Thule Euroway 921 – Test & Ervaringen

Voor het vervoeren van 2 fietsen, is de Thule Euroway 921 een goede optie. De fietsendrager is ideaal voor op vakantie. De drager is licht van gewicht, waardoor je hem makkelijk kunt vervoeren en monteren. 

Ontdek in dit artikel of de Thule Euroway 921 iets voor je is. We zetten de kenmerken, pluspunten en minpunten op een rij.

Vervolgens geven we meer informatie over de prijs, geschikte alternatieven en gebruikerservaringen. 

Kenmerken van de Thule Euroway 921

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule Euroway 921 kun je 1-2 fietsen vervoeren.
 • Geschikt voor stadsfietsen en sportfietsen: de fietsendrager is geschikt voor stadsfietsen en sportfietsen. Het gewicht van de 2 fietsen moet onder het maximale draagvermogen blijven. De fietsendrager is niet geschikt voor elektrische fietsen.
 • Draagvermogen van maximaal 46 kg: de fietsendrager kan worden belast met maximaal 46 kg. Per fiets komt dat neer op een maximaal gewicht van 23 kg.
 • 7 polige stekker: de Thule Euroway 921 beschikt over een 7 polige stekker aansluiting. Met een verloopstuk kun je er ook een 13 polige stekker op aansluiten.
 • Inklapbaar: dit is een opvouwbare fietsendrager. De U-beugel is inklapbaar. Daarmee verklein je het formaat van de fietsendrager. Dat is handig bij het opbergen. Hij neemt zo immers minder ruimte in beslag.  
 • Kantelbaar: de fietsendrager is kantelbaar. Ook als de fietsen al veilig op de fietsendrager zijn gemonteerd, is kantelen mogelijk. Na het kantelen kan de achterklep van de auto nog worden geopend om iets te pakken. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule-Euroway-921-alternatief
 • Licht gewicht: de Thule Euroway 921 is een lichtgewicht fietsendrager. De fietsendrager weegt slechts 12 kg.
 • Opvouwbaar: de fietsendrager is opvouwbaar. Na het opvouwen heb je een compacte fietsendrager. Als je hem even niet gaat gebruiken, vind je daardoor makkelijker een plek om hem op te bergen.
 • Voorgemonteerd: bij het ontvangen van de fietsendrager hoef je hem niet meer in elkaar te zetten. De Thule Euroway 921 is voorgemonteerd. Laat het gereedschap dus maar achterwege.
 • Diefstalbeveiliging: de fietsendrager heeft geïntegreerde sloten. Met de sloten kun je de fietsendrager beveiligen.
 • Kantelbaar: wil je toch nog iets achterin kunnen pakken? Dat is geen probleem. De fietsendrager heeft een kantelfunctie. Al staan de fietsen op de fietsendrager. Je kunt te allen tijde nog iets uit de kofferbak pakken.
 • Handige accessoires mogelijk: bij de Thule Euroway 921 kun je handige accessoires bestellen. Erg populair is de oprijgoot. Daarmee verleng je de wielgoten van de fietsendrager tot de grond. De fietsen hoef je dan niet meer te tillen, maar kun je simpelweg op de fietsendrager rollen. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Enigszins beperkt draagvermogen: de fietsendrager kan maximaal worden belast met 46 kg. Dat lijkt veel, maar de meeste fietsendragers kunnen met 60 kg worden belast. Om deze reden is het niet mogelijk om alle soorten fietsen mee te nemen. E-bikes zijn doorgaans te zwaar.
 • 7 polige stekker: met een 7 polige stekker heb je minder mogelijkheden dan met een 13 polige stekkeraansluiting. 

Prijs en aanbieding

De Thule Euroway 921 heeft een gunstig prijskaartje. Voor de fietsendrager betaal je 300 a 400 euro. Gezien de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt, is dat bedrag erg voordelig. En wil je minder betalen? Ga dan op zoek naar een aanbieding. 

Thule Euroway 921 review

Het monteren

Als de Thule Euroway 921 wordt geleverd, is hij al klaar voor gebruik. Je hoeft hem niet meer zelf in elkaar te zetten. De bevestiging op de trekhaak is ook eenvoudig. Dat komt ook door het lichte gewicht van de fietsendrager. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule VeloSpace 918

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Een vergelijkbare fietsendrager is de Thule VeloSpace 918. Deze fietsendrager komt goed uit de test. Hij is geschikt voor 2 fietsen kan worden belast met 60 kg. Daardoor kun je alle soorten fietsen vervoeren. Ook is het een kantelbare fietsendrager. 

Thule Europower 916

Thule-EuroPower-916-fietsendrager

Een ander geschikt alternatief is de Thule Europower 916. Dit is eveneens een fietsendrager voor 2 fietsen. Wel kan de fietsendrager worden belast met 60 kg. Daarmee is de fietsendrager geschikt voor e-bikes. Net als de Thule Euroway heeft dit type een 7 polige stekker

Gebruikerservaringen

De fietsendrager heeft erg positieve ervaringen. Gebruikers zijn zeer over de fietsendrager te spreken. Voor het voordelige bedrag heb je dan ook een fietsendrager met veel voordelen. 

De fietsendrager is zowel kantelbaar als inklapbaar. Erg fijn is ook dat je de fietsendrager uit kunt breiden met handige accessoires. Het is een stevige fietsendrager waar je lang plezier van hebt. Dat kun je in menig review lezen. 

Conclusie en ons eindoordeel

Al met al is de Thule Euroway 921 een aanrader. Met name als je lichte fietsen wilt kunnen vervoeren. Het draagvermogen van de fiets is minder dan dat van andere fietsendragers. Toch heeft deze mooie fietsendrager meer dan genoeg pluspunten.

De Thule Euroway 921 is namelijk opvouwbaar, wat het opbergen makkelijk maakt. Daarnaast is de fietsendrager kantelbaar. Ook is het model voorzien van diefstalbeveiliging en is de montage erg eenvoudig. De fietsendrager is veilig en goedgekeurd na een uitvoerige test. Veelgestelde vragen

Is de Thule Euroway 921 geschikt voor elektrische fietsen?

De Thule Euroway 921 heeft een draagvermogen van 46 kg. Daarmee kunnen er in de regel geen 2 elektrische fietsen worden vervoerd. Per fiets is het draagvermogen namelijk maximaal 23 kg. En een elektrische fiets weegt al snel 25 kg en dat zonder accu. Als je een lichtgewicht elektrische fiets hebt zou je onder de 23 kg kunnen blijven. Een lichtgewicht elektrische fiets weegt zo’n 20 kg zonder accu. Dan zou je dus wel de e-bikes kunnen vervoeren. 

Is de Thule Euroway 921 uitbreidbaar naar 3-4 fietsen?

Nee. Met de Thule Euroway 921 kunnen maximaal 2 fietsen worden vervoerd.


Meer fietsendragers van Thule: