Tafeltennistafel inklapbaar: Top 5 opvouwbare tafeltennistafels

Een tafeltennistafel die inklapbaar is berg je compact op. Heb je zin in een potje, dan rijd je hem uit zijn opbergplek, je klapt hem uit en hij is klaar voor gebruik.

Er zijn inklapbare tafeltennistafels voor gebruik buiten en binnen. Het is dus goed om even de tijd te nemen en jouw tafeltennistafel die inklapbaar is slim uit te kiezen.

Wij helpen je daarbij met de top 5 beste opvouwbare tafeltennistafels van dit moment. Gebruik de tips uit de koopgids die daarop volgt.

Zo vind je de ideale tafeltennistafel die inklapbaar is voor jou snel en gemakkelijk.

Top 5: De beste tafeltennistafels inklapbaar

Laten we eerst eens kijken naar de beste inklapbare pingpongtafels die momenteel te koop staan. Zo krijg je alvast goed idee van de mogelijkheden.

1. De beste indoor inklapbare tafeltennistafel: Pongori indoor tafeltennistafel TTT110

Pongori-pingpongtafel-met-wielen-FT7301TTT110

Veel tafeltennistafels die inklapbaar zijn worden binnen gebruikt. Want daar heb je niet altijd ruimte voor een permanente pingpongtafel. Deze opbouwbare indoor tafeltennistafel van Pongori is goed betaalbaar en compact op te vouwen.

Hij heeft wielen waarmee je hem verplaatst. Laat 1 zijde opgeklapt staan en je speelt ook net zo makkelijk in je eentje. Het net wordt bijgeleverd.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare inklapbare indoor tafeltennistafel.
 • Wielen met trolley systeem om hem mee te verplaatsen.
 • Spaanplaat blad voor goede opstuit.
 • Gemakkelijk compact op te vouwen en uit te klappen met kliksysteem.
 • Inclusief netje.

👎 Nadelen:

 • Niet weerbestendig.
 • Batjes en balletjes niet inbegrepen.
2. De beste outdoor opvouwbare tafeltennistafel: DIONE outdoor tafeltennistafel S600o

DIONE-outdoor-tafeltennistafel-S600o

Ook buiten is een tafeltennistafel die inklapbaar is een uitkomst. Misschien heb je geen plek voor een permanente tafeltennistafel of wil je deze niet altijd in je tuin hebben staan. Deze outdoor tafeltennistafel van Dione gebruik je buiten (of binnen).

Ben je klaar met spelen, dan klap je hem in en berg je hem op. Zet hem wel weg uit de wind, want een opgeklapte tafeltennistafel is windgevoeliger.

👍 Voordelen:

 • Stevige outdoor tafeltennistafel inklapbaar.
 • Wielen voor gemakkelijke verplaatsing.
 • Verstelbare poten.
 • Wordt gemonteerd geleverd.
 • Inclusief netje, batjes en tafeltennisballetjes.

👎 Nadelen:

 • Opberghoes moet apart worden aangeschaft.
 • Niet-permanente tafeltennistafels zijn windgevoeliger.
3. De beste kleine tafeltennistafel inklapbaar: Alice’s Garden vouwbare tafeltennistafel

Alice’s Garden tafeltennistafel inklapbaar

Voor kinderen of in kleine ruimtes is een grote tafeltennistafel die inklapbaar is niet altijd de slimste keuze. Kies voor een tafel van een kleiner formaat en je kunt vrijuit spelen.

Deze kleine tafeltennistafel inklapbaar van Alice’s Garden is 150 x 75 centimeter (bijna 50% van een officiële wedstrijdtafel). Hij is bedoeld voor binnen gebruik.

👍 Voordelen:

 • Kleine tafeltennistafel inklapbaar (150 x 75 centimeter).
 • Ingeklapt is het een koffer voor je batjes en het netje.
 • Verstelbare poten.
 • Voor gebruik binnen.
 • Inclusief netje, 2 batjes en 3 tafeltennisballen.

👎 Nadelen:

 • Geen officieel wedstrijdformaat.
4. De beste inklapbare tafeltennistafel met wielen: Cornilleau tafeltennistafel 100x

Het is bijzonder handig als je opvouwbare tafeltennistafel ook wielen heeft. Deze van Cornilleau is een echte aanrader. Hij heeft 4 grote dubbele wielen, waarmee je hem gemakkelijk verplaatst. Openen en sluiten is ook snel gedaan.

Hij is gemaakt van RVS, wat betekent dat hij buiten kan blijven staan. Het blad bestaat uit gelaagd hars, ook weerbestendig. De tafel heeft houders voor je batjes, en verstelbare poten.

👍 Voordelen:

 • Opvouwbare tafeltennistafel met grote dubbele wielen.
 • Zeer gemakkelijk te verplaatsen.
 • Verstelbare poten.
 • Weerbestendig.
 • Opbergruimte voor batjes.

👎 Nadelen:

 • Windgevoeliger dan massieve tafeltennistafels.
5. De beste opvouwbare Kettler tafeltennistafel: Kettler K3 tafeltennistafel opklapbaar

Kettler is één van de beste merken voor tafeltennistafels. Deze tafeltennistafel van Kettler is inklapbaar en van hoge kwaliteit. Hij is ook geschikt voor gebruik buiten. De K3 Kettler tafeltennistafel heeft 4 zwenkwielen en verstelbare poten.

Aan de zijkanten heeft hij opbergruimte voor je batjes en balletjes. Met de playbackfunctie kan je ook solo spelen. Deze tafel is een uitstekende keuze bij intensief gebruik.

👍 Voordelen:

 • Kwalitatieve Kettler tafeltennistafel uitklapbaar.
 • Wielen voor gemakkelijk vervoer.
 • Weerbestendig.
 • Wedstrijdformaat.
 • Playbackfunctie.

👎 Nadelen:

 • Batjes en balletjes apart aan te schaffen.
 • Windgevoelig, want niet verankerd.
De voordelen van een inklapbare tafeltennistafel

Als je een tafeltennistafel gaat kopen, dan is 1 van de belangrijkste keuzes of deze inklapbaar moet zijn of niet. En jij hebt deze keuze al gemaakt. Je bent slim bezig, want een tafeltennistafel die inklapbaar is, heeft een groot aantal voordelen.

 • Hij is compact op te vouwen en netjes op te bergen zonder dat hij daar veel plek zal innemen.
 • Je kunt ook in je eentje spelen als je 1 zijde opengeklapt houdt.
 • Je haalt hem naar voren als je speelt en hoeft daar geen permanente ruimte voor te zoeken.
 • Opvouwbare tafeltennistafels zijn vaak goedkoper.
 • Kleine tafeltennistafels die inklapbaar zijn neem je ook mee in de auto.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn weinig nadelen te noemen voor tafeltennistafels die inklapbaar zijn. Ze zijn wat minder stevig dan massieve tafeltennistafels. Omdat je ze niet verankert, zijn ze ook windgevoeliger.

Dat is zowel als ze uitgeklapt staan als wanneer ze zijn opgevouwen. Het is dus niet verstandig om een tafeltennistafel die inklapbaar is permanent op een vaste plek buiten te laten staan.

Let hierop als je een tafeltennistafel die inklapbaar is koopt

Het is tijd om naar de winkel te stappen. Aan de bovenstaande voorbeelden heb je gezien dat dat een slimme keuze is. Waar moet je op letten als je deze gaat kopen? Dit zijn dan de belangrijkste aandachtspunten.

1. Indoor of outdoor?

Een indoor tafeltennistafel is niet weerbestendig. Je kunt deze dus niet buiten gebruiken. Een outdoor tafeltennistafel is gemaakt van materiaal dat tegen hitte en vocht kan.

Het voordeel van een opvouwbare outdoor tafeltennistafel is daarom dat je deze ook binnen kunt gebruiken. Een indoor tafeltennistafel zal beschadigen als je hem buiten laat staan.

Tegelijkertijd zijn outdoor tafeltennistafels die inklapbaar zijn direct wel een stukje duurder. Het is een extra uitgave die de moeite waard is als je meer plaatsingsmogelijkheden wilt hebben.

Ook als je je geen zorgen wilt maken als je tafeltennistafel een keer in een regenbui terecht komt, is het een uitstekende optie.

2. De afmetingen van jouw tafeltennistafel inklapbaar

Wedstrijdtafels hebben een blad met afmetingen van 274 x 152,5 centimeter. Tel daar 1,5 meter spelruimte bij op en je moet een flinke kamer hebben om deze te kunnen plaatsen.

Ook als je de tafeltennistafel die inklapbaar is voor kinderen aanschaft is een wedstrijdformaat misschien net wat te groot.

De afmetingen van een tafeltennistafel met wedstrijdformaat staan vast. Er worden ook kleinere tafels aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een midi formaat.

Deze tafeltennistafels zijn ook inklapbaar, maar hebben een blad van 200 x 98 centimeter. Dat kan een betere optie zijn als hij door kinderen wordt gebruikt of als je weinig ruimte hebt voor de tafel.

Een mini tafeltennistafel kan je inklappen tot een koffer met handvat. In die koffer berg je je balletjes, batjes en netje op. Je neemt hem gemakkelijk mee naar feestjes of vriendjes.

De afmetingen van deze kleine tafels liggen rond 137 x 65 centimeter. Ze zijn een stuk kleiner dan de officiële wedstrijdtafels, maar een stuk mobieler.

De hoogte van de meeste tafeltennistafels, groot en klein, is standaard 76 centimeter. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

3. De kenmerken van het onderstel

Tafeltennistafels die inklapbaar zijn hebben vaak, niet altijd, wielen. Dat is handig, want dan kan je ze overal naartoe rijden zonder dat je moet tillen. Let wel even op de hoeveelheid wielen en de kwaliteit ervan, want dit zijn onderdelen die snel defect kunnen raken.

Wat misschien belangrijker is, is dat de poten in hoogte verstelbaar zijn. Je zet je tafeltennistafel die inklapbaar is dan ook op oneffen terrein.

Je hebt in ieder geval de mogelijkheid om hem overal waterpas te maken en een goed potje te spelen, ongeacht de ondergrond.

Waar koop ik een goede tafeltennistafel inklapbaar?

Wil je een indoor of een outdoor tennistafel die inklapbaar is? Wat zijn de ideale afmetingen voor je en wil je dat hij wielen en verstelbare poten heeft? Met de antwoorden op deze vragen stap je naar een goede tafeltenniswinkel en filter je het assortiment.

Wat er dan overblijft zijn de inklapbare tafeltennistafels die perfect in jouw unieke situatie passen. Zorg ervoor dat ze je budget niet overschrijden en je maakt vast een goede keuze.
Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor mijn tafeltennistafel die inklapbaar is?

Omdat de spelers rondom de tafel voldoende ruimte nodig hebben om te kunnen bewegen, reken je op 1,5 meter extra rondom de afmetingen van het tafelblad. Dat is de lege ruimte die je minimaal nodig moet hebben om je inklapbare tafeltennistafel te spelen. Opgevouwen neemt hij weinig plek in beslag. Hij is wel groot, maar vooral erg plat. Je zet hem dus gemakkelijk tegen de muur in de schuur of achter een kast.

Hoe berg ik mijn inklapbare tafeltennistafel veilig op?

Vooral als je je tafeltennistafel buiten opbergt, is bescherming belangrijk. Ook al heb je geïnvesteerd in een outdoor tafeltennistafel die inklapbaar is, het is altijd goed om in een opberghoes te investeren. Zet hem inclusief hoes ergens uit de wind, regen en zon neer. Op die manier gaat hij langer mee en blijft hij langer mooi.