Thule Velocompact 924 – Review & Ervaringen

De Thule Velocompact 924 is een handige fietsendrager. Met name als je 2 sportfietsen of stadsfietsen wilt kunnen vervoeren.

Het lichte gewicht en de vele praktische eigenschappen zorgen voor veel gebruiksgemak. 

In dit artikel geven we een review van de Thule Velocompact 924. We zetten de kenmerken, pluspunten en minpunten op een rij.

Vervolgens vertellen we je over de ervaringen van gebruikers en de prijs. Ook geven we 2 geschikte alternatieven. Is dit de beste fietsendrager voor jou?

Kenmerken van de Thule Velocompact 924

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule Velocompact 924 neem je 1-2 fietsen mee.
 • Geschikt voor stadsfietsen en sportfietsen: met de fietsendrager neem je sportfietsen of stadsfietsen mee. De fietsendrager is niet geschikt voor elektrische fietsen.
 • Draagvermogen van maximaal 46 kg: de fietsendrager kan maximaal worden belast met 46 kg. Per fiets komt dat neer op 23 kg.
 • 13 polige stekker: de Thule Velocompact 924 is voorzien van een 13 polige stekker. Hiermee heb je uitgebreide functies voor verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: de fietsendrager is niet volledig inklapbaar. De frameklemmen zijn afneembaar en de U beugel is inklapbaar. Daardoor kun je het formaat enigszins verkleinen.
 • Kantelbaar: dit is een kantelbare fietsendrager. De Thule Velocompact 924 kan door middel van een voetpedaal schuin worden gezet. Ook als er fietsen op staan. Dat maakt het mogelijk om de achterklep van de auto te openen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule-VeloCompact-924-fietsendrager-2-fietsen
 • Licht gewicht: de Thule Velocompact 924 weegt slechts 14,2 kg. Dat is erg weinig voor een fietsendrager. Daarom spreken we van een lichtgewicht fietsendrager.
 • Uitschuifbare wielgoten: de wielgoten zijn verstelbaar. Dat is een absoluut pluspunt van de fietsendrager. Met het uitschuiven stem je de wielgoten af op de breedte van jouw wielen. Daarmee is de fietsendrager geschikt voor verschillende soorten fietsen.
 • Kantelbaar: de fietsendrager is kantelbaar. Dat kantelen werkt erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar het voetpedaal onder de nummerplaat in te drukken. Dat kost je weinig kracht. Na het kantelen heb je voldoende ruimte om de achterklep open te maken.
 • Diefstalbeveiliging: de fietsendrager kan met sloten worden vergrendeld. Er zit een slot in de frameklem van de fiets. Ook kun je de fietsendrager aan de trekhaak vastzetten.
 • Voorgemonteerd: bij het ontvangen van de fietsendrager hoef je niet te sleutelen. De fietsendrager is al voorgemonteerd. Het gereedschap kun je achterwege laten. De fietsendrager is klaar voor gebruik. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Niet super compact: ook al kan de fietsendrager deels worden opgevouwen, het is geen compacte fietsendrager. Voor het opbergen kan dat onhandig zijn. De Thule Velocompact 924 neemt dan veel ruimte in beslag.
 • Beperkt laadvermogen: de fietsendrager kan belast worden met maximaal 46 kg. Dat is enigszins beperkt. Bij andere fietsendragers is het laadvermogen al snel 60 kg. Door dit beperkte laadvermogen kun je geen e-bikes vervoeren. 

Prijs en aanbieding

De Thule Velocompact 924 kost rond de 500 euro. Er zijn goedkopere fietsendragers, maar ook veel duurdere. Daarom is dit een vrij gemiddelde prijs. Als je op zoek gaat naar een aanbieding, haal je wat van de prijs af. 

Tegenover dat bedrag staat wel kwaliteit. Het gaat hier om een stevige fietsendrager die jaren meegaat. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed. 

Thule Velocompact 924 review

De fietsen vastzetten

De fietsendrager is voorzien van frameklemmen en riemen bij de wielen. Je zet je fiets dus op 2 plekken vast. Het frame kun je goed vastzetten met een draaiknop. De wielen met riemen. Met die riemen zet je de druk die nodig is. 

Het monteren

Bij het ontvangen van de fietsendrager is hij al gemonteerd. Dat hoef je zelf dus niet te doen. 

De fietsendrager bevestig je op de trekhaak. Dat gaat erg makkelijk. Je plaatst hem op de trekhaak en zet hem vast. Met een hendel kun je de fietsendrager verder afstellen.

Wat zijn goede alternatieven?

Thule EuroPower 915

Thule-EuroPower-915-alternatief

De Thule EuroPower 915 is een goed alternatief. Deze fietsendrager is wel geschikt voor de e-bike. Het laadvermogen is in totaal namelijk 60 kg. Het is een erg robuuste fietsendrager waar je lang plezier van hebt. 

Thule Euroway 921

Net zo goed is de Thule Euroway 921. Deze fietsendrager is erg vergelijkbaar. De fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen. E-bikes kunnen er ook mee vervoerd worden. Uniek zijn de uitschuifbare wielgoten. Deze Thule komt ook erg goed uit de test. 

Gebruikerservaringen

Gebruikers zijn erg over de Thule Velocompact 924 te spreken. Het gebruiksgemak, de sportieve uitstraling en de stevigheid maken het een ideale fietsendrager. Het is een geschikt model om de fietsen op een veilige en stabiele manier te vervoeren. 

Er komen niet veel minpunten uit de ervaringen naar voren. Het grootste nadeel vinden gebruikers het beperkte laadvermogen. Je kunt geen elektrische fietsen met de Thule Velocompact 924 vervoeren. 

Conclusie en ons eindoordeel

Over het algemeen is de Thule Velocompact 924 een erg goede fietsendrager. Vooral als je op pad wilt gaan met de stadsfiets, mountainbike of racefiets. 

De fietsendrager is kantelbaar en kan worden vergrendeld. Ook het lichte gewicht is prettig. Daarom komt de fietsendrager goed uit de test en wordt hij aangeraden. 
Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om 2 elektrische fietsen met de Thule Velocompact 924 te vervoeren?

Nee. Over het algemeen is de fietsendrager daar niet voor geschikt. Dat heeft te maken met het laadvermogen. Er kan maximaal 46 kg op de fietsendrager worden geladen. Per fiets is dat 23 kg. Een elektrische fiets weegt al snel richting de 26 kg. Dat is meer dan het toegestane gewicht. Indien je een lichtgewicht e-bike hebt, zou het wel mogelijk kunnen zijn om er 2 te vervoeren. 

Is de Thule Velocompact 924 een lichtgewicht fietsendrager?

Ja. De fietsendrager weegt 14,2 kg. Dat maakt het een lichtgewicht fietsendrager. 


Meer fietsendragers van Thule: