Tafel parasol kopen? De Top 5 mini parasols voor op tafel

Een tafel parasol zet nooit je hele terras in de schaduw. Deze mini parasols zijn groot genoeg om je tafel en alles wat erop staat te beschermen tegen de zon.

Daarbij zijn ze ook erg gezellig en een uitstekende oplossing voor kleine balkons of terrasjes.

Zit je zelf graag in de zon, maar wil je je drankje koud houden? Dan is een tafel parasol een uitstekende oplossing voor jou.

We bespreken hier de 5 beste mini parasols die momenteel te koop staan, voor een gezellig terras en een tafel in de schaduw.

Dit zijn de 5 beste tafel parasols

We beginnen met de top 5 beste mini parasols die nu te koop staan. Dit zijn allen uitstekende keuzes als je op zoek bent naar wat schaduw en decoratie op je tuintafel.

 1. De Tafelparasol, Tafelparasol mini 50 cm (te krijgen in meerdere kleuren).
 2. Yape’s tafelparasol Bali hout handgemaakt (extra decoratief).
 3. Riviera Maison Bahia Beach table umbrella (roze of wit).
 4. Bij Mies, Parasol Bali mini rood (kies uit verschillende kleuren).
 5. Tafel parasol blauw van WDMT (kies je kleur).

Wat is een tafel parasol?

Je kunt een tafel parasol of een mini parasol het beste zien als een kleine versie van een grote parasol. Het zijn meestal stokparasols met een voet die je gemakkelijk optilt en ergens neerzet. Dat kan op tafel zijn, maar ook op een plank of een kastje.

Er zijn allerlei soorten tafel parasols te krijgen, in verschillende stijlen. Tropisch, modern, retro; er is vast een mini parasol die past bij jouw stijl en smaak.

Voor wie zijn tafel parasolletjes geschikt?

Tafel parasols zijn voornamelijk decoratief, maar ze hebben ook een praktische functie. Zet een mini parasol op een tafel die altijd in de zon staat en je creëert een schaduwrijke plek. Dat maakt deze mini parasols uitermate handig in een aantal situaties.

 • Je hebt een klein balkon met een tafeltje dat altijd in de zon staat. Je beschermt etenswaren en drinken door er een tafel parasolletje op te zetten.
 • Werk je graag buiten met je laptop? Zet hem onder een tafel parasol en je ziet je beeldscherm beter.
 • Ook als je alleen extra decoratie zoekt voor op je balkon of op je terras is een kleine tafel parasol een sfeervolle toevoeging.

Andere ruimtebesparende parasols

Tafel parasols zijn uitstekende keuzes als je weinig ruimte hebt. Maar echt veel schaduw kan je er logischerwijs niet van verwachten. Er zijn ruimtebesparende alternatieven die je meer bescherming bieden.

 • Een wandparasol of muurparasol hangt aan een arm boven je. De arm is aan de gevel bevestigd. Dat betekent dat je geen last hebt van een parasolvoet en stok. Je gebruikt de open ruimte boven je en laat je zitplek volledig met rust.
 • Heb je een balkon, dan kan je aan een balkonparasol met relinghouder denken. Deze houder bevestig je aan je hek en daar plaats je je parasol in. Ook in dit geval heb je geen last van voeten en palen in je al erg kleine ruimte.
 • Een laatste ruimtebesparende optie is een halve parasol. Deze staat met de voet en de stok tegen de muur aan, of naast je terras. Dit kan een betere optie zijn voor je dan een parasol die op tafel staat.

Waarop moet je letten als je een mini parasol voor op tafel koopt?

Er is aanzienlijk minder keuze in parasols voor op de tafel dan in grote zonneparasols. Toch is het goed om op een aantal kleine punten te letten voordat je een nieuwe tafel parasol gaat kopen.

1. De afmetingen van je tafel parasolletje

Aan de afmetingen zie je of je een echte tafel parasol aanschaft of een papieren parasolletje voor in je drinken. De meeste tafel parasols hebben een diameter van ongeveer 60 centimeter. Let hier even op, zodat de afmetingen niet tegenvallen als je je mini parasol ontvangt.

2. Hoe moet de tafel parasol blijven staan?

Het mag dan een mini parasol zijn, hij zal nog steeds wegwaaien als er een grote windvlaag komt. De verankering is dus van groot belang, vooral als je je tafel parasol buiten gaat neerzetten.

Let op de voet, de grootte van de voet en het gewicht van de voet. Alleen mini parasols die verzwaard zijn, zijn geschikt voor buiten.

De rest van de tafel parasols zijn dan waarschijnlijk bedoeld voor extra decoratie binnenshuis. In een serre zullen ze erg mooi staan, maar het zijn geen windbestendige parasols.

3. De uitvoering en stijl van jouw tafel parasol

Het laatste punt om rekening mee te houden als je een tafel parasol gaat uitzoeken is het uiterlijk. Wil je een moderne parasol, een rechthoekige parasol of een parasol met franjes?

Denk ook even na over de kleur. De meeste mini parasols uit onze top 5 zijn te krijgen in allerlei kleuren. Wat past het beste op jouw balkon of terras?

Waar koop ik een goede mini parasol?

Het internet is waarschijnlijk de beste plek om te zoeken naar tafel parasols. Ga dan naar grote warenhuizen en neem even de tijd. Het aanbod is niet erg groot, dus je wilt alles hebben gezien.

Door al je opties te bekijken en af te wegen vind je de beste tafel parasol aanbieding voor jou. Bestellen is daarna zo gedaan.
Veelgestelde vragen?

Kan ik mijn mini parasol als zonwering gebruiken?

Niet echt. Deze parasolletjes hebben vooral een decoratieve functie. Je houdt etenswaren en andere voorwerpen op tafel er wel mee uit de zon. Wil je zelf beschut zitten, dan kan je beter investeren in een echte parasol.

Mag mijn tafel parasol buiten blijven staan?

Tafel parasols zijn bijna nooit weerbestendig. Als het lekker weer is haal je hem tevoorschijn en creëer je een gezellige sfeer op je terras of balkon. Aan het einde van de dag berg je hem weer netjes op. Zou je hem buiten laten staan dan zal je mini parasol verweren, wegwaaien of kapotgaan. Dat is niet de bedoeling.


Meer parasols: