Speelhuisje met glijbaan kopen? Top 7 huisjes met glijbaan

Zoek je een speelhuisje met glijbaan? Op deze pagina kom je alles te weten! Het huisje met glijbaan kan leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

De meeste speelhuisjes worden buiten gebruikt, maar bij genoeg ruimte kan binnen ook een optie zijn. 

In dit artikel ontdek je welke speelhuisjes met glijbaan de beste zijn. Daarna vertellen we je uit welke soorten je kunt kiezen. En kom je te weten waar je op moet letten.

We sluiten af met alternatieven en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Beste speelhuisjes met glijbaan

Niet elk speelhuisje met glijbaan is van goede kwaliteit. Daarom hebben wij de beste 7 voor je samengesteld. Dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker. Dit zijn verschillende soorten speelhuisjes.

Met één ding gemeen: ze zijn allemaal van goede kwaliteit!

1: Beste speelhuisje met glijbaan – AXI Robin speelhuis

Dit AXI Robin speelhuisje met glijbaan staat bovenaan in de top 7. En dat is niet voor niets. De kwaliteit en de vormgeving van dit speelhuisje is uniek.

Voor het maken van dit speelhuisje, is gewerkt met hout. Dat hout is op een duurzame manier verkregen. En is behandeld, zodat het tegen weersinvloeden kan. Ook beschermt de behandeling het speelhuisje tegen houtrot

Verder zijn de looks ook niet te missen. Het houten huisje heeft een speelse uitstraling, omdat alles scheef lijkt te staan. De glijbaan is 1,2 meter lang. En het speelhuis is geschikt voor kids vanaf 2 jaar
2: Houten speelhuisje met glijbaan – AXI Beach Lodge XL

Axi-Beach-Lodge-speeltoestel-tuin-met-glijbaan

Nog zo’n tof speelhuis met glijbaan van AXI, is deze Beach Lodge. Het huisje heeft een witte kleur, een veranda en staat op palen. Dat doet denken aan een strandhuisje. De glijbaan is zo’n 1,2 meter lang en kan in verschillende kleuren worden besteld. 

Kinderen kunnen er al vanaf 2 jaar mee spelen. Dat maakt dit een leuk speelhuisje met glijbaan voor peuters. In het huisje zit een deur en 2 ramen. Het is volledig gemaakt van duurzaam hout. Ook kan dat hout zonder problemen buiten worden gezet. 

Het houten speelhuis met glijbaan voldoet aan de veiligheidsnormen. En is makkelijk te monteren
3: Speelhuisje met glijbaan en zandbak – EXIT Loft 700

EXIT-Loft-700_speelhuisje-met-glijbaan-en-zandbak

Een erg mooi houten speelhuis met glijbaan, is deze van EXIT. Dit is een houten huisje op palen. Om bij de ingang te komen klimmen jouw kids een trappetje op.

Dan komen ze bij de veranda en kunnen ze van de lange glijbaan afglijden. Onder het speelhuis kun je een zandbak maken. 

De kwaliteit van dit huis is op en top. Voor de bouw is duurzaam hout gebruikt. Hout dat niet splintert, niet kan rotten en resistent is tegen regen en andere weersinvloeden. Het dak is waterdicht gemaakt. Daarvoor is bitumen gebruikt. 
4: Speelhuisje met glijbaan peuter – Backyard Discovery Echo Heights

Ook voor de allerkleinsten is er een leuk speelhuisje te vinden. En niet zomaar eentje. 

Van Backyard Discovery is er dit toffe speelhuisje met glijbaan en zandbak. In het huisje is een speelkeuken met accessoires. Denk aan apparaten als een fornuis. Dat maakt het speelplezier helemaal compleet. 

Daarnaast zit het met de kwaliteit erg goed. Voor de constructie is goed hout gebruikt. De glijbaan is maar liefst 1,83 meter lang. Kinderen van 3 tot 10 jaar hebben met dit huisje urenlang plezier. 
5: Speelhuisje buiten met glijbaan – SwingKing speelhuisje Camilla

SwingKing-Camilla-speelhuisje-tuin-hout

Zoek je een speelhuis voor buiten met glijbaan? Kijk dan eens naar dit stevige huisje van SwingKing. Het gaat hier om een houten speelhuis van goede kwaliteit. Het hout is namelijk gecertificeerd. En het huisje heeft een uitgebreide test op veiligheid doorstaan. 

De aanbevolen leeftijdscategorie is 3 tot 8 jaar oud. De glijbaan is zo’n 1,2 meter lang. Aangezien het hout volledig is geïmpregneerd, is dit een goed speelhuisje voor buiten met glijbaan. 
6: Speelhuis met glijbaan en schommel – Wickey Smart Cave

Voor een groot houten speelhuis met glijbaan, heb je aan deze Wickey Smart Cave een goede. De aanbevolen minimum leeftijd is 3 jaar.

Daarom is dit nog net een speelhuisje met glijbaan voor peuters te noemen. Verder heeft dit huisje alles waar jouw kleine van kan dromen. 

Het is immers speelhuis met glijbaan en schommel. En dat is nog niet alles. Ook heeft dit speelhuis namelijk een zandbak en een klimrek. De vormgeving staat helemaal in het teken van piraten. 

Daarnaast is er voor dit ontwerp hout van goede kwaliteit gebruikt. Dat amper onderhoud nodig heeft. 
7: Speelhuisje met glijbaan kunststof – LittleTom kinder speelhuis glijbaan

Zoek je een kinderspeelhuisje met glijbaan? Voor kleine kinderen? Dan is dit huisje van Little Tom de juiste keuze. Het is een speelhuisje met glijbaan voor peuters. De aanbevolen minimum leeftijd is namelijk 1 jaar oud. 

Het kunststof huisje met glijbaan biedt veel mogelijkheden om mee te spelen. Er is een picknicktafel, glijbaan en basketbal net. Ook zijn er kleine hoekjes en kunnen kinderen spelen in het huisje. In dat huisje passen 2 tot 3 kinderen. 

Al met al is dit een stevig, veelzijdig en veilig kinderspeelhuisje met glijbaan. Er zijn ook geen scherpe randen waar kinderen zich aan kunnen bezeren.
Soorten speelhuisjes met glijbaan

In de top 7 zag je het al: de speelhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Elk huisje heeft weer eigen unieke eigenschappen en onderdelen. Als je let op de onderdelen, kunnen er bepaalde soorten huisjes met glijbaan voorkomen.

Staat het huisje op palen? Dan is het vaak een speelhuisje met glijbaan en zandbak. Onder het huisje kan dan soms ruimte voor de zandbak worden gemaakt. Dan is het frame al gemaakt. En hoef je zelf alleen het zand toe te voegen. 

Wat je ook wel eens ziet, is een speelhuis met glijbaan en schommel. Aan de zijkant kunnen dan één of twee schommels worden opgehangen. Ook kan het speeltoestel voorzien zijn van een klimrek. En kunnen er klimgrepen aanwezig zijn. Of een picknicktafel

Huisje met glijbaan kopen? Hier let je op:

Ga je een speelhuis met een glijbaan kopen? Dan wil je een weloverwogen beslissing maken. Dat doe je na het vergelijken van diverse speelhuisjes.

De volgende eigenschappen kunnen daarbij belangrijk zijn:

Formaat

Het ene speelhuis met glijbaan is groter dan het ander. Daarom is er voor iedere tuin wel een goede optie. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt. Bij het bestellen van het product kun je de afmetingen duidelijk terugvinden. 

Het formaat geeft ook aan voor welke leeftijd het speelhuisje met glijbaan geschikt is. Dat kunnen verschillende leeftijdscategorieën zijn. 

Een speelhuis voor een peuter heeft een kleiner formaat. Ook zie je vaak dat het huisje een lagere plateauhoogte heeft. En dat scherpe randen rond zijn gemaakt. Dat maakt het huisje veilig voor kleine kinderen. 

De huisjes met glijbaan voor oudere kinderen zijn daarentegen wat groter. Meestal hebben ze een grotere glijbaan

Materiaal

Bij materiaal zie je dat vooral het houten speelhuis vaak voorkomt. Een houten speelhuisje met glijbaan is erg stevig. Het kan goed tegen een stootje.

En als er iets kapot gaat, kun je het vaak vervangen of maken. Dat maakt dat het houten speelhuis met glijbaan lang mee zal gaan. 

Het is wel belangrijk dat het hout gecertificeerd is. Dan komt het uit duurzame bossen in Europa. En is het hout op een verantwoorde manier verkregen. 

Kijk daarnaast of het hout is behandeld. Het impregneren helpt hout om bestand te zijn tegen weersinvloeden.

Ook kan het ervoor zorgen dat houtrot niet optreedt. En dat er minder onderhoud nodig is. Alleen dan heb je een goed houten speelhuisje voor buiten met glijbaan. 

Naast hout kun je ook gaan voor een speelhuisje met glijbaan van kunststof. Deze komen in mindere mate voor. Al zijn bij de houten speelhuisjes de glijbanen wel van kunststof gemaakt. Toch kan kunststof erg handig zijn. 

Het is geschikt voor binnen en buiten. Van nature is kunststof namelijk waterafstotend. In vergelijking is het ook goedkoper dan hout. En lichter van gewicht. En dat terwijl het nog steeds de nodige stevigheid kan bieden. 

Prijs

Een speelhuisje met glijbaan kost gemiddeld ongeveer €780,-. Dan heb je een stevig huisje van goede kwaliteit. Voor een goedkoop speelhuisje met glijbaan kun je uitgaan van zo’n €550,-.

Dat is over het algemeen het minimale bedrag voor een huisje met glijbaan. 

Voor de prijs geldt, dat als het formaat toeneemt, ook het prijskaartje hoger wordt. Een groot speelhuis met glijbaan kost meer dan een kleine variant.

Heb je weinig ruimte? Dan heb je aan een compact speelhuisje met glijbaan genoeg. Dit speeltoestel is geschikt voor een kleine tuin

Wil je niet te veel geld uitgeven aan het speelhuisje met glijbaan? Houd dan goed in de gaten of er een aanbieding is. Op die manier kun je het speelhuisje met glijbaan goedkoop in huis halen. 

Alternatieven voor speelhuisje met glijbaan

Denk je toch niet dat het het speelhuisje met glijbaan voor jou de beste optie is? Ga dan voor een alternatief. Die zijn er gelukkig genoeg. Een vergelijkbare optie is het speeltoestel met glijbaan. Of het speeltoestel met schommel en glijbaan

En houdt jouw kleine van klimmen en klauteren? Dan is een klimtoestel ook nog iets om te overwegen. Er is een speciaal klimtoestel voor in de tuin. Het klimrek neemt relatief weinig ruimte in beslag. En kan leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste huisjes met glijbaan geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 7 zijn veel speelhuisjes met elkaar vergeleken. Er werd daarbij gelet op de prijs- en kwaliteitsverhouding. Ook werden de specificaties met elkaar vergeleken. En werden de beoordelingen van gebruikers in het besluit meegenomen. 

Wat is beter: een speelhuis met glijbaan van kunststof of hout?

In principe hebben beide materialen voordelen. Kunststof is stevig, erg geschikt voor buiten en relatief goedkoop. Een houten speelhuis met glijbaan kan ook geschikt zijn voor buiten. Daarvoor moet het behandeld of geïmpregneerd worden. Verder is hout een duurzaam materiaal met een warme uitstraling. En kan het goed tegen een stootje. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft. 

Waar koop je een speelhuis met glijbaan?

Bij diverse winkels zijn de speelhuisjes met glijbaan te koop. In onze top 7 zijn producten geselecteerd van Bol.com en de Praxis. Beide winkels hebben een uitgebreid assortiment aan speelhuisjes voor binnen en buiten.

Meer speeltoestellen: