SUP fiets kopen? Alles wat je moet weten over SUP fietsen!

Een SUP fiets, de naam zegt het al, is een fiets op een SUP board.

En dit is een sport die de wereld momenteel razendsnel verovert. Dat is niet vreemd, want je bevindt je op het water midden in de natuur.

Maar wat is SUP fietsen eigenlijk? Waar kan je het doen en waar kan je zelf een SUP-fiets kopen? Deze antwoorden plus allerlei andere nuttige informatie over SUP fietsen vind je hier.

Wat is een SUP fiets?

Een SUP bike combineert SUP-boarden met waterfietsen. Het is een fiets die op een stevig SUP board is bevestigd en waarmee je je al fietsend over het water beweegt. Ook al zit je hoog, een fiets SUP board is erg stevig. Je valt niet snel om.

Hoe werkt een SUP fiets?

Door te trappen drijf je de schroef aan in het SUP board. Op die manier ga je vooruit, maar ook achteruit. Dit is niet zwaarder dan wanneer je op je eigen (niet elektrische) fiets rijdt. Je vaart naar links of naar rechts door het stuur te gebruiken. Dat werkt net als met een gewone fiets.

Omdat een SUP fiets niet snel omvalt, kan je er met je gewone kleding op. Hetzelfde eigenlijk als met een waterfiets.

Het is wel verstandig om wat extra kleding mee te nemen, voor de zekerheid. Besluit je je SUP fiets te huren, dan krijg je er soms een waterdichte tas bij voor je spullen.

Voor SUP fietsen hoef je geen topsporter te zijn

Iedereen kan een SUP fiets gebruiken. Je hebt er geen extra goede conditie voor nodig. Sterker nog, als je eenmaal op gang bent gaat het vaak juist gemakkelijker.

Tegelijkertijd is SUP fietsen wel gezond. Je werkt aan je conditie terwijl je van de schitterende omgeving geniet.

Er zijn ook SUP bike klassen die je kunt volgen zodat je met een grotere groep sport. Huur een SUP fiets en je organiseert met je echtgenoot of familie een avontuurlijk dagje uit.

Een SUP-fiets kopen of huren?

De meeste mensen huren een SUP-fiets. Dat is omdat deze SUP fietsen erg duur zijn in de aanschaf. Deze koop je dus niet tenzij je zeker weet dat de sport je ligt.

De meeste verhuurbedrijven bij meren hebben SUP fietsen die je kunt huren. Het is een populaire sport, die door steeds meer watersporters wordt beoefend.

Je fiets SUP board kopen

Ben je het zat om elke keer naar het verhuurbedrijf te gaan en wil je zelf een SUP fiets kopen? Let dan op de volgende aandachtspunten.

1. Een SUP board met een fiets erbij

De beste SUP fietsen kan je afkoppelen om er een standaard SUP board van te maken. Dat geeft je wat extra flexibiliteit. Je besluit dan zelf of je op je SUP fiets stapt of dat je gaat SUP-boarden die dag.

2.  Hoe verplaats je je SUP fiets?

Een SUP fiets is niet zo gemakkelijk te verplaatsen als een opblaasbare SUP. Het frame zal je apart mee moeten nemen en het SUP board kan in de draagtas.

Gelukkig zijn SUP fiets frames niet erg zwaar en krijg je er vaak een trolley bij. Het is wel een belangrijk punt om mee te nemen als je een SUP fiets uitkiest.

3.  Ga op zoek naar een aanbieding

Het is niet zo gemakkelijk om een SUP fiets te kopen. Ook al is het een hele populaire hype in Nederland, de meeste SUP fietsers huren deze gewoon. De prijs is daar een belangrijke reden voor.

Zoek een mooie SUP fiets aanbieding om de kosten te verlagen. Vergeet ook niet de tweedehands SUP fietsen en eventuele sales en outlets. De keuze is niet erg groot, maar zoeken naar een SUP aanbieding is zeker de moeite waard.

Waar koop ik een goede SUP fiets?

Voordat je je geld gaat investeren in een SUP fiets, neem je dus de tijd om een goede winkel te vinden. Een kwalitatieve watersportspecialist is dan een goed begin.

Het beste ga je daar zelf op bezoek. Je spreekt direct met een medewerker en maakt een weloverwogen beslissing.

Uiteraard worden er online ook fiets SUP’s aangeboden. Het is geen slecht idee om daar ook een kijkje te nemen in het assortiment.

Hier is de kans dat je een SUP fiets aanbieding ook het grootste. Beoordeel al je opties en je kiest vast een SUP fiets waar je jaren met plezier mee het water op gaat.Meer SUP boards: