Thule WingBar Edge – Het kopen waard? (Review)

Wil jij een goede dakdrager aanschaffen? Dan valt je oog waarschijnlijk al snel op de Thule WingBar Edge.

Dit is een dakdrager serie van Thule met veel modellen in diverse afmetingen. Voordat je de Thule WingBar Edge aanschaft, moet je natuurlijk weten of het product iets voor je is. 

Daarom zochten wij voor je uit of de Thule WingBar Edge de investering waard is. In deze review ontdek je allereerst welke modellen er binnen deze serie zijn.

We gaan verder in op de eigenschappen en de plus- en minpunten. Vervolgens delen we onze eigen ervaringen en die van andere gebruikers. 

De Thule WingBar Edge modellen

Met de Thule WingBar Edge wordt niet één type dakdrager bedoeld. Het gaat om een serie met meerdere modellen. De modellen verschillen voornamelijk in formaat.

Ook is de ene dakdrager net wat anders gevormd dan de andere. Zo is de kans groot dat er voor jouw type auto een passende maat bij zit.

Dit zijn de opties:

 • Thule WingBar Edge 9581
 • Thule WingBar Edge 9582
 • Thule WingBar Edge 9583
 • Thule WingBar Edge 9584
 • Thule WingBar Edge 9585
 • Thule WingBar Edge 9591
 • Thule WingBar Edge 9592
 • Thule WingBar Edge 9593
 • Thule WingBar Edge 9594
 • Thule WingBar Edge 9595
 • Thule WingBar Edge 9596

Eigenschappen van de Thule WingBar Edge

Zoals hierboven aangegeven, zijn er veel verschillende versies van de Thule WingBar Edge. De exacte eigenschappen en afmetingen verschillen per model. Toch geven we je graag een indicatie.

Dit zijn de eigenschappen van de Thule WingBar Edge 9595:

 • Draagvermogen: tot 75 kg
 • Materiaal: Aluminium
 • Lengte: voor 90 cm, achter 98 cm
 • Kleur: Aluminium of zwart
 • Geschikt voor T-tracks

Plus- en minpunten van de Thule WingBar Edge

De dakdragers van de Thule WingBar Edge serie hebben meerdere voor- en nadelen. We zetten ze voor je onder elkaar:

👍 De grootste pluspunten van de Thule WingBar Edge

 • Bijzonder aerodynamisch 

Het Thule WingBar Edge dakdragersysteem is aerodynamisch gevormd. Het kent een laag profiel, waardoor het geluid onderweg erg wordt verminderd. Bovendien is dit een stuk efficiënter voor het brandstofverbruik. 

 • Eenvoudige bevestiging 

Het is erg makkelijk om de Thule WingBar Edge te monteren. Het gaat om een geïntegreerd ontwerp waarbij de voeten al voorgemonteerd zijn. Zo kun je de dakdragers snel en eenvoudig plaatsen. 

 • Veilig 

Het dakdragersysteem is uitvoerig getest. De Thule WingBar Edge is onderworpen aan extreme omstandigheden. Het werd blootgesteld aan extreme temperaturen, veel vocht, zonlicht, wind en zelfs chemische stoffen.

Ook wordt er een crashtest gedaan en wordt gekeken in hoeverre de dakdragers op lange termijn slijten. Al deze testen heeft de Thule WingBar Edge goed doorstaan. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de dakdragers stevig en veilig zijn.

 • Vergrendelbaar 

Aan de zijkant van de dakdrager kun je hem met een sleutel vergrendelen. Zo weet je zeker dat het systeem goed vast staat. 

 • Stijlvol 

Het ontwerp van de Thule WingBar Edge is geïnspireerd op de vleugels van een vliegtuig. Daar komt ook de naam vandaan. Het is een stijlvol ontwerp dat niet misstaat. 

 • Uit te breiden met tal van accessoires

De Thule WingBar Edge beschikt over een T-profiel. Daardoor is het mogelijk om de dakdragers met allerlei producten van Thule te combineren. Denk aan bagage artikelen zoals een dakkoffer. Of aan sportartikelen dragers, zoals fietsendragers of skidragers. 

👎 De grootste minpunten van de Thule WingBar Edge

 • Prijzig

In vergelijking met andere dakdragersystemen, is de Thule WingBar Edge vrij prijzig.

 • Voor auto’s met dakraam te laag

Het is een voordeel dat de dakdragers zo laag zijn. Echter kan dat een nadeel zijn als je een dakraam hebt die naar buiten opent. Bij een enkele auto met dit dakraam, kan er te weinig ruimte zijn om het dakraam te openen. Kijk dus goed of dit voor jou het geval is. 

Voor wie is de Thule WingBar Edge geschikt?

De Thule WingBar Edge dakdragers zijn geschikt voor iedereen die handige dakdragers zoekt. 

Vind je het belangrijk dat de dakdragers aerodynamisch zijn, zodat er weinig windweerstand en weinig extra brandstofverbruik is? Dan zijn de Thule WingBar Edge dakdragers iets voor jou. 

Gezien de vele modellen, zijn de Thule WingBar Edge dakdragers geschikt voor nagenoeg alle auto’s. Het maakt bovendien niet uit waarvoor je de Thule WingBar Edge wilt gebruiken. Dat kan voor een dakkoffer, fietsendrager op het dak, skidrager of zelfs een kano. 

Heb je echter een auto met schuifdak? Dan is het goed om extra op de hoogte van de Thule WingBar Edge te letten.

Het type dakdrager is relatief laag. Dat kan voor problemen zorgen met het openen van het dakraam. Vooral als het dakraam naar boven opent. Kijk dus of hier genoeg ruimte voor blijft. 

Reviews van gebruikers

Er zijn niet heel veel reviews van de Thule WingBar Edge te vinden. Maar de beoordelingen die we van gebruikers vinden, zijn erg positief

In de positieve reviews wordt vaak het stijlvolle en praktische design genoemd. Het bevalt goed dat de dakdragers te allen tijde stabiel zijn en weinig geluid maken.

De dakdragers zijn van goede kwaliteit en kunnen makkelijk worden gecombineerd met andere producten van Thule. 

Over het merk Thule

Thule is een toonaangevend merk dat in 1942 opgericht is in Zweden. Het merk heeft al tientallen jaren ervaring. Het richt zich voornamelijk op tools en producten die te maken hebben met vervoer.

De producten kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Denk aan skivakantie, kamperen, fietstochten en nog veel meer.

Als merk staat Thule bekend om het innovatieve en gebruiksvriendelijke aspect. De producten functioneren precies zoals je dat wilt hebben. Voordat ze worden uitgebracht zijn ze uitgebreid getest. Hiermee wordt een goede kwaliteit gegarandeerd. 

Conclusie: Is de Thule WingBar Edge je geld waard?

Ja, naar onze bevindingen is de Thule WingBar Edge zeker de investering waard. Het dakdragersysteem biedt de gewenste kwaliteit. Het zijn dakdragers waar je op kunt vertrouwen en waar je lang plezier van hebt. 

Uniek voor de Thule WingBar Edge is het aerodynamische aspect. Het is ideaal dat de Thule WingBar Edge zo weinig geluid maakt en amper voor extra brandstofverbruik zorgt. Dat bevestigen onze eigen bevindingen en de ervaringen van gebruikers. 

Het enige nadeel van de Thule WingBar Edge zit hem in het prijskaartje. De dakdragers zijn, in vergelijking met andere dakdragers, best prijzig. Daar staat wel kwaliteit tegenover.

De dakdragers zijn uitvoerig getest voordat ze op de markt werden gebracht. Zo ben je zeker van de kwaliteit.
Veelgestelde vragen

Wat is het draagvermogen van de Thule WingBar Edge?

Het exacte draagvermogen verschilt per model. Over het algemeen ligt het tussen de 75 en 100 kg. 

Kan je de Thule WingBar Edge combineren met andere accessoires?

Ja, de Thule WingBar Edge is te combineren met allerlei accessoires van Thule. Denk onder andere aan fietsendragers, dakkoffers, skidragers of een kajakdrager. 

Wat typeert de Thule WingBar Edge?

Uniek ten opzichte van andere dakdragers, is het aerodynamische aspect. Het Thule WingBar Edge dakdragersysteem is aerodynamisch gevormd. Het is daardoor windstil en je verbruikt minder brandstof. 


Meer opbergruimte van Thule: