Speeltoren kopen? Bekijk de Top 5 & Koopgids

Er zijn heel wat leuke speeltorens te koop. Ze bestaan zelfs in alle vormen, kleuren en maten. Dat maakt het juist zo moeilijk om te kiezen.

Maar met het advies dat je hieronder terugvindt, is het heel wat makkelijker om een goede speeltoren te vinden voor je zoon of dochter. Daarnaast krijg je van ons een interessante top 5!

Top 5 beste speeltorens

Wil je graag een goede speeltoren vinden voor je kind? Dan vind je het vast moeilijk om te kiezen uit de ontelbare exemplaren op de markt. Om jou de keuze eenvoudiger te maken, hebben wij een top 5 opgesteld.

Daarin vind je speeltorens voor kinderen tot 12 jaar. Bij het uitzoeken van de verschillende exemplaren hielden we voornamelijk rekening met veiligheid en kwaliteit.

1. Beste prijs/kwaliteit speeltoren: Houten speeltoren Mario

speeltoren-mario

Deze speeltoren is zonder twijfel de leukste voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Hij biedt vele mogelijkheden om plezier te maken.

De toren ziet er ook nog eens mooi uit, waardoor hij een waardevolle toevoeging is voor in je tuin. En als je de kleur maar niets vindt, kun je kiezen voor een van de vele andere uitvoeringen.

De speeltoren is uit hout gemaakt en is veilig (CE keurmerk). Een bijkomend voordeel bij deze speeltoren zijn de uitbreidingsmogelijkheden. Zo kan je onderin de speeltoren bijvoorbeeld een zandbak plaatsen en zo zijn er nog vele andere leuke opties.
2. Beste speeltoren voor grote kinderen: AXI Beach

De AXI Beach is een heel speelhuisje voor in de tuin. Kinderen zullen er dol op zijn. Het huisje leent zich namelijk perfect voor creatief rollenspel. Ook de glijbaan is een leuke extra waarmee kinderen zich eindeloos vermaken.

Omdat dit een hoge speeltoren is, is hij ook geschikt voor grotere kinderen tot 12 jaar. De minimale leeftijd om op dit speeltoestel te mogen spelen is 3 jaar. Indien je kind jonger is, mag hij of zij het enkel onder toezicht gebruiken.

De speeltoren is een beetje duurder dan de andere uit deze lijst. Maar je kind kan hem veel langer gebruiken. Een slimme keuze dus!
3. Beste speeltoren met schommel: SwingKing Maria

Dromen je kinderen van een glijbaan in de tuin? Dan vinden zij de SwingKing Maria vast leuk. Want zo krijgen ze er meteen een speelhuisje en schommel voor in de tuin bij. Met deze speeltoren vervelen ze zich geen moment meer!

En het fijne is dat je kind het van zijn of haar derde tot en met achtste levensjaar kan gebruiken. De Maria speeltoren heeft ook een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast is hij FSC-gecertificeerd en dus erg duurzaam.
4. Beste speeltoren voor peuters en kleuters: Ette Tete

Zijn je kinderen nog klein? Dan is de Ette Tete speeltoren erg leuk. Deze is namelijk speciaal gemaakt voor peutertjes vanaf 3 jaar. Hij heeft een CE-keurmerk en is volledig van hout vervaardigd.

Dat betekent dat hij erg veilig is in gebruik. Doordat dit een speeltoren met glijbaan is, beleven de kleinsten er tevens veel plezier aan.

Dit is geen specifieke speeltoren voor in de tuin. Je kunt hem namelijk ook binnen gebruiken. Dat betekent dat je kids er eveneens mee kunnen spelen wanneer het buiten regent.

Voor kleine kinderen is een speeltoren zoals deze erg aangeraden, omdat ze er ontzettend veel van leren.
5. Beste speeltoren voor baby’s: KateHaa

De KateHaa houten speeltoren is op maat van baby’s gemaakt. Het is een klein klimrekje waarop kinderen vanaf 1 jaar naar hartenlust kunnen klauteren. Ook schommelen is mogelijk als je het omdraait. De regenboogkleuren geven het toestel een leuke uitstraling.

Hoewel dit klimrekje eerder voor binnen bedoeld is, kun je het ook perfect buiten plaatsen. Wil je je kind nog meer speelmogelijkheden geven? Dan is deze speeltoren een goede optie. Je kunt hem namelijk makkelijk uitbreiden.
Speeltoren kopen? Houd rekening met deze dingen

Een speeltoren kopen, doe je niet zomaar. Het is van groot belang om rekening te houden met een aantal dingen voordat je je beslissing maakt. Maar waar moet je dan op letten? We geven je advies!

Formaat

Zoals je reeds zag in onze top 5, zijn er speeltorens verkrijgbaar in ontzettend veel formaten. Een van de beste manieren om een toren uit te kiezen, is door te kijken naar hoeveel plaats je ervoor vrij hebt.

Zorg ook dat je extra ruimte voorziet rondom het toestel. Dat is belangrijk voor de veiligheid van je kind. Heeft de toren een schommel? Dan moet je nog meer plaats voorzien.

Materiaal

In ons lijstje vind je enkel houten speeltorens terug. Daar zijn een aantal redenen voor. Zo is hout veilig en stevig. Daarnaast is het een visuele meerwaarde voor je tuin.

Doorgaans is dit materiaal dus de beste keuze. Maar als je liever een goedkope speeltoren koopt, kun je ook de metalen of plastic exemplaren bekijken.

Voor welke leeftijd

Voor welke leeftijd is de speeltoren geschikt? Dit is de eerste vraag die je jezelf dient te stellen. Het is namelijk erg belangrijk dat je kind hem in alle veiligheid kan gebruiken. De minimale en maximale leeftijd worden altijd aangeduid.

De voordeligste keuze is een speeltoren die geschikt is voor zowel peuters als grote kinderen. Deze kost doorgaans wat meer, maar kan veel langer gebruikt worden. Tenminste als de kwaliteit goed is.

Speelmogelijkheden

Niet iedere speeltoren biedt je kind dezelfde speelmogelijkheden. Op sommige kun je enkel klauteren. Andere zijn dan weer voorzien van een schommel en/of glijbaan.

Hoe meer mogelijkheden, hoe leuker het toestel is voor je kind. Maar een speeltoren met meer opties is uiteraard ook wat duurder.

Veiligheid

Let bij de aankoop van een speeltoren altijd op de veiligheid. Een veilige speeltoren is voorzien van een CE-keurmerk. Dat betekent dat deze voldoet aan de Europese normen.

Maar het is minstens even belangrijk dat er geen gebruikgemaakt werd van schadelijke stoffen bij de productie.

Prijs

Speeltorens bestaan in diverse prijscategorieën. Deze voor kleine kinderen kosten minder dan deze voor grotere kinderen. Daarnaast zul je voor een uitgebreide toren meer betalen dan voor een simpel model.

Bepaal op voorhand hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een speeltoren, zodat je niet te veel over je budget gaat.

Conclusie

Er zijn heel wat leuke speeltorens verkrijgbaar voor kinderen. Wij hebben de beste voor jou uitgekozen en in een top 5 geplaatst. Vond je onze selectie interessant, maar kun je niet kiezen?

Dan helpt het om te kijken naar de leeftijd van je kind. Let ook op de plaats die je beschikbaar hebt in je tuin of woning. Als je nog steeds geen keuze kunt maken, kun je kijken naar de prijs.

Waar te koop?

Je kunt speeltorens in verschillende fysieke winkels kopen of online bestellen. Klik op de onderstaande knop om een compleet aanbod aan speeltorens te bekijken.


Meer voor kids: