Stuntstep voor volwassenen? De Top 5 beste uit de test!

Ben je op zoek naar een goede en kwalitatieve stuntstep voor volwassenen? Dan ben je niet de enige.

Deze steps worden ook bij volwassenen een steeds populairdere manier om meer lichaamsbeweging te krijgen.

Niet elke stuntstep is geschikt voor volwassenen. Daarom helpen wij je uit het grote assortiment de juiste keuze te maken.

We hebben dé top 5 met de beste stuntsteps voor volwassenen samengesteld. Daarop volgt een uitgebreide bespreking van alle aandachtspunten om op te letten als je deze uit gaat kiezen.

Dit zijn de beste stuntsteps voor volwassenen

Een stuntstep voor volwassenen moet aan een aantal eisen voldoen. Hij moet groot genoeg zijn, moet je kunnen dragen en moet een flink aantal kilometers af kunnen leggen.

Deze stuntsteps voor volwassenen in onze top 5 voldoen allemaal aan deze eisen.

1. Beste stuntstep voor volwassenen in de stad: Step XPR Air False Alarm

Deze stuntstep voor volwassenen van StreetSufing is ideaal voor gebruik in de stad. Hij heeft een massieve constructie en heeft rubberen banden. Dat maakt hem duurzaam en sterk.

Het maximale draaggewicht is 100 kilo, dus ruim voldoende voor een gemiddelde volwassene. Je kunt hem opklappen en gemakkelijker meenemen, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbare stuntstep voor volwassenen.
 • Maximale stuurhoogte: 120 centimeter.
 • Maximaal draagbaar gewicht: 100 kilo.
 • Kwalitatieve luchtbanden.
 • Opvouwbaar.

👎 Nadelen:

 • Geen app of WiFi connectiviteit.
2. Beste stuntstep voor volwassenen opvouwbaar: Globber One Nl 205 Step

Dit is een stuntstep voor volwassenen die gemakkelijk en snel op te vouwen is. Als je aan het hendeltje bij het stuur trekt, klapt hij in en neem jij hem probleemloos mee.

Deze stijlvolle stuntstep voor volwassenen heeft daarnaast een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo. De wielen zijn gemaakt van polyurethaan. De voetenplank is voorzien van een zachte foam bekleding, voor meer comfort tijdens het rijden.

👍 Voordelen:

 • Stuntstep voor volwassenen met opvouwsysteem.
 • Maximale stuurhoogte: 108,5 cm.
 • Maximaal draaggewicht: 120 kilo.
 • Ergonomisch gevormde handvaten.
 • Foam kussentjes op de voetenplank.

👎 Nadelen:

 • Geen luchtbanden.
 • Geen connectiviteit met app.
3. De beste stuntstep voor volwassenen gevorderden: Striker Bgseakk Magnetit

Voor ervaren steppers is deze stuntstep voor volwassenen van Striker een goede keuze. Het is geen goedkope stuntstep, maar hij is specifiek ontworpen voor het uitvoeren van tricks.

Dat weet je zeker, want bij is in samenwerking met professionele stuntstepper Bgseakk ontworpen. Hij kan mensen van tot 100 kilo dragen en weegt slechts 3 kilo. De hoogte van deze stuntstep is 88 centimeter.

👍 Voordelen:

 • Stuntstep voor volwassenen ontworpen met Bgseakk.
 • Hoogwaardige kwaliteit voor allerlei tricks.
 • Voor ervaren steppers.
 • Maximale draaggewicht: 100 kilo.
 • Ook geschikt voor tieners.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
 • 88 centimeter is niet hoog genoeg voor lange mensen.
4. Beste stuntstep voor volwassenen met grote wielen: Frenzy Metro Black

Deze stuntstep voor volwassenen van Frenzy scooters is gemiddeld geprijsd en ideaal voor volwassenen die in de stad willen rijden. Hij heeft grote wielen en get stuur is verstelbaar. De maximale hoogte is 106 centimeter.

Je kunt hem ook opvouwen en dus gemakkelijk meenemen. Het voor- en achterwiel zijn voorzien van suspensie, voor meer comfort. Dit is een stuntstep waarmee volwassenen op ieder terrein kunnen rijden.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Grote wielen.
 • Maximaal draagbaar gewicht: 100 kilo.
 • Verstelbaar stuur tot 106 centimeter.
 • Suspensie voor en achter.

👎 Nadelen:

 • Geen luchtbanden.
 • Geen smart step.
5. Beste professionele stuntstep voor volwassenen: Blunt Kos S6 Heist

Gevorderde rijders en pro’s hebben een kwalitatieve stuntstep nodig. En deze Van Blunt is dan één van de beste. Hij is gemaakt van kwalitatieve materialen en onderdelen en licht van gewicht.

De handgrepen hebben veel grip, voor meer zekerheid tijdens het stunten. Hij is geschikt voor 28 en 30 mm wielen en dus ideaal voor tricks in het skatepark.

👍 Voordelen:

 • Stuntstep gemaakt van professionele onderdelen.
 • Voor 28 mm of 30 mm wielen.
 • Duurzame handgrepen met extra grip.
 • 4 kilo.
 • Voor gevorderde rijders.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
Wat is een stuntstep?

De naam zegt het al een beetje, stuntsteps zijn van origine ontwikkeld voor het uitvoeren van stunts. Ze worden ook wel freestyle steps genoemd.

Je neemt ze mee naar het skatepark of voor een stukje freestylen door de stad. Je herkent ze aan kleinere wieltjes en een lager stuur.

Stuntsteps voor volwassenen worden op verschillende manieren uitgevoerd. Ze hebben niet persé kleine wieltjes of een laag stuur.

Dat is omdat volwassenen steps ook gebruiken voor dagelijkse ritjes, bijvoorbeeld naar het werk of het treinstations. Je ziet daarom ook stuntsteps voor volwassenen met grote wielen die deze ritjes net wat comfortabeler maken.

Wat maakt een stuntstep geschikt voor volwassenen?

Iedere volwassene kan op een stuntstep stappen en wegrijden. Maar wat maakt een stuntstep nu specifiek geschikt voor volwassenen?

Een stuntstep voor volwassenen moet sterk genoeg zijn om het gewicht van een volwassen persoon te dragen. Daarbij moet hij groot genoeg zijn voor een rijder met een volwassen lengte. Deze punten maken de gemiddelde stuntstep voor een kind ongeschikt.

Naast deze basisbenodigdheden, moet een stuntstep voor volwassenen ook geschikt zijn voor het doeleinde waarvoor hij moet worden gebruikt. Een volwassene die ermee wil stunten heeft een andere step nodig dan een forens.

Aandachtspunten om op te letten als je een stuntstep voor volwassenen kiest

De bovengenoemde kenmerken voor stuntsteps specifiek voor volwassenen zijn automatisch ook de belangrijkste punten om op te letten als je de stuntstep winkel binnenstapt. We bespreken ze hier in meer detail.

1. Het maximale draaggewicht

Het is logisch, maar de stuntstep voor volwassenen die jij koopt moet je gewicht kunnen dragen. Veel stuntsteps voor grotere rijders hebben een maximaal draaggewicht van 100 tot 120 kilo.

Loop dit even goed na en kies een stuntstep voor volwassenen die jouw gewicht aan kan. Anders is er een kans dat deze het vroegtijdig begeeft.

2. De hoogte van het stuur

Stuntsteps voor het uitvoeren van tricks hebben over het algemeen een lager stuur dan gewone steps. Voor volwassenen hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Je zult veel stuntsteps voor volwassenen aantreffen die een in hoogte verstelbaar stuur hebben.

Voor volwassenen met een gemiddelde lengte is een stuur van rond de 90 centimeter tot 100 centimeter prima. Ben je lang of wil je langere afstanden steppen?

Kies dan voor een stuur met een hogere maximale lengte. Je moet natuurlijk wel op je stuntstep voor volwassenen passen.

Tip: een verstelbaar stuur is handig als je je stuntstep voor volwassenen zowel voor ritjes door de stad als voor tricks in het skatepark wilt gebruiken.

3. Waar wil je je stuntstep voor volwassenen voor gebruiken?

Een laatste punt om over na te denken als je een stuntstep voor volwassenen gaat kopen is waar je deze voor wilt gebruiken. Er worden namelijk verschillende stuntsteps verkocht die voor volwassenen en hun doeleinden beter of minder geschikt zijn.

De onderstaande situaties geven je een goed idee van waar je wanneer op moet letten.

 • Stuntsteps voor volwassenen voor het uitvoeren van tricks moeten kleine wieltjes hebben, een laag stuur en een sterk frame. Ze hebben geen luchtbanden. De handgrepen en de voetenplank zijn antislip en bieden veel grip.
 • Wil je een stuntstep voor volwassenen voor freestylen door de stad of over bospaden? Kies dan voor een stuntstep met grote wielen. Luchtbanden zijn het comfortabelst. Zorg ook voor een hoger stuur en uiteraard een goede rem.
 • Er zijn ook hybride stuntsteps voor volwassenen. Deze kan je voor beide doeleinden gebruiken. Ze hebben een verstelbaar stuur en gemiddelde wielen.

Waar koop ik een goede stuntstep voor volwassenen?

Er zijn allerlei winkels waar je een goede stuntstep voor volwassenen kunt vinden. Het aanbod van Decathlon is van gemiddelde kwaliteit en goed betaalbaar.

Er zijn ook gespecialiseerde skatewinkels waar je professionelere stuntsteps voor volwassenen vindt. En uiteraard kan je bij de bekende online warenhuizen ook voldoende keuze verwachten.

Er zijn in ieder geval voldoende step winkels te vinden met een uitgebreid assortiment.

Zoek je een goede aanbieding voor je stuntstep voor volwassenen? Neem dan even de tijd, loop alle online winkels af en je tikt vast een koopje op de kop.
Veelgestelde vragen

Wat is een goede stuntstep voor volwassenen?

De beste stuntstep voor volwassenen moet aan jouw eisen voldoen. Hij moet je gewicht kunnen dragen en het stuur moet hoog genoeg zijn. Daarbij moet je ermee kunnen wat jij wilt; stunten, rijden of allebei.

Wat is het verschil tussen een stunt step en een gewone step?

Stuntsteps hebben een lager stuur, zijn vaak niet inklapbaar en hebben kleine wieltjes. Ze zijn specifiek ontworpen voor het uitvoeren van stunts op de skatebaan. Standaard steps hebben een in hoogte verstelbaar stuur en grotere wielen met luchtbanden. Ze kunnen ingeklapt worden en meegenomen.