Teqball tafel kopen? Bekijk de Top 4 & Aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een Teqball tafel? In dit artikel geven we je meer informatie.

Eerst zetten we de beste teqball tafels op een rij. Daarna kom je meer te weten over de sport en de eigenschappen waar je bij de teqball tafel op kunt letten. 

De 4 beste Teqball tafels

Wil jij weten welke Teqball tafel van goede kwaliteit is? Wij gingen voor je na welke de beste zijn! De volgende soorten raden wij aan:

1: Officiële Teqball tafel – Teqball tafel One

De Teqball tafel die officieel voor de sport wordt gebruikt, is de Teqball One.

De Teqball One heeft een grijs blad met een oranje onderstel van staal. Dat stalen onderstel maakt de tafel erg stevig. Deze voetvolley tafel kan tegen een stootje en is in die zin hufterproof.  

De tafel kan binnen en buiten worden neergezet. Het is een tafel die het best een vaste plek kan krijgen. De tafel weegt namelijk 147 kg en is niet opvouwbaar. De afmetingen zijn 300 x 170 x 90 cm.
2: Goedkope Teqball tafel – Teqball tafel Lite

Voor een Teqball tafel die niet te duur is, is de Teqball Lite de beste optie. De voetvolley tafel is een stuk voordeliger dan de officiële variant. Terwijl de tafel ook een groot praktisch voordeel heeft. 

Deze Teqball tafel kan namelijk worden opgevouwen. Het onderstel is daarnaast voorzien van wielen, zodat je de tafel makkelijk kunt verplaatsen. De tafel is een stuk lichter en weegt 111 kg

Dat verplaatsen zorgt ervoor dat de Teqball tafel geen vaste plek nodig heeft. De tafel is geschikt voor binnen en buiten. De afmetingen zijn 300 x 170 x 90 cm
3: Teqball tafel met uniek design – TEQ SMART-tafel

Wil je een Teqball tafel kopen met een bijzonder ontwerp? Dan is de TEQ Smart iets voor jou!

De TEQ Smart heeft een opvallende blauw met rode kleur. Niet alleen de vormgeving is noemenswaardig, ook de kwaliteit is goed. 

De Teqball tafel is opvouwbaar en dankzij de wielen heel makkelijk te verplaatsen. Die wielen zijn ook vergrendelbaar. Je kunt de Teqball tafel binnen en buiten gebruiken. De afmetingen zijn 300 x 170 x 90 cm.
4: Opvouwbare Teqball tafel – TEQBall Smart Crystal Palace

De TEQBall Smart Crystal Palace lijkt op de eerste soort, de ‘One’. Het verschil tussen de twee is dat deze opvouwbaar is. Deze Teqball tafel heeft een ander onderstel.

Het onderstel is lichter van gewicht en heeft wielen. Dat maakt het makkelijker om de tafel te verplaatsen. 

De vormgeving van de Teqball tafel is nagenoeg hetzelfde. De tafel heeft een oranje met grijze kleur. Vanwege de weerbestendige materialen, is het zowel mogelijk om de tafel binnen- als buiten te gebruiken. De afmetingen zijn 300 x 170 x 90 cm
Wat is een Teqball tafel? 

In eerste instantie ziet de Teqball tafel eruit als tafeltennistafel. Maar toch is er een groot verschil. Bij de Teqball tafel lopen de tafelbladen namelijk schuin af. Het is dan ook gemaakt voor een ander type spel. 

Hoe speel je Teqball? Het verschil met tafeltennis:

Teqball wordt ook wel Teqpong genoemd. Teqball is met tafeltennis te vergelijken. Er zijn echter een paar cruciale verschillen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Geen pingpongbal, maar een voetbal

Teqball speel je met een voetbal. In tegenstelling tot tafeltennis, waar je met een klein pingpongballetje speelt. Het is daarom een soort voetbal tafeltennis te noemen. 

  • Geen batjes, maar spelen met lichaam

Bij Teqball mag je jouw hele lijf gebruiken, behalve je handen. Je speelt hier dus niet met batjes én niet met je handen. 

  • Meerdere balcontacten

Je hoeft de bal bij Teqball niet in één keer terug te spelen naar de andere helft van de tafel. Dat kun je namelijk doen in 3 balcontacten. 

Teqball tafel kopen? Hier let je op:

Ga je een Teqball tafel kopen? Dan zie je al snel dat er meerdere soorten beschikbaar zijn.

De tafels verschillen in prijs, ontwerp en andere eigenschappen. Als je meer weet van de volgende eigenschappen, vind je de Teqball tafel die bij jou past:

Opvouwbaar

De Teqball tafel kan opvouwbaar zijn. De twee tafelbladen kunnen naar het midden omhoog worden geklapt. Het onderstel heeft dan wielen om de Teqball tafel te verplaatsen. 

De opvouwbare Teqball tafel heeft een lichter gewicht. Dat komt doordat het zware stalen onderstel ontbreekt. 

Dat verplaatsen komt goed van pas als je de voetvolley tafel thuis wilt gebruiken. Je hoeft de tafel op deze manier geen vaste plek te geven. Als je hem niet gebruikt, berg je hem op. 

Ontwerp

De standaard Teqball tafel heeft een grijs blad met een oranje onderstel. Er zijn echter ook variaties op dit ontwerp te vinden.

In ons toplijstje staat bijvoorbeeld een tafel met een blauw-rood ontwerp. Online zijn er verschillende designs van de voetvolley tafel te vinden. 

Alternatieven voor een Teqball tafel

Is een Teqball tafel toch niets voor jou? Dan is de tafeltennistafel een goed alternatief. De afmetingen van de tafeltennistafel zijn met de Teqball tafel te vergelijken.

De tafeltennistafel is over het algemeen nét iets kleiner dan de Teqball tafel. Daarom is de kans groot dat dit alternatief ook bij jou zal passen!
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Teqball tafels geselecteerd?

Wij maken een overzicht van de beschikbare Teqball tafels. De tafels werden vergeleken om de soorten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding te selecteren. In het toplijstje staan Teqball tafels die volgens ons de investering het meest waard zijn. 

Met hoeveel personen speel je Teqball?

Teqball speel je minimaal met 2 personen. Je kunt het spel ook met 4 personen spelen. 

Welke spellen speel je met een Teqball tafel?

De Teqball tafel is niet alleen geschikt om Teqball te spelen. Er zijn ook andere spellen met de tafel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan Teqvoly, de volleybal variant van het spel. Daarnaast is er een tennis variant (Teqis), handbal variant (Qatch) en tafeltennis versie (Teqpong).  

Wat zijn de afmetingen van een Teqball tafel?

De Teqball tafels zijn 300 x 170 x 90 cm groot. Dat is het officiële formaat van de Teqball tafel. 

Voor wie is een Teqball tafel geschikt?

Een Teqball tafel kan onder andere leuk zijn voor een sportvereniging, bedrijfsruimte of vakantiepark. Daarnaast kun je de Teqball tafel natuurlijk ook voor thuis kopen. Dan is de opvouwbare variant praktischer, die kun je immers opbergen.