Thule Pacific 200 – Review & Ervaringen (Test 2024)

In de zoektocht naar een nieuwe dakkoffer kom je waarschijnlijk de Thule Pacific 200 tegen. De Thule Pacific 200 is een ruime en gebruiksvriendelijke dakkoffer.

Maar is de dakkoffer iets voor jou? En wat zijn precies de voor- en nadelen van dit model? Daar gaan we op in!

In dit artikel ontdek je of de Thule Pacific 200 voor jou het kopen waard is. We zetten eerst de belangrijkste eigenschappen op een rij en daarna zoomen we in op de voor- en nadelen en delen we onze belangrijkste bevindingen.

We kijken ook naar reviews van andere gebruikers en vormen zo ons eindoordeel. 

Eigenschappen van de Thule Pacific 200

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Thule Pacific 200:

 • Inhoud: 410 liter
 • Afmetingen: 175 x 82 x 45 cm
 • Laadvermogen: 50 kg
 • Gewicht: 13 kg
 • Kleur: antraciet/zwart
 • Montage: Fast-Grip systeem


Plus- en minpunten van de Thule Pacific 200

Wil jij weten wat de voor- en nadelen van de Thule Pacific 200 zijn? Wij zochten het voor je uit. Op basis van onze bevindingen, zijn dit de plus- en minpunten:

👍 De grootste pluspunten van de Thule Pacific 200

 • Fast-Grip systeem montage 

Het monteren van de Thule Pacific 200 gaat erg makkelijk. Daarvoor maakt Thule gebruik van het Fast-Grip systeem. Met slechts één hand zet je de koffer binnen enkele minuten stevig vast.

Ook het gewicht van de dakkoffer maakt dit eenvoudig. De Thule Pacific 200 weegt namelijk 13 kg, dat is voor een dakkoffer niet zwaar. 

 • Centraal vergrendelingssysteem 

Op één plek kun je de dakkoffer vergrendelen. Daarmee sluit je de hele koffer af. Alleen als alle vergrendelingen goed dicht gaan, kan de dakkoffer dicht. Op die manier weet je zeker dat de koffer volledig vergrendeld is. 

 • Uit te breiden met accessoires 

Een leuke bijkomstigheid, is dat je de Thule Pacific 200 kunt combineren met tal van accessoires. Denk aan een Thule tassenset, hoes ter bescherming of skihouders. Er zijn genoeg handige accessoires bij Thule verkrijgbaar

 • Veilig 

De Thule dakkoffers worden uitvoerig getest. Voordat het product op de markt wordt gebracht, is het blootgesteld aan extreme omstandigheden. Daardoor weet je zeker dat de dakkoffer onder andere tegen extreme temperaturen, harde wind, zonlicht en vocht kan.

Bovendien heeft de Thule Pacific 200 een crashtest en slijtage test doorstaan. Dat verzekert dat de kwaliteit goed is en het product veilig kan worden gebruikt. 

 • Relatief stil 

De Thule Pacific 200 is aerodynamisch gevormd. In vergelijking met andere dakkoffers maakt de koffer weinig geluid tijdens het rijden. 

 • Bevestigingspunten voor straps 

Aan de binnenkant van de dakkoffer vind je bevestigingspunten voor straps. Op die manier kun je jouw spullen makkelijk vastzetten. Zo verschuiven ze niet tijdens het rijden. 

👎 De grootste minpunten van de Thule Pacific 200

 • Duur

Deze Thule dakkoffer is redelijk prijzig. Als je het model vergelijkt met dakkoffers van andere merken, zie je dat de aanschafkosten hoger zijn. 

 • Materiaal bovenklep kan steviger 

De bovenklep van de dakkoffer is stevig. Toch is de klep ook erg flexibel. Bij het dichtklappen wiebelt het. Hierdoor sluit de dakkoffer soms eerder aan de ene dan aan de andere kant. Dat maakt het sluiten net iets lastiger. Een klein nadeel. 

Product test: Ervaring met de Thule Pacific 200

Wij hebben de Thule Pacific 200 uitvoerig getest. Daarbij gingen wij na of de dakkoffer gebruiksvriendelijk is en makkelijk gemonteerd kon worden.

Het volgende viel daarbij op:

Montage

Over het algemeen is het heel gemakkelijk om de Thule Pacific 200 te monteren. Om de dakkoffer op de auto te krijgen, is het handiger om samen te werken.

De Thule dakkoffer is niet zwaar, maar is nu eenmaal een groot object. De vorm is lastig om in je eentje op te tillen. 

Als de Thule Pacific 200 eenmaal op het dak ligt, zet je hem gemakkelijk vast. Zorg er wel voor dat de dakkoffer precies in het midden van de dakdragers ligt.

Het vastzetten kost weinig kracht en is erg makkelijk. Je draait de klemmen simpelweg aan tot ze goed strak zitten. 

Voor wie is de Thule Pacific 200 geschikt?

De Thule Pacific 200 is de juiste keuze voor iedereen die zoekt naar een ruime en gebruiksvriendelijke dakkoffer. De dakkoffer is stijlvol en functioneel. Er past 410 liter aan bagage in. Is dat voor jou genoeg? Dan is het product iets voor jou. 

Verder is de Thule Pacific 200 iets duurder dan gemiddeld. Het aanschafbedrag moet je er dus voor over hebben. Om die reden is het product vooral geschikt als je het veelvoudig gaat gebruiken.

Voor een enkele keer kun je beter een goedkopere dakkoffer aanschaffen. Of kun je overwegen een dakkoffer te huren. Bij te weinig gebruik staat de dakkoffer immers al snel in de weg. 

Wat zijn goede alternatieven?

Is de Thule Pacific 200 toch niet wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij de alternatieven. Voor een andere dakkoffer is de Thule Touring M een aanrader.

Dit is eveneens een ruime dakkoffer met een inhoud van 400 liter. De koffer heeft rembekrachtiging, een centrale vergrendeling en kan snel gemonteerd worden. 

Daarnaast kan ook een trekhaakkoffer erg praktisch zijn. Ook in een trekhaakkoffer kun je veel bagage meenemen. Soms hebben de koffers een inhoud van wel 300 liter. Het fijne is, dat je er altijd goed bij kunt. 

Reviews van gebruikers

Naast onze eigen bevindingen, namen wij de reviews van gebruikers onder de loep. Daarbij viel op dat nagenoeg elke beoordeling positief is.

Wat erg in de smaak valt is de snelle montage en het stijlvolle stille design. Er past veel in de dakkoffer en de constructie is erg stabiel

Over Thule

Thule is een bekend Zweeds merk dat in 1942 is opgericht. Het richt zich al tientallen jaren op het produceren van hoge kwaliteit producten. Om die kwaliteit te bieden, worden producten uitvoerig getest.

Daarnaast staat innovatie bij Thule centraal. Bij Thule vind je allerlei handige vervoersoplossingen. Denk aan fietsendragers, dakdragers, skidragers en nog veel meer.

Conclusie: Is de Thule Pacific 200 je geld waard?

De Thule Pacific 200 is een dakkoffer van goede kwaliteit. Daarom vinden wij deze Thule dakkoffer zeker de investering waard. De dakkoffer kan extreme weersomstandigheden doorstaan, is ruim en maakt amper geluid.

Het enige nadeel is de prijs. In vergelijking met andere dakkoffers is de Thule Pacific 200 aan de dure kant. Het is wel een dakkoffer die lang meegaat. Als je van plan bent veel gebruik van de Thule Pacific 200 te maken, is het model zeker het geld waard.
Veelgestelde vragen

Wat is de inhoud van de Thule Pacific 200?

In de Thule Pacific 200 past 410 liter. 

Hoe hard mag je rijden met de Thule Pacific 200?

Met een dakkoffer kun je het best onder een snelheid van 130 kilometer per uur blijven. 

Hoe vergrendel je de Thule Pacific 200?

Voor het vergrendelen wordt er gebruikgemaakt van een centraal vergrendelingssysteem. Op één plek draai je de sleutel om. Zodra alle vergrendelingen goed in elkaar geklikt zijn, kan je de sleutel omdraaien. Dan weet je dus zeker dat de dakkoffer goed dicht zit.


Meer opbergruimte van Thule: