Thule EasyFold 933 – Testrapport + Review

Wil je eenvoudig 2 fietsen kunnen vervoeren? Dan heb je een fietsendrager voor 2 fietsen nodig. De fietsendragers van Thule zijn over het algemeen erg stevig en van goede kwaliteit.

De Thule EasyFold 933 is daar een voorbeeld van. 

In dit artikel ontdek je of de Thule EasyFold 933 iets voor jou is. We geven je eerst de belangrijkste kenmerken, plus- en minpunten.

Vervolgens gaan we in op de prijs, reviews en geschikte alternatieven. Is dit de beste fietsendrager voor jou?

Kenmerken van de Thule EasyFold 933

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule EasyFold XT 933 vervoer je 1-2 fietsen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: vanwege het laadvermogen en de wielgoten is de fietsendrager geschikt voor alle soorten fietsen.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan met maximaal 60 kg worden belast. Neem je 2 fietsen mee? Dan is dat 30 kg per fiets.
 • 13 polige stekker: de 13 polige stekker geeft je uitgebreide mogelijkheden in verlichting en elektriciteit. Met een adapter kun je ook de 7 polige stekker aansluiten.
 • Inklapbaar: de Thule EasyFold 933 is een opvouwbare fietsendrager. De twee weerszijden met wielgoten kunnen worden ingeklapt. Na het opvouwen beschik je over een compacte fietsendrager. Dat is erg handig bij het vervoeren of opbergen van de fietsendrager.
 • Kantelbaar: de Thule EasyFold 933 is kantelbaar. Met de kantelfunctie heb je de mogelijkheid om de achterklep te openen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule-EasyFold-XT-2-933-fietsendrager-trekhaak-mountainbike
 • Zelfstabiliserende trekhaakkoppeling: het monteren word je bij de Thule EasyFold 933 erg makkelijk gemaakt. De trekhaakkoppeling kan zichzelf namelijk stabiliseren. Het monteren kost je zo amper kracht.
 • Diefstalbeveiliging: ook aan de veiligheid wordt gedacht. De knoppen van de Thule EasyFold 933 kunnen worden afgesloten. Op deze manier vergrendel je de fiets en de fietsendrager. Wel zo veilig tegen diefstal.
 • Kantelbaar: de fietsendrager kan gekanteld worden. Dat doe je met behulp van een voetpedaal. Het kost daardoor erg weinig kracht. Het is makkelijk om de fietsendrager alleen te kantelen. Dat hoef je niet samen te doen. Na het kantelen kun je de achterklep openen en nog iets uit de kofferbak pakken. Zelfs als de fietsen al op de fietsendrager staan. 
 • Geïntegreerde handgrepen: na het inklappen kun je de fiets vastpakken aan de handgrepen. Door middel van die handgrepen draag je de fietsendrager als een koffer.
 • Opvouwbaar: de Thule EasyFold 933 is opvouwbaar. Dit is ideaal op de momenten dat je de fietsendrager niet gebruikt. Na het opvouwen krijgt de fietsendrager een compact formaat. Op die manier neemt hij weinig ruimte in beslag.
 • Veilige frame klemmen: de klemmen in de framehouder zijn voorzien van koppelbegrenzing. Je draait aan de knop om de fiets vast te zetten. Zodra je een klik hoort, wordt het frame genoeg geklemd. Dit voorkomt dat je teveel druk op het frame zet. Met te veel druk kunnen er krassen op het frame komen. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Prijzig: de Thule EasyFold 933 is relatief duur. 

Prijs en aanbieding

De Thule EasyFold 933 kost gemiddeld 700 euro. Dat is een vrij hoog aanschafbedrag voor een fietsendrager voor 2 fietsen. Vooral als je de prijs vergelijkt met andere fietsendragers. Met een aanbieding kun je goedkoper uit zijn. 

Wat wel gezegd moet worden, is dat de prijs kwaliteit verhouding erg goed is. Ook al is de fietsendrager is duurder dan gemiddeld, je krijgt er wel kwaliteit voor terug. 

Thule EasyFold 933 review

Het monteren

De Thule EasyFold XT 933 staat bekend om de eenvoudige montage. Je plaatst hem op de trekhaakkogel. Vervolgens kun je hem stabiliseren met de zelfstabiliserende koppeling. In een korte beweging zet je de fietsendrager vast.

Daarna vouw je hem open en kan de fietsendrager worden gebruikt. 

Het opbergen

Wil je de fietsendrager even niet gebruiken? Dan is het opbergen een fluitje van een cent. De zijkanten van de fietsendrager zijn opvouwbaar. Na het vouwen heeft de fietsendrager een compact formaat. 

Wat ook erg handig is, is dat de fietsendrager handgrepen heeft. Zodra de fietsendrager opgevouwen is, kun je de handgrepen vastpakken. Met die grepen til je de fietsendrager gemakkelijk op. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule EasyFold 931

Thule-EasyFold-931-beste-opvouwbare-fietsendrager

Een geschikt alternatief is de Thule EasyFold 931. De fietsendrager is eveneens van Thule en heeft diverse pluspunten. Dit is een kantelbare fietsendrager voor 2 fietsen. Ook is de Thule EasyFold 931 opvouwbaar. Het model komt goed uit de test. 

Thule VeloCompact 925 

Een andere aanrader is de Thule VeloCompact 925. Dit is een lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen. De fietsendrager is bovendien kantelbaar en opvouwbaar. Zonder gereedschap kan de Thule VeloCompact 925 op de trekhaak worden gemonteerd. 

Gebruikerservaringen

De ervaringen van gebruikers zijn erg positief. Gebruikers zijn erg over de Thule EasyFold 933 te spreken. Het compacte formaat en het gebruiksgemak vallen goed in de smaak. Het is een stevige fietsendrager, met amper minpunten. 

Conclusie en ons eindoordeel

Thule is een betrouwbaar merk, dat stevige fietsendragers maakt. Dat blijkt ook weer uit de review van de Thule EasyFold 933. Dit type komt al jaren als beste uit de test. 

De fietsendrager is geschikt voor allerlei soorten fietsen en heeft veel handige extra´s. De fietsendrager kan gekanteld worden en is opvouwbaar. Dat is erg praktisch in het gebruik. Ook wordt het opbergen makkelijker met de geìntegreerde handgrepen

Al met al wordt de Thule EasyFold 933 dus aangeraden. De fietsendrager voldoet aan de verwachtingen. Veelgestelde vragen

Is de Thule EasyFold 933 geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. De fietsendrager is geschikt voor e-bikes. Als je 2 fietsen meeneemt, mogen de fietsen per stuk namelijk 30 kg wegen. Voor een e-bike van gemiddeld 25 kg, is dat draagvermogen ruim voldoende. Daar komt bij, dat ook de goot afstand geschikt is. De gootafstand bedraagt 22 cm. Hierdoor kun je ook fietsen met brede wielen vervoeren. Elektrische fietsen kunnen immers brede wielen hebben. 

Hoe kan de Thule EasyFold 933 worden gekanteld?

Het kantelen werkt met een voetpedaal. Met je voet beweeg je dat pedaal naar beneden. Vervolgens kantelt de fietsendrager en kan de achterklep worden geopend.


Meer fietsendrager reviews: