Stevige partytent kopen? Deze 5 kunnen tegen een stootje

Een stevige partytent is essentieel wanneer je iets te vieren hebt. Bijvoorbeeld een verjaardag, promotie of een bruiloft.

Zodra je een nieuwe partytent hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat deze lang meegaat. Kies daarom dus voor een sterk en betrouwbaar model.

Wij hebben een top 5 van stevige partytenten samengesteld. Gemaakt van goede kwaliteit, waar je extra lang plezier van hebt.

Wat zijn de beste stevige partytenten?

Naast dat je wil dat jouw partytent stevig is, wil je ook dat deze lang meegaat. Een goede partytent voldoet aan de juiste grootte, is waterdicht en gemaakt van goed materiaal. Dit zijn een aantal punten om op te letten bij jouw aankoop.

Natuurlijk kan je een partytent huren, maar door er zelf een te kopen heb je nooit meer een reden nodig voor een feestje. Hieronder lees je onze top 5 van beste partytenten voor jouw feest.

1. Beste stevige partytent 3×3 – LifeGoods Partytent

LifeGoods-stevige-partytent

Deze stevige partytent van LifeGoods is makkelijk opvouwbaar, waterdicht en komt in een handige draagtas. Hij is in hoogte verstelbaar en kan op gras, zand en steen geplaatst worden.

Door het stalen pop-up frame klap je de tent heel gemakkelijk uit. De scheerlijnen, haringen en zandzakken die meegeleverd worden zorgen voor extra versteviging.

Doordat de naden van deze stevige partytent zijn gestikt en gelijmd is deze tent 100% waterdicht. Je hebt de keus uit vier verschillende kleuren namelijk wit, beige, blauw en grijs.  
2. Beste stevige partytent 3×4 – Grizzly Europe Paviljoen

Grizzly-Europe-Paviljoen-stevige-partytent-waterdicht

De partytent van Grizzly Europe Paviljoen is uitgerust met zijwanden en muskietennetten. Ideaal voor warme zomeravonden. De zijwanden zorgen dan voor verkoeling en de netten houden de muggen tegen.

Deze stevige partytent is uitgerust met een sterk aluminium basisframe dat niet roest. Maak de tent extra stevig vast door de haringen en schroeven in de voetplaten te bevestigen in de grond.

Dit is alleen mogelijk als de partytent op een zachte ondergrond staat. Het dakdoek is gemaakt van PVC, is 100% waterdicht en sterk Uv-bestendig. Een zeer geschikte tent voor een feest in de achtertuin.
3. Beste stevige partytent 3×6 – Maxx Garden Partytent

Maxx-Garden-stevige-partytent-kopen

Door de stevige harmonica constructie is deze easy-up partytent van Maxx Garden handig op te zetten. Het duurt slechts 15 minuten om de tent op te zetten en af te breken.

Daarnaast is het sterke aluminium frame in vier hoogtes verstelbaar. De partytent wordt geleverd met 4 zijwanden, waarvan 2 een raam hebben.

Door de dubbele coating is deze tent 100% waterdicht en Uv-bestendig. Je kan de partytent vervoeren in de meegeleverde tas met wielen. Hierin kan je de tent compact opvouwen en opbergen.
4. Beste stevige partytent 4×4 – Profitent24 Economy

Profitent24-Economy-partytent-stevig-frame

De Profitent 24 Economy is een partytent van 4×4 meter. Hij is gemaakt van verzinkte stalen buizen en een pvc-doek. Het dakdoek bestaat uit één geheel en is 100% waterdicht en Uv-bestendig.

Door de grote panoramavensters in de zijwanden komt er genoeg daglicht de tent in. De twee meter brede zijdelen zorgen voor genoeg luchtcirculatie in de binnentent. Een stevige partytent die zeer geschikt is voor verjaardagen, borrels en bruiloften.
5. Beste stevige partytent voor de winter met zijwanden – LifeGoods Partytent met zijwanden

LifeGoods-stevige-partytent-met-zijwanden

De LifeGoods Partytent is ook leverbaar met zijwanden. Dit maakt het de ideale partytent voor de winter. Het stevige doek, gemaakt van polyester en nylon, zorgt ervoor dat de kou buiten blijft.

De tent wordt geleverd met 4 zijwanden, waarvan 2 met een raam en 1 dient als deur. Door het snelle pop-up frame hoef je niet lang in de kou te staan om de tent op te zetten.

Maak de tent goed dicht met de klittenbandstrips aan de zijwanden. Zorg voor extra versteviging met de meegeleverde haringen en scheerlijnen. Met deze partytent belooft het een warm en knus feest te worden.
Waar moet je op letten bij het kopen van een stevige partytent?

aandachtspunten-stevige-partytent

Bij het kopen van een stevige partytent zijn het materiaal van het doek en de buizen belangrijke aspecten om op te letten. Wil je dat jouw partytent tegen een stootje kan, dan is PVC het beste materiaal.

Tentdoeken van polyethyleen zijn minder stevig en waterdicht dan doeken van polyester en PVC. Een tentdoek waarbij de naden zijn dichtgelijmd is extra waterdicht. Daarnaast wil je voorkomen dat je een tent koopt waarbij kunststof gebruikt is.

Verbindingsstukken van kunststof kunnen namelijk snel breken. Wil je dat jouw tent lang mooi blijft, dan wil je een partytent met een Uv-bestendige coating. Dit zorgt voor minder scheurvorming door spanning en zal de tent niet snel vergelen.

Bij het kopen van de juiste partytent is het belangrijk om te bepalen hoe groot deze moet zijn. Kijk hiervoor naar de grootte van de locatie en hoeveel mensen er in de tent moeten passen. Zonder tafels en stoelen past 1 persoon op 1 vierkante meter.

Zeker bij grotere partytenten is versteviging belangrijk. Soms worden zandzakken, haringen en scheerlijnen meegeleverd bij de partytent. Dit zorgt ervoor dat de tent stevig blijft staan bij slechte weersomstandigheden.

Wanneer versteviging niet wordt meegeleverd is het handig om hierin te investeren. Dit zorgt ervoor dat je langer plezier zal hebben van jouw partytent.

Hoe zet je een partytent stevig vast met haringen?

Bij een partytent worden over het algemeen altijd scheerlijnen en haringen meegeleverd. Zeker bij goed weer wordt het verstevigen van de tent met haringen en scheerlijnen overgeslagen. Het is aan te raden om dit wel altijd te doen.

Wanneer het onverwachts gaat stormen of iemand leunt te veel tegen de tent aan, is het belangrijk dat de tent toch stevig blijft staan.

Heb je de partytent op een zachte ondergrond staan, dan sla je de haring schuin in de grond en span je de scheerlijn tussen de tent en haring. Een andere manier is om de voet van de partytent te bevestigen aan de grond.

De voet van een partytent heeft vaak een plaat met gaten erin. In deze gaten sla je haringen, waardoor de tent direct verbonden is met de grond. Dit is alleen mogelijk op een zachte ondergrond zoals gras, grind of zand.

Hoe kan je een partytent verstevigen tegen harde wind?

aandachtspunten_partytent_stormbestendig

Wanneer je jouw partytent wilt gebruiken in de herfst of wintermaanden is de kans groot dat het waait, regent of zelfs sneeuwt.

Een stevige partytent is bestand tegen windsnelheden van windkracht 5. Dan wil je natuurlijk niet dat jouw partytent wordt weggeblazen. De partytent verstevigen kan op meerder manieren.

Zandzakken

Met zandzakken kan je de tent verzwaren, zodat het frame en tentzeil goed blijven staan. Daarnaast helpen zandzakken bij het tegengaan van geluidsoverlast door de wind tegen het tentzeil.

Zandzakken werken niet als bescherming tegen de tent. Ze zorgen alleen voor meer standvastigheid.

Tentvoetset

Ook kan je ervoor kiezen om de tent te verstevigen met een tentvoetset. Een tentvoetset zorgt voor een hoge versteviging en beschermt tegen harde wind.

De set bestaat uit een metalen voet die door betonnen platen wordt verzwaard. Je bevestigt deze aan de hoeken van het tentframe.

Stormbeveiligingsset

Een stormbeveiligingsset zorgt voor meer veiligheid en stevigheid bij harde wind en regenval. Deze set bestaat uit sterk geweven spanbanden die met ratelspanners worden aangetrokken. De stormbeveiliggingsset zorgt ervoor dat de tent stevig aan de grond blijft staan bij slecht weer.

Grondankers en grondpinnen

De scheerlijnen en stormbeveiligingsbanden kan je het best bevestigen met grondankers en grondpinnen. De grondankers van 60 centimeter van vol verzinkt staal zijn zeer geschikt voor zand, gras of grind.

Wat zijn de kosten voor het huren van een stevige partytent?

grote-partytent-huren

Wil je liever een stevige partytent huren? Dan liggen de kosten voornamelijk aan de grootte van de tent en hoeveel dagen je deze wilt huren.

Bij het huren van een partytent kan je er ook voor kiezen om het bedrijf de tent op te laten zetten en weer af te laten bouwen. Dit kost natuurlijk wat extra geld, maar is voor jou een stuk gemakkelijker.

Ook kan je ervoor kiezen om een tentvloer erbij te huren en deze door het bedrijf te laten plaatsen. Het huren van een partytent ligt tussen de €50 en €80 per dag.

Waar te koop?

Ontdek het beste aanbod stevige partytenten bij onderstaande aanbieder: