Thule VeloSpace 918 – Beoordeling & Testrapport

Trek je er graag eens op uit met de fiets? Dan is een fietsendrager ideaal. Of je nu op vakantie gaat of wat verder weg wilt gaan fietsen. Voor het vervoeren van 2 fietsen is de Thule VeloSpace 918 erg geschikt. 

In dit artikel ontdek je of de fietsendrager ook iets voor jou is. Eerst zetten we de kenmerken op een rijtje. Daarna gaan we in op de pluspunten en minpunten.

Ook geven we je informatie over de prijs, geschikte alternatieven en gebruikerservaringen. 

Kenmerken van de Thule VeloSpace 918

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Thule VeloSpace 918 neem je 1-2 fietsen mee.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, stadsfietsen en sportfietsen: het is mogelijk om alle soorten fietsen mee te nemen. Dat is mogelijk vanwege het flinke laadvermogen en de handige wielgoten.
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: de fietsendrager kan maximaal worden belast met 60 kg. Als je 2 fietsen mee wilt nemen, is dat maximaal 30 kg per fiets.
 • 7 polige stekker: de Thule VeloSpace 918 is voorzien van een 7 polige stekker. Met een adapter kan je ook een 13 polige stekker aansluiten. 
 • Inklapbaar: de U-beugel van de Thule VeloSpace 918 is inklapbaar. Het is niet mogelijk om de volledige fietsendrager in te klappen. Toch krijg je na het inklappen van de U beugel een compacter formaat.
 • Kantelbaar: de Thule VeloSpace 918 is een kantelbare fietsendrager. Ook zodra de fietsen op de fietsendrager bevestigd zijn. Na het kantelen is er voldoende ruimte om de achterklep van de auto te openen. 


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

VeloSpace-918-Thule-fietsendrager-2-elektrische-fietsen
 • Diefstalbeveiliging: de knoppen waar de fietsen mee worden vastgedraaid, zijn vergrendelbaar. Er zitten sloten in. Met een sleutel kun je de fiets en de fietsendrager vastzetten.
 • Ruimte tussen de fietsen: de fietsen staan bij deze fietsendrager redelijk ver uit elkaar. Dit voorkomt dat ze tegen elkaar aan komen. De extra ruimte maakt de fietsendrager erg geschikt voor e-bikes. Dit is dan ook een geliefde fietsendrager voor elektrische fietsen met een middenmotor.
 • Voordelig: de fietsendrager heeft een gunstig prijskaartje. In vergelijking met andere fietsendragers is de Thule VeloSpace 918 erg betaalbaar. 
 • Geïntegreerde handgrepen: de fietsendrager heeft handgrepen. Dat is handig voor het verplaatsen van de fietsendrager. Je tilt hem op als een koffer.
 • Kantelbaar: de fietsendrager is kantelbaar. Met een voetpedaal kan de Thule VeloSpace 918 worden gekanteld. Je hoeft dus niet te bukken. Na het kantelen blijft er genoeg ruimte over om de achterklep te openen. Zo kun je de kofferbak bereiken om nog iets te pakken. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Zwaar: met een gewicht van 18,4 kg is de fietsendrager geen lichtgewicht fietsendrager te noemen. Het is een vrij zware fietsendrager.
 • Niet erg compact: het is niet mogelijk om de fietsendrager volledig op te vouwen. De zijkanten kunnen niet worden ingeklapt. Alleen de U beugel. Daardoor is de fietsendrager in vergelijking met andere fietsendrager niet super compact. 

Prijs en aanbieding

De Thule VeloSpace 918 is betaalbaar. De fietsendrager kost rond de 300 a 400 euro. Voor een fietsendrager voor 2 fietsen is dat niet veel. Met een aanbieding wordt de fietsendrager nog goedkoper. 

De prijs is relatief ook niet hoog, omdat de fietsendrager over handige extra’s beschikt. Met de prijs kwaliteit verhouding zit het dus wel goed. 

Thule VeloSpace 918 review

Thule-VeloSpace-918-review

Het monteren

De Thule VeloSpace 918 is eenvoudig op de trekhaak te monteren. Dat gebeurt via een handig systeem. Je schuift de fietsendrager op de trekhaak en wacht totdat je een klik hoort. Dan staat de fietsendrager stevig vast.

Vervolgens draai je aan de klemmen om de fietsen vast te zetten. De sloten kun je daarna vergrendelen tegen diefstal. Na deze handelingen ben je klaar om weg te rijden. 

Het kantelen

Je kunt de Thule VeloSpace 918 kantelen door middel van een voetpedaal. Zodra de fietsen stevig vast staan, druk je dat pedaal met de voet in. In een kleine moeite heb je de fietsendrager zo gekanteld. Je hoeft daar niet eens voor te bukken. 

Na het kantelen heb je genoeg ruimte om de achterklep te openen. Dit komt erg goed van pas als je nog iets uit de achterbak wilt pakken. 

Wat zijn goede alternatieven?

Thule EuroPower 915

Thule-EuroPower-915-alternatief

Een vergelijkbaar model is de Thule EuroPower 915. Ook deze fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen. Dat kunnen elektrische fietsen, stadsfietsen of sportfietsen zijn. Bovendien is dit een opvouwbare fietsendrager die kantelbaar is. 

Thule Euroway 921

Thule-Euroway-921-alternatief

Een andere interessante optie is de Thule Euroway 921. Deze fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen. Het maximale laadvermogen is 46 kg. De Thule Euroway 921 is daarnaast kantelbaar. Ook is dit een lichtgewicht fietsendrager. 

Gebruikerservaringen

Uit de ervaringen blijkt dat gebruikers erg over de fietsendrager te spreken zijn. Vooral voor elektrische fietsen is de fietsendrager ideaal.

Het monteren is gemakkelijk, de fietsendrager heeft een flink draagvermogen en is stevig. Al met al geven gebruikers een positieve review. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Thule VeloSpace 918 is een aanrader. Als je de specificaties bekijkt, zie je veel handige eigenschappen. Het is een praktische en stevige fietsendrager die goed uit de test komt. 

Het gewicht en het formaat worden als nadelen gezien. Toch is het wel erg handig dat deze fijne fietsendrager is voorzien van handgrepen. Daarmee krijg je de fietsendrager makkelijker van A naar B getild. Veelgestelde vragen

Is de Thule VeloSpace 918 volledig opvouwbaar?

Nee, de Thule VeloSpace 918 kan niet helemaal worden opgevouwen. De U Beugel is inklapbaar. Daarmee heb je alsnog een vrij compacte fietsendrager. 

Voor welke fietsen is de Thule VeloSpace 918 geschikt?

Je kunt alle soorten fietsen meenemen. De Thule VeloSpace 918 heeft een laadvermogen van 60 kg en brede wielgoten.

Meer fietsendrager reviews: