Ben je op zoek naar een stevige fietsendrager? Dan is de Thule EasyFold 931 een goede optie.
Met deze fietsendrager neem je makkelijk 2 fietsen mee. Of je nu op vakantie gaat of eens ergens anders wilt gaan fietsen.
In dit artikel geven we een review van de Thule EasyFold 931. Ontdek welke kenmerken, plus- en minpunten de fietsendrager heeft.
En kom meer te weten over de prijs, geschikte alternatieven en de beoordeling.
Kenmerken van de Thule EasyFold 931
- Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule EasyFold 931 neem je 1-2 fietsen mee.
- Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: de fietsendrager is geschikt voor alle typen fietsen. Dat komt door het flinke draagvermogen en de handige wielgoten. Er zit bovendien voldoende ruimte tussen de fietsen.
- Draagvermogen van maximaal 60 kg: de Thule EasyFold 931 kan belast worden met maximaal 60 kg. Neem je 2 fietsen mee? Dan komt dat neer op een gewicht van maximaal 30 kg per fiets.
- 13 polige stekker: de 13 polige stekkeraansluiting geeft je uitgebreide opties voor verlichting en elektriciteit.
- Inklapbaar: de Thule EasyFold 931 is een opvouwbare fietsendrager. De framehouders zijn afneembaar. En de rest van het toestel kun je in 2 stappen opvouwen. Zo krijg je een compacte fietsendrager. Dat is handig bij het opbergen.
- Kantelbaar: met de handige kantelfunctie blijft het mogelijk de achterklep te openen. Als je nog iets uit de kofferbak wilt pakken, is dat erg handig. Ook als de fietsen al op de fietsendrager vast staan, kan de klep namelijk geopend worden.
Dit zijn de grootste pluspunten ✅
- Vrij licht: de Thule EasyFold 931 weegt 17,1 kg. In vergelijking met andere fietsendrager is dat vrij licht. Het tillen, monteren en demonteren van de fietsendrager gaat daardoor makkelijker.
- Kantelbaar: het kantelen van de fietsendrager doe je met een voetpedaal. Op die manier is het erg eenvoudig. Het kost je amper kracht en je kunt alsnog bij de kofferbak.
- Inklapbaar: het is mogelijk om de fietsendrager op te vouwen. Na het opvouwen heeft de fietsendrager een compact formaat. Dat maakt het opbergen of meenemen van de fietsendrager makkelijker. Hij neemt immers minder ruimte in beslag.
- Diefstalbeveiliging: de Thule EasyFold 931 heeft geïntegreerde sloten. Je kunt daarmee de fietsendrager vergrendelen aan de trekhaak. En je kunt de fietsen vastzetten aan de fietsendrager. Wel zo veilig tegen diefstal.
- Framehouders verstelbaar: de framehouders zijn erg handig bij deze fietsendrager. De positie ervan kan namelijk worden versteld. Zo krijg je de frameklemmen op de juiste plek. En is de fietsendrager geschikt voor elke fiets.
- Geïntegreerde handgrepen: het opbergen word je nog makkelijker gemaakt. De Thule EasyFold 931 heeft namelijk geïntegreerde handgrepen. Daarmee kun je de fietsendrager eenvoudig verplaatsen als je hem niet gebruikt.
Dit zijn de grootste minpunten ❌
- Prijzig: de fietsendrager is relatief duur.
Prijs en aanbieding
Voor een fietsendrager voor 2 fietsen, is de Thule EasyFold 931 enigszins prijzig. De prijzen liggen rond de 600 euro. In vergelijking met andere fietsendragers, is de Thule EasyFold 931 dus wat duurder in aanschaf.
Wat daar wel tegenover staat, is een hoogwaardige kwaliteit. De Thule EasyFold 931 heeft veel extra’s die je meer gebruiksgemak opleveren. En er is regelmatig een aanbieding te vinden.
Thule EasyFold 931 review
Het monteren
De Thule EasyFold 931 wordt op de trekhaak bevestigd. Om dat eenvoudig te maken, maakt Thule gebruik van een innovatieve koppeling. Het monteren vereist geen kracht. Je bevestigt de fietsendrager op de trekhaak en klapt daarna de zijpanelen open.
Het kantelen
De fietsendrager is kantelbaar. Dat kantelen werkt met een voetpedaal. Breng het voetpedaal naar beneden en de fietsendrager wordt gekanteld. Dat kost je weinig kracht.
Het vastzetten
In de framehouder van de Thule EasyFold 931 zit een koppelbegrenzer. De AcuTight knop. Dat is een veilige manier van vastzetten. Je voorkomt namelijk, dat je te veel druk op het frame zet. Hierdoor kunnen de fietsen immers beschadigen.
Om de fietsen vast te zetten, draai je de koppelbegrenzer aan. De koppelbegrenzer stopt op het moment dat er genoeg kracht op het frame staat.
Wat zijn goede alternatieven?
Thule EasyFold 932
De Thule EasyFold 932 is een vergelijkbare fietsendrager. Dit type komt van hetzelfde merk en dezelfde serie. Hij is eveneens geschikt voor 2 (elektrische) fietsen. De fietsendrager heeft een draagvermogen van 60 kg, is opvouwbaar en inklapbaar.
Thule VeloSpace 918
Ook de Thule velospace 918 is een goed alternatief. De fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen. Met een laadvermogen van 60 kg is het mogelijk om e-bikes te vervoeren. Bovendien kun je de fietsendrager kantelen.
Gebruikerservaringen
De ervaringen van gebruikers zijn erg positief. Gebruikers zijn te spreken over het gemak van de montage. En geven aan dat het materiaal van de fietsendrager erg stevig is. De fietsendrager voldoet aan de verwachtingen.
Ook het opbergen is eenvoudig, omdat de fietsendrager opvouwbaar is. Daarmee maak je het een compacte fietsendrager. En omdat de fietsendrager over handvatten beschikt, verplaats je hem zonder moeite.
Conclusie en ons eindoordeel
Er zijn veel pluspunten van de Thule EasyFold 931. Voor de prijs die je betaalt, krijg je een erg goede fietsendrager terug. De fietsendrager is verstelbaar en daarmee geschikt voor elk type fiets. Al met al een erg degelijke fietsendrager, die goed uit de test komt.
Veelgestelde vragen
Ja. Je kunt elektrische fietsen vervoeren. Dat wordt mogelijk gemaakt door het flinke draagvermogen van 60 kg. Ook zijn de wielgoten geschikt voor e-bikes en is er genoeg ruimte tussen de fietsen.
De oprijgoot zit er niet standaard bij. De oprijgoot van Thule kun je los bestellen. Dat is een aanrader als je de fietsen er niet op wilt tillen. Met de oprijgoot kun je de fietsen op een makkelijker manier op de fietsendrager rollen.