Thule EuroPower 916 – Beoordeling & Testrapport

Neem je graag 2 fietsen mee op vakantie? Of wil je een fietstocht maken in een andere omgeving?

Dan is een stevige fietsendrager voor 2 (elektrische) fietsen erg handig. Een fietsendrager die goed uit de test komt is de Thule EuroPower 916. 

Daar vertellen we je meer over. Eerst zetten we de belangrijkste kenmerken, plus- en minpunten onder elkaar. Vervolgens gaan we in op de prijs.

Daarna kijken we naar de ervaringen van gebruikers en geschikte alternatieven. Zo kan jij achterhalen of de Thule EuroPower 916 iets voor jou is.

Kenmerken van de Thule EuroPower 916

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule EuroPower 916 kun je 1-2 fietsen vervoeren.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: het draagvermogen en de wielgoten zijn geschikt voor alle soorten fietsen.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de Thule EuroPower 916 kan worden belast met maximaal 60 kg. Als je 2 fietsen vervoert, is dat maximaal 30 kg per fiets.
 • 7 polige stekker: de Thule EuroPower 916 is voorzien van een 7 polige stekkeraansluiting.
 • Inklapbaar: de Thule EuroPower 916 is een opvouwbare fietsendrager. Daarmee is het mogelijk om het formaat te verkleinen. Dat is erg handig bij het opbergen.
 • Kantelbaar: met het kantelsysteem blijft het mogelijk om de kofferbak te openen. Ook zodra de fietsen op de fietsendrager zijn bevestigd. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

 • Voldoende ruimte tussen fietsen: bij de Thule EuroPower 916 zit er 25 cm tussen de fietsen. De fietsen staan daardoor vrij ver uit elkaar. Hierdoor komen ze minder snel tegen elkaar, waardoor beschadigingen kunnen ontstaan.
 • Opvouwbaar: de Thule EuroPower 916 is een compacte fietsendrager. Na het opvouwen kun je de fietsendrager namelijk makkelijker opbergen.
 • Veilige klemmen: de klemmen die de fietsen op hun plek houden, zijn voorzien van rubber. De rubbers vangen schokken op tijdens het rijden. Ook dienen ze als beschermlaag tegen krassen op het frame.
 • Kantelbaar: de fietsendrager heeft een kantelfunctie. Met de voet kun je het voetpedaal indrukken om de fietsendrager te kantelen. Ook als de fietsen al op de fietsendrager zijn vastgezet. Op die manier creëer je meer ruimte, zodat je de achterklep kunt openen.
 • Diefstalbeveiliging: de knop waarmee het frame wordt vastgezet, is voorzien van een slot. Dat slot maakt dat je de fiets aan de fietsendrager kunt vergrendelen. Daardoor weet je zeker dat de fiets stevig vast staat. Ook maakt het diefstal moeilijker. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Zwaar: de Thule EuroPower 916 weegt 18,9 kg. Dat is voor een fietsendrager aan de zware kant. Dit kan het monteren, demonteren en verplaatsen van de fietsendrager lastiger maken.
 • Handleiding niet duidelijk genoeg: een ander minpunt kan gevonden worden in de handleiding. Volgens gebruikers zijn de instructies niet duidelijk genoeg.
 • Geen handgrepen of wielen: de fietsendrager beschikt niet over handgrepen of wielen. Naast het inklappen kan dat handig zijn bij het opbergen van de fietsendrager. Vooral omdat het een vrij zware fietsendrager is. 

Prijs en aanbieding

De Thule EuroPower 916 heeft een gunstig prijskaartje. Vergeleken met andere fietsendragers is de fietsdrager voordelig geprijsd. Al helemaal als je gebruik maakt van een aanbieding. Bovendien krijg je er een fietsendrager van goede kwaliteit voor terug. 

Thule EuroPower 916 review

De fietsen vastzetten

Je kunt de fietsen erg snel op de Thule EuroPower 916 vastzetten. Eerst plaats je de wielen van de fiets in de wielgoten. Hierna draai je de knop aan om de fietsen aan het frame te klemmen.

Bij de wielen trek je de riemen met de gespen aan. Vervolgens vergrendel je de sloten in de draaiknop.

Het kantelen

De fietsendrager is kantelbaar. Dat kantelen doe je met behulp van een voetpedaal. Met de voet druk je het pedaal in. Daar hoef je maar weinig kracht voor te zetten. Vervolgens kantelt de fietsendrager met fietsen. Nu heb je voldoende ruimte om de achterklep te openen. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule VeloSpace 918

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen

De Thule VeloSpace 918 is een vergelijkbare fietsendrager. Dit type is geschikt voor 2 fietsen. De fietsendrager kan belast worden met 60 kg. Daarmee is de fietsendrager geschikt voor e-bikes, sportfietsen en stadsfietsen. ook is de fietsendrager kantelbaar

Thule EuroPower 915

Ook de Thule EuroPower 915 is een geschikt alternatief. De fietsendrager komt uit dezelfde serie. Deze fietsendrager is kantelbaar en inklapbaar. Daarnaast is het mogelijk om er 2 fietsen mee te vervoeren. Dat kunnen ook elektrische fietsen zijn. 

Gebruikerservaringen

De Thule EuroPower 916 wordt erg goed beoordeeld. Dat laten de ervaringen van gebruikers zien. Ze zijn erg tevreden over de eenvoudige montage en de stevigheid van de fietsendrager. 

De fietsendrager is geschikt voor veel soorten fietsen. Dat komt mede vanwege het draagvermogen en de grotere afstand tussen de fietsen. De fietsendrager is makkelijk te gebruiken. Ook het vergrendelen gaat eenvoudig met de sloten. 

Conclusie en ons eindoordeel

Alles overziend, is de Thule EuroPower 916 een aanrader. De fietsendrager is erg betaalbaar en heeft veel handige functionaliteiten. Hij kan worden opgevouwen, worden gekanteld en is voorzien van diefstalbeveiliging. 

Minder enthousiast zijn mensen over het gewicht. Het is vrij zwaar om de fietsendrager te tillen. Dat kan onhandig zijn bij het opbergen. Toch is het type erg functioneel en blinkt het uit in gebruiksgemak. Al met al, een goede fietsendrager.
Veelgestelde vragen

Kan de fiets worden vergrendeld op de Thule EuroPower 916?

Ja, de fietsendrager beschikt over diefstalbeveiliging. Dit houdt in dat er geïntegreerde sloten zijn die je met een sleutel vast kunt draaien. Daarmee zet je de fiets vast aan de fietsendrager. 

Welke stekker aansluiting heeft de Thule EuroPower 916?

De Thule EuroPower 916 heeft een 7 polige stekkeraansluiting.


Meer fietsendrager reviews: