zij hebben het unieke aandrijfsysteem uitgevonden en niemand anders mag ze produceren. Space Scooters worden nog lang niet op alle grote verkoopplatforms aangeboden.