Thule EasyFold 932 – Review & Ervaringen

Ben je op zoek naar een handige fietsendrager voor 2 fietsen? Dan is de Thule EasyFold 932 een betrouwbare en stevige variant.

De Thule EasyFold 932 is ideaal voor het vervoeren van fietsen. Maar is de Thule EasyFold 932 iets voor jou? Dat ontdek je in dit artikel.

We vertellen je meer over de belangrijke kenmerken, pluspunten en minpunten. Vervolgens gaan we in op de prijs en goede alternatieven.

Ook vertellen we je de ervaringen van gebruikers. Zo krijg je een volledig beeld van de fietsendrager. 

Kenmerken van de Thule EasyFold 932

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule EasyFold 932 kun je 1-2 fietsen vervoeren.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: het draagvermogen en de wielgoten maken het mogelijk om alle typen fietsen te vervoeren. 
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan maximaal met 60 kg worden belast. Als je 2 fietsen meeneemt, is dat 30 kg per fiets.
 • 7 polige stekker: de fietsendrager is voorzien van een 7 polige stekker. Hiermee sluit je de elektriciteit en de verlichting aan. 
 • Inklapbaar: het is mogelijk om de Thule EasyFold 932 op te vouwen. Daarmee verklein je het formaat. Dat compacte formaat is handig bij het opbergen.
 • Kantelbaar: het is mogelijk om de fietsendrager te kantelen. Zelfs als er fietsen op de fietsendrager staan. Na het kantelen is er voldoende ruimte om de achterklep te openen. Je behoudt toegang tot de kofferbak.


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

easyfold 932
 • Diefstalbeveiliging: met sloten is de fietsendrager beveiligd. Er zitten sloten op 2 plekken. Je vindt er een op het koppelstuk en op de frameklem. Daarmee staan de fietsen aan de fietsendrager vast en de fietsendrager aan de trekhaak.
 • Vrij licht van gewicht: de Thule EasyFold 932 weegt 16,8 kg. Dat is lichter dan een gemiddelde fietsendrager. Normaal wegen ze namelijk al snel 18 kg. 
 • Voorgemonteerd: bij het ontvangen van de fietsendrager is hij gebruiksklaar. De fietsendrager is voorgemonteerd. Je hoeft hem zelf niet meer helemaal in elkaar te zetten.
 • Geïntegreerde handgrepen: het opbergen wordt nog eenvoudiger met de speciale handgrepen. Na het opvouwen van de fietsendrager, kun je de fietsendrager daarmee tillen.
 • Kantelbaar: de fietsendrager is kantelbaar. Dat kantelen werkt met een voetpedaal. Met je voet kun je dat pedaal indrukken. Daarmee zet je de fietsendrager schuin, zodat je ruimte hebt om de achterklep te openen.
 • Inklapbaar: de Thule EasyFold 932 kun je opvouwen. Na het opvouwen is de fietsendrager erg compact. Met de kleinere afmetingen maak je het makkelijker om de fietsendrager op te bergen. Zo neemt de fietsendrager minder ruimte in beslag als je hem niet gebruikt. Ook zijn de framehouders afneembaar.
 • Veilige frameklemmen: in de frameklem zit een rubberen laag. Als je de fietsen klemt, zit die rubberen laag tussen de klem en het frame. Daarmee voorkom je dat er beschadigingen, zoals krassen, ontstaan. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Geen 13 polige stekker: de Thule EasyFold 932 is voorzien van een 7 polige stekker. Met een 13 polige stekker beschik je over meer opties voor elektriciteit en verlichting.
 • Nummerbord lastig te bevestigen: op de fietsendrager zitten klemmen voor bevestiging van het nummerbord. Echter zijn de klemmen aan de kleine kant. Hierdoor is het lastig om de nummerplaat stevig te bevestigen. 

Prijs en aanbieding

Voor de Thule EasyFold 932 betaal je rond de 500 euro. Dat is voor een fietsendrager voor 2 fietsen enigszins prijzig. Om de prijs te verlagen, kun je zoeken naar een gunstige aanbieding. 

De prijs kwaliteit verhouding van deze fietsendrager is daarentegen goed in orde. Voor het bedrag dat je betaalt krijg je een stevige fietsendrager.

Thule EasyFold 932 review

Eenvoudige montage

De fietsendrager is voorgemonteerd. Je hoeft zelf dus nog weinig aan de fietsendrager te doen. Het is ook erg makkelijk om hem op de trekhaak te monteren. Schuif hem op de trekhaak, vouw hem uit en klik hem vast. 

Handige oprijgoot

Bij de fietsendrager kun je een oprijgoot bestellen. De oprijgoot vergroot het gebruiksgemak. Je verlengt de wielgoten tot de grond, zodat je de fietsen makkelijk op de fietsendrager kunt rollen. 

Met name bij zware fietsen, zoals de e-bike, komt de oprijgoot goed van pas. Je hoeft de fiets niet meer op de fietsendrager te tillen. Het kost je hiermee veel minder kracht om de fietsen te bevestigen

Wat zijn goede alternatieven?

Thule EasyFold 931

Thule-EasyFold-931-beste-opvouwbare-fietsendrager

De Thule EasyFold 931 is een goed alternatief. De fietsendrager heeft veel pluspunten en heeft vergelijkbare specificaties. Het is een opvouwbare fietsendrager die je kunt kantelen. En je vervoert er makkelijk 2 fietsen mee op de trekhaak. 

Thule VeloSpace 918

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Eveneens een goed alternatief, is de Thule VeloSpace 918. Dit is een fietsendrager voor 2 fietsen. Dat kunnen ook e-bikes zijn. De fietsendrager kan namelijk met 60 kg worden belast. De fietsendrager heeft veel handige functionaliteiten

Gebruikerservaringen

De fietsendrager wordt goed beoordeeld. Gebruikers vinden de fietsendrager makkelijk te monteren. Ook zijn ze te spreken over het opvouwen en kantelen. De fietsendrager voldoet aan de verwachtingen. 

Wat minder in de smaak valt is het plaatsen van de kentekenplaat. De klemmetjes zijn daarvoor niet lang genoeg. Toch zijn er meer dan genoeg positieve eigenschappen van de fietsendrager om dat minpunt te compenseren. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Thule EasyFold 932 is een aanrader. Al met al blijkt dat deze goede fietsendrager een doordacht design heeft. Het is een stevige fietsendrager waarmee je alle soorten fietsen kunt vervoeren. Thule is eveneens een betrouwbaar merk dat goed uit de test komt. 

Ook uit de ervaringen van gebruikers blijkt dat de fietsendrager goed in de smaak valt. Als jouw auto beschikt over een 7 polige stekkeraansluiting, is dit de ideale fietsendrager.Veelgestelde vragen

Is de Thule EasyFold 932 een veilige fietsendrager?

Ja. De fietsendrager is erg stevig en is voorzien van sloten. Die sloten vergrendelen de fietsendrager om diefstal te voorkomen. Daarnaast kun je de klemkracht instellen. Je voorkomt dat je teveel druk op het frame van de fiets zet. 

Is de Thule EasyFold 932 opvouwbaar?

Ja. De Thule EasyFold 932 staat bekend om het gemak bij het opbergen. Het is erg eenvoudig om de fietsendrager op te vouwen. Als de fietsendrager opgevouwen is, neemt hij weinig ruimte in beslag. Makkelijk met het opbergen dus.