Thule EuroPower 915: Review met Voor- en Nadelen

Wil je met 2 fietsen op pad? Ga dan voor een stevige fietsendrager. Al helemaal als je van plan bent om e-bikes te vervoeren.

Daar moet de fietsendrager voor geschikt zijn. Dat is bij de Thule EuroPower 915 het geval. Naast e-bikes, kun je ook sportfietsen en stadsfietsen meenemen. 

In dit artikel geven we een review van de Thule EuroPower 915. Je ontdekt eerst de kenmerken, plus- en minpunten. Vervolgens gaan we in op de prijs en ervaringen van gebruikers.

Zo ontdek je of de fietsendrager iets voor jou is. 

Kenmerken van de Thule EuroPower 915

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule EuroPower 915 vervoer je 1-2 fietsen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, stadsfietsen en sportfietsen: de fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen. Dat heeft het te danken aan het flinke maximaal belastbaar gewicht en de wielgoten.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de stevige fietsendrager kan belast worden met 60 kg. Per fiets is dat 30 kg.
 • 13 polige stekker: bij de Thule EuroPower 915 heb je uitgebreide mogelijkheden voor verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: de U beugel van de fietsendrager is opvouwbaar. Na het inklappen houd je een compacte fietsendrager over. Die kun je makkelijk kwijt. Ook past de fietsendrager op deze manier in de achterbak van de auto.
 • Kantelbaar: daarnaast is de Thule EuroPower 915 kantelbaar. Het blijft daardoor mogelijk om de achterklep te openen. Zelfs als de fietsen al vast zijn gezet op de fietsendrager. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule-EuroPower-915-alternatief
 • Afstand tussen fietsen: dit is een groot pluspunt van de Thule EuroPower 915. De fietsen staan op de fietsendrager vrij ver uit elkaar. Dit verkleint de kans dat ze tijdens het rijden tegen elkaar aan komen. Met meer afstand heb je dus ook minder snel beschadigingen.
 • Diefstalbeveiliging: met sloten is de fietsendrager beveiligd. Je hebt de optie om de fiets op de fietsendrager vast te zetten. Ook is het mogelijk om de fietsendrager zelf aan de trekhaak te vergrendelen.
 • Kantelbaar: dit is een kantelbare fietsendrager. Aan de voorkant zit een klein voetpedaal. Druk dat in en de fietsendrager zal kantelen. Je hoeft daar dus niet voor te bukken en het kost weinig kracht.
 • Stevig: aan de Thule EuroPower 915 heb je een erg stevige fietsendrager. Het materiaal is sterk voor het vervoeren van zware fietsen. Het vervoeren kan op een stabiele manier. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Zwaar: de Thule EuroPower 915 weegt 19 kg. Dat is best een flink gewicht voor een fietsendrager. Dit kan het monteren en vervoeren moeilijker maken.
 • Geen handgrepen: gezien het gewicht van de fietsendrager zou het fijn zijn als er handgrepen waren. Bij verschillende fietsendragers zijn die handgrepen aanwezig. Na het opvouwen kun je de fietsendrager als een koffer tillen. 

Prijs en aanbieding

De Thule EuroPower 915 kost rond de 400 euro. Dat is voor een fietsendrager best voordelig. Al helemaal als je kijkt naar alle handige functionaliteiten. Met een aanbieding geniet je van een extra voordelige prijs. 

Met de prijs kwaliteit verhouding zit het bij de Thule EuroPower 915 daarnaast erg goed. Voor het bedrag dat je betaalt krijg je kwaliteit. Aangezien de fietsendrager erg lang meegaat, is het de investering waard. 

Thule EuroPower 915 review

Het opvouwen

De fietsendrager is vlot in te klappen. Daarmee krijg je een extra compact formaat voor het opbergen. De U beugel draai je los met de draaiknoppen. Vervolgens klap je hem in. 

Het kantelen

Daarnaast kan de fietsendrager worden gekanteld. Daarvoor zit er aan de voorkant een handig voetpedaal. Je ziet hem onder het kenteken. Druk die met de voet in om de fietsendrager met fietsen te kantelen. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule Europower 916

Thule-EuroPower-916-fietsendrager

Uit dezelfde serie komt ook de Thule Europower 916. Deze fietsendrager voor 2 fietsen kan goed met de Europower 915 worden vergeleken. De fietsendrager is ook geschikt voor e-bikes. Een verschil zit hem in de stekker. De 916 wordt met een 7 polige stekker aangesloten. 

Thule VeloSpace 918

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Ook een goede optie is de Thule VeloSpace 918. Of je nu 2 elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen of stadsfietsen mee wilt nemen. Dat kan met de fietsendrager allemaal. Het maximale laadvermogen is namelijk 60 kg. Bovendien is de fietsendrager kantelbaar

Gebruikerservaringen

De EuroPower 915 van Thule wordt erg goed beoordeeld. Als merk staat Thule bekend om stevige fietsendragers van goede kwaliteit. En uit de ervaringen van gebruikers komt dat ook naar voren. De fietsendrager voldoet aan de verwachtingen. 

De kantelfunctie is eenvoudig in gebruik. Daarnaast is het monteren een fluitje van een cent en is het opvouwen ook erg fijn

Conclusie en ons eindoordeel

Al met al is dit een erg betrouwbare fietsendrager. De fietsendrager is uitvoerig getest. De Thule EuroPower 915 blinkt uit in het gebruiksgemak. Vooral voor zware fietsen is de fietsendrager handig. Dat komt door het laadvermogen en de afstand tussen de wielgoten. 

Ook aan de veiligheid werd bij het ontwerp van de fietsendrager gedacht. De fiets kan namelijk worden vergrendeld aan de fietsendrager. En daarnaast is het mogelijk om de fietsendrager vast te zetten aan de trekhaak. Veelgestelde vragen

Is de Thule EuroPower 915 geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. De fietsendrager is erg geschikt voor e-bikes. Het laadvermogen van 60 kg is ruim voldoende om 2 e-bikes mee te nemen. Daarnaast zijn de wielgoten er erg voor geschikt. Aangezien de wielgoten wat verder uit elkaar staan, is dit ook een goede fietsendrager voor elektrische fietsen met een middenmotor. 

Hoe kun je de Thule EuroPower 915 kantelen?

Het kantelen doe je met behulp van een voetpedaal. Zodra de fietsen stevig vast zijn gezet, druk je met de voet het pedaal in. Met minimale kracht zie je al dat de fietsendrager gaat kantelen. Nu dat de fietsendrager gekanteld is, pak je makkelijk nog iets uit de kofferbak.Meer reviews: