Stenen BBQ kopen? De top 7 beste betonnen barbecues

Ben je op zoek naar een grote stevige barbecue? Die je een vaste plek in de tuin kan geven? Dan is de stenen bbq de juiste optie!

De barbecue van beton kan het hele jaar buiten blijven staan. We vertellen je op deze pagina alles wat je over de betonnen BBQ moet weten. 

Eerst geven we je de 7 beste stenen bbq’s. Daarna ontdek je de voor- en nadelen van een stenen bbq. En kom je te weten waar je bij de betonnen bbq op moet letten.

Tot slot geven we je goede alternatieven voor de stenen BBQ. 

Top 7 stenen BBQ: De beste betonnen BBQ’s

Wil je een mooie betonnen bbq kopen? Wij hebben de beste stenen bbq’s voor je geselecteerd. De volgende soorten stellen niet teleur. De kwaliteit van deze stenen bbq’s is erg goed.

Voor de variëteit selecteerden wij de bbq’s in verschillende afmetingen:

1: Beste stenen BBQ – Sarom Fuoco Ulisse beton BBQ

De beste stenen barbecue is de Ulisse van Sarom Fuoco. Sarom Fuoco is een Italiaans merk, met barbecues van hoogwaardige kwaliteit. Het bestaat al tientallen jaren.

En dat zie je terug in de producten. Aan alles is gedacht. De stenen bbq’s van Sarom Fuoco zijn stevig en gebruiksvriendelijk.  

De stenen barbecue is 170 x 64 x 232 centimeter groot. Aan de zijkant heb je een handige zijtafel. En onder de bbq heb je opslagruimte. De grill is groot genoeg om met 12 personen te barbecueën. Daarnaast kun je hem op 4 hoogtes plaatsen. 
2: BBQ steen – Sarom Fuoco bbq beton

Een ander type stenen barbecue, is de San Pedro van Sarom Fuoco. De barbecue heeft een hoekige vorm en geen schoorsteen. Dat geeft de betonnen barbecue een mooie moderne uitstraling. Bij deze betonnen barbecue heb je 2 verschillende bbq gedeelten

De 2 aparte grill gedeelten maken dat je voor veel mensen kunt barbecueën. De barbecue is geschikt voor 10 personen. De roosters plaats je op 5 verschillende hoogtes. Daardoor kun je de gerechten op de beste manier klaarmaken. 

De barbecue heeft een beige met zwarte kleur. En de afmetingen zijn 160 x 51.5 x 172,2 centimeter
3: Goede BBQ beton – Intergard Tuinhaard houtskool beton

Ook het merk Intergard heeft een mooie buiten bbq van steen. Deze stenen bbq heeft een chique witte kleur met een bruin werkblad. De afmetingen zijn 195 x 93 x 60 centimeter

De grill is groot genoeg om met een grote groep te barbecueën. Daarnaast is het mogelijk om de grill op meerdere hoogtes te plaatsen. Op die manier kun je jouw barbecue gerecht met precisie klaarmaken. 

De betonnen barbecue ontvang je als bouwpakket. Bij die bouwpakket krijg je duidelijke instructies. Dat maakt het eenvoudig om de betonnen bbq in elkaar te zetten. 
4: Stenen BBQ met pizza oven – Sarom Fuoco Portofino

Een aanrader is ook de Portofino bbq van Sarom Fuoco. Dit is namelijk een betonnen bbq met pizza oven. Onder de oven en bbq grill heb je een handig onderstel. Hier kun je benodigdheden opbergen. Dit is een barbecue set waar je veel kanten mee op kan. 

De grill kun je op 4 verschillende hoogtes plaatsen. En heeft een oppervlakte van 67 x 40 centimeter. Ook in de oven heb je meer dan genoeg ruimte. Namelijk 60 x 35 centimeter. 

De stenen bbq heeft een mooie bruin grijze kleur. Dat wordt gecombineerd met witte elementen. Je ontvangt het geheel als bouwpakket. Met de instructies kun je de barbecue zelf eenvoudig in elkaar zetten. 
5: BBQ van beton – Intergard barbecue beton

Een bijzonder goede bbq van beton is ook deze van Intergard. De vormgeving maakt de barbecue uniek. De betonnen bbq heeft een mooie donkergrijze kleur. In het midden gril je op de plaat van 55 centimeter. En aan allebei de kanten heb je een handig werkblad. 

In totaal is de betonnen bbq 200 x 200 x 50 centimeter groot. Met de barbecue kun je barbecueën op houtskool. De grill is op een hoogte van 81 centimeter.

Je kunt de bbq ook als tuinhaard gebruiken. Ook in andere kleuren kun je deze stenen bbq van Intergard bestellen. 
6: Gemetselde BBQ – Buschbeck Tuinhaard las palmas

Het merk Buschbeck heeft een mooie betonnen bbq in het assortiment. Dat is de Las Palmas barbecue. Dit is een klassieke betonnen barbecue. De bbq heeft een grijze kleur, een schoorsteen en een werkblad. Onder de grill is er opbergruimte

De barbecue is gemaakt van gewapend beton. Dat geeft voldoende stabiliteit en maakt de bbq hittebestendig. De stenen bbq is 110 x 65 x 206 centimeter groot. Hij werkt op houtskool en je kunt de grill op 3 hoogtes plaatsen. 
7: Buiten BBQ steen – Buschbeck Grillbar Venedig

Een mooie betonnen barbecue is ook de Grillbar Venedig van Buschbeck. Dit is een wat kleinere betonnen bbq. De afmetingen zijn 110 x 65 x 93 centimeter. De compacte stenen bbq heeft een mooie witte kleur en een sfeervolle uitstraling. 

De barbecue is ook als vuurkorf te gebruiken. En kan het hele jaar buiten worden gezet. Vorst, ijs of zon is voor de barbecue geen probleem.

Het rooster kun je op meerdere hoogtes plaatsen. Onderin is er ruimte om houtskool of andere bbq benodigdheden op te bergen. 
Waarom een stenen BBQ?

Een stenen bbq heeft diverse voordelen. Allereerst is het natuurlijk een stevige en stabiele barbecue en kan hij goed tegen een stootje. Ook kan je de stenen bbq zonder problemen het hele jaar buiten zetten. 

Het is dus niet nodig om de barbecue op te bergen bij slecht weer. Je hoeft hem niet elke keer te verplaatsen en je hoeft er geen opbergplek voor vrij te maken. 

Nog een voordeel van de stenen BBQ is dat hij snel op temperatuur is. En dat je op een veilige manier kunt barbecueën. Het beton is namelijk vuurvast. Daarmee voorkom je onveilige situaties en kan je je minder snel aan de bbq verbranden. 

De voor- en nadelen van de stenen BBQ

De stenen barbecue heeft veel voordelen. Maar daar staan ook wat nadelen tegenover. Wil je te weten wilt komen of de betonnen barbecue iets voor je is? Verdiep je dan in de voor- en nadelen

Voordelen stenen barbecue

1. Stevig

Een bbq van steen is bijzonder stevig. Steen krijg je amper kapot en gaat lang mee. 

2. Stabiel

Een bbq van beton is vrij zwaar. Dat geeft de bbq veel stabiliteit. Je hoeft niet bang te zijn dat de bbq omwaait. Of dat hij omver wordt geduwd. 

3. Hittebestendig

Een stenen barbecue is hittebestendig. Niet de hele barbecue wordt bij het barbecueën warm. Dat is wel zo veilig. Je kunt je op die manier minder snel aan de betonnen barbecue branden. 

4. Weerbestendig

De barbecue van steen kan het hele jaar door buiten staan. Het is bestand tegen zon, vorst en sneeuw. 

5. Unieke BBQ smaak

De stenen bbq geeft een heerlijke smaak aan het eten. Dat komt doordat de bbq van steen werkt op houtskool. In vergelijking met een elektrische bbq geeft dat eerder het rokerige barbecue smaakje aan het eten. 

Nadelen stenen barbecue

1. Zwaar

De barbecue van beton weegt al snel 400 kg. En dat kan je als een voordeel zien, omdat de bbq stabiel staat. Maar het kan ook een nadeel zijn. Het zware gewicht maakt de betonnen bbq lastig te verplaatsen. 

Stenen BBQ kopen: Hier let je op

Ben je op zoek naar een betonnen bbq die bij jou past? Kijk dan eens naar de eigenschappen waarop de bbq’s verschillen.

We geven je per eigenschap meer informatie:

Vormgeving stenen BBQ

Een buiten bbq van steen kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Zo heeft de ene stenen barbecue een schoorsteen en de ander niet. En heb je de keuze uit een stenen bbq zonder- of met pizza oven

Ook kan de hoeveelheid werkruimte en opbergruimte verschillen. Soms heb je naast de grill een fijn werkblad. Hier kun je tijdens het barbecue het eten, borden of barbecue materialen kwijt. 

Daarnaast verschilt het of- en hoeveel opbergruimte je hebt. Bij veel stenen bbq’s heb je onderin ruimte voor houtskool of andere barbecue spullen. 

Je ziet het al: qua vormgeving kun je op verschillende eigenschappen letten. Wat het best bij je past is afhankelijk van wat je zelf zoekt, en hoeveel ruimte je in de tuin hebt. 

Prijs

Ook iets om op te letten bij een betonnen barbecue, is de prijs. Gemiddeld kost een stenen bbq zo’n €640,-. Dat is de gemiddelde prijs voor de stenen bbq’s in onze top 7. 

De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het formaat. Een grote stenen barbecue kost meer geld dan een kleine variant. Daarnaast zie je dat de stenen barbecue met pizza oven ook wat duurder is dan de andere soorten. 

Een barbecue aanbieding kan je helpen wat geld op de bbq te besparen. Natuurlijk zit er ook zeker een verschil in prijs tussen de bekendere BBQ merken.

Formaat

Bij het formaat van de betonnen bbq kun je op enkele dingen letten. Allereerst kijk je natuurlijk naar de totale afmetingen van de betonnen barbecue. De betonnen bbq moet qua lengte, breedte en hoogte goed passen. 

Daarnaast kun je kijken naar de werkhoogte. Of de hoogte waarop de grill zich bevindt. Dat bepaalt of je er makkelijk bij kunt.

Ten derde kun je bij het formaat letten op het grilloppervlak. Dat geeft aan met hoeveel personen je kunt barbecueën. Vaak staat het aantal personen ook in de omschrijving vermeld. 

Alternatieven voor een betonnen BBQ

betonnen_bbq

Is de betonnen bbq toch niet helemaal wat je zoekt? Dan zijn er genoeg alternatieven. Vergelijkbaar is bijvoorbeeld de grote bbq.

Dit is een stevige barbecue die geschikt is voor grote groepen. En net als de stenen bbq kun je hem op een vaste plek in de tuin laten staan. 

Het kan ook zijn dat je juist geen vaste bbq zoekt. Er zijn namelijk ook veel barbecues die je makkelijk kunt verplaatsen. Denk aan een draagbare bbq of een tafelbarbecue. Deze soorten zijn wat kleiner en lichter. Daarnaast zijn ze bij bijna elke bbq winkel verkrijgbaar. 

En wil je specifiek een alternatief zoeken voor de stenen bbq met pizza oven? Dan is de normale buitenoven misschien iets voor jou. De oven zet je in de tuin en is geschikt voor het bakken van pizza’s. 

Daarnaast kun je altijd zelf een stenen bbq maken als je geen nieuwe aan wilt schaffen. Kijk of je al stapelblokken of stenen in huis hebt. Of breng een bezoek aan een bouwmarkt.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste stenen BBQ’s geselecteerd?

Voor de selectie zijn de stenen bbq’s van de beste kwaliteit geselecteerd. De betonnen barbecues zijn uitgebreid met elkaar vergeleken. De prijs, kwaliteit en specificaties van de betonnen bbq’s werd naast elkaar gelegd. Op basis daarvan, en met reviews, is de top 7 samengesteld. 

Kan je zelf een stenen BBQ maken?

Het is mogelijk om zelf een stenen bbq te maken. Er zijn meerdere manieren om dat aan te pakken. Als je een aantal stapelblokken of stenen hebt, bouw je zo een kleine bbq. Zorg dat de ondergrond vlak en waterpas is. En dat je de bbq in een handige vorm maakt, zodat je er een rooster op kunt plaatsen.

Voor wie is een betonnen BBQ geschikt?

De betonnen bbq is de juiste optie als je genoeg ruimte voor een bbq hebt. En als je die bbq het liefst op een vaste plek in de tuin zet. De barbecue is namelijk lastig te verplaatsen.

Kan de betonnen BBQ ook als vuurkorf worden gebruikt?

Ja, meestal kan je de stenen bbq ook als vuurkorf of tuinhaard gebruiken. 

Is er ook een stenen BBQ met pizza oven?

Ja. Er zijn stenen bbq’s met een geïntegreerde pizza oven.


Misschien ook interessant: