Speeltoestel peuter kopen? Dit zijn de 7 beste!

Met een speeltoestel beleeft je peuter heel veel plezier in de tuin. Maar het is wel belangrijk dat je de juiste koopt. De beste speeltoestellen voor peuters vind je hier terug.

Wij vertellen je ook waar je moet op letten bij de aankoop. Zo ben je zeker van een goede aankoop!

Top 7 beste peuter speeltoestellen

Wij hebben voor jou een interessante top 7 van beste speeltoestellen voor peuters samengesteld. Daarin vind je toestellen voor iedere peuter.

Wat je zoon of dochter ook leuk vindt, hieronder doe je inspiratie op. Bij het uitkiezen van de beste speeltoestellen hielden wij rekening met enkele belangrijke aandachtspunten.

Zoals de kwaliteit, de veiligheid en de prijs. Welk toestel je dus ook kiest, je maakt een goede keuze!

1. Beste peuter speeltoestel voor binnen en buiten: Speeltoestel XL

Dit extra grote speeltoestel is ideaal voor zowel grote als kleine peuters. Want het is geschikt voor 1 tot en met 3 jarigen. Je kunt het kopen in verschillende kleuren. Het toestel kan ook buiten en binnen gebruikt worden.

Het is gemaakt van stevig materiaal, waardoor je peuter het ook werkelijk drie jaar kan gebruiken. En als je nog andere kinderen hebt die jonger zijn, kunnen ook zij het nog gebruiken.

Het speeltoestel heeft een schommel, glijbaan, voetbaldoeltje en basketbalnet.
2. Beste veelzijdige speeltoestel voor peuters: Backyard Discovery Sunnydale

Wil je graag een peuter speeltoestel kopen dat nooit verveelt? Dan is de Backyard Disvocery Sunnydale iets voor jou. Dit veelzijdige speeltoestel is namelijk uitgerust met een schommel, glijbaan, zandbak, klimwand, speelhuis en picknicktafel.

Doordat er twee schommels zijn, kunnen twee kindjes er tegelijkertijd gebruik van maken. De glijbaan heeft hoge wanden voor extra veiligheid. Je kind kan het ook gebruiken tot hij of zij maar liefst 10 jaar oud is. Kortom, een erg fijn speeltoestel voor peuters.
3. Beste goedkope speeltoestel voor peuters: Russle

Het Russle speeltoestel is bedoeld voor 1 tot en met 3 jarigen en biedt de allerkleinsten veel plezier. Het heeft namelijk een schommel, glijbaan en basketbalnet. Je kind zal zich er eindeloos mee amuseren!

Dit prachtige speeltoestel voor (jonge) peuters is tevens verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. Doordat het stevig gemaakt is, gaat het ook jarenlang mee. Het heeft een platformhoogte van 50 cm. Daarnaast is het erg veilig in gebruik voor je kleintje.
4. Beste speeltoestel voor grote peuters: Little Tikes Super Evergreen dubbeldekker glijbaan

De Super Evergreen dubbeldekker glijbaan van Little Tikes is een droom voor kinderen. Dit klimtoestel maakt peuters namelijk ontzettend blij, omdat het zo veelzijdig is.

Zo heeft het een peuter glijbaan aan beide kanten. Daardoor is het erg geschikt als je meerdere kleine kinderen hebt. Daarnaast heeft het een klimmuur en kruiptunnel.

De glijbanen kunnen omgetoverd worden tot een veilige trap als je ze omdraait. Dit speeltoestel is voornamelijk geschikt voor grotere peuters. Want het is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Maar je kinderen kunnen het wel gebruiken tot ze maar liefst 8 jaar oud zijn. Als je het liefst een toestel koopt waar je kind lang van kan genieten, is dit dus een goede optie.
5. Beste houten speeltoestel voor peuters: Juliard Club Draco

Vele ouders kiezen voor een houten peuter speeltoestel. Dit komt voornamelijk omdat hout erg stevig en veilig is. Daarnaast heeft het een prachtige uitstraling.

Een van de beste houten speeltoestellen voor peuters is de Juliard Club Draco. Want het ziet er erg leuk uit en is kwalitatief. Het is namelijk gemaakt van massief berkenhout.

Dit is tevens een erg fijn toestel voor peuters, omdat het erg veelzijdig is. Zo is het uitgerust met een klimrek, net, ringen en glijbaan. Het fijne is dat je kind het nog erg lang kan gebruiken. Want het is ook geschikt voor grotere kids.
6. Beste speelhuisje voor peuters: Axi Emma

Als de Axi Emma buiten in je tuin staat, zal je kind zich nooit vervelen. Dit fijne speeltoestel is eigenlijk een speelhuisje met ontzettend veel speelmogelijkheden.

Het is niet goedkoop, maar kinderen kunnen het gebruiken tot ze groot zijn. Daardoor is het een goede investering.

Als je kiest voor dit speeltoestel voor je dreumes, krijg je ook topkwaliteit. Het hout waarvan het vervaardigd is, is CE-gecertificeerd. Het is dus erg veilig. Het huisje heeft een glijbaan van 118 cm lang.
7. Beste speeltoestel voor kleine peuters: Polaza

Kids-Swing-en-Schuif-set-kleine-glijbaan-peuter-3-jaar

Het 3-in-1 Polaza speeltoestel is voorzien van een glijbaan, schommel en basketbalring. Bij alle onderdelen werd er aan de veiligheid van je dreumes gedacht.

De ladder is bijvoorbeeld voorzien van antislip treden. Ook is hij makkelijk te betreden. Daarnaast is het speeltoestel voor peuters gemaakt van materialen die niet giftig zijn.

De materialen zijn tevens erg duurzaam en gaan dus vele jaren mee. Handig als je nog een kleiner kindje hebt. Want dan kan hij of zij dit speeltoestel ook nog gebruiken. De maximale schommelbelasting is 15 kg. Dit toestel is ook makkelijk in elkaar te zetten.
Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een peuter speeltoestel

Er zijn heel veel verschillende speeltoestellen te koop. Kiezen is dan ook niet makkelijk. Maar het is wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Want een peuter speeltoestel is niet goedkoop.

Om jou te helpen, zetten we de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop op een rij:

Veiligheid

De veiligheid van een speeltoestel voor peuters is het allerbelangrijkste aandachtspunt. Want je wilt natuurlijk dat je kind in alle veiligheid kan spelen.

Er zijn een aantal dingen die erop wijzen dat een speeltoestel betrouwbaar is. Zo is een veilig speeltoestel voorzien van valbeveiliging.

Daarnaast is het gemaakt van stevige en niet giftige materialen. Als je kiest voor een van de peuter speeltoestellen uit onze top 7, hoef jij je geen zorgen te maken. Want ze zijn allemaal erg veilig en gecertificeerd.

Aanbevolen leeftijd

Het is ook erg belangrijk om te letten op de aanbevolen leeftijd van het speeltoestel. Sommige speeltoestellen voor peuters zijn geschikt voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Andere kunnen pas vanaf ongeveer 3 jaar gebruikt worden.

Deze laatste speeltoestellen zijn eerder voor kleutertjes. Maar vaak kunnen peuters die 2,5 jaar oud zijn ze ook gebruiken onder toezicht. En als je kind bijna 3 jaar oud is, zijn ze een goede optie. Want dan kan hij of zij ze nog heel lang gebruiken.

Speelmogelijkheden

Sommige speeltoestellen bieden meer mogelijkheden om te spelen en leren dan andere. Zo zijn er modellen die voorzien zijn van een klimmuur, hebben andere een glijbaan en zijn nog andere voorzien van beide opties en meer extra’s.

Hoe meer speelmogelijkheden, hoe leuker het toestel, maar dan zal je ook wel meer betalen.

Prijs

Vraag jezelf af hoeveel je wilt uitgeven aan een peuter speeltoestel. Je kan er al een kopen voor rond de 100 euro. In dat geval heb je wel een simpeler toestel dat je wellicht niet zo lang zal kunnen gebruiken.

Als je graag een erg veelzijdig speeltoestel koopt dat talloze jaren meegaat, betaal je al snel enkele honderden tot duizenden euro’s. Maar het is wel een slimme investering.

Conclusie

Op zoek naar een speeltoestel voor je kind van 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar oud? Dan is er heel wat keuze. Het beste toestel vind je door te kijken naar de veiligheid, de aanbevolen leeftijd en de speelmogelijkheden.

Bepaal ook op voorhand je budget om jezelf het kiezen makkelijker te maken.

Als je echt zeker wilt zijn van een goede aankoop is het interessant om de peuter speeltoestellen te bekijken die wij voor jou uitgekozen hebben. In onze top 7 is er zowel keuze voor grote als kleine peuters.

Daarnaast zijn er speeltoestellen in verschillende kleuren, materialen en formaten te vinden. Voor iedere peuter vind je er dus het geschikte speeltoestel!
Veelgestelde vragen speeltoestel voor peuters

Hieronder krijg je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over speeltoestellen voor je peuter. Neem ze door, zodat je goed op de hoogte bent voordat je er een koopt.

Waar kan ik een peuter speeltoestel kopen?

Een speeltoestel voor in je tuin kun je op verschillende plaatsen kopen. Zo heb je veel keuze bij Bol.com en Praxis. Maar er zijn nog tal van andere winkels die peuter speeltoestellen verkopen, zoals de Hubo of Brico.

Is het mogelijk om een peuter speeltoestel te huren?

Vaste speeltoestellen worden niet verhuurd. Als je iets leuks voor in de tuin wilt huren voor je dreumes is een ballenbak, zandbak of springkasteel een goed alternatief.

Wat moet ik onder een speeltoestel leggen?

Een groot speeltoestel kun je niet zomaar buiten plaatsen. Je bent namelijk verplicht om een ondergrond te voorzien. Tenminste in het geval dat het toestel 1,5 meter of hoger is.

Dit om de veiligheid van je kind te garanderen. Onder een speeltoestel moet je ofwel boomschors ofwel valzand, kunstgras of rubberen tegels leggen. Deze moeten een minimale laagdiepte hebben van 30 cm.


Meer voor peuters: