Speelgoed paard kopen? Dit zijn de 8 beste paarden op wielen

Met een mooi speelgoed paard maak je jongens en meisjes blij. Deze nep paarden waarop je kan rijden zorgen voor urenlang speelplezier.

Je koopt ze bijvoorbeeld voor kinderen die te jong zijn om op een echt paard te rijden.

Maar ook als je niet gek bent op paarden is een speelgoed paard op wielen een geweldig cadeau om te krijgen.

Deze speelgoed paarden hebben wielen en op die manier kan je er echt op rijden.

Denk jij eraan om een speelgoed paard te kopen?

Dan is het goed om hier even goed de tijd voor te nemen en de beste te kiezen. Dit artikel helpt je bij het vinden van het ideale speelgoed paardje voor jou.

De 8 beste speelgoed paarden van dit moment

We beginnen met een toplijstje met alle beste rijdende (en 1 niet-rijdende) speelgoed paarden van dit moment. Ze zijn allen geschikt voor verschillende leeftijdsklassen. Je krijgt alvast een goed idee van wat er mogelijk is.

 1. My Pony rijdend speelgoed paard (4-9 jaar)
 2. Playwood mechanisch rijdend paard met geluid (3 – 5 jaar)
 3. Kids-Horse rijdend speelgoed paard (3 – 6 jaar)
 4. My Pony rijdende speelgoed unicorn (4 – 10 jaar)
 5. Animal Riding paard Amadeus bruin medium (2 – 3,5 jaar)
 6. 2iX rijdend speelgoed paard bruin (4 – 9 jaar)
 7. PetRide van Rollzone, elektrisch rijdend paard (1 – 6 jaar)
 8. VidaXL speelgoedpaard staand XXL (3 – 12 jaar, let op: geen wielen)

Wat is een speelgoed paard?

De naam zegt het al, maar een speelgoed paard is een nep paard voor kinderen waar je op kan rijden. Ze zijn kleiner dan echte paarden en hebben wieltjes onderaan de poten.

Er zijn elektrische paarden, maar ook paarden die je voort moet duwen. Het leukste is een mechanisch speelgoed paardje die gaat rijden als je een galopperende beweging maakt in het zadel.

Er zijn speelgoed paarden in allerlei afmetingen, dus voor kinderen van uiteenlopende leeftijden. Naast paarden zijn er ook eenhoorns of andere dieren.

Het is speelgoed dat momenteel enorm populair is. Speelgoed paarden zijn voornamelijk bedoeld voor binnen gebruik.

Voor wie is een speelgoed paard een slimme investering?

Speelgoed paarden zijn een uitstekende keuze voor kinderen die een interesse hebben in paarden en paardrijden.

Ze kunnen er binnen mee rijden zonder dat ze naar de manege moeten of een paard moeten hebben. Het is een veilige manier om met iets bezig te zijn waar ze van houden.

Speelgoed paarden met wieltjes zijn ook een uitstekende keuze voor kinderen die van rijden houden. Er zijn al rijdende speelgoed paarden te krijgen voor peuters en het is een keer wat anders dan een driewieler, trapauto of traptractor.

Een speelgoed paard helpt kinderen meer te bewegen en actief te zijn. Het is dus voor alle kinderen met een interesse voor dieren een uitstekende keuze. Welk kind wil nu niet elke dag op een paard kunnen rijden?

Waarop moet je letten als je een speelgoed paard gaat kopen?

Ga jij een speelgoed paard uitzoeken? Neem dan even de tijd en lees de onderstaande aandachtspunten door. Je gebruikt ze om het perfecte paard op wielen te vinden voor jouw doeleinden.

1. Hoe moet het speelgoed paardje zich voortbewegen?

Een eerste beslissing die je maakt is hoe het speelgoed paard om op te zitten zich voort moet gaan bewegen. De meeste (niet alle) van deze paarden hebben wielen, dus ze kunnen rijden. Je hebt dan de volgende opties.

 • Er zijn uiteraard nep paarden waarop je kunt rijden die je met je benen voortbeweegt. Deze zijn vergelijkbaar met duwauto’s. Ook de kleinste kindjes kunnen hier al op.
 • Andere mechanische speelgoed paarden op wielen gaan rijden als je een galopperende beweging maakt. Het kindje moet staan en zitten, dus krijgt ook meer lichaamsbeweging.
 • Er zijn ook elektrische paarden. Een elektrisch paard moet je opladen en gaan dan met een motor vooruit. Ze gaan niet harder dan 3 kilometer per uur. Het kind hoeft zich op elektrisch paard niet te bewegen om erop te rijden.

2. Kies een rijdend speelgoed paard voor de juiste leeftijd

Speelgoed paarden zijn te krijgen in verschillende afmetingen. En aan de afmetingen zie je of je kindje erop past. Gelukkig hoef je niet met een meetlint in de weer, want de leeftijdsindicatie vertelt je voor welke kinderen het speelgoed paard geschikt is.

Kies altijd een speelgoed paard uit dat gebruikt kan worden door het kindje waarvoor je hem koopt. Ze zitten er vrij hoog op en een niet passend speelgoed paard kan voor ongelukjes zorgen. Je wilt dat het kindje er stevig op kan zitten en er niet zomaar afvalt.

Tip: controleer direct ook even het maximale belastbare gewicht. Daaraan zie je hoeveel kilo’s het speelgoed paard om op te zitten kan dragen. Uiteraard mag het kindje niet zwaarder zijn dan wat het paard kan dragen.

3. Hoe moet het paard er uitzien?

Er worden allerlei soorten speelgoed paarden aangeboden. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, met allerlei soorten zadels en beugels. Andere speelgoed paarden hebben voetsteuntjes.

Je hoeft ook niet te kiezen voor een speelgoed paard. Wat dacht je van een echte eenhoorn waarop je kunt rijden? Er zijn ook speelgoed panda’s, tijgers en giraffes om op te rijden. Denk dus even na over wat het kindje leuk vindt en kies een dier waar hij of zij van houdt.

4. Wel of geen elektronica?

De meest gangbare paarden op wielen gaan vooruit als je een galopperende beweging maakt. Dat is leuk, want het kindje krijgt dan het idee echt op een paard te rijden. Daarbij moedigt het ze aan meer te bewegen.

Er is bij een rijdend speelgoed paard dus geen elektronica nodig. Toch zijn sommige luxe speelgoed paarden op wielen wel voorzien van batterijen. Ze maken bijvoorbeeld rijgeluiden of geluiden van een paard.

Het is leuk als je op je paard rijdt en tegelijkertijd de hoeven hoort klateren. Maar elektronica heeft wel meer onderhoud nodig én je moet ervoor zorgen dat jouw speelgoed paard altijd volle batterijen heeft. Simpele rijdende speelgoed paarden gaan minder snel kapot.

5. Controleer kwaliteit en veiligheid

Als het goed is heb je nu al een mooie selectie kunnen maken met geschikte nep paarden waar je op kunt zitten. Het is belangrijk om een laatste controle te doen van kwaliteit en veiligheid.

Loop daarom de volgende punten even na voordat je het speelgoed paard op wielen bestelt.

 • Lees beoordelingen door van mensen die het speelgoed paardje al hebben gekocht en gebruiken. Als er iets niet in orde is, lees je het daar.
 • Kwaliteit is duurder. De prijs vertelt je veel over de kwaliteit van een speelgoed paard.
 • Kies alleen een speelgoed paard uit met 1 of meerdere keurmerken. Deze zijn getest op kwaliteit en veiligheid en goedgekeurd.
 • Loop de productspecificaties door en bekijk de materialen die zijn gebruikt.

Waar koop ik een goed speelgoed paard?

De beste plek om een goed speelgoed paard te vinden is uiteraard bij speelgoedwinkels. En omdat online winkels meer ruimte voor opslag hebben, is het aanbod daar vaak het grootste. Online is de kans dat je een speelgoed paard aanbieding tegenkomt ook groter.

Als je online gaat winkelen voor een mooi speelgoed paard op wielen, loop dan alle aandachtspunten die we hier besproken hebben even goed door. Zo voorkom je een miskoop en bestel je het beste rijdende speelgoed paard voor jouw kindje.Conclusie

Speelgoedpaardjes zijn populair onder kinderen en zijn een geweldig cadeau. Overweeg je om er een te kopen voor je kind? Let dan goed op de bovenstaande aandachtspunten en zoek het beste product uit onze lijst.

Liever een ander cadeautje kopen of een extra kleinigheidje? Dan kun je bijvoorbeeld een magneetdoos bedrukken en daar het presentje in stoppen. Alvast veel succes!
Veelgestelde vragen

Kan het speelgoed paard ook buiten worden gebruikt?

Omdat speelgoed paarden gemaakt zijn van pluche, kunnen ze vaak niet buiten worden gebruikt. Je kunt ze in ieder geval niet buiten laten staan. De wielen moeten ook bestand zijn tegen gebruik op tegels of houten vlonders. Wil je zeker weten of jouw rijdende speelgoed paard buiten kan worden gebruikt, zoek deze informatie dan op in de product specificaties. Staat er dat deze specifiek voor binnen bedoeld is, dan is het materiaal niet bestand tegen buitengebruik en loop je de kans dat het paard defect raakt.

Is een speelgoed paard ook leuk voor jongens?

Natuurlijk kunnen jongens ook op een speelgoed paard spelen. Ze kunnen doen alsof ze een cowboy zijn of aan de rodeo meedoen. Een speelgoed paard is een ideale keuze voor jongens en meisjes en zal een groot aantal kinderen erg blij maken. Het belangrijkste is dat er voldoende ruimte beschikbaar is om te spelen. Is dat er, dan zijn ze er vast uren mee zoet.
Meer speelgoed: