SUP kleding dames – Wat draag je als vrouw tijdens suppen?

SUP kleding voor dames beschermt je in de zomer tegen de zon en in de winter tegen de kou. Uiteraard is dit ook kleding waarin je je goed kunt bewegen en die nat mag worden.

Wat dragen vrouwen tijdens het suppen? Het antwoord op deze vraag hangt af van het seizoen en je smaak.

Daarom vind je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt over SUP kleding voor dames en de verschillende kledingstukken om uit te kiezen.

SUP kleding voor dames: dit heb je nodig

Er zijn 3 belangrijke kenmerken waaraan SUP kleding voor dames moet voldoen. Eén is om je warm te houden en een ander om je te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Tegelijkertijd mag het je bewegingsvrijheid niet belemmeren, ook niet als je in het water ligt.

Er worden dan ook verschillende soorten kledingstukken voor vrouwelijke suppers aangeboden. We bespreken ze hier allemaal.

Een wetsuit

Er zijn wetsuits voor de winter en voor de zomer. Ze hebben gemeen dat ze uit 1 stuk bestaan. De wetsuits voor in de zomer zijn dunner. Ze hebben geen of korte mouwen en korte broekspijpen.

Een voordeel van een wetsuit voor dames is dat het je optimaal beschermt, ook tegen opspattend water. Een wetsuit zit heerlijk en is gemakkelijk aan en uit te doen. Het is een totaaloplossing voor bijna alles wat je aan dameskleding op je SUP board nodig hebt.

Een SUP broek voor dames

In plaats van voor een wetsuit kan je ook voor aparte kledingstukken kiezen. Eén daarvan is dan een SUP broek voor dames. In de winter kies je voor een lange broek of SUP legging. Deze houdt je goed warm en beschermt je benen.

In de zomer kiezen veel vrouwen voor kortere dames SUP kleding, zoals een bikinibroekje of een korte broek. Het is dan erg belangrijk dat je je benen goed insmeert met zonnebrandcrème.

Een T-shirt of jas

Het bovenlijf heeft ook bescherming nodig. Die bescherming krijg je op verschillende manieren. In de zomer is een SUP shirt een goede keuze. Je kunt bij je SUP leggings natuurlijk ook een badpak dragen of een bikini topje.

Er wordt ook schitterende dames SUP kleding aangeboden in de vorm van een zwempak met lange mouwen. Deze zijn momenteel helemaal in de mode en beschermen je hele bovenlichaam tegen de zon.

In de winter moet je meer kleding dragen op je SUP board. Een wetsuit voor de winter bedekt je hele lichaam, maar heb je voor SUP leggings gekozen, dan hoort daar een bovenstuk bij.

Een goede waterdichte en dikke jas, bijvoorbeeld. Ervaren suppers SUP-boarden ook met normale (surf)sportkleding.

SUP badkleding voor dames

De meeste SUP-boarders beoefenen de sport in de zomer en dan gaan de meeste dames gewoon in hun bikini of badpak het SUP board op. Dames SUP kleding hoeft dus niet meer te zijn dan een mooi stuk badmode.

Het is geen slecht idee om dit ook altijd onder je andere SUP kleding voor dames te dragen. Krijg je het te warm, dan doe je je SUP kleding uit voor verkoeling. En je ondergoed blijft lekker droog.

SUP schoenen

SUP schoenen zijn vooral fijn als het wat kouder is buiten. In de zomer sup je gewoon op blote voeten of met je waterschoenen voor dames. SUP schoenen voor dames zijn ontworpen om je voeten warm te houden. Dat kan overbodig lijken, maar vooral in Nederland is het water kouder dan je denkt.

SUP schoenen hebben ook een ander doel. Ze zorgen ervoor dat je een betere grip hebt op je SUP board. Dat is fijn als je veel manoeuvreert in de branding of lange afstanden aflegt met je SUP board.

Bescherming voor je ogen en hoofd

Sta je de hele dag op je SUP board op het water, dan sta je vaak de hele dag in de zon. En dat is niet fijn voor je ogen en ook niet voor je hoofdhuid.

Het is dus geen slecht idee om beide te beschermen en je SUP outfit voor dames af te maken met een mooie pet en een zonnebril.

Van te veel zonneschijn en warmte op je hoofd kan je onwel en soms zelfs ziek worden. Met een pet houd je je hoofd koel.

Met een zonnebril bescherm je je ogen van de weerkaatsing van de zon op het water. Daarmee voorkom je hoofdpijn of vermoeide ogen aan het einde van de dag.

Waarop moet je letten als je SUP kleding voor dames gaat kopen?

Er wordt voldoende mooie en modieuze SUP kleding voor dames aangeboden. Het is belangrijk dat je daar een goede keuze uit maakt en de kleding uitkiest die jou het beste van pas komt. Let daarom op de volgende aandachtspunten.

1. Kies kleding die aansluit bij jouw SUP stijl

Doe je aan yoga suppen? Ben je iemand die graag aan SUP races meedoet? Er zijn verschillende manieren om te SUP boarden.

Je kunt er lange afstanden mee afleggen of juist recreatief mee het water op gaan. Wat belangrijk is, is dat je je SUP kleding voor dames aanpast op je stijl.

Stel, je zit veel op je knieën op het SUP board. Dan wil je een broek met lange of driekwart pijpen om je knieën te beschermen.

Doe je mee aan snelle SUP races? Dan is een wetsuit een uitstekende keuze, plus een paar SUP schoenen voor extra grip.

Laagjes zijn handig als je een lange tocht gaat maken. Ga je recreatief suppen om lekker op het water te dobberen, dan is een badpak of bikini vaak voldoende.

2. Veel surfkleding is ook geschikt voor SUP-boarders

SUP kleding voor dames is niet erg anders dan surfkleding voor dames. Vergeet dus niet ook om in die sectie te kijken naar modieuze kledingstukken.

De mate van bescherming die je nodig hebt tijdens het surfen of windsurfen is gelijk aan wat je nodig hebt als je op je SUP board staat.

3. Goede SUP kleding voor dames zit ook lekker

Wat erg belangrijk is, is dat je je op je SUP board goed voelt. Dat betekent niet alleen dat je SUP kleding voor dames aanschaft die je mooi vindt, maar ook dat je je er vrij in kunt bewegen. Als je je SUP kleding in de winkel koopt, probeer het dan altijd aan.

Besluit je om je dames SUP kleding bij een online winkel aan te schaffen, loop dan de retourvoorwaarden na. Hoe lang heb je om het te retourneren als de kleding toch niet bevalt?

Moet je zelf betalen voor het retourneren? Krijg je dan je geld terug? Koop je dames SUP kleding alleen online als je zeker weet dat je het gemakkelijk terugstuurt als het toch niet lekker zit.

Waar koop je dames SUP kleding?

Met de informatie uit dit artikel ga je naar de winkel. Daar neem je rustig de tijd om de beste SUP kleding door dames uit te kiezen voor jou. Dat kan zowel online als bij een sportzaak. Vergeet niet ook om de selectie surfkleding te bekijken.

Kom je een mooie SUP kleding voor dames aanbieding tegen, dan is dat alleen maar beter. Je weet nu waar je op moet letten als je jouw outfit uitkiest. Gebruik de informatie en aandachtspunten die we hier hebben besproken en je gaat ook modieus het water op.


Meer voor in het water: