Thule Omnistor 6300 – Review & Ervaringen (Getest)

Ben je op zoek naar een luifel? En heb je de Thule Omnistor 6300 op het oog? Dan wil je natuurlijk weten of de luifel het kopen waard is. Dat zochten wij voor je uit! 

In deze review ontdek je wat de belangrijkste eigenschappen, plus- en minpunten zijn. We hebben voor je getest of de Thule Omnistor 6300 gebruiksvriendelijk is. Onze belangrijkste bevindingen delen we met je. 

Bovendien namen wij ervaringen van gebruikers onder de loep. Zo kom je te weten of de Thule Omnistor 6300 bij je past. 

Eigenschappen van de Thule Omnistor 6300

De volgende eigenschappen zijn typerend voor de Thule Omnistor 6300:

  • Afmetingen: 350 x 250 cm (meerdere maten)
  • Bediening: Handmatig met slinger
  • Kleur: Mystic Grey (meerdere kleuren)
  • Montage: Dakmontage
  • UV bestendig: Ja
  • Waterdicht: Ja


Plus- en minpunten van de Thule Omnistor 6300

Wil jij weten of de Thule Omnistor 6300 iets voor jou is? Neem dan de plus- en minpunten eens door. Dat geeft je een beter beeld van de luifel.

We zetten de belangrijkste punten op een rij:

👍 Dit zijn de grootste pluspunten van de Thule Omnistor 6300

  • Stevig PVC 

Het doek van de luifel is gemaakt van PVC. Dat is een stevig materiaal, waar je lang plezier van hebt. Het PVC doek is krasvrij en voorzien van een beschermende toplaag. Daarnaast komt de kleur mooi uit. 

  • Hoge windweerstand door gepatenteerd systeem

Het doek van de Thule Omnistor 6300 staat onder perfecte spanning. Hierdoor is de windweerstand vrij hoog. Wat zorgt voor extra windweerstand, zijn de extra spanarmen. Die klik je vast aan de knikarmen en maken de constructie nog steviger. 

  • Telescopische slinger

De slinger waarmee je de luifel uitdraait, kun je in lengte verstellen. Dat is een groot pluspunt. Als je niet zo lang bent, kun je de luifel nog steeds makkelijk uitdraaien. Dat is bij lang niet alle luifels het geval. 

  • Stormbanden bevestigen mogelijk

Bij de vormgeving van de luifel is al rekening gehouden met eventuele stormbanden. Mocht je die stormbanden willen bevestigen, dan gaat dat erg eenvoudig. Bovenaan de poten kun je ze vastzetten.

  • Eenvoudige montage

Het is eenvoudig om de Thule Omnistor 6300 aan het dak te monteren. Dat kan op meerdere manieren. Hiervoor gebruik je montagebeugels en die schroef of lijm je aan het dak. 

  • Uit te breiden met accessoires 

Niet alleen stormbanden kun je met de luifel combineren. Er zijn ook speciale zijpanelen en voorpanelen voor de Thule Omnistor 6300 beschikbaar. Daarmee creëer je een beschutte plek onder de luifel.

Het is ook mogelijk om een complete tent met de Thule Omnistor 6300 te combineren. Daarnaast kun je de slinger aansluiten op een motorisch systeem van 12 volt. 

👎 Dit zijn de grootste minpunten van de Thule Omnistor 6300

  • Niet compleet geleverd 

Voor het monteren van de Thule Omnistor 6300 heb je bijna altijd montagebeugels nodig. Die worden niet standaard bij de Thule Omnistor 6300 geleverd. 

  • Slinger T stuk lastig te bevestigen

Het vereist wat precisie om het T stuk van de slinger exact in de luifel te krijgen. Het T stuk moet je in een klein gaatje plaatsen. Dat kan een nadeel zijn. Een pluspunt is wel dat je de slinger vervolgens met een kwartslag kunt vergrendelen, zodat hij er niet uit kan vallen. 

  • Zorgvuldig inklikken 

De poten klik je in de luifel, door middel van een verend systeem. Om dat te doen, moet het voetje van de poot naar boven gedraaid worden. Anders kun je het kliksysteem beschadigen. Dat vereist opnieuw precisie en dat kan lastig zijn als je er niet goed bij kan. 

  • Duur (al helemaal inclusief montage)

In vergelijking met luifels van andere merken, is de Thule Omnistor 6300 aan de dure kant. Daarom is het handig om van een Thule Omnistor 6300 aanbieding gebruik te maken.

Mocht je de luifel inclusief montage aanschaffen, loopt de prijs nog meer op. Dan moet je nog Thule Omnistor 6300 montage kosten bij het geheel optellen. 

Test: Ervaringen met de Thule Omnistor 6300

Wij testten de Thule Omnistor 6300 om te kijken hoe het zit met het gebruiksgemak. Daarbij vielen enkele dingen op.

Slinger

De slinger kan in lengte worden versteld. Het uiteinde van de slinger heeft een T stuk. Dat T stuk plaats je op de juiste manier in het gat bij de luifel.

Dat vonden wij een klein precisiewerkje. Vooral als je zelf wat kleiner bent, is het lastig om met een lange stok goed in de luifel te mikken. 

Als de slinger eenmaal vastzit, draai je het een kwartslag. Op dat moment zit de slinger goed vast. Dat is een voordeel, bij andere luifels hangt de slinger weleens los. Hierdoor kan het de camper of caravan niet beschadigen. 

Uitrollen en poten uitklappen

Het is eenvoudig om de luifel met de slinger uit te rollen. Zodra je het doek van de Thule Omnistor 6300 een meter hebt uitgerold, kun je er al goed genoeg bij om de poten uit te klappen.

Dat uitklappen van de poten doe je met een verend kliksysteem. Je duwt het voetje van de poot naar de zijkant van de luifel om het los te maken.

Bij het uitklikken gaat dat erg eenvoudig. Het inklikken is wat lastiger. Hierbij moet je niet vergeten dat je het voetje naar boven draait, anders klikt de poot niet goed vast. 

Zodra je de poten hebt uitgeklapt, rol je het doek verder uit. Er staat een stevige spanning op het doek. Om het extra stevigheid te geven, kun je spanarmen aan de knikarmen bevestigen.

Ook die spanarmen zitten gewoon in de luifel gemonteerd. Ze zijn met een makkelijk kliksysteem vast te zetten. 

Voor wie is de Thule Omnistor 6300 geschikt?

De Thule Omnistor 6300 is geschikt als bus, camper of caravanluifel. De cassette van de luifel kan aan het dak worden gemonteerd. Dus niet aan de zijwand. De minimale lengte van de luifel is 2,60 meter. Dit moet je dus aan ruimte beschikbaar hebben. 

Als je aan deze eisen kunt voldoen, is de Thule Omnistor 6300 voor jou geschikt. Het maakt bovendien niet uit hoe lang je zelf bent. Met de uitschuifbare slinger kan iedereen de luifel goed bedienen. 

Reviews van gebruikers

Onze eigen bevindingen vullen we graag aan met ervaringen van andere gebruikers. Zo krijg je een volledig beeld van de Thule Omnistor 6300. 

Op het internet zijn specifiek voor de Thule Omnistor 6300 niet heel veel reviews te vinden. De reviews die wij vinden, zijn erg positief.

De montage is eenvoudig en de luifel kan snel worden uitgedraaid. Daarnaast laten ervaringsdeskundigen weten dat de constructie bijzonder stevig is. Het kan goed tegen de wind. 

Conclusie: Is de Thule Omnistor 6300 je geld waard?

Na ons onderzoek naar de Thule Omnistor 6300, vinden wij de luifel zeker de investering waard. De Thule Omnistor 6300 heeft veel handige eigenschappen, die je bij andere luifels niet ziet. 

Daar staat wel een duurder prijskaartje tegenover. Als je zoekt naar een Thule Omnistor 6300 aanbieding kun je op jouw aankoop besparen.




Veelgestelde vragen

Op welke voertuigen kan de Thule Omnistor 6300 worden bevestigd?

De Thule Omnistor 6300 kan aan het dak van een camper, caravan of bus worden gemonteerd. 

Is de Thule Omnistor 6300 stevig?

Ja, de luifel kan erg goed tegen de wind. Dat komt door het stevige doek en de spanarmen. Bovendien kun je de luifel met haringen in de grond bevestigen. En is er zelfs een opening om stormbanden te bevestigen. 

Kun je de Thule Omnistor 6300 inclusief montage kopen?

Ja, bij diverse camper of caravan specialisten kun je de montage uit handen geven. De Thule Omnistor 6300 montage kosten verschillen per partij.






Meer luifels: