Thule EasyFold 934 – Review & Ervaringen

Wil je met de auto eenvoudig 3 fietsen verplaatsen? Dan komt een stabiele fietsendrager goed van pas. De Thule EasyFold 934 is een populaire optie voor 3 fietsen.

De fietsendrager staat bekend om de stevige constructie en kwaliteit. In dit artikel ontdek je of de Thule EasyFold 934 iets voor je is.

We geven een volledige review. Eerst gaan we in op de kenmerken, pluspunten en minpunten. Vervolgens richten we ons op de prijs, de ervaringen van gebruikers en goede alternatieven. 

Kenmerken van de Thule EasyFold 934

 • Geschikt voor maximaal 3 fietsen: met de Thule EasyFold 934 kun je 1-3 fietsen meenemen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, stadsfietsen en sportfietsen: het is mogelijk om alle soorten fietsen mee te nemen. Daarbij is het belangrijk om onder het maximaal draagvermogen te blijven.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan worden belast met 60 kg. Neem je 3 fietsen mee? Dan is dat maximaal 20 kg per fiets. Bij 2 fietsen mogen de fietsen per stuk 30 kg wegen.
 • 13 polige stekker: de fietsendrager is voorzien van een 13 polige stekker. Hiermee heb je uitgebreide mogelijkheden voor verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: dit is een inklapbare fietsendrager. Het compacte formaat maakt het nog makkelijker om de fietsendrager op te bergen.
 • Kantelbaar: de Thule EasyFold 934 is kantelbaar. Met het kantelen kun je de fietsendrager inclusief fietsen schuin zetten. Daardoor creëer je ruimte om de achterklep te openen. Op die manier kun je achterin nog iets pakken. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule EasyFold 934
 • Volledig opvouwbaar: de Thule EasyFold XT 934 is pas echt een compacte fietsendrager. De naam zegt het al. De fietsendrager is makkelijk volledig op te vouwen. Zowel de linker- als rechterkant is inklapbaar.
 • Wieltjes en handgrepen: ideaal zijn de wieltjes en handgrepen bij deze fietsendrager. Dat is handig vanwege het wat zwaardere gewicht. De wielen voorkomen dat je de fietsendrager moet tillen. Voor het verplaatsen kun je de fietsendrager simpelweg verrijden. En als je dan toch moet tillen, heb je functionele handgrepen.
 • Diefstalbeveiliging: met sloten kun je de fietsendrager geheel vergrendelen. Er zijn sloten in 2 onderdelen geïntegreerd. Op de koppeling bij de trekhaak en op de klemmen bij het frame. Hierdoor is de fietsendrager vast te zetten, maar ook de fietsen zelf.
 • Kantelbaar: ook is de Thule EasyFold 934 kantelbaar. Je kunt het voetpedaal indrukken om het kantelen in werking te zetten. Bukken of kracht zetten is daardoor niet nodig.
 • Winnaar uit de test: de fietsendrager is uitvoerig door de ANWB getest. Daar kwam uit naar voren dat de Thule EasyFold 934 van goede kwaliteit is.
 • Zelf stabiliserend: de montage wordt nog makkelijker gemaakt. De fietsendrager kan zichzelf namelijk stabiliseren op de trekhaak.

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Achterlichten kwetsbaar: de achterlichten van de Thule EasyFold 934 hebben een kunststof behuizing. Die behuizing is vrij kwetsbaar. Het kan beschadigen als je er tegenaan stoot.
 • Zwaar: de Thule EasyFold 934 is absoluut geen lichtgewicht fietsendrager. Hij weegt 23,1 kg. Dat is best een gewicht om te tillen. 
 • Prijzig: de Thule EasyFold 934 is vrij duur. 

Prijs en aanbieding

De Thule EasyFold XT 934 kost rond de 800 euro. Voor een fietsendrager is dat prijzig. Als je zoekt naar een aanbieding, geniet je van een voordeliger prijskaartje. 

Toch blijkt de fietsendrager de investering meer dan waard te zijn. Dat heeft het te danken aan de vele functionaliteiten. Met de prijs kwaliteit verhouding zit het wel goed. 

Thule EasyFold 934 review

Het monteren

Als je de fietsendrager thuis ontvangt, hoef je hem niet meer te monteren. De Thule EasyFold 934 wordt namelijk volledig voorgemonteerd. Het gereedschap kun je achterwege laten. 

Ook het monteren op de trekhaak is eenvoudig. De fietsendrager is voorzien van een handige stabiliserende koppeling

Het kantelen

De kantelfunctie is een praktische eigenschap van de fietsendrager. Door middel van een voetpedaal zet je de fietsendrager schuin. Zelfs als de fietsen erop zijn gemonteerd. Het pedaal druk je met de voet in. Dat vraagt weinig kracht. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule VeloCompact 927

Thule heeft ook de VeloCompact 927. Dat is een geschikt alternatief. Met deze fietsendrager neem je 3 fietsen mee. Het is zelfs mogelijk om dat aantal uit te breiden naar 4 fietsen. Kantelen werkt met een voetpedaal en de fietsendrager is opvouwbaar

Pro-User Diamant TG

Pro-User-Diamant-TG-alternatief

Van het merk Pro-User is de Diamant TG een geschikt alternatief. Dit is een fietsendrager voor 3 fietsen met een draagvermogen van 60 kg. De fietsendrager is kantelbaar en opvouwbaar. Daarnaast is er veel ruimte tussen de fietsen.

Gebruikerservaringen

Gebruikers zijn erg over de fietsendrager te spreken. De ervaringen zijn overtuigend positief. De fietsendrager blinkt uit in gebruiksgemak. Het monteren, kantelen en opvouwen valt goed in de smaak.

De minpunten, zoals het gewicht, worden ruimschoots gecompenseerd door de pluspunten. De fietsen kunnen op een veilige manier worden vervoerd. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Thule EasyFold 934 is een ideale fietsendrager voor 3 fietsen. De fietsendrager heeft ongekend veel voordelen. Het type heeft onder andere diefstalbeveiliging, wieltjes en handgrepen en een zelf stabiliserende koppeling

Daar staat wel een wat prijziger aanschafbedrag tegenover. Maar gesteld kan worden, dat het de investering meer dan waard is. 
Veelgestelde vragen

Is de Thule EasyFold 934 geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. Het is mogelijk om elektrische fietsen te vervoeren. Let daarbij goed op het maximale gewicht waarmee de fietsendrager belast kan worden. Bij deze fietsendrager is dat 60 kg. Een e-bike weegt per stuk al rond de 25 kg. Daarom is deze fietsendrager eerder geschikt voor 2 e-bikes, dan voor 3 e-bikes. 

Is de Thule EasyFold 934 compact?

Ja, de Thule EasyFold 934 is een compacte fietsendrager. De zijkanten van de fietsendrager kunnen ook worden opgevouwen. Dan blijft er een klein formaat over. De afmetingen daarvan zijn: 31 x 83 x 86 cm.


Meer fietsendragers van Thule: