Thule VeloCompact 925 – Review & Ervaringen

Ga je 2 stadsfietsen of 2 sportfietsen vervoeren? Kies dan een stabiele fietsendrager. Dat kan de Thule VeloCompact 925 zijn. Dit is een compacte fietsendrager met een licht gewicht. 

In dit artikel geven we een review van de Thule VeloCompact 925. Ontdek eerst alle kenmerken, pluspunten en minpunten.

Daarna gaan we in op de prijs en ervaringen van gebruikers. Ook geven we je alternatieven en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Kenmerken van de Thule VeloCompact 925

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule VeloCompact 925 vervoer je 1-2 fietsen.
 • Geschikt voor stadsfietsen en sportfietsen: de fietsendrager is geschikt voor stadsfietsen en sportfietsen. Wegens het laadvermogen kunnen er geen e-bikes worden vervoerd.
 • Draagvermogen van maximaal 46 kg: de fietsendrager kan maximaal worden belast met 46 kg. Als je 2 fietsen wilt vervoeren, is dat 23 kg per fiets.
 • 7 polige stekker: de Thule VeloCompact 925 is voorzien van een 7 polige stekker aansluiting. Met een adapter kun je ook een 13 polige stekker aansluiten. 
 • Inklapbaar: de fietsendrager is opvouwbaar. Na het opvouwen heb je een compacte fietsendrager. Dat is ideaal voor de momenten waarop je hem niet gebruikt. De fietsendrager neemt minder ruimte in beslag bij het opbergen. 
 • Kantelbaar: dit is een kantelbare fietsendrager. Dat kantelen werkt met een voetpedaal. Het kan zelfs als de fietsen al stevig op de fietsendrager zijn gezet. Daarmee is het mogelijk om bij je bagage in de kofferbak te komen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Thule-VeloCompact-925-alternatief
 • Diefstalbeveiliging: voor de veiligheid kan de fietsendrager worden vergrendeld. Er zit een slot in de frameklem en bij de trekhaakkoppeling. Met een sleutel zet je de onderdelen op slot. Dat is veilig tegen diefstal.
 • Kantelbaar: aan de voorkant van de fietsendrager vind je een voetpedaal. Dat voetpedaal maakt het mogelijk om de fietsendrager te kantelen. Met het kantelen zet je de fietsendrager schuin. Daardoor heb je genoeg ruimte om de achterklep te openen. Zo kun je bij je bagage.
 • Opvouwbaar: de Thule VeloCompact 925 is een compacte fietsendrager. Dat komt goed van pas bij het opbergen. De U-beugel kan worden ingeklapt. 
 • Licht gewicht: de Thule VeloCompact 925 is een lichtgewicht fietsendrager. De fietsendrager weegt slechts 14,3 kg. Dat lichte gewicht is ideaal bij het monteren of verplaatsen van de fietsendrager.
 • Verstelbare wielgoten: heb je fietsen met brede banden? Dan is het een handige eigenschap van deze fietsendrager dat de wielgoten verstelbaar zijn. De wielbasis is aan te passen. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Niet geschikt voor elektrische fietsen: wegens het laadvermogen van maximaal 46 kg, kun je geen e-bikes vervoeren. De fietsen mogen per stuk maximaal 23 kg wegen. Een e-bike is daarom al snel te zwaar. Een elektrische fiets weegt gemiddeld 25 kg zonder accu. Alleen lichtgewicht e-bikes zou je mee kunnen nemen. 

Prijs en aanbieding

De prijs van de Thule VeloCompact 925 gaat richting de 500 euro. Er is echter bijna altijd wel een gunstige aanbieding te vinden. Met de aanbieding koop je de fietsendrager voor een voordeliger bedrag. 

Tegenover de investering staat wel kwaliteit. De Thule VeloCompact 925 is een stevige fietsendrager. Dit is een fietsendrager waar je jaren mee kunt doen. De prijs kwaliteit verhouding is goed. 

Thule VeloCompact 925 review

Het monteren

Je krijgt de fietsen erg eenvoudig op de fietsendrager. Dat kan je in één handomdraai voor elkaar krijgen. De koppeling is verstelbaar en makkelijk te bedienen. Vervolgens sluit je de stekker aan. De fietsen kunnen er erg stabiel op worden geplaatst. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule VeloSpace 918

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Een erg vergelijkbare fietsendrager is de Thule VeloSpace 918. Deze fietsendrager kan worden belast met 2 fietsen. De fietsen mogen per stuk maximaal 30 kg wegen. Ook elektrische fietsen kunnen worden vervoerd. Daarnaast is dit een kantelbare fietsendrager. 

Thule EuroWay 921

Thule-Euroway-921-alternatief

De Thule EuroWay 921 is een ander alternatief. Je kunt ook met deze fietsendrager 2 fietsen vervoeren. Die mogen samen 46 kg wegen. Dat kan dus sportfiets of stadsfiets zijn. Het type heeft een 7 polige stekker

Gebruikerservaringen

Afgaand op ervaringen van gebruikers, is de Thule VeloCompact 925 een aanrader. De fietsendrager kan makkelijk gemonteerd, opgevouwen en gekanteld worden. De heldere instructies van de handleiding zijn daarbij erg handig. 

De compacte lichtgewicht fietsendrager wordt goed beoordeeld. Het gebruiksgemak staat voorop. Je merkt aan alles dat het een doordacht design is. De fietsen zijn er erg stabiel mee te vervoeren. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Thule VeloCompact 925 is een erg goede fietsendrager. Vooral als je 2 fietsen wilt vervoeren en als dat lichte fietsen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een racefiets, mountainbike of stadsfiets. De fietsendrager komt erg goed uit de test. Veelgestelde vragen

Is de Thule VeloCompact 925 een lichtgewicht fietsendrager?

Ja. De fietsendrager weegt 14,3 kg. Daarmee is het een lichtgewicht fietsendrager.

Is de Thule VeloCompact 925 uitbreidbaar naar 3 fietsen?

Nee. Je kunt de Thule VeloCompact 925 niet uitbreiden naar 3 fietsen. 


Meer fietsendragers van Thule: