Regenboog stuntstep kopen? De top 7 beste regenboog stepjes

Op zoek naar een goede regenboog stuntstep voor jezelf of je kind? Maar kom je er niet helemaal uit wat de beste optie voor je is?

Wij helpen je uit de vele opties de beste keuze te maken.

In dit artikel vind je de 7 best geteste regenboog stuntsteppen in verschillende categorieën. Verderop in het artikel vind je meer informatie waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Maar ook de grootste voordelen van een regenboog stuntstep nemen we met je door.

Onze top 7 best geteste regenboog stuntsteppen

Om je te helpen de beste stuntstep regenboog te kiezen hebben we onderzoek gedaan. Tijdens het onderzoek hebben we meerdere stuntsteppen uit verschillende categorieën met elkaar vergeleken.

In onderstaande top 7 vind je de best geteste regenboog stuntsteppen uit de test:

 1. Best geteste stuntstep regenboog – Black Dragon Stuntstep
 2. Goedkoopste regenboog stuntstep – Soke Evo Stuntstep
 3. Meest geschikte regenboog stuntstep voor pro’s – Apollo Genesis Pro X Competition Professionele Stuntstep
 4. De beste regenboog stuntstep voor kinderen 8-13 jaar – Innert Neo Stuntstep
 5. Als beste regenboog stuntstep voor kinderen 5-14 jaar getest – NKD Team Stuntstep
 6. Beste stuntstep regenboog voor volwassenen – NKD Diesel Stuntstep
 7. De beste freestyle stuntstep regenboog – Apollo Freestyle Genius Pro 4.0 Stunt Scooter

Wat is een regenboog stuntstep?

Een stuntstep is een step waarmee je tricks kunt doen op de skatebaan. Het verschil tussen een rainbow stuntstep en een normale freestyle stuntstep is de kleur. Bij een regenboog stuntstep is het frame of een deel ervan voorzien van een coole chroom-laag.

Ook de wielen of het deck zijn bij rainbow stuntsteps uitgevoerd in regenboogkleuren. Deze chroom-laag is uitgevoerd in de kleuren van de regenboog en schittert in de zon. Tijdens het springen of stunten zien je tricks er dus nóg vetter uit.

Wat kost een rainbow stuntstep?

De prijs van een regenboog stuntstep is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Maar ook of je een beginnende of gevorderde stepper bent maakt verschil in de prijs van de stuntstep.

Gemiddeld betaal je tussen de 100 en 250 euro voor een kwalitatief goede rainbow stuntstep.

Wat is het verschil tussen een step en een stuntstep?

Ook al lijken stuntsteppen en normale steppen op elkaar, ze zijn wel degelijk verschillend. Het grootste verschil is dat je met een stuntstep tricks kunt doen en kunt springen. Dit kan niet met een normale step.

Maar hoe kun je de twee nu van elkaar onderscheiden?

We geven je de 4 grootste verschillen tussen beide soorten steppen:

 • Een normale step kun je opvouwen, een stuntstep is niet inklapbaar;
 • Waar je een normale step in hoogte kunt verstellen, is een stuntstep niet in hoogte verstelbaar;
 • Het materiaal van een normale step is een stuk dunner dan die van een stuntstep. Logisch ook, omdat je met een normale step geen stunts hoeft te doen;
 • Een stuntstep is een stuk duurder dan een normale step. Waar je een normaal stepje al kunt kopen vanaf 25 euro, begint een stuntstep vanaf 100 euro;
 • En het verschil met een rainbow stuntstep zijn natuurlijk de fantastische kleuren door de chroomlaag.

Stuntstep regenboog kopen? Hier moet je op letten:

Ben je er klaar voor om een stuntstep rainbow te kopen? Dan moet je op een aantal punten letten om een miskoop te voorkomen.

We sommen de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf van een rainbow stuntstep voor je op.

Maximaal belastbaar gewicht

Het maximale draaggewicht van een rainbow stuntstep is één van de belangrijkste aandachtspunten. De step moet immers het gewicht van je kind of van jou kunnen dragen.

Een stuntstep voor volwassenen moet dus meer belastbaar zijn dan een stuntstepje voor kids.

Het is soms lastig te zien is of een step geschikt is voor kinderen of volwassenen. Let bij de aanschaf dus op het maximale belastbare gewicht wat de stuntstep kan dragen. Gemiddeld is het maximale draaggewicht tussen de 75 en 100 kilogram.

Maximale stuurhoogte

Een stuntstep is ten opzichte van een normale step niet in hoogte verstelbaar. Om deze reden is het belangrijk dat de rainbow stuntstep de juiste stuurhoogte voor jouw lichaamslengte heeft.

Met een te laag of hoog stuur kun je niet maximaal stunten en freestylen.

Om erachter te komen wat de ideale stuurhoogte is kun je twee verschillende manieren aanhouden. Je kunt de stuurhoogte bepalen op basis van je lichaamshoogte of heuphoogte.

Hieronder vind je een tabel met de meest voorkomende stuurhoogtes en bijbehorende lichaams- en heuphoogtes.

StuurhoogteLichaamshoogteHeuphoogte
< 70 centimeter< 110 centimeter69 – 70 centimeter
65 – 80 centimeter110 – 140 centimeter69 – 85 centimeter
75 – 85 centimeter140 – 160 centimeter80 – 91 centimeter
80 > centimeter160 > centimeter85 – 96 centimeter

Ook op basis van de hoogte van je middel en heup kun je de juiste stuurhoogte kiezen. Meet beide lengtes en noteer de stuurhoogte die precies tussen de middel- en heuphoogte valt.

Hierna kun je verschillende maten rainbow stuntsteps uitproberen. Ga hiervoor op de step staan. Staat het stuur precies tussen je heup en middel, dan heb je de juiste maat te pakken!

Gewicht

Het gewicht van een rainbow step is over het algemeen wat zwaarder dan een normale step. De reden hiervoor is dat stuntsteppen gemaakt zijn van steviger materiaal. Dit voorkomt dat de step kapot gaat door de impact van de tricks.

Gemiddeld weegt een stuntstep regenboog tussen de 3,5 en 4 kilogram. Tegenwoordig worden er echter steeds meer rainbow stuntstepjes ontworpen die lichter van gewicht zijn. Deze lichtgewicht versies zijn ideaal voor beginners.

Als je al wat meer ervaren bent raden we je aan te gaan voor een wat zwaarder exemplaar. Zwaardere rainbow stuntsteps kunnen namelijk meer impact verdragen.

Frame

Vaak wordt het frame van rainbow stuntstepjes gemaakt van aluminium of staal. Het verschil is met een normale stuntstep is echter de chroom-laag. Deze zorgt voor het flitsende regenboogeffect tijdens je stunts. 

Wielen

Let bij de aanschaf van een regenboog stuntstepje op de maat van de wielen. De gemiddelde wielgrootte van een stuntstep is 10 á 11 centimeter in diameter. Dit is de ideale maat voor het maken van stunts.

Er zijn ook stuntsteps met een grotere wielmaat, tussen de 12 en 13 centimeter. Dit heeft als voordeel dat je langer doorrolt. Het nadeel aan grotere, en dus zwaardere wielen, is dat je minder flexibel kunt draaien.

Een tweede punt waar je op moet letten zijn de lagers in de wielen. De kwaliteit van de lagers bepaalt hoe soepel je wielen draaien. De beste kogellagers zijn gemaakt van chroom, carbon of titanium en hebben een ABEC-kwaliteitsnorm.

Handvatten

Last but not least: let op de handvatten van de rainbow stuntstep. Deze zijn vrijwel altijd gemaakt van rubber met een grip laag. Rubber zorgt ervoor dat de impact op je handen tijdens het stunten verminder wordt.

Hier koop je een goede stuntstep regenboog

Er zijn een hoop step winkels waar je terecht kunt voor de aanschaf van een rainbow stuntstep. Denk hierbij aan sport- of skatewinkels waar je de step kunt zien en voelen, en misschien wel uittesten.

Het fijne aan een gespecialiseerde skatewinkel is het advies en de service van de medewerkers.

Wil je liever niet naar een fysieke winkel afreizen? Dan kun je ook online op zoek gaan naar een goede stuntstep met regenboogkleuren. Er zijn veel verschillende aanbieders die regenboog stuntsteppen in het assortiment hebben.

Bij onderstaande stuntstep winkels kun je het hele jaar door rainbow stuntsteppen kopen. En als je geluk hebt, vind je er misschien wel één die in de aanbieding is!


Misschien ook interessant: