Zoek je een goede trekhaakkoffer? Dan valt je oog waarschijnlijk al snel op de Thule BackSpace XT.
Het is een populaire bagagebox om achterop de auto extra spullen mee te nemen. Maar is de Thule BackSpace XT daadwerkelijk het kopen waard? Daar kom je in dit artikel achter!
Ontdek wat de belangrijkste eigenschappen en de plus- en minpunten zijn. Wij delen de bevindingen van onze test en nemen reviews van gebruikers onder de loep. Zo kom je te weten of de Thule BackSpace XT iets voor jou is.
Eigenschappen van de Thule BackSpace XT
De Thule BackSpace XT is een trekhaakkoffer. De koffer bestaat uit een fietsendrager in combinatie met een bagagebox.
Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:
- Inhoud: 300 liter
- Gewicht: 8,6 kg
- Maximaal draagvermogen: 50 kg
- Montage: op fietsendrager trekhaak
- Afmetingen: 47 x 68 x 137 cm
- Kleur: Zwart
- Kantelbaar: Ja
- Opvouwbaar: Ja
Plus- en minpunten van de Thule BackSpace XT
We gingen voor je na wat de voor- en nadelen van de Thule BackSpace XT zijn. Zo kom je te weten of de Thule bagagebox iets voor jou is.
👍 De grootste pluspunten van de Thule BackSpace XT
- Eenvoudig op te bergen: opvouwbaar en lichtgewicht
Ook als je de Thule BackSpace XT niet gebruikt, is de bagagebox praktisch. Je kunt de box namelijk erg compact opvouwen. Zo is de box makkelijk op te bergen.
Voor het verplaatsen van de box gebruik je de ergonomische handgrepen. Het lichte gewicht van slechts 8,6 kg is makkelijk te verplaatsen.
- Montage zonder gereedschap
Binnen een paar minuten staat de Thule BackSpace op de fietsendrager. Daar is niet eens gereedschap voor nodig.
- Handig inladen
De Thule bagagebox is op een ideale hoogte geplaatst om de box in te laden. Net boven de grond kun je goed bij je bagage.
- 2-in-1 met kantelbare fietsendrager
De Thule BackSpace wordt gecombineerd met een fietsendrager. De VeloSpace XT 2B om precies te zijn. Die fietsendrager kun je ook los gebruiken voor het vervoeren van 2 fietsen.
Indien gewenst kan de fietsendrager zelfs worden uitgebreid. Dan neem je eenvoudig 3 fietsen mee. De fietsendrager is kantelbaar, waardoor je blijvend de kofferbak kunt openen. De box kan dan gewoon op de fietsendrager blijven staan.
- Spullen goed opgeborgen
In de Thule bagagebox kun je jouw spullen vastzetten met straps. Die zijn al in de box bevestigd. Bovendien heeft de box een stevige harde bodem.
- Vergrendelbaar
Klemmen buitenkant kunnen na kwartslag draaien vastgezet worden, niet los groot voordeel
👎 De grootste minpunten van de Thule BackSpace XT
- Formaat kan praktischer
Zodra je de Thule BackSpace XT gaat inladen, merk je dat het formaat voor de indeling niet optimaal is. Het komt met wat grotere spullen al snel niet lekker uit. Dat heeft vooral met de bolling te maken.
- Duur
De Thule BackSpace XT wordt aan de fietsendrager bevestigd. Dat maakt het product duurder dan andere bagage oplossingen. Je moet immers beide producten aanschaffen.
- Ritsen kunnen soepeler
Het is niet super eenvoudig om de Thule bagagebox dicht te ritsen. Hiervoor lopen de ritsen wat stroef. Daarnaast kunnen de flappen, die je dicht ritst, heen en weer bewegen. Dat maakt het ritsen lastiger.
Het is handiger om de box met zijn tweeën te sluiten. Dan kan één persoon de box vasthouden en de ander ritsen.
Test: Ervaringen met de Thule BackSpace XT
Wij gingen voor je na of de Thule BackSpace gebruiksvriendelijk is. Daarbij vielen de volgende dingen op:
Het monteren van de Thule bagagebox
Wij kunnen beamen dat het monteren van de Thule bagagebox erg eenvoudig is. Je hebt er niet eens gereedschap voor nodig.
Zodra je de fietsendrager op de trekhaak hebt bevestigd, zet je de Thule box er simpelweg bovenop. Aan de achterzijde klem je de box aan de stangen van de fietsendrager. Aan de voorkant en zijkant kun je de Thule BackSpace vastklikken en spannen.
Op het laatst draai je de vergrendeling dicht. Dan weet je zeker dat de Thule bagagebox op zijn plek blijft staan. Het monteren kan makkelijk alleen worden gedaan en duurt slechts enkele minuten.
Het inladen van de Thule BackSpace
Ook het inladen van de Thule BackSpace XT vonden wij gemakkelijk. Duw de stangen omhoog voor extra stevigheid en haal het uiteinde van de straps uit de bagagebox. Hierna deel je de box in en klik je de straps vast.
Het sluiten van de Thule BackSpace XT
Het sluiten van de Thule BackSpace XT is niet lastig, maar gaat makkelijker met zijn tweeën. De grote flap aan de voorkant beweeg je omhoog en rits je aan de zijkant vast.
Vouw de buitenkant van de stof erom en klik de gespen vast. Vergeet niet de gesp te vergrendelen. Dat gaat makkelijk met de kleine tool die je meegeleverd krijgt.
Voor wie is de Thule BackSpace geschikt?
Heb je een trekhaak? En wil je de trekhaak gebruiken om bagage achterop de auto te vervoeren? Dan is de Thule Backspace XT iets voor jou.
De trekhaakkoffer wordt vaak gebruikt voor op vakantie of voor het vervoeren van algemene bagage, zoals een kinderwagen of golfspullen.
Als je de bagagebox volledig wilt vullen, heb je een trekhaak kogeldruk van zeker 77 kg nodig. De inhoud van de koffer is 300 liter. Als dat voor jou voldoende is, is de Thule BackSpace iets voor jou.
Heb je zelf de Thule VeloSpace XT 2B al in huis? Dan is de Thule BackSpace al helemaal een ideale aanschaf. De Thule bagagebox kan daar namelijk direct op worden bevestigd.
Wat zijn goede alternatieven?
Is de Thule BackSpace XT toch niet wat je zoekt? Dan zijn er genoeg alternatieven. Er bestaan niet alleen meerdere soorten trekhaakkoffers. Om bagage mee te nemen kan ook een dakkoffer een slimme oplossing zijn.
Van Thule is de Thule Touring M daar een goed voorbeeld van. De dakkoffer heeft een inhoud van 400 liter, waardoor je nog meer mee kunt nemen dan in de trekhaakkoffer. En nog een goed voorbeeld; de Thule Pacific 200.
Reviews van gebruikers
De Thule bagagebox is door veel personen beoordeeld. De ruime meerderheid van de reviews zijn erg positief. Gebruikers geven aan dat de kwaliteit goed is.
Het is een sterke bagagebox waar veel spullen in passen. Ook wordt de eenvoudige montage en het compact opvouwbare formaat vaak genoemd.
Daarnaast komt de Thule BackSpace XT goed uit de verf bij een test van de ANWB. In die test werden trekhaakkoffers met elkaar vergeleken. De Thule BackSpace XT kwam hier als beste trekhaakkoffer naar voren.
Conclusie: Is de Thule BackSpace XT je geld waard?
De Thule BackSpace XT is het geld zeker waard.
De Thule bagagebox maakt het erg eenvoudig om spullen mee te nemen. Je kunt er ten alle tijde goed bij en de box biedt tijdens het rijden voldoende stevigheid.
Veelgestelde vragen
Qua bedrag moet je ongeveer rekening houden met zo’n 700 euro. Dat is wat je voor de Thule bagagebox zelf betaalt. Wil je daarbij ook meteen de fietsendrager aanschaffen? Dan komt er nog eens 550 tot 600 euro bij.
De Thule BackSpace XT heeft een inhoud van 300 liter.
Je plaatst de Thule BackSpace XT simpelweg op de fietsendrager. De VeloSpace XT 2B fietsendrager. Aan de ene achterzijde klem je de box vast aan de stang van de fietsendrager. En aan de voor- en zijkanten kun je de bagagebox met een kliksysteem vastzetten.
Meer opbergruimte van Thule: