Thule Touring M – Review & Ervaringen

Je zult versteld staan hoeveel extra bagage je mee kunt nemen als je de Thule Touring M dakkoffer op je auto hebt gemonteerd.

Deze heeft een inhoud van 400 liter. Voldoende voor flink wat tassen, ski’s en alles wat niet in de kofferbak past.

Deze dakkoffer is niet voor niets 1 van de meest functionele en gebruiksvriendelijke dakkoffers die op dit moment te koop staan.

Denk jij eraan om de Thule Touring M aan te schaffen? Misschien twijfel je nog tussen dit model en andere? Deze review staat boordevol nuttige informatie om jou te helpen de knoop door te hakken.

Uiteraard bespreken we dan ook de ervaringen van huidige gebruikers voor een zo compleet mogelijk beeld.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Thule Touring M?

thule-touring-m_black

Thule zelf omschrijft de Thule Touring M als stijlvol, functioneel en gemakkelijk te gebruiken.

Dat is prima, maar dat vertelt je weinig over wat je feitelijk van deze goede dakkoffer kunt verwachten. Daarom hebben wij de belangrijkste kenmerken en eigenschappen voor je verzameld en op een rijtje gezet.

 • Inhoud: 400 liter.
 • Buitenmaten/binnenmaten: 175 x 82 x 45 cm/170 x 77 x 39 cm.
 • Gewicht Thule Touring M zelf: 13 kilo.
 • Maximaal draagvermogen: 50 kilo.
 • Montage: simpel Thule FastClick systeem.
 • Vergrendeling via centraal slot.

Bekijk direct de beste prijs >>


Wat maakt de Touring M uniek ten opzichte van andere dakkoffers?

De Thule Touring M heeft een aantal foefjes die hem onderscheiden van dakkoffers van andere merken. Het gepatenteerde Fast-Click snelmontagesysteem, bijvoorbeeld, waarmee je hem veilig en snel op het dak kunt bevestigen.

Dit kan zelfs met 1 hand gedaan worden, simpelweg door de klemmen aan de draagstangen vast te zetten met draaiknoppen.

Een ander kenmerk dat de Thule Touring M uniek maakt is het DualForce gepatenteerde veerbekrachtigingssysteem.

Hiermee gaat het deksel van de dakkoffer gemakkelijk en soepel open en dicht, en dat aan beide kanten. Laden wordt daardoor eenvoudiger en de inhoud beter toegankelijk.

Een laatste kenmerk dat Thule uniek maakt is de jarenlange bekendheid in haar sector. Het Zweedse bedrijf wordt inmiddels gezien als gerenommeerd en toonaangevend.

Ze staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. En de dakkoffers van Thule zijn altijd bestand tegen alle weersomstandigheden.

De grootste voordelen van de Thule Touring M

Investeren in de Thule Touring M brengt daarom een aantal belangrijke voordelen met zich mee.

👍 Voordelen:

 • Ruime dakkoffer met inhoud van 400 liter. Dat is groot genoeg voor 7 paar ski’s of 5 snowboards.
 • Fast-Click bevestigingssysteem.
 • Deksel opent soepel het DualForce gepatenteerde veerbekrachtigingssysteem.
 • Dit kan aan beide kanten van de dakkoffer gedaan worden.
 • Centrale vergrendeling.
 • Thule levert kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak.
 • De Thule Touring M is weerbestendig en optimaal gestroomlijnd.

👎 Nadelen:

 • De Thule Touring M is wat duurder dan sommige andere dakkoffers van hetzelfde formaat.
 • Er is geen kleinere Thule Touring dakkoffer beschikbaar, alleen grotere.

Voor wie is de Thule Touring M geschikt?

De Thule Touring M is een slimme keuze voor iedereen die een ruime dakkoffer zoekt die gemakkelijk te monteren en gebruiken is. Omdat hij wat duurder is dan sommige andere dakkoffers, is het ook goed als je van plan bent om er veel gebruik van te maken.

Bij sporadisch gebruik is het niet nodig om meer in een dakkoffer te investeren dan nodig.

Het is een ideale keuze voor gezinnen, omdat er veel in de Thule Touring M dakkoffer past. Er is ook geen installatiekennis nodig en iedereen kan hem gemakkelijk veilig op het dak binden.

Door de goede stroomlijn is het ook een slimme keuze als je een dakkoffer kiest die zo min mogelijk extra benzine vraagt.

Voor kleinere gezelschappen is er helaas geen kleinere Thule Touring dakkoffer te koop. Er is ook een L Thule Touring dakkoffer met een inhoud van 420 liter.

Welke accessoires kan je bij de Thule Touring M aanschaffen?

De Thule Touring M kan worden uitgebreid met een aantal extra accessoires. Hiermee wordt de bekende Thule gebruiksvriendelijkheid nóg duidelijker merkbaar.

 • De Thule GoPack tassenset (4 tassen met 60 liter inhoud) voor optimaal gebruik van de ruimte in de dakkoffer.
 • De Thule Box Ski Carrier Adapter voor als je ski’s mee wilt nemen in je Thule Touring M.
 • De Thule Box Lid Cover is een beschermhoes voor als je hem niet gebruikt. Hij beschadigt dan niet als hij is opgeborgen.

Wat zijn goede alternatieven voor de Thule Touring M?

Er zijn alternatieven. Misschien zoek je een grotere of kleinere Thule dakkoffer? Of wil je een soortgelijke dakkoffer, maar voor minder geld? We hebben hier enkele alternatieven die dan mogelijk interessant voor je zijn.

Zoek je een Thule dakkoffer die groter is dan de Thule Touring M? Dan is de Thule Force XT L met een inhoud van 450 liter misschien een slimme keuze voor je.

Er is zelfs de Thule Motion XT XXL met 6140 liter inhoud. Een kleinere optie is de Thule Ranger 500. Deze heeft een inhoud van 260 liter.

Zoek je een dakkoffer met een soortgelijke inhoud, maar voor een kleiner bedrag? Bekijk dan de Darat Marlin N6 – 480 liter eens. Deze heeft een grote inhoud (480 liter) en een vriendelijke prijs.

Ervaringen van gebruikers

Wat vinden huidige gebruikers van de Thule Touring M dakkoffer? Er zijn maar weinig mensen die hem gebruiken en die er klachten over hebben. Over het algemeen zijn de ervaringen van de huidige gebruikers erg goed.

Ze geven aan dat:

 • De Thule Touring M erg ruim is.
 • Hij makkelijk te installeren is.
 • Dat hij goed solide op het dak wordt aangebracht.
 • Dat er tijdens het rijden nauwelijks extra geluid wordt gemaakt.
 • Dat extra verbruik aan benzine nauwelijks wordt opgemerkt.

Het enige nadeel is dat de Thule Touring M erg groot is en dat er in die lijn geen kleinere optie te vinden is. Daarbij krijg je van Thule gegarandeerd kwaliteit, maar daar hangt ook altijd een prijskaartje aan.

Thule: het bedrijf

Thule is een Zweeds bedrijf, opgericht in 1942 door Erik Thulin. Sindsdien ligt de nadruk op het leveren van kwalitatieve producten waarmee gebruikers hun spullen veilig mee kunnen nemen.

Het is een innovatief bedrijf waarbij de gebruiker centraal staat. Ze produceren kwalitatieve en gebruiksvriendelijke producten voor dagelijks gebruik.

De Thule Touring M is daar geen uitzondering op. Deze dakkoffers worden gezien als de meest duurzame in hun soort.

De aerodynamiek is ongeëvenaard en ook de toegankelijkheid, de montage en gebruiksvriendelijkheid. En uiteraard is design dan ook een belangrijke factor.

De Thule Touring M: Conclusie

De Thule Touring M is een ruime dakkoffer die iedereen die hem gebruikt zeker zou aanraden. De ervaringen van eigenaren zijn eigenlijk alleen maar positief. Dat kan je van een merk als Thule natuurlijk ook verwachten.

Ze zijn hét bedrijf om mee te concurreren als het gaat om kwalitatieve en gebruiksvriendelijke dakkoffers.

De enige redenen om niet voor de Thule Touring M te kiezen is omdat je een kleiner (of groter) model zoekt of omdat je minder geld aan een dakkoffer wilt uitgeven. Behalve dat is de Thule Touring M zeker een dakkoffer om te overwegen.

Bekijk direct de beste prijs >>
Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de Thule Touring M?

Je kunt rekenen op een uitgave van rond de €500 als je de Thule Touring M gaat kopen. Eventueel komen daar dan nog uitgaven voor de montage op het dak bij.

Wat past allemaal in de Thule Touring M?

In de Thule Touring M kan je 3 tot 7 paar ski’s kwijt en 3 tot 5 snowboards. Voor ski’s heb je dan wel een Box Ski Carrier Adapter nodig. Ga je niet op wintersport? Dan kun je rekenen op extra ruimte voor 3-4 weekendtassen. Let op: het maximale draagvermogen is 50 kilo dus ga daar niet overheen. Tip: voor optimale benutting van de ruimte investeer je in de Thule GoPack tassenset.
Meer van Thule: