TomTom fietsnavigatie kopen? Dit moet je weten!

Ben je op zoek naar een TomTom fietsnavigatie om jou de weg te wijzen tijdens je fietsrit?

Of wil je weten of er een TomTom fietsnavigatie app bestaat die je kunt gebruiken op je telefoon? Wij zochten het voor je uit!

TomTom fietsnavigatie aanbod

Wil je graag een TomTom navigatie gebruiken op je fiets? Dan moeten we je helaas teleurstellen. TomTom richt zich al sinds jaar en dag op het produceren van navigatiesystemen voor auto’s, en niet voor fietsen.

Op dit moment maakt het merk dus geen navigatiesystemen die je kunt gebruiken op je fiets. Een TomTom fietsnavigatie bestaat dus – helaas – niet.

Heeft TomTom dan wel een fietsnavigatie app?

Ook op de vraag of TomTom een fietsnavigatie app heeft moeten we je een teleurstellend antwoord geven. Dit merk heeft geen app waarmee je je fietsrit kunt navigeren.

TomTom heeft verschillende navigatie- en GPS-apps die je kunt gebruiken tijdens het autorijden. Er zijn ook navigatie-apps specifiek voor motor-, vrachtwagen- en caravanrijders. Maar, helaas bestaan er (nog) geen TomTom fietsnavigatie- of GPS tracker-apps voor je fiets.

TomTom sporthorloges met navigatiesysteem

Ondanks dat TomTom geen fietsnavigatie in het assortiment heeft, zijn er wel verschillende TomTom sporthorloges die door fietsers gebruikt (kunnen) worden. Deze horloges hebben echter geen ingebouwd navigatiesysteem.

Kan ik mijn TomTom autonavigatie tijdens het fietsen gebruiken?

We raden je absoluut af om je TomTom autonavigatiesysteem te gebruiken als je gaat fietsen. Waarom? De twee belangrijkste redenen zijn veiligheid en functionaliteit.

Om je eigen veiligheid te garanderen kun je beter gebruik maken van een fietsnavigatie van een ander merk. Deze navigatiesystemen zijn namelijk toegespitst op het rijgedrag van fietsers. Ze zijn ontworpen om zo eenvoudig en veilig mogelijk bediend te kunnen worden tijdens het fietsen.

Een andere reden is de functionaliteit van je TomTom autonavigatie. Zoals de naam al weggeeft, is dit navigatiesysteem ontworpen voor auto’s. De routes die je zult vinden op je TomTom zijn dan ook specifiek voor autorijders.

Alternatieven

Ben je toch op zoek naar een fietsnavigatie? Hier zijn zeker goede producten voor te vinden. Klik op de onderstaande knop om het beste aanbod te bekijken.