Telescopische snoeischaar kopen? Top 6 & Koopgids

Wil je takken of twijgen snoeien, maar kan je er net niet lekker bij? Dan is een telescopische snoeischaar de oplossing.

De snoeischaar is uitschuifbaar, zodat je ook takken kunt bereiken waar je anders niet bij kan. 

Maar welke telescopische snoeischaar is van goede kwaliteit? In dit artikel helpen we je een handje.

We zochten voor je uit welke telescopische snoeischaren de beste zijn. Daarnaast leggen we de voordelen en werking van de schaar uit. En kom je te weten waar je op moet letten. 

Beste telescopische snoeischaar: Top 6

Als je een telescopische snoeischaar gaat kopen, wil je natuurlijk wel een goede aanschaffen.

Om je de lange zoektocht te besparen, zochten wij voor je uit aan welke je een goede hebt. De volgende soorten bieden de beste prijs- en kwaliteitverhouding:

1: Beste kwaliteit telescopische snoeischaar – Gardena TeleCut

De Gardena TeleCut is de beste telescopische takkenschaar. De snoeischaar is krachtig, ligt comfortabel in de hand en is gebruiksvriendelijk. 

De telescopische snoeischaar is uitschuifbaar tot 90 centimeter. Het is voorzien van krachtige messen, waardoor je takken van maar liefst 42 mm dik kunt knippen. Die messen zijn voorzien van een antikleeflaag.

Bovendien heeft de telescopische takkenschaar een licht gewicht. Het gereedschap weegt slechts 1320 gram.
2: Beste telescopische takkenschaar 5 meter – Iceberk snoeischaar

Zoek je een extra lange telescopische snoeischaar? Dit model van Iceberk kun je verlengen van 1,55 tot 5,40 meter. Dat is een flinke afstand voor een telescopische snoeischaar.

Dat maakt het mogelijk om zonder ladder grote heggen te snoeien. Samen met jouw eigen lengte kun je makkelijk een hoogte van 6 meter bereiken. 

De takken mogen maximaal 3,6 cm dik zijn. Wil je dikkere takken met deze takkenschaar snoeien? Gebruik dan het zaagblad. Die kun je vastschroeven. 

De telescopische takkenschaar heeft robuuste bladen en kan makkelijk in hoogte worden versteld. Het handvat is gemaakt van comfortabel schuim en heeft een ergonomische vorm. 
3: Beste telescopische snoeischaar met zaag – Recalma Takkenzaag

Een ideale telescopische snoeischaar is ook dit exemplaar van Recalma. De snoeischaar is uitschuifbaar tot maximaal 220 cm. De minimale lengte van de steel is 130 cm. Dit geeft je extra bereik tijdens het snoeien.

Met de snoeischaar van Recalma kun je takken van maximaal 12 mm dik snoeien. 

Een groot pluspunt is de zaag. Je beschikt met dit model zowel over een schaar als over een takkenzaag. Daarnaast is het gereedschap erg licht van gewicht, het weegt slechts 950 gram.

Ook beschikt het over antislip handgrepen die goed in de hand liggen. Het materiaal is roestbestendig.
4: Goedkoopste telescopische snoeischaar – Kreator KRTGR4003

De Kreator KRTGR4003 hoort ook in het rijtje van de beste telescopische snoeischaren thuis. Dit is een erg fijne snoeischaar, waar je jong hout effectief mee kunt snoeien. De maximale diameter van de takken is 34 mm

De handgrepen van de snoeischaar zijn uitschuifbaar. Je kunt ze verlengen tot een lengte van 81 centimeter. Verder beschikt de snoeischaar over een ergonomisch handvat en schokdemping. De Kreator takkenschaar weegt 1 kg.
5: Telescopische snoeischaar met accu – Kibani Accu Heggenschaar XXL

Zoek je juist een telescopische takkenschaar met accu? Kijk dan eens naar dit exemplaar van Kibani. Bij deze takkenschaar krijg je een gebruiksvriendelijke 18 V accu.

De accu gaat een half uur mee. Het leuke is, dat je bij deze set meteen een tweede accu krijgt. Zo kun je de accu’s om beurten opladen. 

De telescopische snoeischaar heeft een hoogte van 190 tot 250 centimeter. Je kunt de kop in verschillende werkhoeken afstellen, van -60° tot +80°. Bovendien is de heggenschaar geschikt voor takken van maximaal 15 mm dik
6: Extra lange telescopische snoeischaar – Fiskars PowerGear X

De Fiskars telescopische takkenschaar is 166 centimeter lang. Als je dat optelt bij je eigen lengte, heb je een reikwijdte van maar liefst 3,5 meter. Hierdoor kun je erg goed bij de takken en twijgen. De takken zelf mogen maximaal 3,2 centimeter dik zijn

De Fiskars PowerGear X heeft nog meer voordelen. Zo is de snoeikop 230 graden draaibaar en vergrendelbaar. Het mes is gemaakt van hoogwaardige materialen, die veel grip geven maar niet kleven
Waarom een telescopische snoeischaar gebruiken?

Het grootste voordeel van een telescopische snoeischaar, is dat je meer bereik hebt. Takken of twijgen waar je eerst niet bij kon, kun je met deze snoeischaar wel bereiken. Hier heb je geen ladder of trap meer voor nodig. 

In dat opzicht is de telescopische snoeischaar ook een stuk veiliger. Je hoeft niet meer op een ladder of trap te klimmen, maar kunt gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Dat is veel stabieler en minder gevaarlijk. 

Hoe werkt een telescopische snoeischaar?

Als je een telescopische snoeischaar gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je de schaar gebruikt. Dat is niet lastig. We vertellen je stap voor stap hoe de telescopische snoeischaar werkt. 

Wat je als eerste doet, is de snoeischaar uitschuiven. Bij de meeste soorten moet je daarvoor eerst de vergrendeling losmaken. Schuif de telescopische stok uit tot de gewenste lengte en zet het vast.

Bij de ene snoeischaar kan dat langer dan bij de andere. Stel de lengte in die je nodig hebt om de takken te bereiken. 

Zodra de telescopische snoeischaar de juiste lengte heeft, kun je de handgrepen gebruiken om te knippen. Hiervoor hoef je alleen maar in de handgrepen te knijpen.

Met de knipbeweging snoei je de takken. Ben je klaar? Dan kun je de telescopische takkenschaar inklappen en opbergen

Voor wie is een telescopische snoeischaar geschikt?

De telescopische snoeischaar wordt gebruikt om takken en twijgen te snoeien. Dit type snoeischaar is uitschuifbaar, waardoor je er beter bij kunt. Daardoor is de telescopische snoeischaar geschikt voor iedereen die meer bereik zoekt.

Of je nu beroepsmatig wilt gaan snoeien of de schaar wilt gebruiken voor jouw eigen tuin. 

In algemene zin is de telescopische snoeischaar geschikt voor de wat dunnere takken. Denk hierbij aan takken van maximaal 2,5 centimeter dik

Voor het snoeien van dikkere takken is een telescopische takkenschaar geschikt. En specifiek voor de heg is een telescopische heggenschaar de juiste keuze. Dit kunnen ook heggenscharen zijn die werken op benzine. 

Telescopische snoeischaar kopen? Hier let je op:

Wil je te weten komen welke telescopische snoeischaar voor jou geschikt is? Let dan op de volgende eigenschappen

Lengte 

De mate waarin een telescopische snoeischaar uitschuifbaar is, verschilt. Hoe langer de armen uitschuifbaar zijn, hoe meer bereik je hebt. 

De ene snoeischaar kun je 90 cm uitschuiven en de ander 3 meter. Een telescopische takkenschaar van 5 meter komt in mindere mate voor. 

Vergeet daar niet je eigen lengte bij op te tellen. Stel je hebt een telescopische takkenschaar die 4,5 meter uitschuifbaar is en je bent zelf 1,80 meter. Dan heb je een reikwijdte van zeker 6 meter. 

Snijcapaciteit

Het verschilt ook per telescopische snoeischaar hoe krachtig de messen zijn. Dit bepaalt hoe dik te takken mogen zijn, die je met de snoeischaar kunt knippen. De maximale takdikte ligt bij de snoeischaren uit het toplijstje tussen de 12 en 42 mm

Zodra de telescopische snoeischaar gecombineerd kan worden met een zaag, kunnen de takken nog breder zijn. Ga voor jezelf na hoe dik de takken zijn die jij gaat snoeien. Zo weet je welke snijcapaciteit je nodig hebt. 

Gebruiksgemak

Voor het gebruiksgemak is het een pluspunt als de telescopische snoeischaar goed in de hand ligt. Ergonomische handgrepen zijn wat dat betreft niet te missen.

Soms zijn de handgrepen zelfs van een antislip laagje of demping voorzien. Dat maakt het snoeien nog comfortabeler. 

Bij het gebruiksgemak kun je ook letten op het gewicht van de telescopische snoeischaar. Hoe lichter, hoe makkelijker je de snoeischaar optilt en gebruikt. Over het algemeen is een gewicht rond de kilo vrij licht voor de snoeischaar. 

Prijs

De prijs voor een telescopische snoeischaar begint bij een paar tientjes. In onze top 6 is de gemiddelde prijs zo’n 65 euro

Toch kun je de snoeischaar ook voor meer dan 100 euro aanschaffen. In dat geval is de snoeischaar vaak voorzien van speciale functies. Denk aan een accu, extra scherpe bladen, een snoeischaar met zaag of extra accessoires. 

Wil je de telescopische snoeischaar voor een voordelig bedrag aanschaffen? Ga dan op zoek naar een aanbieding.

Die vind je geregeld bij bekende doe-het-zelfzaken als de Gamma, Hornbach, Karwei of Praxi. Ook vind je de telescopische snoeischaar soms goedkoop bij de Lidl. 

Daarnaast kun je overwegen de telescopische snoeischaar te huren in plaats van te kopen. Als je de snoeischaar slechts een enkele keer nodig hebt, kan dat je geld schelen. 

Merk

Het merk heeft een grote invloed op de prijs en kwaliteit van de telescopische snoeischaar. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Stihl, Gardena en Kreator. Koop je de snoeischaar van een bekend merk? Dan betaal je vaak iets meer, maar is de kwaliteit wel betrouwbaar. 

Kijk daarnaast eens van welk merk je al gereedschap in huis hebt. Het kan zijn dat ditzelfde merk een telescopische snoeischaar heeft. Dan kun je die snoeischaar mogelijk met het andere gereedschap combineren.

Denk bijvoorbeeld aan een verwisselbare accu of zaag die je erop kunt schroeven.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste telescopische snoeischaren geselecteerd?

Na een uitgebreide vergelijking zijn de 6 beste telescopische snoeischaren samengesteld. Veel telescopische snoeischaren van verschillende merken werden met elkaar vergeleken. De soorten met de beste prijs en kwaliteit kwamen in het lijstje te staan. Dit zijn stuk voor stuk stevige telescopische snoeischaren. 

Moet je een telescopische snoeischaar onderhouden?

Ja, het is aan te raden om de telescopische snoeischaar te onderhouden. Je doet er goed aan om de messen te slijpen. Daarnaast is het goed om olie op de bewegende delen aan te brengen. Dan blijft de kwaliteit van de schaar goed. 

Wat kost een telescopische snoeischaar?

De prijzen voor de uitschuifbare snoeischaren zijn uiteenlopend. Gemiddeld betaal je tussen de 60 en 70 euro voor telescopische snoeischaar. 

Waar koop je een telescopische snoeischaar?

Bij meerdere winkels is de telescopische snoeischaar te koop. Online heb je bij Bol.com veel keuze. Ook bij doe-het-zelfzaken als de Praxis, Karwei, Hornbach en de Gamma kun je de telescopische snoeischaar vinden.


Meer gereedschap voor de tuin: