Speelhuisje tuin kopen? Top 7 speelhuisjes voor buiten

Een speelhuisje voor in de tuin. Voor kinderen staat dit gelijk aan urenlang speelplezier.

De fantasie wordt geprikkeld en zij kunnen zich heerlijk vermaken in de buitenlucht. Op deze pagina kom je alles te weten over het speelhuisje voor buiten. 

Eerst geven we je een top 7 van de beste buiten speelhuisjes. Daarna gaan we in op de definitie. En kijken we voor wie het buiten speelhuis geschikt is.

Ook kom je te weten waar je op moet letten. En wat interessante alternatieven kunnen zijn. 

Beste speelhuisje buiten

Lijkt een speelhuis voor buiten je leuk voor jouw kleine? Dan zijn er genoeg tuin speelhuisjes te vinden. De huisjes zijn er in allerlei soorten, materialen en maten.

Daardoor is het lastig om de beste te vinden. Wij hebben voor jou daarom de top 7 samengesteld. Dat scheelt weer zoeken. 

1: Beste speelhuisje buiten – Smoby Chef House

Op de eerste plaats staat dit buiten speelhuisje van Smoby. Smoby is een goed merk, dat bekend staat om de speelhuisjes van stevige kwaliteit. Dit kleurrijke huisje staat volledig in het teken van een restaurant. Het huisje is een soort keuken en restaurant in één.

Binnen staan handige accessoires. Denk aan een speelgoed koelkast, gasfornuis, oven en gootsteen. Voor het afrekenen heb je een kassa en een pinautomaat. En zelfs de pannen en het bestek zijn helemaal compleet. 

Dit huisje biedt kinderen vanaf 2 jaar een volledige speelervaring. Het huis is gemaakt van kunststof en kan binnen én buiten worden gebruikt. 
2: Speelhuisje buiten hout – AXI Beach Lodge

Is een groot buiten speelhuis wat je zoekt? Dan is deze beach lodge van AXI de juiste keuze. Dit is een leuk houten speelhuis voor in de tuin. Het buiten speelhuisje heeft een witte kleur en een opvallende blauwe glijbaan. 

Het hout dat is gebruikt voor de constructie, is gecertificeerd. Met de kwaliteit en stevigheid zit het dus wel goed. Verder is dit een huisje op hoogte. Kinderen klimmen het trapje op om naar binnen te gaan. Of om van de glijbaan, van ruim een meter lang, af te glijden. 

Het huisje is er voor kids van 2 tot 12 jaar
3: Speelgoedhuisje buiten – Backyard Discovery speelhuis

Ook dit Backyard Discovery speelhuis is een erg leuk tuinhuisje voor een kind. Dit speelhuisje voor buiten is gemaakt van hout. Dat cederhout is uitgebreid getest en behandeld. Zodat het bestendig is tegen water en houtrot.  

Dit buiten speelhuisje lijkt net echt. Het huisje heeft een deur en veel ramen. Binnen kunnen kinderen spelen met een gootsteen, kachel en telefoon. Ook is er een kookpitje. Genoeg leuke accessoires dus om het spelen compleet te maken. 

De montage is eenvoudig. En het huisje is er voor kinderen tussen de 2 en de 10 jaar
4: Speelhuis tuin met glijbaan – SwingKing Camilla tuinhuis

Van SwingKing is dit een tof speelhuisje voor in de tuin van hout. Het buiten speelhuisje is stevig en speels. Het hout voor dit tuinhuisje is gecertificeerd en geïmpregneerd. Dat maakt dat het jaren meegaat en geschikt is voor buiten gebruik

Het leuke is daarnaast dat dit een speelhuisje voor buiten is met een glijbaan. De glijbaan is maar liefst 1,2 meter lang. En heeft een mooie felle kleur. 

Om het speelgoedhuisje voor buiten binnen te komen, klim je een ladder op. Het huis is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar oud
5: Speelhuisje buiten met glijbaan – EXIT Loft hout

Lijkt een extra groot buiten speelhuis je iets voor jouw kind? Kijk dan eens naar dit grote speelhuisje voor buiten van hout. Dit is een huisje met alles erop en eraan. 

Om er binnen te komen ga klim je een klein laddertje op. Aan de andere kant glijd je met de glijbaan weer naar beneden. Het huis heeft een waterdicht bitumen dak. En is gemaakt van gecertificeerd hout, dat bestand is tegen water en houtrot

Een groot deel van de onderdelen is vooraf gemonteerd. Daardoor is het in elkaar zetten een eitje. De minimale leeftijd voor het tuin speelhuis is 3 jaar
6: Houten speelhuisje tuin – EXIT Crooky tuin huis

Ben je op zoek naar een houten huisje voor jouw kind? Dan kan dit speelhuisje de juiste zijn. Dit houten speelhuisje voor in de tuin ziet er stoer uit. 

Het hout is gecertificeerd, zo weet je zeker dat het de nodige stevigheid biedt. Ook splintert het niet. En is het bestand tegen regen en houtrot. Zelfs het dak is volledig waterdicht gemaakt met bitumen. Dit tuinhuisje is er voor kinderen vanaf 3 jaar

Nog een voordeel is dat je het huisje makkelijk in elkaar zet. En dat het weinig ruimte in beslag neemt. Een geschikt huisje dus voor de kleinere tuinen
7: Speelhuisje buiten plastic – Little Tikes Country speelhuis

Als het om kinderspeelgoed of speeltoestellen gaat, is Little Tikes een bekend merk. Al jaren heeft het merk speelhuisjes in het assortiment.

De huisjes zijn meestal gemaakt van plastic, waardoor ze goed buiten kunnen worden gebruikt. Kijk maar eens naar dit Country speelhuis. 

Het speelhuis heeft een groen gele kleur. En elke zijkant biedt kinderen een nieuw thema om mee te spelen. Zo is er een sportieve basketbal wand, waar ook een doeltje in zit.

En kunnen kinderen spelen in het benzinestation. Ook is er een supermarkt met restaurant en een school wand

Voor kinderen tot 6 jaar een optimaal en veelzijdig speelhuisje. 
Wat is een speelhuisje voor in de tuin?

Een speelhuisje is een klein huisje waar kinderen mee kunnen spelen. Dit huisje heeft vaak in ieder geval een deur en een raam. Maar de onderdelen, afmetingen en vormgeving kan erg variëren.

Daarom zijn de speelhuisjes er voor kinderen van allerlei leeftijdscategorieën.  

De speelhuisjes zijn gemaakt van stevige waterdichte materialen. Daarom kunnen ze zonder problemen buiten worden gezet. In de buitenlucht hebben zij urenlang plezier met het spelen in het huisje. 

Voor wie is een buiten speelhuis geschikt?

Het speelhuisje is er voor alle kinderen, die lekker buiten met een huisje willen spelen. Dat kunnen kinderen van 1 jaar-, maar ook van 12 jaar oud zijn.

Het huisje prikkelt de fantasie. Hierdoor wordt het op allemaal verschillende manieren tijdens het spelen gebruikt. 

Om het tuin speelhuis te kunnen plaatsen, moet je wel genoeg ruimte hebben. De vereiste afmetingen van de tuin zijn vaak in de productomschrijving vermeld.

Je kunt gaan voor een groot of klein speelhuis in de tuin. Een klein formaat zou zelfs op het balkon of in de veranda kunnen passen. 

Speelhuis voor buiten kopen? Hier let je op:

Bij het kopen van een buiten speelhuisje komt wat kijken. De tuin speelhuisjes hebben allerlei eigenschappen waar je ze op kunt vergelijken. Maar dan moet je wel wat van die eigenschappen weten.

Daarom geven we je meer informatie:

Geschikte leeftijd

Het verschilt voor welke leeftijdscategorie het tuin speelhuisje geschikt is. Zo kan het gaan om een kinder tuinhuisje voor peuters. Maar kan het ook bedoeld zijn voor kinderen van 8 jaar. Dat maakt nogal een verschil. Vaak zit dat verschil hem ook in het formaat

Kijk dus goed of je het tuinhuis voor kinderen op de juiste leeftijdsgroep uitzoekt. Dat kun je vaak in de productomschrijving terugvinden. 

Onderdelen

De speelhuisjes hebben allemaal verschillende onderdelen en accessoires. Erg leuk is bijvoorbeeld het speelhuisje met glijbaan. Met een kinderglijbaan hebben jouw kinderen nog meer plezier van het huisje. Ook zit er bij het speelhuis dan vaak een ladder

Ook erg tof bij de speelhuisjes zijn de accessoires. Bij een speelhuis in restaurant thema krijg je bijvoorbeeld een kookpitje, een kassa en bestek. De accessoires voegen dan echt iets toe aan de ervaring. 

Materiaal

Bij het materiaal van het tuin speelhuis kan verschillen. Het gaat vaak op een speelhuisje voor buiten van plastic of van hout. Het belangrijkst is, dat de materialen waterdicht zijn en lang mee gaan. Daarnaast is het mooi meegenomen als het huisje onderhoudsarm is. 

Een houten huisje voor een kind is van goede kwaliteit, als het gecertificeerd is. En als het geïmpregneerd is. Dat is een behandeling waarmee je het hout waterdicht maakt. Soms zie je bij de houten speelhuisjes voor buiten ook een bitumen dak. Dat is al helemaal waterdicht. 

Een houten speelhuisje heeft een warme natuurlijke uitstraling. Het matcht goed bij elke tuin. Daarnaast is de natuurlijke kleur zowel leuk voor jongens als meisjes. Een ander voordeel van hout is dat het een duurzaam en recyclebaar materiaal is. 

Ook kunststof komt vaak voor. Het voordeel van kunststof is dat het licht is van gewicht. En dat het van nature al goed tegen water kan. Ook is het goed betaalbaar en kan een tuin speelhuis van kunststof lang meegaan. 

Voorgemonteerd of bouwpakket

Wil je het jezelf makkelijk maken? Kijk dan eens extra naar hoe het buiten speelhuis wordt geleverd. In sommige gevallen wordt het speelhuis volledig voorgemonteerd bezorgd. Dan hoef je het zelf dus niet meer in elkaar te zetten. 

Echter is het vaker zo dat je het speelhuisje voor in de tuin als bouwpakket krijgt. Met een handleiding zet je het speelhuis dan zelf in elkaar. Het is dus de vraag of je dat ziet zitten. 

En ga je het speelhuis zelf in elkaar zetten? Kijk dan ook goed of dat makkelijk gaat. Soms staat er bijvoorbeeld bij of je veel gereedschap nodig hebt. Of dat er al een deel voorgemonteerd is. Dat kan al veel schelen. 

Daarnaast kun je de reviews erop nalopen. Daarin kun je vaak lezen wat de ervaringen zijn van andere mensen. 

Vormgeving

De vormgeving van de tuin speelhuisjes varieert. Allereerst zie je een groot verschil in formaat. Een tuinhuis voor kleine kinderen hoeft immers minder groot te zijn dan die voor grote kinderen. Ook moet het formaat goed passen in jouw tuin, op jouw balkon of in jouw veranda

Ten tweede zou je kunnen letten op het design. Qua vormgeving kan het speelhuis voor in de tuin allerlei vormen aannemen. De huisjes zijn er in een vierkante vorm, rond en nog veel meer

Voor kinderen is het het leukst, als het kinder tuinhuisje tot de verbeelding spreekt. Dat is zo, als er gebruik is gemaakt van felle kleuren. Of als het tuin speelhuis in het teken staat van geliefde personages. Dan kunnen kinderen zich uren met het tuin speelhuisje vermaken. 

Prijs

Voor een goed buiten speelhuisje betaal je gemiddeld zo’n €650,-. In onze top 7 zijn de tuin speelhuisjes er vanaf €300,-. De prijs kan echter oplopen tot €1500,-

Dat heeft te maken met de afmetingen en het gebruikte materiaal. Hoe groter, hoe duurder. En vaak zie je ook dat de houten speelhuisjes voor in de tuin wat duurder zijn dan die van kunststof

Als je een goedkoop speelhuis voor buiten zoekt, is het slim om te letten op acties. Aanbiedingen kunnen je namelijk behoorlijk wat geld schelen.

Kijk maar eens bij discount winkels als de Action of de Lidl. Daar worden de buiten speelhuisjes zo nu en dan aangeboden. 

Er is nog een optie voor het goedkoop aanschaffen van een buiten speelhuis. Kijk namelijk eens of je het huisje tweedehands kunt vinden.

Dan betaal je niet de volle mep en vaak is de kwaliteit na een aantal jaar gebruik nog goed. Een tweedehands buiten speelhuis is bovendien goed voor het milieu. 

Alternatieven voor een buiten speelhuisje

Is het tuin speelhuisje toch niet helemaal wat je zoekt? Dan zijn er nog veel meer leuke speeltoestellen voor buiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speeltoren of een glijbaan in de tuin. Een schommel in de tuin kan ook een leuke optie zijn. 

En wil je de mogelijkheden combineren? Ga dan voor een speeltoestel met schommel en glijbaan. Of voor een klimtoestel of een speciaal speeltoestel voor peuters. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Zelfs als je een kleine tuin hebt zijn er voldoende opties. Denk hierbij aan een speeltoestel voor in een kleine tuin. Dit zijn speeltoestellen met een compacter formaat, zodat je kleine alsnog veel plezier kan beleven!
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste buiten speelhuisjes geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 7 zijn veel tuin speelhuisjes met elkaar vergeleken. Na een uitgebreide vergelijking, zijn de beste 7 geselecteerd. Stuk voor stuk is de prijs-kwaliteitverhouding bij deze buiten speelhuisjes optimaal. Ook de reviews zijn positief. 

Welke materialen zijn geschikt voor een buiten speelhuis?

Een buiten speelhuis kan van kunststof of hout worden gemaakt. Een houten huisje voor een kind is ideaal voor buiten. Al helemaal als het hout geïmpregneerd is. Dan is het namelijk waterdicht. Kunststof of plastic is van zichzelf al waterdicht. Ook erg geschikt voor een buiten tuinhuisje dus. 

Kun je een tuin speelhuisje zelf maken?

Ja. Als je enigszins handig bent, is het maken van een tuin speelhuisje goed te doen. Het voordeel is dat je volledig zelf bepaalt hoe het huisje eruit komt te zien. Wel kost het zelf bouwen je meer werk. En is het niet altijd goedkoper dan het kopen van een nieuw buiten speelhuis.